Omkron | woensdag 19 mei 2004 @ 17:25 |
Net even een kilo shoarma gehaald bij de slager.. dat is gelukt. Het moest even gepakt worden.. In de tussentijd zag ik een groot bord staan met 'krabbetjes'.. en ik zeg.. 'en nog 2 kilo krabbetjes..' Het is een soort van slachtafval volgens mij.. veel bot.. hier en daar een stukkie vlees.. vaag.. ![]() Hoe kan ik dit het beste klaarmaken..? | |
Pietverdriet | woensdag 19 mei 2004 @ 17:34 |
Koken en dan in hutspot, of erwtensoep | |
Leffe48 | woensdag 19 mei 2004 @ 17:37 |
Krabbetje=Spair ribs maar dan ff anders:p | |
bigwig | woensdag 19 mei 2004 @ 17:38 |
ik zou ze lekker in een nachtje in de marinade laten liggen, en daarna grillen net als spareribs | |
Scat-man | woensdag 19 mei 2004 @ 17:39 |
Lekker lang laten marineren in een saus van ketjap, honing en wat indonesische kruiden, heerlijk!!! | |
Pietverdriet | woensdag 19 mei 2004 @ 17:39 |
Krabbetjes smaken niet geweldig als je ze als spareribs klaar maakt | |
Snakey | woensdag 19 mei 2004 @ 17:40 |
quote: ![]() | |
Snakey | woensdag 19 mei 2004 @ 17:44 |
quote:Waarom niet? Op de gril of BBQ doen ze het perfect volgens mij... | |
Smasr | woensdag 19 mei 2004 @ 17:44 |
Je kunt ze ook gewoon frituren, werkt ook prima. | |
Pietverdriet | woensdag 19 mei 2004 @ 17:46 |
quote:Omdat het vlees wat aan krabbetjes zit nogal wat tijd nodig heeft om gaar te worden, | |
yvonne | woensdag 19 mei 2004 @ 17:47 |
Oei, ouderwets vlees ![]() Kreeg ik altijd bij mn opa en oma ![]() Die kruiden het heel normaal, lieten het heel lang opstaan zodat het vlees bijna van het bot viel, was erg lekker ![]() | |
Oblivion | woensdag 19 mei 2004 @ 17:48 |
Als je ze op BBQ wil roosteren, zou ik er eerst alufolie erom heen doen, en pas als het gaar is even afgrillen... ![]() Zo worden ze niet zo zwart en ze zijn lekker gaar. ![]() | |
yvonne | woensdag 19 mei 2004 @ 17:49 |
quote:Euhm, de krabbetjes die ik ken zijn stukken dikker dan die vleesloze rijen botten die als spareribs verkocht worden hoor ![]() | |
Oblivion | woensdag 19 mei 2004 @ 17:51 |
Tja, maar het kan dus wel... ![]() Kippebouten zijn ook best dik, en daar lukt het uitstekend bij... ![]() | |
yvonne | woensdag 19 mei 2004 @ 17:53 |
quote:Kippebouten kook ik altijd eerst even voor ![]() | |
Oblivion | woensdag 19 mei 2004 @ 17:56 |
quote:Tja dat gaat dus ten koste van de marinade... ![]() En gekookt vlees... ![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 19 mei 2004 @ 17:57 |
quote:Tip van de vakman, In marinade koken, en dan ff afgrillen | |
Oblivion | woensdag 19 mei 2004 @ 18:07 |
quote:Dat kan, en dat lijkt me dan wel weer wat lekkerder... ![]() Maar waarom moeilijk doen als het dus makkelijker kan, als je de kolen aanmaakt, kan je ze er vast opleggen, immers de alufolie beschermd ze tegen het vuur... ![]() Is de BBQ mooi grijs en heet, uit de alufolie halen, en even afgrillen. Appeltje eitje.... ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 19 mei 2004 @ 18:08 |
Bacterieel gezien is dat niet de verstandigste manier | |
Oblivion | woensdag 19 mei 2004 @ 18:16 |
quote:Nou, lijkt me sterk dat de bacterie die in kip zit, dan al niet dood is... ![]() Maar goed... Ieder het zijne. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 19 mei 2004 @ 18:20 |
quote:Ja, maar dat duurt een tijdje en die vermenigvuldigen zich rapide, en de gifstoffen die bacterien maken, blijven er in, dus je wordt er nog steeds onwel van. | |
