abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator donderdag 10 juni 2004 @ 16:22:48 #26
18653 crew  D.
pi_19786785
Ik hoef geen roomboter op mijn brood.
Ik wil nl. mijn brood en mijn beleg ook kunnen proeven en roomboter is zo aanwezig
  donderdag 10 juni 2004 @ 16:26:12 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19786889
quote:
Op donderdag 10 juni 2004 16:22 schreef D.Rose het volgende:
Ik hoef geen roomboter op mijn brood.
Ik wil nl. mijn brood en mijn beleg ook kunnen proeven en roomboter is zo aanwezig
Gek, dat heb ik nu met margarine, die ranzige smaak daarvan doet me spugen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 10 juni 2004 @ 16:30:35 #28
18653 crew  D.
pi_19787024
quote:
Op donderdag 10 juni 2004 16:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gek, dat heb ik nu met margarine, die ranzige smaak daarvan doet me spugen.
die proef ik nauwelijks.
pi_19791443
quote:
Op donderdag 10 juni 2004 15:59 schreef DrXLTrouble het volgende:

[..]

Hallo Lucille,

Mag ik even wat reklame maken, tenslotte maak ik elke dag margarine en afgeleide produkten.
Waarom probeer je dan niet die Halvaboter van Linera niet eens, dat is roomboter waarbij het vetgehalte omlaag gebracht is.
Ow, dat ken ik niet.
Kan je daar ook mee bakken of is het alleen voor op je brood?
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_19791678
Het bestaat toch echt al jaren.
Met halvaproducten kun je nooit bakken, daar is de hoeveelheid vet te laag voor.
Er zouden dan enorme hoeveelheden lecitine (antispatmiddel) in moeten om te zorgen dat het niet gaat spatten.
Daarom bevatten produkten zoals Croma e.d. totaal geen vocht.
  donderdag 10 juni 2004 @ 19:30:22 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19791897
quote:
Op donderdag 10 juni 2004 19:13 schreef Lucille het volgende:

[..]

Ow, dat ken ik niet.
Kan je daar ook mee bakken of is het alleen voor op je brood?
Op het brood.
Nooit halva producten gebruiken om te bakken, die bevatten namelijk voor de helft water, en emulgatoren en verdikkingsmiddelen om het water en vet gemengt te houden. Niet alleen is dat zonde van je product, waar de helft dus eerst moet verdampen, maar ook lijkt me al die troep te verhitten niet echt lekker van smaak en gezondheid.
Als je gezond wilt bakken, gebruik dan olijfolie, bij de Aldi hebben ze een prima en die is niet duur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19792002
quote:
Op donderdag 10 juni 2004 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op het brood.
Nooit halva producten gebruiken om te bakken, die bevatten namelijk voor de helft water, en emulgatoren en verdikkingsmiddelen om het water en vet gemengt te houden. Niet alleen is dat zonde van je product, waar de helft dus eerst moet verdampen, maar ook lijkt me al die troep te verhitten niet echt lekker van smaak en gezondheid.
Als je gezond wilt bakken, gebruik dan olijfolie, bij de Aldi hebben ze een prima en die is niet duur.
Ik bak bijna alles in olijfolie.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_19792114
quote:
Op donderdag 10 juni 2004 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ah
en, klopte mijn procesbeschrijving?
Ja hoor, in grote lijnen wel.
Wij gebruiken al jaren geen dierlijke olien en vetten meer het gebruik van geharde vetten wordt zoveel mogelijk vermeden.
Eigenlijk zitten die alleennog in de goedkope margarines.
De duurdere zijn daarom ook zachter.
Als kleurstof wordt in 98% van de producten caroteen gebruikt.
  donderdag 10 juni 2004 @ 19:47:00 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19792360
quote:
Op donderdag 10 juni 2004 19:38 schreef DrXLTrouble het volgende:

[..]

