Je moet met 2 benen stil staan als de servicebeweging begint. Echter, zo gauw de service beweging in tact is, mag je passen nemen.
Bijna elke speler zet zijn achterste voet bij zijn eerste voet voordat hij de bal slaat.
De speler springt, raakt de bal en daarna komt hij neer op de grond. Of je daarna voor of achter de baseline terecht komt, maakt helemaal niets uit.
Alleen een sprongservice is niet handig.
Bij een sprongservice met volleybal sta je in een open stand. Terwijl met tennis sta je altijd met 1 been voor. Je staat dus ingedraaid. Dus als je een aanloop wil nemen, moet je tijdens je loop een ingedraaide positie nemen.
je staat ingedraaid om goed richting te kunnen geven aan de bal. Dat zou dus niet meer mogelijk zijn. Daarnaast moet je ingedraaid staan omdat je servicebeweging veel groter is dan bij volleybal (dit omdat je racket ook meebeweegd)
Kortom, de beweging heeft op het eerste gezicht wel wat weg van een service bij het volleybal maar eigenlijk is de enige overeenkomst dat je de bal bovenhands in het spel brengt.
Als je een sprongservice zou invoeren/bedenken zou je ook de nadruk leggen bij het oplopen. Terwijl als je een goeie service slaat, is de snelheid van oplopen niet eens zo heel belangrijk.
Daarnaast is het ook nog eens zo dat je minder stabiel bent in de beweging na de service dus als je aan het oplopen bent, uit balans bent door je service en de bal komt terug. Dan ben je niet meer in de positie om hem te retourneren.
Je zult niet bij elke service uit balans raken, maar de kans daarop is wel veel groter.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"