FOK!forum / Culinesse à gogo / Eten ... verbonden met herinnering
Killer_Momzondag 13 juni 2004 @ 22:16
in een, hoe maak je jam topic, kwam ik uit op wekken, wij hadden een hele grote groenten tuin, en 10 kinderen, gods, vraag niet hoe oud ik ben...
boontjes afhalen, terwijl je t reuzenrad ziet draaien, maar dit moet eerst, was wel klieren en stoeien, vriendjes , en aanhang hielpen ook mee, en gezellig, dat wel,

dus die boontjes werden in wekpotten gedaan, en ik vond ze ronduit , nja , niet te eten,
nu kook ik ze wel, met rijst , saté en eigen gemaakte pindasaus, zelf gebakken kroepoek, maar ik heb een smerige hekel aan boontjes, ik eet er 2, met moeite..

mijn vraag, wat eet je nooit meer, bedoel wat je thuis moest eten.
of wat eet je met moeite als je bij je ouders\oma eet, en je durft niet te zeggen dat t je tegenstaat.
biawazondag 13 juni 2004 @ 22:23
Er schiet me gelijk iets te binnen: hutspot!
Ik ben verder dol op stamppotten, maar wie er toch ooit hutspot heeft bedacht?
DuchessXzondag 13 juni 2004 @ 22:26
Witlofsalade (rauw), gatverdamme, zo bitter, zo smerig
Wat er verder in zat was wel lekker (ei, fruit, noten) maar die vieze smerige wiltof...ieuw! En ik moest aan tafel blijven zitten tot ik het op had
skizmozondag 13 juni 2004 @ 22:31
quote:
Op zondag 13 juni 2004 22:23 schreef biawa het volgende:
Er schiet me gelijk iets te binnen: hutspot!
Ik ben verder dol op stamppotten, maar wie er toch ooit hutspot heeft bedacht?
hutspot is toch een voorloper van een hotspot ???
DuchessXzondag 13 juni 2004 @ 22:32
quote:
Op zondag 13 juni 2004 22:31 schreef skizmo het volgende:

[..]

hutspot is toch een voorloper van een hotspot ???
en een hotspot is een geïnfecteerde plek bij honden waar ze aan likken waardoor het nog erger wordt...
sol1tairzondag 13 juni 2004 @ 22:33
Zuurkool, spruiten
Killer_Momzondag 13 juni 2004 @ 22:33
mijn zus slaapt 3 nachten niet van zelfgemaakte tomatensoep
shredderzondag 13 juni 2004 @ 22:35
peterseliesoep, ik zet liever een pistool tegen mn slaap en haal de trekker over....
[overdreven he)
Killer_Momzondag 13 juni 2004 @ 22:37
quote:
Op zondag 13 juni 2004 22:32 schreef DuchessX het volgende:

[..]

en een hotspot is een geïnfecteerde plek bij honden waar ze aan likken waardoor het nog erger wordt...
Zarc.ohzondag 13 juni 2004 @ 22:37
doperwten met worteltjes
hoe verzinnen ze het om 2 van de ranzigste dingen in 1 potje te stoppen?
Killer_Momzondag 13 juni 2004 @ 22:43
quote:
Op zondag 13 juni 2004 22:37 schreef Zarc.oh het volgende:
doperwten met worteltjes
hoe verzinnen ze het om 2 van de ranzigste dingen in 1 potje te stoppen?
mja, dat hoort bij elkaar, waarom heb je daar zo'n hekel aan?
dat was mijn vraag. moest je dat eten?
* trauma kookteam samensteld*
biawazondag 13 juni 2004 @ 22:47
quote:
Op zondag 13 juni 2004 22:32 schreef DuchessX het volgende:

[..]

en een hotspot is een geïnfecteerde plek bij honden waar ze aan likken waardoor het nog erger wordt...
Gatverdamme, nou hoef ik het helemaal nooit meer, definitief.

Trouwens, nog even in reactie op de OP, bij mijn oma eet ik nooit en tegen mijn ouders durf ik het heus wel te zeggen als ik het niet te eten vind.
Zarc.ohzondag 13 juni 2004 @ 22:47
quote:
Op zondag 13 juni 2004 22:43 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

mja, dat hoort bij elkaar, waarom heb je daar zo'n hekel aan?
dat was mijn vraag. moest je dat eten?
* trauma kookteam samensteld*
ja ik moest het opeten
en waarom ik het vies vind? omdat doperwten gewoon vies smaken en gekookte worteltjes ook.
rauwe wortels, heerlijk, maar ze moeten niet zoet en zacht zijn
heb er nu nog steeds een trauma aan overgehouden
Oblivionzondag 13 juni 2004 @ 22:49
Andijvie en spruiten...
Eet ze nu nog niet...
Maak ze wel klaar.
Killer_Momzondag 13 juni 2004 @ 23:09
ik kook wel spruiten, tuinbonen boontjes, liefde van de man gaat......., wij eten bakken gemengde sla, met al wat ik kan vinden ,
roerbakgroenten dat wel, of verwekrt in soep.
Pleunzondag 13 juni 2004 @ 23:13
Bonen! Ik eet nooit bonen!

