abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 8 juli 2004 @ 23:16:40 #51
9613 Seborik
I, Voyager
pi_20500017
registreer om deze reclame te verbergen
Get Records heeft bijna een grotere collectie Zorn en Tzadik dan ik, dus dat is goed.
pi_20500369
quote:
Op donderdag 8 juli 2004 23:15 schreef MaartenHG het volgende:
Vind het wel slecht van de Free Record Shop dat ik online wat CD's wil bestellen voor mooie prijzen, maar dat die nooit leverbaar zijn...

Toeval?
Idd, kwou laatst 4 cd's ofzo bestellen die _nogal_ goedkoop waren, staat er een mooi kruis door de bestelknop
In de winkel was het ook niet meer leverbaar als er een kruis doorheen stond zei een verkoper.
pi_20504256
Ik vind dat dit topic een 'sticky' verdient. Verdomde handig namelijk!
  vrijdag 9 juli 2004 @ 06:02:31 #54
9613 Seborik
I, Voyager
pi_20504285
registreer om deze reclame te verbergen
Misschien een keer iets om meer mee te doen inderdaad, PDOA.
pi_20504537
quote:
Op donderdag 8 juli 2004 23:32 schreef Robzilla het volgende:

[..]

Idd, kwou laatst 4 cd's ofzo bestellen die _nogal_ goedkoop waren, staat er een mooi kruis door de bestelknop
In de winkel was het ook niet meer leverbaar als er een kruis doorheen stond zei een verkoper.
Hmm, dan vraag je je af waarom ze ermee 'adverteren' op hun site. Om zich een goedkoop imago aan te meten?!
Free Record Shops vond ik tot ongeveer anderhalf jaar terug erg handig voor allerhande afgeprijsde singles. Ze rekenen (niet in alle vestigingen overigen) dan vijf euro voor 10 singles, en een stuksprijs van twee euro. Meestal slaagde ik er wel in om vier leuke singles weg te halen, en ik pakte er dan zes die ik eigenlijk helemaal niet interessant vond, zodat ik toch goedkoper uit was. Jammer genoeg is er het laatste jaar niks interessants meer te vinden in die bakken. De euro heeft hier trouwens overduidelijk invloed gehad op de prijzen, want ik heb in het guldentijdperk regelmatig cd-singles gekocht voor twee gulden of een rijksdaalder. Toen waren er ook singles voor 5 gulden of 7,95, maar tegenwoordig is de standaardprijs vrijwel altijd 1,99.
Voor cd's die wat onbekendheid genieten bij het grote publiek, die dan na verloop van tijd in de buitenbak komen, zijn ze aantrekkelijk. ZIe hierboven het voorbeeld van de David Holmes-cd. Jammer genoeg heb ik de Essential Elements gemist toentertijd, voor zes of zeven euro per stuk. Mooi prijsje, wat mij betreft.
pi_20504554
Nog een reactie trouwens over de FRS, een winkel die ik persoonlijk een gestructureerde recensie onwaardig vind. In Rotterdam op de Hoogstraat stond mijn radiomaatje in de bakken te snuffelen, en hoorde een klant vragen om de toen nieuwe cd van Moby. De dame achter de balie wist niet eens wie Moby was...
  vrijdag 9 juli 2004 @ 09:48:09 #57
94264 Uzumaki_Naruto
Fearless Vampire Killer
pi_20505470
registreer om deze reclame te verbergen
Music Store.Dokkum

redelijk assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
redelijk aantal cd.merendeel nieuwe cd's,bijna geen oude cd's
alleen een bak voor de winkel met rotzooi : piraten muziek,andre hazes
verkoopt naast cd's ook wel band shirts (niet veel) en Games en dvd's


