Ik neem aan dat dit EXT2 is? Er wordt standaard een aantal % diskruimte gereserveerd voor "root" en om fragmentatie van het filesystem tegen te gaan. Oftewel: tegen de tijd dat users niet meer kunnen schrijven, blijft er nog een paar procent over voor root/system-processes.quote:Op vrijdag 30 juli 2004 11:45 schreef RichyRich het volgende:
Ff snel vraagje:
df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda1 230G 199G 19G 91% /backup
Hoe kan dit en belangrijker, hoe krijg ik de missende 10 gb weer terug?
Of met tune2fs (zie de manpage) de reserved block count aanpassen, dan hoef je niet het filesystem opnieuw aan te maken...quote:Op vrijdag 30 juli 2004 22:10 schreef RemcoDelft het volgende:
Als het een system-FS is, kan je het beter zo laten, als het voor backups is, waar toch alleen serieel geschreven wordt, en dus ook geen "root-reserve" nodig is, kan je dit bij het maken van het filesystem instellen.
mkfs.ext2 -m 0 /dev/sda1 # uit m'n hoofd
quote:Op woensdag 28 juli 2004 14:52 schreef Roönaän het volgende:
OpenBSD 3.5 nog geen smp heeft
bronquote:As of June, 2004, SMP (Symmetric MultiProcessor) support has been merged into the main OpenBSD development branch. At this time, the i386 and amd64 platforms supports SMP, but hopefully others, including macppc, sparc, and sparc64 will ultimately support SMP.
bronquote:
En om nu op een server een nog niet release/stable neer te planten lijkt me niet helemaal super... Of ik interpreteer dingen verkeerd uit deze tekstquote:SMP support
OpenBSD/i386 -current (NOT 3.5-release/-stable) supports most SMP (Symmetrical MultiProcessor) systems. To support SMP operation, a separate SMP kernel (bsd.mp) is included with the installation file sets.
As this is a new feature, developers will want to see what hardware does and doesn't work when running SMP, so it is even more important to send a dmesg after install.
Voor een productie machine zou ik het niet aanraden, hoewel current meestal (mjah) stabiel draait. Aangezien het nu in de current zit, zal het binnenkort waaarschijnlijk wel in de release komen; maar hij zit nog maar kort in de current, dus misschien toch maar aan FreeBSD of linux denken?quote:Op zondag 1 augustus 2004 21:59 schreef Roönaän het volgende:
En om nu op een server een nog niet release/stable neer te planten lijkt me niet helemaal super... Of ik interpreteer dingen verkeerd uit deze tekst
Niet. Linux of FreeBSD nemen denk ik. Of met één processor genoeg nemen natuurlijk.quote:Op zondag 1 augustus 2004 21:59 schreef Roönaän het volgende:
edit: bd.sm zit ook niet in de installset van 3.5/i386 vandaar dat ik me afvroeg hoe ik het dan aan de praat ging krijgen en toch stabiel te blijven.
Kernel het zelfde (denk bv ook aan de pmcia module) ? Kernel configuratie het zelfde?quote:Op vrijdag 30 juli 2004 22:16 schreef RemcoDelft het volgende:
Zelfde module (3C59x), zelfde hardware.
Als je een journalling filesystem gebruikt (ext3, reiser, xfs, jfs, ...) dan verlies je die 10GB door het journal. ext2 (zonder journal) wilde nogal eens corrupted raken bij een uncleane boot, bij een fs met journal heb je daar minder last van. En het is makkelijker te repareren. Je moet zelf maar kiezen dus.quote:Op vrijdag 30 juli 2004 11:45 schreef RichyRich het volgende:
Ff snel vraagje:
df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda1 230G 199G 19G 91% /backup
Hoe kan dit en belangrijker, hoe krijg ik de missende 10 gb weer terug?
http://www.openbsd.org/smp.htmlquote:Op woensdag 28 juli 2004 14:52 schreef Roönaän het volgende:
[OpenBSD]
Misschien dat ik me wat dingen op de hals gehaald heb die ik eigenlijk niet wil, maar bij mij is het issue de volgende:
Ik heb gisteren een kale 2-proc server geleverd en heb hierop OpenBSD 3.5 "geinstalleerd" (Staat nu alleen minimum op, packages moeten nog.)
Nu was ik de docs nog eens goed aan het lezen om te achterhalen welke packages ik moest hebben om raid aan de praat te krijgen, stuit mijn blik op het feit dat
OpenBSD 3.5 nog geen smp heeft
Mijn vraag is nu: Kan ik beter openBSD eraf flikkeren en bijvoorbeeld een Debian installeren omdat daarbij de Multi processor ondersteuning wel goed schijnt te zijn, of zijn er manier om openBSD zover te krijgen om de multiprocessor daadwerkelijk te gebruiken. (Of heb ik gewoon domweg iets over het hoofd gezien?)
Het geheel moet een mysql server worden die enkel via ssl/ssh te bereiken is (db connecties ook).
Zou wel moeten lukken dus. FreeBSD heeft iig SMP-support: ik draai het op mijn dual CPU-server en beide CPU's worden gebruikt. Je moet hiervoor wel even een custom kernel bakken, maar da's simpel (gebruik het handbook!).quote:http://www.openbsd.org/smp.html
As of June, 2004, SMP (Symmetric MultiProcessor) support has been merged into the main OpenBSD development branch. At this time, the i386 and amd64 platforms supports SMP, but hopefully others, including macppc, sparc, and sparc64 will ultimately support SMP.
Het probleem zit er in dat SMP wel in OpenBSD's current branch zit maar niet in de release of stable branch. De vraag is dus of je het aandurft om een current branch te gebruiken voor een productie server. FreeBSD heeft idd al sinds de 3 serie SMP supportquote:Op dinsdag 3 augustus 2004 10:19 schreef F.U.B.A.R het volgende:
Zou wel moeten lukken dus. FreeBSD heeft iig SMP-support: ik draai het op mijn dual CPU-server en beide CPU's worden gebruikt. Je moet hiervoor wel even een custom kernel bakken, maar da's simpel (gebruik het handbook!).
Da's wel een erg groot journal...quote:Op dinsdag 3 augustus 2004 10:04 schreef F.U.B.A.R het volgende:
Als je een journalling filesystem gebruikt (ext3, reiser, xfs, jfs, ...) dan verlies je die 10GB door het journal.
Hebben ze ext3 ook in die test meegenomen? Ik heb hier ext3 filesystems, op de systemen waar ik de grootte kan zien komt die op 32MB. (Op mijn 2.6 server is het bestand verborgen)quote:Op dinsdag 3 augustus 2004 13:24 schreef F.U.B.A.R het volgende:
In een review over de verschillende filesystems, was de reviewer tevreden over ReiserFS omdat het voor een partitie van 860GB, nog iets meer dan 800GB overliet voor gebruik.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |