moussy | vrijdag 11 juni 2004 @ 09:11 |
Geef dat ding een naam.... Gister heb ik een rookoventje gekregen voor op het gasfornuis. Nou weet ik dat je vis kan roken, gister hebben we een stel forelletjes gerookt ![]() Welk vlees is nou goed te roken? Van het weekend ga ik kipfilet proberen te roken ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juni 2004 @ 09:44 |
Eendeborstfilet is lekker Karbonade en maak zelf je cassler rib verse metworstjes makreel, paling kippeborsten ik zou lekker gaan experimenteren, en niet depri worden als het eens mislukt. Ook kaas kan je (koud) roken, en zout roken, en heb dan altijd kant en klaar rooksmaak in een potje (voor je zelfgemaakte chips ofzo). Knoflook kan je ook roken trouwens, is nog lekker ook!. Rook eens een (haas)biefstuk | |
moussy | vrijdag 11 juni 2004 @ 09:53 |
Enig idee hoe je kaas moet roken dan? Lijkt me ook wel eens leuk om te doen. | |
Joene | vrijdag 11 juni 2004 @ 17:32 |
Moussy , koop morgen op de markt lekker een paar rooie poontjes Die dingen zijn zo goddelijk lekker gerookt ![]() | |
moussy | vrijdag 11 juni 2004 @ 18:48 |
Oh jaaah, poon, ook al zo lekker. Volgens mij eten wij de aankomende dagen alleen maar gerookt voer ![]() Zodra ik ga roken doe ik wel een foto-verslagje ![]() | |
Ashram | zaterdag 12 juni 2004 @ 23:02 |
Wat voor hout gebruik je daarvoor of is dit een ander systeem? | |
Pietverdriet | zaterdag 12 juni 2004 @ 23:18 |
quote:Je kan daarvoor kant en klaar meel kopen, roken doe je op hardhout. Beuken, Eiken, en Hickory zijn de meest gebruikte houtsoorten om te roken. | |
DJ-Maurits | zaterdag 12 juni 2004 @ 23:23 |
Hoe ziet zo'n ding er eigenlijk uit? Ben dol op gerookte paling etc.. ![]() | |
moussy | zondag 13 juni 2004 @ 00:58 |
Paling kan er in ![]() Morgen gaan er een stel makreeltjes in en later een stel scharretjes ![]() | |
Joene | maandag 14 juni 2004 @ 20:38 |
Moussy,Natte aal , kan je in van ewijcksluis krijgen bij die paling visser. (heeft een groot bord bij zn huis gerookte aal) maar hij heeft ongetwijfeld ook wel natte aal. | |
moussy | dinsdag 15 juni 2004 @ 11:32 |
Oh ja, kan ik wel ff heen van de week. Ze hoeven niet eens schoongemaakt of zo, dat kan ik zelf wel. Ál zijn ze levend, dan red ik het nog ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 15 juni 2004 @ 14:06 |
Wat dacht je trouwens van mossels en andere schelp dieren? | |
moussy | zaterdag 26 juni 2004 @ 21:51 |
De rode poontjes liggen nu in de pan ![]() ![]() ![]() hier staan ze al op het pitje en hoeft alleen de deksel er nog maar op. straks een foto als ze klaar zijn ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 26 juni 2004 @ 21:53 |
Wat ligt er op die poontjes? Kruiden? | |
moussy | zaterdag 26 juni 2004 @ 21:54 |
quote:Ik moest het even bij hem bestellen, maar woensdag kunnen we het ophalen bij een slager in Anna Paulowna, ben benieuwd ![]() | |
moussy | zaterdag 26 juni 2004 @ 21:55 |
quote:ja een beetje provenciaalse kruiden | |
Black_Crow | zaterdag 26 juni 2004 @ 22:03 |
