abonnement Unibet Coolblue
pi_20285083
quote:
UEFA: 'Geel van Nedved blijft staan'


De UEFA reageerde snel op het verzoek van de Tsjechen om de gele kaart van Pavel Nedved nog eens te bestuderen. Met een kort maar krachtig 'nee' kreeg Tsjechië niet zijn zin.

Heel zakelijk wees de UEFA naar het reglement. Volgens artikel 44, paragraaf 3 en 4 is het niet mogelijk om op deze manier een gele kaart opnieuw onder de loep te nemen. De Tsjechische bond was op de hoogte van deze regels, maar hoopte dat de UEFA-bobo's een uitzondering wilden maken.

Nedved kreeg in de 61ste minuut van de kwartfinale tegen Denemarken een gele kaart, omdat hij Jesper Grønkjær zou hebben gehaakt. Na bestudering van de televisiebeelden werd niet echt duidelijk dat de Tsjechische aanvoerder de Deen had geraakt. Ogenschijnlijk was scheidsrechter Valentin Ivanov in het theater van Grønkljær getrapt, die zich liet vallen en vervolgens verontwaardigd verhaal ging halen bij Nedved en ook nog aan diens haren trok.

Nedved vreest eenzelfde scenario als vorig seizoen, toen hij in de halve finale van de Champions League tegen een gele kaart aanliep. Hierdoor moest hij toekijken tijdens de finale waarin zijn Juventus verloor van AC Milan. 'Maar ik zal mijn speelstijl niet veranderen en ik ben ook niet van plan om mijn been terug te trekken', keek Nedved vooruit naar de halve finale tegen de Grieken.

Dat uitgerekend Nedved zich voordoet als slachtofffer van een schwalbe mag hypocriet genoemd worden. De dynamische middenvelder was er met een vrijwillige valpartij tegen Oranje ook verantwoordelijk voor dat John Heitinga eerder dit toernooi een geelrode kaart kreeg aangesmeerd.
Bron: VI.nl
pi_20285108
quote:
Scolari: 'Frisk, pas op voor Hollandse trucjes'


De oorlog lijkt begonnen. Na alle aardige woorden van wederzijds respect die de laatste dagen vielen te noteren uit Portugese en Nederlandse monden, vond Luiz Felipe Scolari het nodig om te waarschuwen. 'Scheidsrechter Frisk, pas op voor de Hollandse trucjes.'

De Portugese bondscoach Scolari staat bekend als succescoach, maar de 55-jarige is ook omstreden omdat het zijn filosofie is dat resultaat voor alles gaat. Op allerlei manieren is het geoorloofd te winnen: via ruw spel, provocatie, defensief vechtvoetbal, zelfs via tijdtrekken van ballenjongens. Het was dan ook niet geheel onverwacht, dat de Braziliaan zich dinsdag richtte tot scheidsrechter Anders Frisk.

'De scheidsrechter moet voorzichtig zijn, om de Nederlanders geen voordeel te geven. Rechtsback Reiziger tilt altijd een voet van de grond als hij ingooit, terwijl Ruud van Nistelrooy vaak buitenspel staat bij vrije trappen en daardoor voordeel heeft', somt Scolari enkele Hollandse trucjes op. 'We hebben hun spel geanalyseerd, dus we zijn op de hoogte van dit soort details.'

Scolari richtte zich de laatste dagen ook met een waarschuwende vinger naar het Portugese volk, dat naar zijn mening iets te eurforisch is na het bereiken van de halve finale. 'We zullen al het mogelijk doen om de finale te bereiken, maar een hoop mensen lijken te vergeten dat we een zeer goede tegenstander hebben. We hebben de halve finales bereikt, en dat was mijn doel, toen ik deze baan accepteerde. Maar we hebben nog niets gewonnen, en we zullen dat ook niet doen, als we de finale niet bereiken.'

Van een favorietenrol wil hij al helemaal niet weten. 'Als ik de statistieken bekijk dan is er niet veel verschil tussen beide landen op het gebied van balbezit, schoten op doel en overtredingen. Dus ik zou niet weten waarom wij de favoriet zijn.'

Over zijn tactiek wilde Scolari weinig kwijt. 'Ons doel is het om het leven van onze tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken, en zij zullen waarschijnlijk hetzelfde doen. Ik zou wel graag willen dat we cool aan een wedstrijd beginnen. We kregen tegen Griekenland en Engeland heel snel doelpunten tegen, waardoor we van begin af aan achter de feiten aan liepen, net als tegen Spanje. In deze wedstrijd zou ik graag ons spel willen opbouwen.'
Bron: VI.nl
pi_20285229
Heb ik me net aangemeld bij die club van Derksen.
  dinsdag 29 juni 2004 @ 22:07:46 #179
58460 RicXDesign
^ Im with stupid ^
pi_20291703
Thanx BMW voor de Info .. Had de meeste dingen wel al ergens gelezen of gezien , maar sommige dingen nog niet
pi_20291713
quote:
Zwitserse vrouwen: 'Liever Baros dan Ruud'


Nu Zwitserland is uitgeschakeld tijdens het Europees kampioenschap, moeten de media op andere manieren proberen de aandacht op Euro 2004 te houden. Boulevardblad Blick organiseerde een Mister Euro 2004 verkiezing: Wie is de knapste speler in de halve finales?

