abonnement Unibet Coolblue
pi_20200676
nee, zweden walst NL plat met 8-0
Moo
pi_20200756
quote:
Op zaterdag 26 juni 2004 11:57 schreef Dauntless het volgende:

[..]

Niet vreemd, het Nederlandse Elftal wordt steeds beter, lijkt een steeds beter team en aangezien we kwalitatief beter zijn dan Zweden moeten we kunnen winnen.......

Ik zie er niks vreemds aan, tja paar dagen geleden was het anders maar het is normaal dat zoiets zo snel kan omslaan als de resultaten er naar zijn. Gewoon je blik op vooruit wat nut heeft het nu nog achter ons te kijken......
Heb na zaterdag verschillende mensen gehoord die niet eens meer die wedstrijd tegen Letland gingen kijken (grootspraak natuurlijk, ze kijken toch). Die mensen staan nu weer het hardst te schreeuwen. Ik vind dat toch opmerkelijk.
pi_20200775
Ja

3-1 Nederland
pi_20200796
ik heb gisteren een zweedse krant gelezen, en ze denken er zelf veel moeite mee te krijgen dus we gaan wel zien hoe het loopt he
2825cc Single Turbo Beast
  zaterdag 26 juni 2004 @ 12:25:20 #30
4178 Lord Dreamer
I Rule In Hell
pi_20200818
3-1 voor NL natuurlijk
It is a sad day, it is a red day. It is going to be a black day. When the sun rises........
Some day you shall flee, Panted and weak - Master, Passion, Greed.
pi_20200837
3-2
slettebak [@] gmail.com
pi_20200855
quote:
Op zaterdag 26 juni 2004 12:25 schreef Lord Dreamer het volgende:
3-1 voor NL natuurlijk
pi_20200872
Zweden door na de penaltyserie.
Some say the world will end in fire
Some say in ice
Times went by, many memories died
Imagination is more important than knowledge.
pi_20200875
We komen eerst achter met 1-0, waarna we wakker worden en die zweden he-le-maal naar huis spelen met een 3-1.
pi_20200971
2-2.

en wij gaan door natuurlijk
  zaterdag 26 juni 2004 @ 12:34:59 #37
17114 Pistol_Pete
Hard to be a saint in the city
pi_20201025
Uiteraard gaat NL door.
2-0 denk ik.
[b]Stay Hard, Stay Hungry, Stay Alive[/b]
  zaterdag 26 juni 2004 @ 13:06:42 #38
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_20201566
Ik vrees dat het moeilijk zal worden voor Nederland. In de vorige wedstrijden is gebleken dat vooral het collectief, het groepsgevoel het haalt, niet de ploeg waarbij wat vedetten op een hoop worden gegooid. En Nederland valt toch meer onder die 2de beschrijving en de Zweden onder de eerste. We zullen wel zien wat het wordt.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_20201662
Ik heb toch het gevoel, dat Nederland steeds meer een team is geworden
  zaterdag 26 juni 2004 @ 13:34:30 #40
23604 J-Will
Hou je klep dicht!
pi_20202207
ik heb toch het gevoel, dat de verdediging nog niet echt getest is en zelfs nu al moeite heeft gehad. En dan zouden ze nu ibrahimovic en larson tegen moeten houden?
Ik hoop dat NL doorgaat, maar ik ben er bang voor. Ik heb nee gestemd.
Anders krèdde een poar patse!
met dank aan SF
http://nba-fan.blogspot.com
pi_20202271
Ja, maar de Zweedse verdediging is ook niet zo sterk. Ik denk dat Nederland en Zweden allebei heel erg teams zijn die het vooral van de aanval moeten hebben. Belooft wel spannend te worden.
PE#1
  zaterdag 26 juni 2004 @ 13:45:52 #42
25777 Dauntless
Een hyperoniem hyponiem
pi_20202507
Gewoon deze lap tekst lezen, daar knap je van op:

Een stel gemankeerde ijshockeyers

26 juni 2004
door Studio Sport-commentator Frank Snoeks

Een stel gemankeerde ijshockeyers: ‘n beter lot had Oranje in de kwartfinale niet kunnen treffen

Waar Zweden erg goed in zijn: curling, songfestival, Zweedse haring eten en ijshockey. Vooral ijshockey. Waar een meerderheid der Nederlandse vaders bij de geboorte van een zoon, naast een goede gezondheid, hoopt op een meer dan gemiddeld portie voetbaltalent voor zijn nazaat, smeken Zweedse vaders de Goden om aangeboren gevoel voor stick en puck. Zweedse voetballers zijn dus in de grond van de zaak gemankeerde ijshockeyers, die de dromen van hun vaders niet hebben vervuld. Er is voorshands dus geen enkele reden om Zweden op voetbalschoenen te overschatten. Anders zou dit zijn als ‘we’ tegen ze zouden moeten hockeyen, op ijs. (Want op gras bakken ze er natuurlijk weer niks van, onze Zweedse vrienden.)

