abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 24 mei 2004 @ 23:25:34 #1
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_19379059
Heeft er iemand het recept voor Atjar Tjampoer voor bij de Babi Pangang

Al vast bedankt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_19379153
Ingrediënten:
100 gram wortelen

zout

4 sjalotjes

100 gram sperciebonen

100 gram witte kool

2 teentjes knoflook

1/4 komkommer

1 eetlepel olie

150 ml. azijn

100 gram tauge

1 eetlepel suiker

1 theelepel gember(poeder)

1 theelepel kunjit/kurkuma

1 theelepel sambal oelek


- Bereiding:
Snij de wortel in reepjes van lucifergrootte. Snij de bonen in kleine
stukjes. Rasp de kool.
Kook in een pan met wat water en zout de groenten gedurende 5 minuten.
Schud het water af.
Snij de komkommer in *kleine* blokjes. Pel de sjalotjes en de knoflook.
Hak ze in een keukenmachine tot pasta. Meng dit met de sambal, de kunjit en
de gember.
Verhit de olie in een braadpan. Bak het kruidenmengsel gedurende 2 minuten.
Voeg azijn en suiker toe, en roer totdat de suiker opgelost is. Voeg alle
groenten toe (dit tot nu toe nog niet gekookt zijn). Voeg een *beetje*
water toe als er te weinig vocht over is. Laat dit zachtjes koken gedurende
2 minuten. Doe dan alles in een kom, en laat het afkoelen.
De Atjar kan nu bewaard worden in inmaakpotten (ikzelf gebruik daar altijd
lege jam-potten voor): voeg daarbij het vocht toe. Zet de potten onderste-
boven neer totdat alles afgekoeld is. Het kan zo minstens een jaar bewaard
worden (bewaar het wel op een donkere plaats, om het verdwijnen van de
kleur te voorkomen). Leuk als een kado!


- Opmerkingen: Kunjit of kurkuma is een kruid. Het wordt in deze salade
gebruikt om kleur aan het geheel te geven. Het lijkt in dat opzicht veel op
saffraan, alhoewel kunjit wat bitterder smaakt.

lol
  donderdag 27 mei 2004 @ 18:03:22 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19452154
Uitjes (of wat zilveruitjes), witte kool, teentje knoflook, komkommer, tauge, wortelen, rooie paprika, radijs, pastinaak, rettich,
Gewoon verschillende stevige groenten, je hoeft ze niet allemaal te gebruiken, of je doet er andere dingen bij, raapjes, koolraap, bloemkool, wat goedkoop is en wat je lekker vind.
Klein snijden, maar niet te klein, ik houd van grof.
suiker en zout erover en het vocht laten onttrekken (husselen zodat overal de suiker zout mengsel overheen zit. Wegzetten voor een nachtje.

Azijn en water in zelfde hoeveelheden aan de kookbrengen met gerapste gember en geelwortel (koenjit)
Suiker erbij doen zodat het zoetzuur is.
De groenten uitknijpen en in glazen potten vullen, aanstampen, en er het azijn mengsel op vullen.
(ah huismerk mayo potten zijn perfect met blikken deksels of anders jampotten)
In een pan met water zetten en aan de kook brengen, kwartiertje laten koken en dan op de kop de potten laten afkoelen. In de koelkast, of kelder blijft het lang goed.
Na een tijdje wordt het pas echt lekker. (paar weken)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19494311
Het is Acar Campur ok.
pi_19495545
Het is dus Acar Campur en het recept:

Benodigdheden:
250 g wortelen
1 komkommer
100 g rebung of bengkuang
150 g buncis
7 rawits,
1 serehstengel
2 eetl. plantaardige olie
2 eetl. witte azijn
1/2 l water
3 eetl. kristalsuiker
zout

Voor de kruidenpasta
7 kemirinootjes
3 teentjes knoflook
1 stukje kunyit van ca. 3 cm

Bereiding:
Wrijf voor de kruidenpasta de kemirinootjes fijn.
Voeg de schoongemaakte en fijngesneden knoflook en kunyit toe
en wrijf alles fijn.
Schrap de wortelen, schil de komkommer, verwijder de zaadjes
en snijd dit alles in kleine reepjes (lucifers), ook de rebung.
Snijd de buncis in stukjes van ongeveer 3 cm. Snijd de rawits
in de lengte doormidden, knip het bovenste deel van de serehstengel,
kneus en knoop de stengel.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kruidenpasta en
de sereh circa 2 minuten. Meng de azijn, de wortelen, de komkommer,
de rebung en de buncis hierdoor en doe de rawits, het water
en de suiker erbij. Voeg zout naar smaak toe en kook dit alles
ongeveer 15 minuten.

Eet smakelijk
  zaterdag 29 mei 2004 @ 17:23:12 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19496114
Het is Salamat Makan, hoor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19496155
quote:
Op zaterdag 29 mei 2004 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is Salamat Makan, hoor
Nee, het is selamat makan.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')