Pietverdriet | woensdag 19 mei 2004 @ 18:22 |
onzorgvuldige Barbeknoeien is naast telang bewaarde vleeswaren in de (meestal niet koud genoeg staande koelkast) de belangrijkste oorzaak van voedselvergiftegingen | |
Oblivion | woensdag 19 mei 2004 @ 18:31 |
quote:Ah, ik snap wat je bedoeld. ![]() Van uit de koelkast, uit de marinade, in alu, apart... ![]() En gelijk op het vuur... LET WEL: Vuur.... ![]() Wij doen het toch al 10 jaar naar mijn weten, en nog nooit iemand ziek geweest... Ben zelf erg eng van bacterieen, zeker van kip. Laat vlees nooit lang uit de koelkast. | |
Omkron | woensdag 19 mei 2004 @ 19:04 |
heb ze maar in de pan gemietert.. duurde lang.. en smaakte nergens naar.. morgen nog een poging.. ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 19 mei 2004 @ 20:05 |
quote:Oke laat maar weten wat het morgen geworden is. | |
ChrisJX | woensdag 19 mei 2004 @ 20:23 |
Wat is het verschil tussen krabbetjes en spare-ribs? | |
Omkron | woensdag 19 mei 2004 @ 23:12 |
krabbetjes zijn pleite.. de polen hebben ze gejat.. evenals mijn kilo shoarma.. ach.. ik hoop dat het ze lekker gesmaakt heeft.. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 20 mei 2004 @ 10:09 |
????? de Polen? | |
Isabeau | donderdag 20 mei 2004 @ 10:24 |
de polen...![]() en ik ben ook wel benieuwd naar het verschil tussen krabbetjes en spare-ribs (dacht dat dat hetzelfde was) | |
Pietverdriet | donderdag 20 mei 2004 @ 10:29 |
Krabbetjes zijn ribbetjes met een flinke kluit vrij taai vlees er aan, spare ribs zijn ribbetjes waar vrij weinig, maar vrij mals vlees aan zit | |
Omkron | donderdag 20 mei 2004 @ 19:33 |
ja.. er wonen polen bij mij in huis... soms gaat het nog als een fout met de koelkast enzo... ![]() | |
skiczukie | donderdag 20 mei 2004 @ 19:35 |
LEKKER! ![]() ![]() | |
Swetsenegger | donderdag 20 mei 2004 @ 19:42 |
quote:Is ook exact hetzelfde. Spare-ribs klinkt alleen stoerder. | |
Swetsenegger | donderdag 20 mei 2004 @ 19:44 |
quote:Volgens jou zijn een magnetron en een microwave zeker ook twee verschillende dingen? | |
Tinkepink | donderdag 20 mei 2004 @ 20:07 |
In mijn studententijd at ik heel vaak krabbetjes. Lekker! Eerst een paar uurtjes laten sudderen in een soort van marinade (uitjes, ketjap, boter, wijn, water etc.). Dan afkoelen en onder de grill zodat het vet mooi smelt. Lekker!!! Ik vond trouwens dat er voldoende vlees aanzat en het was zeker niet taai ofzo. | |
Pietverdriet | donderdag 20 mei 2004 @ 20:41 |
quote:nope | |
Pietverdriet | donderdag 20 mei 2004 @ 20:43 |
quote:Vind je dat gek dat het niet meer taai is na een paar uur sudderen? | |
Omkron | donderdag 20 mei 2004 @ 21:14 |
quote:kun je instructies geven omtrent het sudderen.. en een recept voor de marinade..? ![]() | |
ChrisJX | donderdag 20 mei 2004 @ 21:19 |
quote:Hee, dat heb ik ook ![]() ![]() | |
Isabeau | donderdag 20 mei 2004 @ 21:41 |
quote:Leuk dat je nope zegt, maar wat is dan het verschil??? Dus het één komt van het varken en het andere...? Of een ander deel van het varken? Of wat? | |
Pietverdriet | donderdag 20 mei 2004 @ 22:12 |
Scroll eens naar boven | |
Tinkepink | vrijdag 21 mei 2004 @ 19:29 |
quote:Marinade maakt ik altijd op gevoel: ketjap is lekker, citroensap, suiker, beetje wijn, olie, kruiden... Gebruik je fantasie! Dan braad ik een uitje aan in de pan, krabbetjes erbij, aanbraden, marinade en water erbij, paar uurtjes laten sudderen.... ('koken' op een een zeer laag vuur) | |