Maar de Zweden hebben toch Henrik Larsson en Zlatan Ibrahimovic?

Dat klopt. Die moeten in de gaten worden gehouden. Gelukkig zijn ze alleen maar gevaarlijk als ze de bal hebben. Je moet er dus voor zorgen dat ze de bal niet krijgen. Een schone taak voor onze middenvelders en aanvallers, want Zweden hanteert graag de lange bal. Door voorchecking (zoals in het ijshockey) kan de angel uit het Zweedse spel worden gehaald. Verder moet Ljungberg 90 minuten t.b.o. krijgen – ter beschikking stelling van Oranje. Zelf maakt hij dan weliswaar nauwelijks doelpunten, hij is wel in staat Larsson en Ibrahimovic te laten scoren. Uitschakelen dus deze man. Moet te doen zijn. In het Zweedse shirt straalt zijn ster veel doffer dan in het rood en wit van Arsenal.

Maar Larsson en Ibrahimovic hebben toch samen al vijf doelpunten gemaakt?

Ook dat klopt, cijfermatig gezien. Maar met samenspel hadden die goals weinig van doen. Eigenlijk is het helemaal geen ingespeeld duo. Logisch, want Larsson heeft nog maar nauwelijks samengespeeld met Ibrahimovic. In de kwalificatieduels vormde Ajacied Zlatan nog een koppel met de v/h Heerenveen-speler Allbäck. De goals van Zlatan waren een penalty en een droomdoelpunt. Ook Larsson benutte een penalty en maakte twee doelpunten van de week. Maar van geolied samenspel tussen deze twee is nauwelijks sprake geweest. Bovendien heeft Frank de Boer dit seizoen al tweemaal Larsson in zijn zak gestoken in de twee Old Firms (derby Glasgow Rangers – Celtic), dus daar behoeven wij ons vooralsnog geen zorgen over te maken. Te meer daar Frank de Boer morgen zijn 112de interland speelt, denk ik. Dat stelt mij gerust: ik ben namelijk een fan van Frank de Boer. Hij mag dan bekend staan om zijn ene ‘Deboertje’ per wedstrijd, dan zijn altijd nog minder Deboertjes dan zijn potentiële vervangers begaan.

Maar Zweden is toch nog ongeslagen in Portugal?

Ja. Maar dat Zweden nog niet verslagen is, is tegelijk één van de mirakels van dit toernooi. De Italianen hadden de Zweden in een wervelend eerste uur op de rug liggen, maar maakten de klassieke fout, door het accent daarna te leggen op de verdediging. Advocaat is op zijn wisselbeleid aangesproken, maar me dunkt: tegen Trapattoni kan hij niet op. De 5-0 van de Zweden tegen de Bulgaren sprak natuurlijk tot de verbeelding, maar als de Denen niet bereid waren gevonden tot het sluiten van het Pact van Porto, waren we nu in de ban geweest van Nederland – Italië en waren u en ik die vijfklapper al lang vergeten. Dick Advocaat mag de Denen wel dankbaar zijn. Die hadden de Zweden met drie, vier nul van het veld kunnen blazen en waren vervolgens in de kwartfinales een moeilijke horde geweest voor Nederland. Gelooft u mij: een gelukkiger lot dan Zweden had Oranje in deze fase van het toernooi niet kunnen treffen.

Het wordt de avond van Arjen Robben en Andy van der Meyde of Marc Overmars. Waarom het de avond van onze buitenspelers wordt? Omdat Zweden geen goede backs heeft. Rechtsback nr. 1 Teddy Lucic is geblesseerd. Zijn vervanger is Mikael Nilsson, van origine een rechtshalf, geen back. (Grønkjaer kon in Porto zijn lol niet op en zou willen dat alle rechtsbacks van de wereld Nilsson heetten, helaas kon hij ‘Nilsson’ niet in de score tot uitdrukking brengen omdat het herenakkoord (2-2) hem in de weg stond. Robben gaat de avond van zijn leven beleven, voorspel ik.