Mijn moeder werkte bij Jonker Fris en mocht ieder jaar goedkoop deukblikken kopen. Uiteraard veel bonen: bruine bonen, witte bonen, witte bonen met snijbonen, witte bonen in tomatensaus, speciebonen, tuinbonen, bruine bonen, capucijnen, noem maar op.
Ik krijg geen boon meer door mijn keel....
Pandorahzondag 13 juni 2004 @ 23:36
Mijn pa had vroeger -toen wij nog in het hoge noorden woonden- ook een groententuintje. In de zomer werden dan al die groenten door je strot geduwd. En bij het woord rabarber ga ik al griezelen!

Wie verzint er nou om rabarbersaus te maken? Brrr!
Cheshirezondag 13 juni 2004 @ 23:39
quote:
Op zondag 13 juni 2004 22:35 schreef shredder het volgende:
peterseliesoep, ik zet liever een pistool tegen mn slaap en haal de trekker over....
[overdreven he)
wat te denken van BRANDNETEL soep??? nooit, nooit weer.....
Killer_Momzondag 13 juni 2004 @ 23:48
ik doe geen moeite meer om groenten te koken, ooit wel, mja , en verplicht opeten is nooit aan de orde geweest,

blij dat ik niet de enige ben die is opgescheept met een ER groenten trauma

Rode kool vind ik lekker, zelf gemaalkt, spinazi ook, eet ik graag, dat eet op een na, iedereen....en wat moeders kookt...

boerenkool, gadver, ooit eens gemaakt, gadver, dat aten we dus uit de tuin, iedere winter iedere week. Bah.
dit valt niet op, ik heb mijn weerzin, tegenover groenten, overgedragen aan mijn kinderen
Damm...
Cheshirezondag 13 juni 2004 @ 23:50
haha mijn moeder en koken... niet altijd even geslaagd!
worteltjes met mega veel zout en suiker en tot pap gekookt
of nog erger: dan maakte ze je lekker met het idee dat je patat ging eten.. kreeg je koolrabi in patatvorm op je bord...
da's dan dubbel balen maar dat heeft ze nooit begrepen geloof ik..
Killer_Momzondag 13 juni 2004 @ 23:57
quote:
Op zondag 13 juni 2004 23:39 schreef Cheshire het volgende:

[..]

wat te denken van BRANDNETEL soep??? nooit, nooit weer.....
grappig, ik kookte thuis altijd, mijn schoonbroer , een hippie
maakte brandnetelsoep, voor 14 man, ik mocht niks zeggen, was eenmalig, en ik kreeg de schuld.
dat t niet te eten was, ze dachten dat er radijs stengels in zaten.
was wel lachen onder t eten, en ik kreeg meteen toezicht met koken al hij er was
Cheshiremaandag 14 juni 2004 @ 00:01
dat ruik je al van meters afstand anders...
mijn moeder is gewoon ouderwets qua koken en heeft er geen zin/ aandacht voor.. wij hebben thuis staan juichen toen ze pakjes en zakjes van honig enzo ging gebruiken
geen papmacaroni met smac (AAAAAAAAAAARGH!!!!!) een uitje en tomatenpuree meer.. op smaak gebracht met z&p...brrrrr. en dat was dan voor de zaterdag, iets "anders"..
Cheshiremaandag 14 juni 2004 @ 00:02
maar.. wat ik wel van haar heb meegekregen.. vers is beter
krakkemiekemaandag 14 juni 2004 @ 12:08
Karnemelkse gortepap... Mijn vader is er dol op en wij moesten verplicht elke keer proeven.
Achteraf vind ik het ergste dat mijn moeder ook een bordje zat te eten, die moest solidair zijn he... (Zij vond het ook )
rvrb_kemaandag 14 juni 2004 @ 14:01
Ik kan niet direct iets bedenken wat ik echt nooit meer uit door iets wat ik thuis moest eten... Ik luste het meeste wel wat ze me voorschotelden vroeger...
Het enige wat ik kan bedenken wat ik niet meer vaak eet, maar wel nog lust is rode macaroni op pa's wijze: gehakt en uitje bakken, macaroni koken, macaroni bij gehakt en uitje en blikje tomatenpuree erbij, alles mengen et voila...