Ja hoor, in grote lijnen wel.
Wij gebruiken al jaren geen dierlijke olien en vetten meer het gebruik van geharde vetten wordt zoveel mogelijk vermeden.
Eigenlijk zitten die alleennog in de goedkope margarines.
De duurdere zijn daarom ook zachter.
Als kleurstof wordt in 98% van de producten caroteen gebruikt.
De dikheid is dan eerder door de emulsie dan door de harde vetten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19792435
Omdat ik laatst zonder gewone roomboter zat, moest ik kiezen tussen mijn varkenshaasje bakken in margarine of in gezouten roomboter.
Ik heb de gok gewaagd en de gezouten boter gebruikt.
Het is uitstekend gelukt en het spatte minder dan ongezouten boter.
Nu lees ik net dat er in de gezouten boter minder water zit, dus het klopt
Bakken in gezouten boter, een aanrader!

Op brood eet ik een laagje gezouten boter indien ik hartig beleg gebruik.
Brood met hagelslag, chocopasta, pindakaas of stroop heeft mi geen boter nodig.
pi_19792493
quote:
Op donderdag 10 juni 2004 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De dikheid is dan eerder door de emulsie dan door de harde vetten?
Bij flessen is dat natuurlijk helemaal niet van toepassing, bij kuipjes is het ook niet zo'n probleem.
Bij pakjes ontkom je niet aan geharde vetten, maar het is wel de trend om het zo min mogelijk te gebruiken.
  donderdag 10 juni 2004 @ 19:59:35 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19792663
Als je boter lastig vindt bakken, dan kan je de boter ook eerst klaren. Dat doe je als volgt.
Je doet een pakje boter in een steelpannetje en dat zet je op een laag vuur. De boter smelt en wordt warmer. De eiwitten die nog in boter zitten stollen dan, en die kan je als schuim met de schuimspaan verwijderen (dat is die grote lepel met gaatjes) voor de kenners, net zoals je boullion afschuimt. Het water verdampt.
Als er geen schuim meer verschijnt en de boter is helder, dan zet je het vuur uit, en giet het in een bakje. Deze geklaarde boter kan je nu goed gebruiken om in te bakken, je kan hem beter verhitten, want hij verbrand niet zo snel (je krijgt bij het verbranden van boter die bekende poffertjeslucht).
Jaren geleden kon je het in NL gewoon kopen in de supermarkt, kan me ff niet herinneren aan de merknaam. Was gewoon geklaard botervet, in een 200 grams pakje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19792695
Margarine is fietskettingenvet zeggen we hier thuis altijd.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  donderdag 10 juni 2004 @ 20:10:09 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19792974
quote:
Op donderdag 10 juni 2004 19:52 schreef DrXLTrouble het volgende:

[..]

Bij flessen is dat natuurlijk helemaal niet van toepassing, bij kuipjes is het ook niet zo'n probleem.
Bij pakjes ontkom je niet aan geharde vetten, maar het is wel de trend om het zo min mogelijk te gebruiken.
Flessen Margarine?


Of bedoel je een bak en braad producte?
Snap niet waarom mensen dat kopen, vloeibaar bak en braad product, dan gebruik je toch gewoon Olie? Maar goed, er zijn ook mensen die kopen Sourcy zonder prik en wonen in Utrecht waar het gewoon uit de kraan komt....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 juni 2004 @ 20:11:29 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19793007
quote:
Op donderdag 10 juni 2004 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Flessen Margarine?


Of bedoel je een bak en braad producte?
Snap niet waarom mensen dat kopen, vloeibaar bak en braad product, dan gebruik je toch gewoon Olie? Maar goed, er zijn ook mensen die kopen Bar le Duc en wonen in Utrecht waar het gewoon uit de kraan komt....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19793205
quote:
Op donderdag 10 juni 2004 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Flessen Margarine?