De Personeel:
wel goed personeel,volgens mij niet veel verstand van muziek

Prijzen, bestellen:
wel goede prijzen
met bestellen heb ik zelf slechte ervaringen: heb twee ongeveer 2 maanden moeten wachten op een cd die al uit was : blindside-about a burning fire (electra records oa: dream theater enz)
cd kwam 24? feb ,en ze kregen hem pas op 2 april
bestel er nooit meer wat.
pi_20506700
quote:
Op vrijdag 9 juli 2004 08:20 schreef UncleFunk het volgende:
Nog een reactie trouwens over de FRS, een winkel die ik persoonlijk een gestructureerde recensie onwaardig vind. In Rotterdam op de Hoogstraat stond mijn radiomaatje in de bakken te snuffelen, en hoorde een klant vragen om de toen nieuwe cd van Moby. De dame achter de balie wist niet eens wie Moby was...
Weet je wat leuk is als je even een kwartier van je dag wil verspillen? Even in de FRS in Emmen vragen of ze Aphex Twin willen opzoeken in de computer.
'éfex? afax?'
pi_20508754
www.deejay.de (ergens in Duitsland)

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Ik concentreer mezelf op met name de minimal/techno/electro releases bij deze online vinyl dealer en het aanbod in deze genres is fors. Met name wat betreft Duitse releases is het assortiment erg groot. Daarnaast zijn er ook veel club/trance/house/dance platen te vinden op deze site. Ook de meer obscure labels en re-releases zijn voorhanden. De genre indeling is niet altijd even correct, maar over 't algemeen redelijk nauwkeurig.

Gelukkig zijn er de nodige mogelijkheden om te zoeken binnen dit grote aanbod, o.a. op label, genre, diverse charts, tips en de "profisuche"

CD's zijn vrij zeldzaam, hier moet je snel bij zijn, nabestellen is meestal zinloos, de nadruk ligt duidelijk op vinyl. Tracks zijn met Real-audio te beluisteren.

Personeel:
Niet echt van toepassing op een webwinkel. Alleen een beetje paranoide toestanden bij 't initiele verifieren van creditcard gegevens, maar op zich is dit netjes via e-mails afgehandeld (hoeft niet perse in 't Duits, Engels wordt ook begrepen).

Prijzen, bestellen:
De prijzen voor met name Duits vinyl (bijna altijd tussen de 6-7 Euro) zijn bijzonder laag, releases uit andere landen zijn ook relatief goedkoop. Hetzelfde geldt voor Duitse CD's (<14 Euro) als je ze kunt bemachtigen. Het opzetten van een account voor 't online bestellen kostte de nodige moeite (eerder gemelde creditcard gedoe), maar verder heb ik geen problemen meer gehad.

Orders boven de 100 Euro worden gratis verzonden naar Nederland mits je met creditcard betaald. Hierop kun je handig inspelen met de verzendlimiet. Door deze op 100 Euro of meer te zetten kun je je bestellingen opsparen en houden ze de platen apart totdat er genoeg zijn om te verzenden. Je kunt ook nog een verzenddag instellen, maar bedenk wel dat het even duurt voordat een pak platen vanuit Duitsland in Nederland aanpakt (ongeveer 3 dagen). Ik heb nog geen platen met schade meegemaakt, verpakking ziet er ook degelijk uit.

Op de site staat aangegeven of een plaat op voorraad is. Als dat niet het geval is, dan worden ze besteld. Deze backorders zijn een wisselend success, maar dat lijkt vooral label afhankelijk te zijn. Oudere releases op Kompakt zijn meestal snel te verkrijgen, soms binnen een week. Bij andere labels moet je geluk hebben dat een plaat nog beschikbaar is (Trapez Limited).
pi_20509292
iemand hier die ervaring heeft met bestellen op www.gemm.com ?
  vrijdag 9 juli 2004 @ 13:27:14 #61
13973 ranja
image means nothing
pi_20509852
Da Capo, Utrecht
Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Motto van de winkel: als het op vinyl is, waarom zou je het dan op cd willen. Helemaal goed. Winkel bestaat voor 80% uit lp's en singles, overige is cd. Veel 60's (oa. beat & garage). Singles zijn op diverse manieren ingedeeld: op alfabet natuurlijk maar ook op genre (aparte 80's wave/punk bak) en platenmaatschappij (oa een apart vak voor Symphathy for the record industry, Subpop en meer). Mogelijkheid tot luisteren: alleen vinyl voor zover ik weet.

