FOK!forum / Culinesse à gogo / rook-pan-koffer-oven
moussyvrijdag 11 juni 2004 @ 09:11
Geef dat ding een naam....

Gister heb ik een rookoventje gekregen voor op het gasfornuis.

Nou weet ik dat je vis kan roken, gister hebben we een stel forelletjes gerookt maar ik wil ook eens gaan proberen om vlees te roken.

Welk vlees is nou goed te roken?

Van het weekend ga ik kipfilet proberen te roken
Pietverdrietvrijdag 11 juni 2004 @ 09:44
Eendeborstfilet is lekker
Karbonade en maak zelf je cassler rib
verse metworstjes
makreel, paling
kippeborsten
ik zou lekker gaan experimenteren, en niet depri worden als het eens mislukt. Ook kaas kan je (koud) roken, en zout roken, en heb dan altijd kant en klaar rooksmaak in een potje (voor je zelfgemaakte chips ofzo). Knoflook kan je ook roken trouwens, is nog lekker ook!.
Rook eens een (haas)biefstuk
moussyvrijdag 11 juni 2004 @ 09:53
Enig idee hoe je kaas moet roken dan? Lijkt me ook wel eens leuk om te doen.
Joenevrijdag 11 juni 2004 @ 17:32
Moussy , koop morgen op de markt lekker een paar rooie poontjes Die dingen zijn zo goddelijk lekker gerookt
moussyvrijdag 11 juni 2004 @ 18:48
Oh jaaah, poon, ook al zo lekker. Volgens mij eten wij de aankomende dagen alleen maar gerookt voer

Zodra ik ga roken doe ik wel een foto-verslagje
Ashramzaterdag 12 juni 2004 @ 23:02
Wat voor hout gebruik je daarvoor of is dit een ander systeem?
Pietverdrietzaterdag 12 juni 2004 @ 23:18
quote:
Op zaterdag 12 juni 2004 23:02 schreef Ashram het volgende:
Wat voor hout gebruik je daarvoor of is dit een ander systeem?
Je kan daarvoor kant en klaar meel kopen, roken doe je op hardhout. Beuken, Eiken, en Hickory zijn de meest gebruikte houtsoorten om te roken.
DJ-Mauritszaterdag 12 juni 2004 @ 23:23
Hoe ziet zo'n ding er eigenlijk uit? Ben dol op gerookte paling etc.. . Kan je dat er ook mee fabrieken?
moussyzondag 13 juni 2004 @ 00:58
Paling kan er in Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, omdat ik niet aan natte paling kon-kan komen, maar vrienden van ons hebben al zelf paling gerookt in zo'n pan.

Morgen gaan er een stel makreeltjes in en later een stel scharretjes
Joenemaandag 14 juni 2004 @ 20:38
Moussy,Natte aal , kan je in van ewijcksluis krijgen bij die paling visser. (heeft een groot bord bij zn huis gerookte aal) maar hij heeft ongetwijfeld ook wel natte aal.
moussydinsdag 15 juni 2004 @ 11:32
Oh ja, kan ik wel ff heen van de week. Ze hoeven niet eens schoongemaakt of zo, dat kan ik zelf wel. Ál zijn ze levend, dan red ik het nog
Pietverdrietdinsdag 15 juni 2004 @ 14:06
Wat dacht je trouwens van mossels en andere schelp dieren?
moussyzaterdag 26 juni 2004 @ 21:51
De rode poontjes liggen nu in de pan




hier staan ze al op het pitje en hoeft alleen de deksel er nog maar op.

straks een foto als ze klaar zijn jammer dat er geen geur-internet is
Pietverdrietzaterdag 26 juni 2004 @ 21:53
Wat ligt er op die poontjes? Kruiden?
moussyzaterdag 26 juni 2004 @ 21:54
quote:
Op maandag 14 juni 2004 20:38 schreef Joene het volgende:
Moussy,Natte aal , kan je in van ewijcksluis krijgen bij die paling visser. (heeft een groot bord bij zn huis gerookte aal) maar hij heeft ongetwijfeld ook wel natte aal.
Ik moest het even bij hem bestellen, maar woensdag kunnen we het ophalen bij een slager in Anna Paulowna, ben benieuwd
moussyzaterdag 26 juni 2004 @ 21:55
quote:
Op zaterdag 26 juni 2004 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat ligt er op die poontjes? Kruiden?
ja een beetje provenciaalse kruiden
Black_Crowzaterdag 26 juni 2004 @ 22:03
Het ziet er heel lekker uit,
Zal ik komen proeven.
moussyzaterdag 26 juni 2004 @ 22:05
quote:
Op zaterdag 26 juni 2004 22:03 schreef Black_Crow het volgende:
Het ziet er heel lekker uit,
Zal ik komen proeven.
moussyzaterdag 26 juni 2004 @ 22:43
Klaaaaaar

coolbabezaterdag 26 juni 2004 @ 22:54
Oh ik krijg honger
Loiszaterdag 26 juni 2004 @ 22:56
Het water loopt in mijn mond

wanneer is de eerste rookpankofferovenmeeting bij moussy?
moussyzaterdag 26 juni 2004 @ 23:05
Ze zijn gruwelijk lekker!!