Of bedoel je een bak en braad producte?
Snap niet waarom mensen dat kopen, vloeibaar bak en braad product, dan gebruik je toch gewoon Olie? Maar goed, er zijn ook mensen die kopen Sourcy zonder prik en wonen in Utrecht waar het gewoon uit de kraan komt....
Ja, vloeibare margarine!
Je kunt het gebruiken als bak en braad, maar doordat er water in zit is het ook te gebruiken om mee te bakken.
Qua samenstelling voldoet het aan de eisen waar margarine aan moet voldoen.
Ikzelf gebruik het om brood mee te bakken.
Bijna alle fabrikanten hebben het, het is er Becel, Blue Band, Bertolli (met olijfolie dus) etc.
  donderdag 10 juni 2004 @ 20:48:55 #42
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_19794012
quote:
Op donderdag 10 juni 2004 19:50 schreef kissa het volgende:

Brood met hagelslag, chocopasta, pindakaas of stroop heeft mi geen boter nodig.
Maar...Dan blijft je hagelslag niet plakken
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_19801093
Nee, inderdaad...
Maar ik vind de combinatie brood/ boter/hagelslag vreselijk.
Het vereist een speciale manier van eten: boterham in hapklare brokken snijden, hagelslag erop en dan de stukken brood tot een soort schuitjes vouwen , als toetje heb je de afgevallen hagelslag, heerlijk!
  vrijdag 11 juni 2004 @ 20:00:30 #44
11682 Moonah
Jolie femme
pi_19819292
quote:
Op donderdag 10 juni 2004 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je gezond wilt bakken, gebruik dan olijfolie, bij de Aldi hebben ze een prima en die is niet duur.
Nee hoor. Dat is helemaal niet gezond.
Bij verhitting worden de gezonde meervoudig onverzadigde vetzuren omgezet in ongezonde vetten (weet zo even niet welke precies... Koudgeperste virgine olijfolie dus alleen koud gebruiken.

Transvetzuren (ontstaan door het zgn hydrogeneren van vloeibare vetzuren om smeerbare goedkope margarines te maken) zijn erg slecht voor je gezondheid. Helaas ontkom je er bijna niet aan, want het zit dus in koekjes, chips, brood, cake, snoep, volkorenbiscuitjes etcetc.

Sinds ik me heb verdiept in deze materie gebruik ik alleen nog maar boter. Ook om in te bakken. Het is idd wel vet, maar er zitten geen schadelijke transvetten in. Boter bestaat voor 50% uit gezonde meervoudig onverzadigde vetten en voor 50% uit (niet supergezonde) verzadigde vetten, en oxideert daarom ook niet bij het gebruik in een koekenpan.

Bron: Feiten over vetten, door Mary G. Enig
Linkje.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  vrijdag 11 juni 2004 @ 21:32:54 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19821560
quote:
Op vrijdag 11 juni 2004 20:00 schreef Moonah het volgende:

[..]

Nee hoor. Dat is helemaal niet gezond.
Bij verhitting worden de gezonde meervoudig onverzadigde vetzuren omgezet in ongezonde vetten (weet zo even niet welke precies... Koudgeperste virgine olijfolie dus alleen koud gebruiken.
Bakken kan daar prima in, maar je moet er niet in frituren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19821607
Olijfolie Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk lekkerst van alle soorten om iets in te bakken
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_19821690
Arachide!!! om te frituren!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 11 juni 2004 @ 21:46:08 #48
11682 Moonah
Jolie femme
pi_19821867
quote:
Op vrijdag 11 juni 2004 21:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bakken kan daar prima in, maar je moet er niet in frituren
Niet verhitten boven 50 graden.
Zelf weten...
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_19821923
quote:
Op vrijdag 11 juni 2004 21:46 schreef Moonah het volgende:

[..]

Niet verhitten boven 50 graden.
Zelf weten...
en sinds je dat geweldige artikel hebt gelezen , bak jij niks meer in olijfolie ?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  vrijdag 11 juni 2004 @ 21:59:15 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19822155
quote:
Op vrijdag 11 juni 2004 21:46 schreef Moonah het volgende:

[..]

Niet verhitten boven 50 graden.
Zelf weten...
Ja, daarom gaan mensen in landen waar ze olijf olie eten ook bij bosjes dood...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')