Het ziet er heel lekker uit, Zal ik komen proeven. | |
moussy | zaterdag 26 juni 2004 @ 22:05 |
quote: ![]() | |
moussy | zaterdag 26 juni 2004 @ 22:43 |
Klaaaaaar ![]() ![]() | |
coolbabe | zaterdag 26 juni 2004 @ 22:54 |
Oh ik krijg honger ![]() | |
Lois | zaterdag 26 juni 2004 @ 22:56 |
Het water loopt in mijn mond ![]() ![]() ![]() wanneer is de eerste rookpankofferovenmeeting bij moussy? ![]() | |
moussy | zaterdag 26 juni 2004 @ 23:05 |
Ze zijn gruwelijk lekker!! De meet kunnen we wel een keertje regelen hoor, regel ik er nog een pannetje bij ![]() | |
coolbabe | zaterdag 26 juni 2004 @ 23:08 |
![]() ![]() ![]() ![]() Waar koop je zulke pannetjes trouwens? | |
moussy | zaterdag 26 juni 2004 @ 23:10 |
Wij hebben deze gekregen, maar ik zag dat ze er ook zijn van het merk albatros.. maar die zijn weer klein, deze staat op 2 pitten. Je schijnt het ook te kunnen doen in een goed afsluitbare pan. http://www.coquinaria.nl/recepten/03.4recept2.htm http://www.surprisekookgerei.nl/nl/dept_48.html http://www.albatroshengelsport.com/jb0405pdf/Pag%20122.pdf [ Bericht 26% gewijzigd door moussy op 26-06-2004 23:19:24 ] | |
coolbabe | zaterdag 26 juni 2004 @ 23:14 |
Binnenkort maar eens een rondje Scheveningen doen denk ik ![]() | |
Martijn_77 | zondag 27 juni 2004 @ 12:27 |
Moeten die dingen speciaal op een gas fornuis of kan electrisch ook? | |
moussy | zondag 27 juni 2004 @ 13:20 |
Je kan ze zelfs op spiritus brandertjes zetten, dus electrisch moet het ook kunnen. | |
coolbabe | zondag 27 juni 2004 @ 13:41 |
quote:Geweldig! Ik heb hier nog wel een oude pan staan waar ik mee kan experimenteren. | |
moussy | zondag 27 juni 2004 @ 13:44 |
quote:Als je mij even je adres geeft, stuur ik even een zakje houtmot op, dan hoef je geen hele baal te halen. Als je dat wil natuurlijk. | |
Amyrlin | maandag 28 juni 2004 @ 17:01 |
Ik gebruik hem voornamelijk voor vis (forel, zalm) en soms kip. Volgens mij moet je er veel meer lekkere dingen mee kunnen maken. Heeft iemand nog lekkere recepten? (Dus niet een opsomming van vlees of vis) | |
Pietverdriet | maandag 28 juni 2004 @ 17:07 |
Een rookoven maken, of kopen dat is dan altijd een warm rook idee, heeft er iemand een idee hoe je koud zou kunnen roken? | |
Amyrlin | maandag 28 juni 2004 @ 17:21 |
Met een rookoven kun je ook koud roken. Ik heb het zelf nog niet gedaan en voor de exacte manier zou ik de gebruiksaanwijzing na moeten kijken. | |
moussy | maandag 28 juni 2004 @ 19:12 |
quote:http://www.coquinaria.nl/recepten/03.4recept.htm quote:http://www.parlevliet.nl/(...)=assortiment#gerookt http://www.lasthope.nl/koudroken.htm nahjah. enz enz enz | |
coolbabe | maandag 28 juni 2004 @ 22:52 |
quote:Het mailadres in je profiel doet het niet ![]() [ Bericht 14% gewijzigd door coolbabe op 28-06-2004 23:08:33 ] | |
Pietverdriet | maandag 28 juni 2004 @ 23:09 |
* Pietverdriet knuft Moussy tot ze naar lucht hapt![]() | |
moussy | dinsdag 29 juni 2004 @ 08:52 |
quote:arev@538mail.nl doet het zeker weten ![]() Piet ![]() |