Van elk land nomineerde het blad twee internationals, waarop de bezoekers konden stemmen. Namens het Nederlands elftal deden Edgar Davids en Ruud van Nistelrooy mee aan de verkiezing. Voorts streden de Portugezen Luis Figo en Nuno Gomes, Tsjechen Pavel Nedved en Milan Baros en Grieken Angelos Charisteas en (George Clooney-look-a-like) Anthonis Nikopolidis mee om de Zwitserse eretitel.

Milan Baros won de verkiezing met overmacht. De Zwitserse vrouwen blijken te smelten voor de topscorer van Euro 2004, die in zijn eentje meer stemmen vergaarde dan nummers twee en drie, Van Nistelrooy en Nuno Gomes. Edgar Davids moet zich tevreden stellen met de zevende plek.

Bron: VI.nl
pi_20302893
quote:
Een elftal EK-feiten over Nederland en Portugal


Nederland en Portugal strijden vanavond in Estádio José Alvalade XXI om de eerste plek in de finale van het EK 2004. Een blik in de archieven leverde een aantal bijzondere feiten op.

Een elftal EK-feiten over Nederland en Portugal

  • Nederland won eerder 1x van Portugal, speelde 3x gelijk en verloor 4x
  • Robben en Sneijder maakten op 30 april hun debuut tegen Portugal
  • Nederland en Portugal verloren nooit meer dan één wedstrijd op een EK
  • Geen enkel land won twee keer een strafschoppenserie op één EK
  • Portugal scoorde in de laatste negen EK-duels tenminste altijd één keer
  • Invallers maakten vijf van de zes Portugese doelpunten op dit EK
  • Nederland is de enige die het EK won na een nederlaag in het eerste duel
  • Scolari kan de eerste bondscoach worden die het WK en het EK wint
  • Kluivert is de enige veldspeler die Advocaat nog niet inzette
  • Bij Portugal kwamen alle twintig veldspelers al in actie
  • Scheidsrechter Anders Frisk leidt zijn achtste EK-duel, een record
  • Bron: VI.nl
    pi_20302928
    quote:
    Overmars op training rechtsbuiten van Oranje


    Marc Overmars lijkt terug te keren in de basis van het Nederlands elftal, dat woensdag in de halve finale aantreedt tegen Portugal. Dinsdagavond nam hij de plek in van Andy van der Meyde tijdens de laatste training in het Estádio José Alvalade XXI.

    Bondscoach Dick Advocaat wilde voorafgaand aan de training niets zeggen over de opstelling waarmee Oranje woensdag aan de halve finale tegen Portugal begint. Naar verwachting zal de bondscoach het Nederlands elftal op twee plaatsen wijzigen.

    Sowieso moet de Hagenaar de positie van de geblesseerde Frank de Boer opvullen. Wilfred Bouma lijkt de belangrijkste kandidaat, maar de PSV'er trainde dinsdagavond wél apart van de groep vanwege zijn pijnlijke achillespees. Mocht de Brabander niet fit genoeg zijn, dan start John Heitinga.

    De rechtsbuitenpositie is de enige andere plek waarachter een vraagteken staat. Van der Meyde sukkelde de laatste duels met zijn vorm, vandaar dat Overmars op de training de basisplaats in nam. Roy Makaay is het enige andere alternatief.

    Advocaat wil dat zijn ploeg de Portugezen van begin af aan en zo dicht mogelijk bij het Portugese doel onder druk zet. 'We gaan uit van onze eigen kwaliteiten, maar het gaat ervan afhangen wie er morgen de sterkste ploeg heeft en het beste start.'

    Advocaat wijst nog op de positie van Portugal. 'Dit land heeft er zo lang op gewacht dat hun spelers de finale halen, dus dat betekent dat zij onder een enorme druk staan. Zij moeten gewoon. Daarvan moeten wij profiteren.'

    Vermoedelijke opstelling Nederland:
    Van der Sar; Reiziger, Bouma, Stam en Van Bronckhorst; Seedorf, Cocu en Davids; Overmars, Van Nistelrooy en Robben.

    Bron: VI.nl
    pi_20302986
    Handig topic .
    Als het niet wil branden moet je beter stoken.
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')