abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 7 september 2004 @ 18:02:20 #26
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_21807943
Zelfs de goedkoopste schouderkarbonade van de Dirk smaakt heerlijk uit de grillpan!
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_21808527
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Probeer ook eens de haas niet aan stukjes, maar houd het aan 1 stuk, met vetspek omwikkelen (of ontbijtspek, nog lekkerder) en dan braden.
Vervolgens ff in de oven parkeren, zodat ie van binnen warm kan worden, maar niet gaar laten worden.
Vervolgens neem je hem uit de oven, en je doet er wat alufolie om en laat het ff 5 minuten rusten. Dit snij je dan aan plakken en dat serveer je.
Ik houd mijn haas altijd aan een stuk
Maar bedankt voor de rest van de tip.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_21840567
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 17:25 schreef Stereotomy het volgende:
Heeft iemand ervaring met de grillpan van Le Chef van de blokker voor net geen 20 EUR? De ribbeltjes leken me wat laag...
Ja, enorme afrader..slaat groen uit en roest na 3x gebruiken. Koop meteen een goede!
pi_21840588
quote:
Op zondag 18 juli 2004 11:32 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ik bedoelde of er ook grillpannen zijn welke op een keramische koookplaat gebruikt kunnen worden dit omdat ze dan een dikke en glade onderkant moeten hebben.
De mijne heeft dat (Le Creuset gietijzer). Dat zou dus moeten lukken?
pi_21840615
Courgette in plakken snijden (in de lengte richting), beetje olie erover en grillen maar. Afmaken met citroen, peper en worchestersaus! Njum!
pi_21860180
quote:
Op donderdag 9 september 2004 15:57 schreef Solitarias het volgende:

[..]

Ja, enorme afrader..slaat groen uit en roest na 3x gebruiken. Koop meteen een goede!
Vreemd, wat heb je daarmee uitgevreten dan ? Ik doe met mijn Le Chef grillpannetje namelijk al twee jaar en hij is nog in perfecte staat. Geen krasje op de anti- aanbaklaag te zien, geen groene uitslag, geen roest en we gebruiken hem minstens 4x per week.

[ Bericht 6% gewijzigd door BadGirly op 10-09-2004 14:46:46 ]
  zondag 19 september 2004 @ 23:49:09 #32
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_22070743
Ik heb dus een grillpan gekocht van geen-merk met teflonlaag bij de Kijkshop voor 14 EUR. Heerlijk die grillpan, ik zal nooit meer een andere pan gebruiken om vlees te bereiden! Wat ik nog wel als tip wil geven is dit:



Een leuke keukentool die ik 2 jaar geleden al had gekocht: de Misto Gourmet Olive Oil Sprayer. Eigenlijk is het gewoon een spuitbus die je middels de dop op kunt pompen zodat er overdruk ontstaat, en de (olijf)olie in een mist eruit gespoten wordt. Ideaal om vlees vochtig te maken voordat het op de grill gaat!
Confidence through competence
  maandag 20 september 2004 @ 00:45:06 #33
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_22072024
grillen geweldig,

een heerlijk spies met garnalen een plaat die gloeiend heet is een olie met lekker italiense kruiden en dan het moment dat de vlammen je om je oren slaan helemaal te gek.
  maandag 20 september 2004 @ 06:53:23 #34
24184 speedfreakssj
Bryan Adams- Run to you :9~
pi_22074873
heb zo'n klap dinges met 2 grillplaten.
  maandag 20 september 2004 @ 08:53:39 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22075357
quote:
Op zondag 19 september 2004 23:49 schreef Stereotomy het volgende:
Ik heb dus een grillpan gekocht van geen-merk met teflonlaag bij de Kijkshop voor 14 EUR. Heerlijk die grillpan, ik zal nooit meer een andere pan gebruiken om vlees te bereiden! .
Grill pan met Teflonlaag? mmm
Die zou ik niet gebruiken, teflon kan er niet zo tegen als het erg heet wordt, en komen er wat smerige dampen vrij. Grillpan moet van gietijzer zijn IMHO,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 20 september 2004 @ 09:32:49 #36
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_22075687
quote:
Op maandag 20 september 2004 08:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Grill pan met Teflonlaag? mmm
Die zou ik niet gebruiken, teflon kan er niet zo tegen als het erg heet wordt, en komen er wat smerige dampen vrij. Grillpan moet van gietijzer zijn IMHO,
Ik hoop dat de EU keuringscommissies dat al voor mij hebben gecontroleerd En we krijgen toch allemaal al kanker van de zwarte grillstrepen die ontstaan op het vlees.
Confidence through competence
pi_22105724
Ik heb ook zo'n el-cheapo grillpan van Le Chef (bij Blokker gehaald) en de eerste keer dat ik 'm gebruikte had ik al zoiets van: dit is kut. Alles werd zwart. Ik had gemarineerde kipsate's erop gelegd, maar die marinade begon gelijk aan te bakken.
Doe ik iets verkeerd?
  dinsdag 21 september 2004 @ 15:40:29 #38
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_22106261
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 15:15 schreef korenwolf het volgende:
Ik heb ook zo'n el-cheapo grillpan van Le Chef (bij Blokker gehaald) en de eerste keer dat ik 'm gebruikte had ik al zoiets van: dit is kut. Alles werd zwart. Ik had gemarineerde kipsate's erop gelegd, maar die marinade begon gelijk aan te bakken.
Doe ik iets verkeerd?
Werd alles zwart of kreeg je nette zwarte grillstrepen erop? Kan zijn dat de ribbels van Le Chef te laag zijn en er teveel olie in de marinade zat.
Confidence through competence
pi_22107138
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 15:40 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Werd alles zwart of kreeg je nette zwarte grillstrepen erop? Kan zijn dat de ribbels van Le Chef te laag zijn en er teveel olie in de marinade zat.
De marinadesaus ging ook mee de pan in ... daar zat dus nog een hoop olie in. Het vlees lag netjes in een dikke zwarte koek
  dinsdag 21 september 2004 @ 17:38:45 #40
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_22108962
Probeer de volgende keer zo min mogelijk extra marinade de pan in te kieperen. Alles wat vastplakt aan de kip is goed genoeg. Beweeg de kip niet of alleen evenwijdig aan de streepjes. Als je gaat roerbakken komt er inderdaad een zwarte koek overheen.
Confidence through competence
pi_22112084
Ik ben helemaal enthousiast geraakt door dit topic.

