Uitjes (of wat zilveruitjes), witte kool, teentje knoflook, komkommer, tauge, wortelen, rooie paprika, radijs, pastinaak, rettich,
Gewoon verschillende stevige groenten, je hoeft ze niet allemaal te gebruiken, of je doet er andere dingen bij, raapjes, koolraap, bloemkool, wat goedkoop is en wat je lekker vind.
Klein snijden, maar niet te klein, ik houd van grof.
suiker en zout erover en het vocht laten onttrekken (husselen zodat overal de suiker zout mengsel overheen zit. Wegzetten voor een nachtje.
Azijn en water in zelfde hoeveelheden aan de kookbrengen met gerapste gember en geelwortel (koenjit)
Suiker erbij doen zodat het zoetzuur is.
De groenten uitknijpen en in glazen potten vullen, aanstampen, en er het azijn mengsel op vullen.
(ah huismerk mayo potten zijn perfect met blikken deksels of anders jampotten)
In een pan met water zetten en aan de kook brengen, kwartiertje laten koken en dan op de kop de potten laten afkoelen. In de koelkast, of kelder blijft het lang goed.
Na een tijdje wordt het pas echt lekker. (paar weken)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.