Ik heb dat vroeger eens bijna elke dag voorgeschoteld gekregen omdat dat één van de dingen was die m'n pa fatsoenlijk kon gereedmaken toen m'n moeder in het ziekenhuis lag... Nu maak ik het zelf dus absoluut niet meer vaak omdat ik bij de gedachte eraan al zoiets heb van 'weeral'

Ik heb wel iets waar ik goeie herinneringen aan heb van eten... Dat was voor als ik ziek was geweest of als tractatie (heel uitzonderlijk dus)
-->een wit boterhammetje in 4 gesneden, op elk kwartje een beetje chocopasta gesmeerd en daarover korreltjes hagelslag...
DuchessXmaandag 14 juni 2004 @ 14:23
Wat ook achterlijk is...mijn vader die na bijna 40 jaar huwelijk als hij vis of kip eet aan mijn moeder vraagt of ze ook wilt proeven...terwijl mijn moeder nooit kip of vis gelust heeft
miss_dynastiemaandag 14 juni 2004 @ 16:59
Speklap. Dat eet ik echt nooit van mijn leven meer.
deedeeteemaandag 14 juni 2004 @ 20:18
Wij hadden vroeger òòk een paar jaar een grote (groente) tuin !
Mijn ma in haar element.Veel groeten moesten wij eten, spinazie met stelen en al en nat. niet te lang gekookt. Ongesneden zò op je bord, en soms zaten er rupsen en slakken tussen * ril * je wist nooit of je een spinaziesteel of iets nog veel ergers in je mond had....... NOOIT meer, echt niet, eet ik nog ongesneden spinazie
Ma hield òòk veel van bloemen, dahlia's met een heel regiment oorwurmen erin en ik moest die verrekte bloemen plukken en in een vaas zetten.
DJ-Mauritsmaandag 14 juni 2004 @ 20:22
quote:
Op maandag 14 juni 2004 20:18 schreef deedeetee het volgende:
Wij hadden vroeger òòk een paar jaar een grote (groente) tuin !
Mijn ma in haar element.Veel groeten moesten wij eten, spinazie met stelen en al en nat. niet te lang gekookt. Ongesneden zò op je bord, en soms zaten er rupsen en slakken tussen * ril * je wist nooit of je een spinaziesteel of iets nog veel ergers in je mond had....... NOOIT meer, echt niet, eet ik nog ongesneden spinazie
Ma hield òòk veel van bloemen, dahlia's met een heel regiment oorwurmen erin en ik moest die verrekte bloemen plukken en in een vaas zetten.
Je trauma heeft zelfs doorgewerkt in de keuze van je username... .
-Marjo-maandag 14 juni 2004 @ 20:32
quote:
Op maandag 14 juni 2004 16:59 schreef miss_dynastie het volgende:
Speklap. Dat eet ik echt nooit van mijn leven meer.
Speklappen ja, rilll. Mijn moeder paneerde ze dan en dacht dat ik het zo niet door had. Maar ik noemde dat gecamoufleerde speklappen...
deedeeteemaandag 14 juni 2004 @ 21:03
quote:
Op maandag 14 juni 2004 20:22 schreef DJ-Maurits het volgende:


Je trauma heeft zelfs doorgewerkt in de keuze van je username... .
Knap van je ! Maar hij heeft wèl een dubbele bodem
Morwenmaandag 14 juni 2004 @ 21:20
ERWTENSOEP

Wie dat ooit heeft bedacht Opgewarmd braaksel met een lap vet spek als extraatje. Doe mij dat maar niet . En het kan me lekker niks schelen dat het familierecept de volgende generaties niet zal bereiken
Steve-Omaandag 14 juni 2004 @ 21:22
Echt eten van Me oma( RIP)
Stampotten met karbonaadjes enzo
Steve-Omaandag 14 juni 2004 @ 21:24
Mierikswortel
Aandenken uit christelijke MAVO tijd
christelijke kutmentor zei dat het lekker was
Killer_Momdinsdag 15 juni 2004 @ 01:05
quote:
Op maandag 14 juni 2004 20:18 schreef deedeetee het volgende:
Ma hield òòk veel van bloemen, dahlia's met een heel regiment oorwurmen erin en ik moest die verrekte bloemen plukken en in een vaas zetten.
Ah, ik ken t, wij hadden ook een hoek met die bloemen, heel mooi, maar die oorwurmen, Yuck!
ik heb er nog in mijn tuin staan, wel aan de voorkant, van mijn mam gekegen, moeten eigenlijk iedere winter binnen, mooi niet, niet kapot te krijgen,
net zo veel bloemen als oorwurmen ... en als ze dan komt zegt ze dat ik haar groene vingers heb,
had ik dat maar .
Killer_Momdinsdag 15 juni 2004 @ 01:11
quote:
Op maandag 14 juni 2004 21:20 schreef Morwen het volgende:
ERWTENSOEP