Personeel:
Zeer kundig in een hoop genres, geeft soms spontaan tips als ze iets kennen wat in het genre ligt van iets wat je koopt. In de winkel wordt de meest vage muziek gedraaid, oude blues of rock het meest.

Prijzen, bestellen:
Prijzen zijn relatief goed, zeker voor de 2e hands cd's. Nieuwe lp's varieren tussen 10 en 20 euro.
Bestellen geen idee. Opmerking: Je kunt er niet pinnen. Dat is een voordeel, je bepaalt namelijk zo voor je de winkel inloopt hoeveel je maximaal uitgeeft.
- &lt;a href="http://forum.fok.nl/topic/1986490" target="_blank" &gt;Mijn favoriete muzieksoort&lt;/a&gt;
pi_20510467
quote:
Op vrijdag 9 juli 2004 13:05 schreef le_knightclub_soda het volgende:
iemand hier die ervaring heeft met bestellen op www.gemm.com ?
Ja. Wat wil je weten?
  vrijdag 9 juli 2004 @ 13:59:31 #63
14505 OProg
A Life in Music
pi_20510644
quote:
Op donderdag 8 juli 2004 23:16 schreef Seborik het volgende:
Get Records heeft bijna een grotere collectie Zorn en Tzadik dan ik, dus dat is goed.
Daar moet je dan maar eens wat aan gaan doen he

De Plaatboef in R'dam is eig altijd wel goed te doen. Muziek staat eig nooit hard dus de keren dat dat wel was is gewoon toeval
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_20517737
quote:
Op woensdag 7 juli 2004 22:06 schreef Shedfire het volgende:
House Of Sounds:
Het bestellen: niet doen want je kunt er heeeel lang op wachten. Het volgende week principe zullen mede-bestellers waarschijnelijk wel kennen.
Haha, inderdaad. Ik heb eens voor de grap gevraagd naar een band die niet bestaat, en ik kreeg het antwoord dat ik altijd krijg: 'Nee, daarvan heb ik net de laatste verkocht. Volgende week krijg ik weer een lading binnen.'

Verder een aardige kerel hoor, met veel zeldzame cd's in zijn winkel. Een echte muziekliefhebber. Volgens mij heeft 'ie ook een matras onder zijn toonbank liggen en is dat kamertje daarachter gewoon het toilet

Mocht er iemand nog een zaakje weten die veel oude cd-singles verkoopt (o.a. R.E.M., Oasis, dat soort werk), dan hoor ik het graag
suburban gangster flow
pi_20623609
Boembox, Rotterdam (Nieuwe Binnenweg, net voor De Plaatboef en Midtown als je vanaf Oude Binnenweg/Eendrachtsplein/Mauritsweg komt)
Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Klein tweedehands winkeltje met een ruime sortering vinyl en in wat mindere mate cd's. Persoonlijk niet m'n favoriet, maar ze hebben heel veel goed vinyl staan voor redelijke prijzen, gemiddeld 5 - 12 euro. Uiteraard speelt de verkrijgbaarheid een rol hierbij. Het vinyl is gescheiden in soul/funk, pop, blues en hiphop. Cd's zijn ook gesorteerd op genre, maar het is vrij standaard allemaal, wat ik gezien heb. Prijzen voor cd's zijn redelijk, maar soms is het nuttig even snel te kijken bij de concurrent, omdat je dan goedkoper uit kan zijn. Dat geldt met name voor cd-maxi's, waar je al snel meer dan 2 euro voor moet betalen (bij De Plaatboef standaard 1,50, "bijzondere" singles 2,50, 3,50 of 5 euro).
Je kunt je cd's luisteren met behulp van één enkele cd-speler die er staat. Overigens heeft De Boembox ook nog veel films op dvd en video (te vinden op de bovenste verdieping).
In de basement vind je op dit moment veel afgeprijsd vinyl voor 1 euro per stuk, en 10 voor 5 euro. Jammer genoeg is dat het vinyl dat je dus tegenkomt op rommelmarkten en dergelijke. De "leuke" kerstverzamelaars, Gerard Jolings enzo

