Cosma-Shiva | dinsdag 14 augustus 2001 @ 16:13 |
ROTTERDAM, 14 AUG. Voor het recept van Coca-Cola, een goed bewaard geheim, wordt naar de fabrikant verwezen, maar over de hamburgers, franse frieten en salades geeft McDonald's voortaan meer informatie dan ooit tevoren. Gisteren maakte 's werelds grootste fastfoodketen bekend dat zij Amerikaanse consumenten voortaan beter gaat informeren over natuurlijke smaakstoffen die het bedrijf toepast. Belangrijk voor sommige consumenten is of smaakstoffen vegetarisch zijn. McDonald's is afgelopen voorjaar voor de rechter gedaagd door vegetariërs uit Houston en Seattle. Zij voelen zich misleid omdat `vegetarische' Franse frietjes in Amerika bereid worden met natuurlijke smaakstoffen met rundvleesextract. De rechtszaken leidden tot protesten van Indiase hindoes waarbij McDonald's-restaurants werden vernield. ,,Voor sommige van onze klanten zijn de huidige wettelijke eisen voor etikettering onvoldoende om de vragen te beantwoorden die bij hen leven over hun eetgedrag'', aldus Ken Koziol, mondiaal kwaliteitsmanager bij McDonald's. ,,Als onze klanten meer informatie willen over natuurlijke smaakstoffen, dan krijgen ze die.'' Enkele maanden geleden heeft McDonald's in een hoekje van zijn website (niet in een formeel persbericht) excuses gemaakt voor de gang van zaken. ,,Wij betreuren het als klanten het gevoel hebben dat de informatie onvoldoende was.'' Volgens McDonald's is de keuze voor vegetarische olie (met rundvleesextract) in 1990 gemaakt om een cholesterolvrij menu te bieden, niet om vegetariërs tegemoet te komen. McDonald's zal de Amerikaanse productinformatie, zeven A4-tjes in totaal, verstrekken op zijn website en in restaurants. McDonald's gaat de informatie niet in Nederland verstrekken. Volgens een woordvoerder bestaat daarvoor geen belangstelling. In Nederland zijn de Franse frietjes volgens McDonald's altijd gebakken zonder rundvleesextract. bron:NRC | |
popolon | dinsdag 14 augustus 2001 @ 16:17 |
quote:Dat geldt niet alleen voor MacDonalds maar voor bijna alle fastfoodketens / restaurants ... | |
erikh | dinsdag 14 augustus 2001 @ 16:18 |
Valt wel mee hoor, ik heb er zelf 4 jaar gewerkt en kun je verzekeren dat McDonalds erg zorgvuldig met zijn voedsel omgaat. Mits je een mac met een goede manager treft natuurlijk. Ik was gister op de mac bij de schiphol startbaan om 5 voor elf 's avonds en ze gingen om 23.00 uur dicht. Ik bestel wat en krijg te horen dat ze alleen nog maar van de voorrad verkopen, wat dus absoluut niet mag van de MCDonalds regels. Maar gelukkig heb je niet overal van dat soort mieren****** | |
Koekepan | dinsdag 14 augustus 2001 @ 16:19 |
quote:Hetzelfde geldt voor als ze prijsgeven hoeveel mensen er elk jaar omkomen in de vleesverwerkende industrie, hoe onhygiënisch het er daar aan toegaat, hoeveel bos wordt weggemaaid om de koetjes te laten grazen, etc., etc. Schurken. ![]() [Dit bericht is gewijzigd door Koekepan op 14-08-2001 16:20] | |
speknek | dinsdag 14 augustus 2001 @ 16:19 |
Of al het eten. Wist je dat ze gedroogde luizen door je vla gooien? | |
Koekepan | dinsdag 14 augustus 2001 @ 16:20 |
quote:Dat is nou gezond, speknek. | |
speknek | dinsdag 14 augustus 2001 @ 16:22 |
Ach is dat het.. Geef mij maar een hamburger | |
Cosma-Shiva | dinsdag 14 augustus 2001 @ 16:25 |
quote:Maar het betreft hier een artikel van Mac Donalds die meer fastfood info wil gaan geven, vandaar mijn onderschrift, ik weet echt wel dat willekeurig welke fricandel nu ook niet bepaald prettige ingrediënten bevat. | |
popolon | dinsdag 14 augustus 2001 @ 16:25 |
M.a.w. oud nieuws ... Waarom opent ze toch zoveel van die minder interessante topics ? | |
Koekepan | dinsdag 14 augustus 2001 @ 16:27 |
quote:M.a.w.: je had het al verdrongen en vindt het lastig dat het weer opgerakeld wordt? ![]() | |
popolon | dinsdag 14 augustus 2001 @ 16:30 |
quote:Ben nog aan het bijkomen van die rattenkop in m'n BigMac ... | |
HenriPaul | dinsdag 14 augustus 2001 @ 16:39 |
quote:Ja hehe, er wordt in de keukens van de Mac natuurlijk niet gerommeld, daar kan heel puber Nederland over getuigen dat het er daar allemaal redelijk aan toe gaat. Het gaat er precies om wat er in het artikel bovenaan wordt gezegd. Wat zit er in de grondstoffen? Is het rundvlees in de hamburger spierweefsel of ingewanden vlees, hersenen, ruggegraat (Kreuzfeld-Jacob!). Volgens mij kwam het Macvlees jarenlang uit Engeland en Ierland, nadat de Vleeschmeesters begin jaren tachtig waren afgedankt. Wat de frieten betreft zullen ze wel gelijk hebben. Frieten bij buitenlandse Macs smaken een stuk beter, dus daar zal wel wat (rundvlees)smaak aan zijn toegevoegd hehe. Wie vertelt ons meer details ? | |
Cosma-Shiva | dinsdag 14 augustus 2001 @ 16:42 |
quote:*Gaat nu wachten op de interessante topics die Popolon gaat openen* | |
speknek | dinsdag 14 augustus 2001 @ 16:48 |
Ik vind het wel een interessant topic. Anders gezegd is het best wel een goed initatief van MacDonalds om meer bekend te maken dan volgens de regels hoeft. Een hoop restaurants zullen hun het niet nadoen. Sowieso vind ik het raar dat ze niet zoveel rekening houden met vegetariërs, want toen ik nog last had van lactose intolerantie, kreeg ik wel zo een hele lijst met internationale Mac producten die ik wel of niet kon eten. | |
waspman | dinsdag 14 augustus 2001 @ 17:31 |
mensen die zo achterlijk zijn om de de McDonalds te eten, zullen zich echt niks aantrekken van zulke info.. |