Wie dat ooit heeft bedacht Opgewarmd braaksel met een lap vet spek als extraatje. Doe mij dat maar niet . En het kan me lekker niks schelen dat het familierecept de volgende generaties niet zal bereiken
ik ga je niet aanpraten dat t lekker is, mijn oudste gruuwt er ook van, volgens mij heeft hij t nooit gegeten, en een familirecept? daar kun je veel aan veranderen, alles eigenlijk.
BBQ-kipvrijdag 18 juni 2004 @ 13:53
quote:
Op maandag 14 juni 2004 00:01 schreef Cheshire het volgende:
dat ruik je al van meters afstand anders...
mijn moeder is gewoon ouderwets qua koken en heeft er geen zin/ aandacht voor.. wij hebben thuis staan juichen toen ze pakjes en zakjes van honig enzo ging gebruiken
geen papmacaroni met smac (AAAAAAAAAAARGH!!!!!) een uitje en tomatenpuree meer.. op smaak gebracht met z&p...brrrrr. en dat was dan voor de zaterdag, iets "anders"..
Als ik dat hele verhaal van jou zo lees dan is dat precies mijn moeder, Honig-zakjes, papgroenten en -macaroni en al!
Vreselijk he?
En maar beweren dat ze zo goed kan koken (met kerstdiner een tray Makro-hapjes in de oven mikken, soppige wokgroentenpuree maken en een bak Hertog-ijs halen vind ik toch niet echt goed koken....maar ja)
En als iets een beetje over de datum is moet je gewoon niet zeiken, maar opeten, brrr (half bedorven ham enzo...)
Mijn moeder vindt ook dat ze zo'n kei is in het maken van "heerlijke" gehaktballen, lekker rauw van binnen :| en ik was altijd een ondankbare zeikerd als ik ze terug mikte in de pan.
Ik heb hier echt een paar keer voedselvergiftiging van gekregen, BAH!
Om deze reden eet ik ook geen filet american en rauwe tartaar meer, ik vind het gewoon doodeng.
Wat ook nog lekker was was toen ik bij mijn tante was en zij ging uitleggen hoe ze de soep had gemaakt, ik had al gezien dat er een grijze blubber in dreef, maar wat het was merkte ik pas bij haar zeer uitvoerig beschreven verhaal.... het was dus merg, er door haar opersoonlijk uitgepeuterd en "lekker" meegetrokken voor de smaak, ze had het er maar in laten zitten want haar zoon (van 35 en nog thuiswonend) vond dat zo lekker...

Het leuke is ook dat mijn moeder als ze bij mij thuis is, altijd tegen anderen gaat lopen verkondigen dat ik de kookkunsten heb van haar *proest*
wendy-tjevrijdag 18 juni 2004 @ 14:15
Te lang gekookte bloemkool... op de een of andere manier kookte mijn moeder die ongeveer tot pap, en dan nog eens zo'n smerig maizena sausje er overheen... brrrr
Dat doet ze trouwens ook nog steeds met broccoli, het spul tot pap koekn....
Toen ik voor mezelf ging koken ging er wat dat betreft echt een wereld voor me open
BBQ-kipvrijdag 18 juni 2004 @ 15:24
Same for me here!
Cheshirezondag 20 juni 2004 @ 14:10
quote:
Op vrijdag 18 juni 2004 13:53 schreef BBQ-kip het volgende:
En maar beweren dat ze zo goed kan koken (met kerstdiner een tray Makro-hapjes in de oven mikken, soppige wokgroentenpuree maken en een bak Hertog-ijs halen vind ik toch niet echt goed koken....maar ja)
En als iets een beetje over de datum is moet je gewoon niet zeiken, maar opeten, brrr (half bedorven ham enzo...)
hadden jullie hertog ijs?!? mazzelkont...
toen ik een jaar of vijftien was ben ik begonnen met regelmatig haar kelder inspecteren (in het kader van meehelpen opruimen enzo) om zo de totaal over datum zijnde blikjes -ja knap hè- weg te kunnen werken..
met kerst overigens heeft ze wel 1 keer echt uitgepakt.. dat was toen ik een jaar of 5 was denk ik... ik kan me alleen nog herinneren dat er ineens een kalkoen die er nog als een kalkoen uitzag op tafel kwam en mijn oudere zussen en ik hard gillend en huilend van tafel zijn weggesprint .... zieliiiiig...
daarna heeft ze het maar gewoon laten zitten, dat koken...