Personeel:
De eigenaar van de zaak is een zeer vriendelijke kerel, en kom je er vaker, dan weet hij wie je bent en wat je leuk vindt. Aangezien ik vandaag pas de tweede keer hier kwam, weet ik niet hoe vriendelijk hij tegen je is voor de eerste keer. Ik heb niks gekocht. Wel stond hij met bekenden te ouwehoeren, die overigens vaste klant zouden kunnen zijn.

Prijzen, bestellen:
Of je kunt bestellen, weet ik niet. Nog even terugkomend op de prijzen: deze zijn redelijk, alhoewel je soms goedkoper uit zult zijn bij De Plaatboef, maar dan moet je wel net het geluk hebben dat ze de cd in kwestie hebben staan.
pi_20644239
Clone Records, Rotterdam (Mauritsweg 60)
Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Kleine, nette en overzichtelijke winkel. Overzichtelijk ingedeeld naar label, herkomst of stijl. In geval van sortering op label, zijn de platen gerangschikt op uitgavenummer. Er worden classics (ook disco) en gloednieuwe platen verkocht. Er is een kleine bak met cd's. Deze winkel heeft een goed assortiment techno, electro e.d. Duidelijk géén winkel voor de popiejopieshit.
Er staan drie draaitafels opgesteld, Technics uiteraard, met goede koptelefoons en lekker geluid. Platen mag je slechts terugzetten wanneer je weet waar je ze vandaan hebt gehaald.

Personeel:
Vandaag was ik voor het eerst hier, na een tip van een collega van de radiozender waar ik werk. Erg vriendelijke kerel achter de balie, die me gelijk een alternatief voorschotelde toen ze een plaat niet bleken te hebben. Voelde me niet verplicht hem te kopen, en kon lekker rustig rondkijken. Hij was duidelijk een kenner!

Prijzen, bestellen:
De prijzen zijn alleszins redelijk. Import is duidelijk duurder, maar de gemiddelde prijs ligt op 10 euro. Daarvoor vind je mooie platen. Ook is er een bak met whitelabels en promo's, die je voor 2 euro per stuk mag meenemen.
Omdat Pépé Bradock's Burning niet meer voorradig was, heb ik er een apart laten leggen, wanneer hij weer binnenkomt (hij was inmiddels bijbesteld). Dat is dus pas vanmiddag geweest, dus ik vul nog aan wanneer ik erover gebeld word.
Via internet kun je trouwens ook vinyl kopen, met een minimumbedrag van 45 euro (op www.clone.nl).
pi_20789391
Heeft iemand ervaring met de winkel PlastikFantastik in Oud-Beijerland?
pi_20812295
Inmiddels ben ik vandaag bij Plastik Fantastik op bezoek geweest, en het is een superzaak! Een heuse aanrader voor muziekliefhebbers. Kom je nou niet uit de buurt van Zuid-Holland, dan kun je ook online bestellen. Over de zaak ben ik nog meer tevreden dan over DemonFuzz in Rotterdam, vanwege het prijsniveau.