Isabeau | vrijdag 21 mei 2004 @ 19:59 |
quote:Het zijn dus allebei ribbetjes van het varken ![]() Ik zie op de hoeveelheid vlees na nog niet veel verschil. | |
Omkron | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:04 |
ervarings deskundige.. : smaakte idd anders dan spareribs.. maar ik moet zeggen dat de spareribs die ik daar wel eens gehaald heb ook niet overweldigend lekker waren..![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:43 |
quote:Van het deel van het varken maakt het niet veel uit, alleen als je krabbetjes klaar gaat maken als spare ribs wordt het een teleurstelling. | |
Pietverdriet | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:45 |
quote:Daarbij komt dat veel slagers je ook krabbetjes aandraaien als spareribs als ze door de spareribs heen zijn, of gewoon niet beter weten, of ze gewoon niet hebben. | |
Omkron | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:48 |
ik heb idd. problemen om goede spareribs te verkrijgen.. diverse slagers al geprobeerd.. maar blijft moeilijk.. maar ik denk er nu eentje gevonden te hebben die ermee adverteert.. ben zijn naam kwijt.. maar ik weet waar hij ongeveer zit.. binnenkort eens testen.. | |
Isabeau | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:49 |
Dus als je spare-ribs wilt, moet je ook opletten dat je spare-ribs krijgt ![]() (ik maak er altijd zo'n knoeiboel van) | |
Pietverdriet | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:50 |
Ga naar een horeca groothandel, verkopen ze het per doos van 10 kilo. :-) Koop ze van een bevriende horeca slager, per doos, hup de vriezer in. De meeste slagers hebben ze meestal niet omdat het nogal wat werk is om ze klaar te maken, en de gemiddelede huisvrouw dat liever laat. | |
Omkron | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:52 |
maar dat zal moeilijk worden als particulier zijnde.. toch..? ik zou dolgraag een doosje van 10 Kg willen hebben hoor.. ruik ik hier een gezamelijke inkoopaktie..? ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:57 |
quote:Ken je niemand met een pasje? Niemand in je omgeving met een bedrijf, een instelling ofzo? Een bevriende Restauranteigenaar? | |
Omkron | vrijdag 21 mei 2004 @ 21:04 |
zou ik nog even overna moeten denken.. maar ik ga nu weg.. we hebben nl. een fok Leiden meet.. en die is zojuist begonnen.. ![]() | |
Wolfjesfan | zaterdag 22 mei 2004 @ 22:45 |
Ik kook de krabbetjes altijd in ketjap met sambal,ui,knoflook en `n klein beetje bruine suiker. En als het bot uit het vlees steekt vind ik ze gaar genoeg en dan gaan ze de volgende dag op BBQ. | |
Martijn_77 | maandag 24 mei 2004 @ 22:11 |
quote:Welke hoeveelheden van ketjap enzo? | |
Wolfjesfan | dinsdag 25 mei 2004 @ 00:23 |
Zorg dat de krabbetjes onder staan je kan er altijd wat water bij doen.De rest is naar smaak. | |
Martijn_77 | zondag 27 februari 2005 @ 22:10 |
Uit [TIP] Stroopsaus en gekruide kip recept: 1 kg krabbetjes 1 tl cacaopoeder (de echte) 1 el bloem 1/2 tl komijn 1/2 tl paprika 1/2 tl gedroogde oregano zout en peper 2,8 dl water 2 el dunne honing 2 el dikke room Krabbetjes roosteren tot ze bruin zijn ongeveer 20-25 min.(200 graden) Meng cacao, bloem, komijn, paprikapeoder, oregano, zout, peper, honing en water door elkaar en giet over de krabbetjes. daarna 180 graden, 30 min. bakken tot de krabbetjes mals zijn. In stukken snijden. Room bij de saus in de braadpan doen, op matig vuur aan de kook brengen en over de krabbetjes gieten. |