Linksback nr. 1 Erik Edman (van Heerenveen) zit vandaag op de strafbank. Ook op links achterin moeten de Bassie & Adriaan van Zweden (Söderberg/Lagerbäck) dus teruggrijpen op een tweede keus. Alternatieven voor de backposities zijn Östlund en Wahlstedt. Wie? Östlund & Wahlstedt. Dat moet te doen zijn. Elk Zweeds kind dat voetbalschoenen voor zijn verjaardag krijgt, krijgt een dag later een aanbieding van Heerenveen, maar over Wahlstedt en Östlund heb ik Riemer van der Velde nog nooit gehoord. Het kan niet anders: dit moeten koekenbakkers zijn.

Als het op penalty’s aankomt?

In dit geval heb ik slechts één advies: BIDDEN. Het Nederlands elftal heeft weer niet op penalty’s getraind. De Zweden trouwens ook niet. Advocaat heeft beloofd dat hij er voor zorgen zal dat bankzitters Roy Makaay en Pierre van Hooijdonk tegen die tijd in het veld zullen staan. (Ik tip Clarence Seedorf op pole-position om zijn plaats in dit geval af te staan.) Wat mij meer zorgen baart betreffende het niet oefenen op strafschoppen is dat Edwin van der Sar derhalve ook niet geoefend heeft. Op het stoppen ervan. Ik vind Van der Sar een goede keeper (en tegen de Tsjechen vooral, maar ook tegen de Letten speelde hij op de top van zijn kunnen), maar tegen de tijd van een penalty-serie zie ik liever Waterreus of Westerveld in het doel staan. Nog liever zou ik zelf daar staan. In het doel.
Ik kan helemaal niet keepen, maar ik garandeer u dat ik twee penalty’s stop, misschien wel drie! Helemaal niet moeilijk namelijk.

Ik leg het één keer uit. In de reguliere speeltijd is de penaltynemer altijd in het voordeel. Het is namelijk in 9 van de 10 gevallen een specialist die naar voren treedt. Aan types als Denny Landzaat is voor een keeper van mijn slag weinig eer te behalen. Maar na 120 minuten wedstrijdstress, zijn er onder de vijf penaltynemers altijd wel twee die van vermoeidheid of zenuwen niet meer lopen kunnen (laat staan een penalty nemen) én één die zich opoffert omdat anderen niet durven. De specialisten schieten 8 van de 10 keer de bal strak langs de paal. Onhoudbaar. Geen energie in steken, Edwin!

Stresskippen, penaltytoeristen of halve garen (zoals Panenka en Helder Postiga) schieten 8 van de 10 penalty’s rechtdoor, veel te slap of binnen het handbereik van de doelman. Die ballen kun je op je kin doodleggen, geen kunst aan. Als je tenminste niet als een malloot een hoek uitkiest en daar al in gaat liggen dweilen, nog voordat de bal is geraakt. Afwachten is het devies. Blijven staan Edwin – en het heldendom ligt voor het oprapen.
Ik zeg u: Advocaat had voor de rol van derde keeper een penaltykiller moeten selecteren. René Ponk van FC Utrecht – en als die wegens vakantieverplichtingen niet gekund had, had hij altijd de schrijver van dit stukje nog kunnen vragen. Ik ben hier toch.

Mijn tip. Nederland wint van Zweden, met 2-0 of 3-1 of daaromtrent en de penalty’s zouten we op voor de halve finale.
-Aantal geposte afbeeldingen in B&H sinds 1 januari 05: 2320.
-Gebruikte webruimte: 880mb
  zaterdag 26 juni 2004 @ 14:24:34 #43
91676 Plato1980
Gloriosus et liber
pi_20203254
2-1 voor Nederland
Giallo e nero è il tuo colore,
giallo e nero Roda nel cuore.
  zaterdag 26 juni 2004 @ 14:29:03 #44
97934 ASroma
Flamboyant
pi_20203352
3-1 voor Nederland, Zweden komt voor met 0-1
pi_20203457
7-2 voor nederland
pi_20203873
2-1 voor NL
pi_20204493
Heerlijke mogelijkheid voor alle pessimisten om tóch te laten zien dat ze nog anti-NL zijn, ondanks dat ze zich in de topics niet meer durven te vertonen. Beetje jammer

On-topic:
3-1
pi_20204708
3-0
Losers always whine about there best.Winners go home and fuck the prom queen!
pi_20205232
quote:
Op zaterdag 26 juni 2004 12:18 schreef BlackDraco het volgende:
nee, zweden walst NL plat met 8-0
ga lekker ergens anders janken

Nederland wint met 3-1
  zaterdag 26 juni 2004 @ 15:54:12 #50
27929 piere
doe mij maar bier
pi_20205276
wat is dat nou voor suffe vraag??

TUURLIJK GAAN WE DOOR
fok you ja!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')