Plastik Fantastik, Oud-Beijerland (Koninginneweg 20)
Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Een echte aanrader voor mensen die van oldskool houden. Een buitengewoon groot assortiment vinyl (en ongebruikte cd's) uit de periode 1990 - 1995! Mensen komen van alle hoeken van ´t land, en zelfs ook uit Antwerpen bijvoorbeeld. Muziekliefhebbers kopen liever niet online, zei de eigenaar. Verder is de collectie 1996 tot nu ook erg groot. De collectie jaren 80 wordt binnenkort uitgebreid en daarvoor verdwijenen de jaren 60/70 tot aan het discotijdperk uit de winkel. De bakken met jaren tachtig zijn verder niet opgedeeld in genre, alleen in alfabet. Soul en funk heeft echter de ruime overhand.
De indeling van de winkel is duidelijk. Alles keurig op categorie of jaartal gerangschikt. Op de cd-afdeling ben ik niet geweest, maar die zijn er ook veel. Verder kun je er ook nog muziekinstrumenten kopen.

Personeel:
Zeer vriendelijke eigenaar, met verstand van zaken. Gezellig een tijdje gepraat.

Prijzen, bestellen:
Als je deze zaak vergelijkt met DemonFuzz in Rotterdam, dan zijn de prijzen erg laag. (DemonFuzz zit natuurlijk ook op een bekende winkelstraat, dus hogere huur e.d.) Het ligt sterk aan wat voor plaat het is, de populairdere dingen kosten circa 3 - 12 euro. Exclusieve uitgaven op cd en vinyl kosten meer uiteraard.
Overigens kun je een lijstje achterlaten, en mocht de eigenaar de plaat hebben staan op zolder of er anders aankomen, dan krijg je dat te horen.

Wil je trouwens online bestellen, dat kan dus via: www.plastikfantastik.nl

[ Bericht 3% gewijzigd door UncleFunk op 23-07-2004 17:59:34 ]
pi_20812447
Nog een tip voor de vinylliefhebbers: De Plaatboef op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam heeft weer een nieuwe zooi S-lp's staan. Zeker de moeite waard, nauwelijks soul, funk en disco, maar wel Dire Straits, Al Stewart, Deep Purple, Uriah Heep e.d. Op dit moment 2,50 per stuk, volgende week vermoed ik 1,00 per stuk (prijzen werken volgens een systeem daar). Kijk voor meer info op www.plaatboef.com.
pi_20813412
www.secondspin.com

Grote Amerikaanse zaak voor tweedehands CDs (en DVD's). Gigantische keus in alle genre's, lekker goedkoop, reken op gemiddeld € 5 per CD. Ze kunnen ze zonder doosje versturen, wat behoorlijk in de verzendkosten scheelt. Bovendien kun je ze dan zelf hier in nieuwe doosjes steken, zodat je CDtjes er gewoon als nieuw uitzien. Ik heb hier in de loop der tijd zeker 500 CDs gekocht. Nooit problemen gehad, wel af en toe de gebruikelijke douanekosten (19% BTW).

Wel in het achterhoofd houden:
- Amerikaanse CDs hebben soms meer of minder tracks dan de Europese uitvoering
- Van sommige CDs worden in de VS gekuiste versies verkocht (zonder krachttermen in de lyrics).
- Ook goede bands en artiesten maken wel eens een waardeloos album. Koop niet op de gok, maar bekijk eerst recensies op Amazon en dergelijke.
  vrijdag 23 juli 2004 @ 18:56:11 #71
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_20813777
quote:
Op vrijdag 23 juli 2004 18:40 schreef dvr het volgende:
www.secondspin.com
Ziet er leuk uit ; die gaan we in de gaten houden
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_20830260
House of Sounds, 's-Hertogenbosch (Orthenstraat 81)

