Gek, dat heb ik nu met margarine, die ranzige smaak daarvan doet me spugen.quote:Op donderdag 10 juni 2004 16:22 schreef D.Rose het volgende:
Ik hoef geen roomboter op mijn brood.
Ik wil nl. mijn brood en mijn beleg ook kunnen proeven en roomboter is zo aanwezig
			
			
			
			die proef ik nauwelijks.quote:Op donderdag 10 juni 2004 16:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gek, dat heb ik nu met margarine, die ranzige smaak daarvan doet me spugen.
			
			
			
			Ow, dat ken ik niet.quote:Op donderdag 10 juni 2004 15:59 schreef DrXLTrouble het volgende:
[..]
Hallo Lucille,
Mag ik even wat reklame maken, tenslotte maak ik elke dag margarine en afgeleide produkten.
Waarom probeer je dan niet die Halvaboter van Linera niet eens, dat is roomboter waarbij het vetgehalte omlaag gebracht is.
			
			
			
			
			
			
			
			Op het brood.quote:Op donderdag 10 juni 2004 19:13 schreef Lucille het volgende:
[..]
Ow, dat ken ik niet.
Kan je daar ook mee bakken of is het alleen voor op je brood?
			
			
			
			Ik bak bijna alles in olijfolie.quote:Op donderdag 10 juni 2004 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op het brood.
Nooit halva producten gebruiken om te bakken, die bevatten namelijk voor de helft water, en emulgatoren en verdikkingsmiddelen om het water en vet gemengt te houden. Niet alleen is dat zonde van je product, waar de helft dus eerst moet verdampen, maar ook lijkt me al die troep te verhitten niet echt lekker van smaak en gezondheid.
Als je gezond wilt bakken, gebruik dan olijfolie, bij de Aldi hebben ze een prima en die is niet duur.
			
			
			
			Ja hoor, in grote lijnen wel.quote:Op donderdag 10 juni 2004 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ah
en, klopte mijn procesbeschrijving?
			
			
			
			De dikheid is dan eerder door de emulsie dan door de harde vetten?quote:Op donderdag 10 juni 2004 19:38 schreef DrXLTrouble het volgende:
[..]
Ja hoor, in grote lijnen wel.
Wij gebruiken al jaren geen dierlijke olien en vetten meer het gebruik van geharde vetten wordt zoveel mogelijk vermeden.
Eigenlijk zitten die alleennog in de goedkope margarines.
De duurdere zijn daarom ook zachter.
Als kleurstof wordt in 98% van de producten caroteen gebruikt.
			
			
			
			
			
			
			
			Bij flessen is dat natuurlijk helemaal niet van toepassing, bij kuipjes is het ook niet zo'n probleem.quote:Op donderdag 10 juni 2004 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De dikheid is dan eerder door de emulsie dan door de harde vetten?
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Flessen Margarine?quote:Op donderdag 10 juni 2004 19:52 schreef DrXLTrouble het volgende:
[..]
Bij flessen is dat natuurlijk helemaal niet van toepassing, bij kuipjes is het ook niet zo'n probleem.
Bij pakjes ontkom je niet aan geharde vetten, maar het is wel de trend om het zo min mogelijk te gebruiken.
			
			
			
			quote:Op donderdag 10 juni 2004 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Flessen Margarine?
![]()
Of bedoel je een bak en braad producte?
Snap niet waarom mensen dat kopen, vloeibaar bak en braad product, dan gebruik je toch gewoon Olie? Maar goed, er zijn ook mensen die kopen Bar le Duc en wonen in Utrecht waar het gewoon uit de kraan komt....
			
			
			
			Ja, vloeibare margarine!quote:Op donderdag 10 juni 2004 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Flessen Margarine?
![]()
Of bedoel je een bak en braad producte?
Snap niet waarom mensen dat kopen, vloeibaar bak en braad product, dan gebruik je toch gewoon Olie? Maar goed, er zijn ook mensen die kopen Sourcy zonder prik en wonen in Utrecht waar het gewoon uit de kraan komt....
			
			
			
			Maar...Dan blijft je hagelslag niet plakkenquote:Op donderdag 10 juni 2004 19:50 schreef kissa het volgende:
Brood met hagelslag, chocopasta, pindakaas of stroop heeft mi geen boter nodig.
			
			
			
			
			
			
			
			Nee hoor. Dat is helemaal niet gezond.quote:Op donderdag 10 juni 2004 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je gezond wilt bakken, gebruik dan olijfolie, bij de Aldi hebben ze een prima en die is niet duur.
			
			
			
			Bakken kan daar prima in, maar je moet er niet in friturenquote:Op vrijdag 11 juni 2004 20:00 schreef Moonah het volgende:
[..]
Nee hoor. Dat is helemaal niet gezond.
Bij verhitting worden de gezonde meervoudig onverzadigde vetzuren omgezet in ongezonde vetten (weet zo even niet welke precies... Koudgeperste virgine olijfolie dus alleen koud gebruiken.
			
			
			
			
			
			
			
			Niet verhitten boven 50 graden.quote:Op vrijdag 11 juni 2004 21:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bakken kan daar prima in, maar je moet er niet in frituren
			
			
			
			en sinds je dat geweldige artikel hebt gelezen , bak jij niks meer in olijfolie ?quote:Op vrijdag 11 juni 2004 21:46 schreef Moonah het volgende:
[..]
Niet verhitten boven 50 graden.
Zelf weten...
			
			
			
			Ja, daarom gaan mensen in landen waar ze olijf olie eten ook bij bosjes dood...quote:Op vrijdag 11 juni 2004 21:46 schreef Moonah het volgende:
[..]
Niet verhitten boven 50 graden.
Zelf weten...
| 
 | 
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |