abonnement Unibet Coolblue
  zondag 30 mei 2004 @ 16:03:11 #1
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_19514171
quote:
Het programma 'Tegenlicht' van de VPRO zendt 6 juni de documentaire 'Big Brother in het Midden-Oosten' uit. In deze speciale dubbelaflevering is te zien hoe het Big Brother-project in Saudi-Arabië wordt ontwikkeld door de Saudische zender MBC in samenwerking met Endemol.


Big Brother was aan het eind van de jaren negentig het exportproduct van Nederland. Na de eerste in Nederland uitgezonden serie werd het Big Brother-concept wereldwijd verkocht door producent Endemol. Ook MBC toonde belangstelling voor het concept. Endemol en MBC vonden een Saudische sjeik bereid om miljoenen euro's in het project te stoppen. Het team van 'Tegenlicht' volgt het hele project vanaf de casting tot aan het onverwachte einde.
De show mocht pas uitgezonden worden als de geestelijk leiders uit diverse Arabische landen en de geldschieter hun toestemming gaven. Na goedkeuring starten de uitzendingen van de Big Brother-serie in februari. Na een week werd de serie stopgezet, Big Brother was te revolutionair.

De documentaire laat de eindeloze onderhandelingen zien achter de schermen; het inrichten van het huis, de screenings en de beweegredenen van de imams en sjeik om het programma van de buis te halen.
Interessant.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_19514187
Doet er ook een geit mee ?
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
  zondag 30 mei 2004 @ 16:20:09 #3
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_19514502
allicht wordt bin laden de nieuwe ruud
  zondag 6 juni 2004 @ 12:24:23 #4
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_19680563
ik ga het zeker opnemen.. kan het niet kijken omdat ik dan in de auto zit, maar ik ben erg bienieuwd! ook omdat ik zelf in Bahrein ben geweest, dus wel wat afweet van hoe de gevoeligheden liggen.

even wat uitgebreider stukje:
quote:
Eind jaren negentig veroverde Big Brother Nederland. En daarna de rest van de wereld. Altijd met succes. Big Brother werd één van Nederlands grootste exportproducten. Niet wars van experimenten ging producent Endemol een samenwerking met de Saoedische zender MBC aan. Ze ontwikkelden een Arabische Big Brother-versie en vonden een Saoedische sjeik bereid miljoenen euro’s in het project te investeren. Tegenlicht-regisseur Sarah Vos vroeg en kreeg de unieke kans deze Arabische variant van Big Brother op de voet te volgen, vanaf de prille voorbereidingen ter plekke tot aan het onverwacht snelle einde.

De plannen leken prachtig en gewaagd. Een dozijn mannen en vrouwen uit twaalf verschillende Arabische landen zouden samen honderd dagen in een huis in Bahrein doorbrengen. Met achter de schermen een groot team van islamitische Arabische mannen, aangestuurd door een Nederlandse vrouw en haar vrouwelijke Saoedische collega-producer. Er zou pas uitgezonden mogen worden na een eenmalige toestemming van de geestelijke leiders uit de diverse Arabische landen. En natuurlijk na toestemming van de grote geldschieter, de Saoedische sjeik.
De Arabische televisiekijkers zaten gekluisterd aan het scherm, als zo velen voor hen. Tegenlicht filmde de eindeloze en voorzichtige onderhandelingen achter de schermen, het inrichten van het huis, de ‘screenings’, en de beweegredenen en verwachtingen van de bewoners, de Arabische MBC-crew en hun Nederlandse Endemol-collega’s.

Medio februari startte de Big Brother-serie. Negen dagen lang hebben de televisiekijkers in het Midden-Oosten kunnen genieten van dit unieke televisiefenomeen. Na die eerste week werd het programma van de buis gehaald. Ondanks de zorgvuldige voorbereidingen, en de verregaande aanpassingen bleek Big Brother te revolutionair. Big Brother in het Midden Oosten observeert de lange aanloop naar de snelle afloop.

Let op: Big Brother in het Midden Oosten is een speciale dubbelaflevering van Tegenlicht, waarvan het tweede deel in de zendtijd van Het Geluk van Nederland (22.45 – 23.30 uur) wordt uitgezonden.

Regie: Sarah Vos
Productie: Nicoline Tania, Ymke Kreiken
Eindredactie: Roel van Broekhoven en Doke Romeijn


(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_19721968
Goede, zeer verhelderende documentaire.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')