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Deze zaak krijgt wat mij betreft direct de nominatie van de meest vage, obscure platentoko die ik ben binnengestapt tot nu toe. Er is al eerder over geschreven (door apestaartje), en alles wat in die review staat, klopt als een bus. Ik ben er vandaag geweest, en het was druk. Ik snuffelde in de kratten met maxisingles en moest continu opstaan om mensen erdoor te laten. Het is een krappe bedoening.
Stapels cd's, kartonnen doosjes, 7 inches in dozen, platen op de vloer en in een kast, in alle mogelijke stromingen. Instabiel op elkaar gestapeld, wat dus ervoor kan zorgen dat het snel omvalt. Dat gebeurde dan ook. In de platenkasten is het niet echt fijn zoeken wat mij betreft, ik zie liever gelijk de voorkant van een plaat. Je moet trouwens zelf uitzoeken waar de genres staan, dit is niet aangegeven. In ieder geval is een ding duidelijk: tussen de mainstream muziek, stonden er ook echt juweeltjes tussen.
De mogelijkheid tot luisteren is goed, er staat een draaitafel verborgen in een platenkast (mét een NAD-versterker ) Verder zijn er nog vier of vijf cd-spelers te vinden, waar je zelf je cd in kunt doen. Zeker een voordeel.
Ergens in een verloren hoekje in de winkel kun je naar de kelder, maar daar ben ik niet geweest. Wel stond vlakbij de trap een bak met cd-singles. De balie waar je kunt afrekenen ligt echt helemaal vol met stapels cd's, en een klein hoekje is vrijgehouden. Daar kun je betalen. Een pinapparaat heb ik er niet gezien, maar kan me niet voorstellen dat die er niet is.

Personeel:
Aardige man, begon een praatje met me. Was echter zelf druk bezig met zoeken, dus ben er niet erg op in gegaan. Zeker te weten een muziekliefhebber. Hij zag dat ik soul en funk zocht, en gaf aan waar dat te vinden was.

Prijzen, bestellen:
Uitspraak van de eigenaar: 80% van het vinyl kost 1 euro. En dat klopt... Nieuw vinyl kost al snel 8 tot 12 euro. Met bestellen geen ervaring. Op dit moment krijg je heel veel korting (op cd's 40%, oplopend tot 90%!).

[ Bericht 1% gewijzigd door UncleFunk op 24-07-2004 17:33:40 ]
pi_20830521
Trend Records, 's-Hertogenbosch (Orthenstraat 25)

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Niks bijzonders qua assortiment, de gewone standaard dingen vind je hier op vinyl en cd. Nauwelijks aanbiedingen, en wat wel aanbiedingen zijn kan je vatten onder de term bagger. Deze winkel verkoopt ook draaitafels, elementen e.d. Luisteren van vinyl is mogelijk op twee draaitafels, cd's heb ik niet op gelet. Ben niet lang in deze winkel geweest, omdat het me niet aansprak, het deed me denken aan een Van Leest.

Personeel:
Niet mee te maken gehad.

Prijzen, bestellen:
Gemiddelde prijzen, circa 10 euro per vinylplaat.
  zaterdag 24 juli 2004 @ 17:36:57 #74
73438 Prep2Fight
Noem me alsjeblieft Tim!
pi_20830571
quote:
Op vrijdag 23 juli 2004 17:58 schreef UncleFunk het volgende:
Nog een tip voor de vinylliefhebbers: De Plaatboef op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam heeft weer een nieuwe zooi S-lp's staan. Zeker de moeite waard, nauwelijks soul, funk en disco, maar wel Dire Straits, Al Stewart, Deep Purple, Uriah Heep e.d. Op dit moment 2,50 per stuk, volgende week vermoed ik 1,00 per stuk (prijzen werken volgens een systeem daar). Kijk voor meer info op www.plaatboef.com.
plaatboef in a'dam ook heerlijke winkel
Tim's LastFM Charts
' I want a easy plateau, some place to rest my head '
pi_20830647
quote:
Op zaterdag 24 juli 2004 17:36 schreef Prep2Fight het volgende:

[..]

plaatboef in a'dam ook heerlijke winkel
Ik ga er naartoe als m'n ov weer geldig is
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')