De meet kunnen we wel een keertje regelen hoor, regel ik er nog een pannetje bij
coolbabezaterdag 26 juni 2004 @ 23:08
rookpankofferovenmeeting bij moussy

Waar koop je zulke pannetjes trouwens?
moussyzaterdag 26 juni 2004 @ 23:10
Wij hebben deze gekregen, maar ik zag dat ze er ook zijn van het merk albatros.. maar die zijn weer klein, deze staat op 2 pitten.

Je schijnt het ook te kunnen doen in een goed afsluitbare pan.
http://www.coquinaria.nl/recepten/03.4recept2.htm

http://www.surprisekookgerei.nl/nl/dept_48.html
http://www.albatroshengelsport.com/jb0405pdf/Pag%20122.pdf

[ Bericht 26% gewijzigd door moussy op 26-06-2004 23:19:24 ]
coolbabezaterdag 26 juni 2004 @ 23:14
Binnenkort maar eens een rondje Scheveningen doen denk ik
Martijn_77zondag 27 juni 2004 @ 12:27
Moeten die dingen speciaal op een gas fornuis of kan electrisch ook?
moussyzondag 27 juni 2004 @ 13:20
Je kan ze zelfs op spiritus brandertjes zetten, dus electrisch moet het ook kunnen.
coolbabezondag 27 juni 2004 @ 13:41
quote:
Op zaterdag 26 juni 2004 23:10 schreef moussy het volgende:
Je schijnt het ook te kunnen doen in een goed afsluitbare pan.
http://www.coquinaria.nl/recepten/03.4recept2.htm
Geweldig! Ik heb hier nog wel een oude pan staan waar ik mee kan experimenteren.
moussyzondag 27 juni 2004 @ 13:44
quote:
Op zondag 27 juni 2004 13:41 schreef coolbabe het volgende:

[..]

Geweldig! Ik heb hier nog wel een oude pan staan waar ik mee kan experimenteren.
Als je mij even je adres geeft, stuur ik even een zakje houtmot op, dan hoef je geen hele baal te halen. Als je dat wil natuurlijk.
Amyrlinmaandag 28 juni 2004 @ 17:01
Ik gebruik hem voornamelijk voor vis (forel, zalm) en soms kip. Volgens mij moet je er veel meer lekkere dingen mee kunnen maken.

Heeft iemand nog lekkere recepten? (Dus niet een opsomming van vlees of vis)
Pietverdrietmaandag 28 juni 2004 @ 17:07
Een rookoven maken, of kopen dat is dan altijd een warm rook idee, heeft er iemand een idee hoe je koud zou kunnen roken?
Amyrlinmaandag 28 juni 2004 @ 17:21
Met een rookoven kun je ook koud roken. Ik heb het zelf nog niet gedaan en voor de exacte manier zou ik de gebruiksaanwijzing na moeten kijken.
moussymaandag 28 juni 2004 @ 19:12
quote:
Koud roken. Koud roken is moeilijker dan warm roken. De temperatuur ligt -afhankelijk van wat je rookt en het gewenste resultaat- ergens tussen de 10 en 30 grC. Het roken kan van 12 uur tot 4 dagen duren. En al die tijd moet je de temperatuur in de gaten houden en zorgen dat de rook goed blijft! Het resultaat is wel lang houdbaar.
http://www.coquinaria.nl/recepten/03.4recept.htm
quote:
Koud roken
Bij het koud roken wordt meestel uitgegaan van gefileerde of panklaar gesneden, magere of vette vis ( zalm, haring, sprot, makreel, heilbot, schelvis).
De te roken vis wordt gedurende 20 uren gerookt, waarbij de temperatuur niet boven de 28 graden mag komen.
Boven deze temperatuur treedt verbroeing op, waardoor het visvlees papperig wordt en wit uitslaat.
http://www.parlevliet.nl/(...)=assortiment#gerookt

http://www.lasthope.nl/koudroken.htm

nahjah. enz enz enz
coolbabemaandag 28 juni 2004 @ 22:52
quote:
Op zondag 27 juni 2004 13:44 schreef moussy het volgende:

[..]

Als je mij even je adres geeft, stuur ik even een zakje houtmot op, dan hoef je geen hele baal te halen. Als je dat wil natuurlijk.
Het mailadres in je profiel doet het niet

[ Bericht 14% gewijzigd door coolbabe op 28-06-2004 23:08:33 ]
Pietverdrietmaandag 28 juni 2004 @ 23:09
* Pietverdriet knuft Moussy tot ze naar lucht hapt
moussydinsdag 29 juni 2004 @ 08:52
quote:
Op maandag 28 juni 2004 22:52 schreef coolbabe het volgende:

[..]

Het mailadres in je profiel doet het niet
arev@538mail.nl doet het zeker weten

Piet