Ik wil ook een grillpan!!!!!!!!

Maar wat is een goede en waar koop je die?
  dinsdag 21 september 2004 @ 22:10:19 #42
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_22116069
www.kookpunt.nl heeft een mooie zag ze er mee op de beurs de kunsthalkookt mee staan meen dat ze 40 euro waren
  dinsdag 21 september 2004 @ 22:58:55 #43
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_22117608
Of doe net als ik: koop bij de kijkshop eentje van 14 EUR, bevalt het, koop dan een duurdere of blijf de oude gebruiken.
Confidence through competence
  woensdag 22 september 2004 @ 14:19:32 #44
15285 _oxygen_
Druk Druk Druk
pi_22128805
Je hebt ze al voor 5 euro.. en werkt redelijk goed..
Bizar.. (bit dyslectische)
  zaterdag 25 september 2004 @ 00:59:16 #45
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_22188578
Blokker: Le Chef
Gietijzeren grillpan met redelijk hoge ribbels tegen een erg laag prijsje. Wel een beetje aan de kleine kant, maar erg goed eenmaal goed verhit. Lekker dikke pan trouwens, dus hij koelt niet zo snel af bij het erop leggen van het vlees.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
pi_22188748
Groente zijn in ieder geval erg lekker erop, maar het rookt allemaal nog meer dan ik doe. En dat is jammer, anders zou ik hem vaker gebruiken. (gietijzer, zonder teflon-laagje uiteraard)
Helpt waar hij kan!
  dinsdag 4 januari 2005 @ 21:24:48 #47
55829 Mayadevi
Illusie/desillusie*
pi_24399335
Jahoeoeoeoeoe, ik heb er eentje gekregen Ik kreeg als tip eerst de pan dun met olie in te smeren voor je 'm verwarmt. Dan heb je alleen vet, daar waar het eten de pan raakt en je pan trekt minder snel krom.
Lekker hoor, en ik gooi er ook vegetarisch spul op, lekker met een spiesje met ui, tomaat en paprika.
Van vlees heb ik niet zo`n verstand, de eerste keer dat ik er vlees op deed (varkensfiletlapjes) leken het, ondanks de marinade, net schoenzolen Moet het vlees juist wat dikker zijn? Of vetter? Of heb ik het er gewoon veel te lang op gehad?
*Doorhalen wat niet van toepassing is
Are we part of the solution or we part of the pollution
pi_24399835
Ik wil er ook eentje gaan kopen. Niet zo hele dure hoor, want woon nog thuis. Lijkt me wel leuk om mee te experimenteren.

Het is toch zo dat je niet de pan, maar de gerechten met olie moet insmeren?
  dinsdag 4 januari 2005 @ 23:02:40 #49
55829 Mayadevi
Illusie/desillusie*
pi_24400355
Kan je ook doen, maar dat was nou net niet de tip die ik kreeg.
*Doorhalen wat niet van toepassing is
Are we part of the solution or we part of the pollution
pi_24406632
Ik heb er eentje van de IKEA.

Kun je er trouwens ook shoarma in maken??
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')