BlackBokz | maandag 17 mei 2004 @ 13:16 |
Wie kent het niet? het eigenlijk heels vies uitziende maar zwaar lekkere roed goedje ![]() mijn favorite: filet american naturel op een hard wit broodje of op een toostje met uitjes | |
contaminatie_man | maandag 17 mei 2004 @ 13:25 |
geef mij maar die file versie met pesto, die is uber lekker, verkrijgbaar bij AH | |
PLAE@ | maandag 17 mei 2004 @ 13:29 |
ja maar beide met mate ![]() | |
3 | maandag 17 mei 2004 @ 13:31 |
filet american ![]() op een net gebakken wit pistoletje ![]() ![]() | |
3 | maandag 17 mei 2004 @ 13:31 |
OF op een verse witte boterham, en dan zout en peper derop ![]() | |
MusesRapt | maandag 17 mei 2004 @ 13:33 |
Hmmmm, rauwe gemalen koeienspieren met heel veel kleur- en smaakstoffen! ![]() | |
Yankee | maandag 17 mei 2004 @ 13:35 |
quote:ik heb al zo'n honger en dan lees ik dit ........ ![]() | |
Marietje_ | maandag 17 mei 2004 @ 13:41 |
Gepureerde koeienbil met mayonaise ![]() | |
Byte_Me | maandag 17 mei 2004 @ 13:58 |
ook lekker op een broodje, samen met kruidenkaas (geloofde het ook niet totdat ik het proefde) | |
Martijntj | maandag 17 mei 2004 @ 14:01 |
Filet Americain dacht ik? Wel lekker spul btw ![]() | |
rvrb_ke | maandag 17 mei 2004 @ 14:02 |
Broodje martino = vers wit (of grijs) baguetje besmeerd met filet américain, daarop beetje mosterd, curryketchup en tabasco, belegd met plakjes augurk... (eventueel nog met sla, tomaat, ei) | |
Copycat | maandag 17 mei 2004 @ 14:03 |
Gisteren gegeten: geroosterd witbrood met filet americain, peper, zout en rucolla. Erg lekker! | |
bemeall | maandag 17 mei 2004 @ 14:04 |
Echt wel lekker ![]() Bij ons op school hebben ze ook van die broodjes ![]() | |
du_ke | maandag 17 mei 2004 @ 14:04 |
Trekt me echt niet ![]() | |
Posdnous | maandag 17 mei 2004 @ 14:05 |
Met zout, peper en uitjes ![]() | |
Aventura | maandag 17 mei 2004 @ 14:18 |
Kan lekker zijn, maar het wisselt nogal van samenstelling en kwaliteit. Daarom ben ik altijd een beetje huiverig om het ergens te bestellen. Ik haal het weleens voor thuis, maar dan gooi ik het al heel snel weer weg, omdat ik het niet echt vertrouw. | |
Posdnous | maandag 17 mei 2004 @ 14:19 |
quote:Waarom? als het binnen de datum is, is er niks mis mee toch? | |
Frenkie | maandag 17 mei 2004 @ 14:25 |
![]() | |
Dikkiedik_2003 | maandag 17 mei 2004 @ 14:28 |
homebaked baquettte met americain filet, peper en zout, gekookte ei en uitjes! | |
Vivi | maandag 17 mei 2004 @ 20:23 |
Filet van de slager, met veeeel peper zout, mayo en een hardgekookt eitje, lekker. | |
Pietverdriet | maandag 17 mei 2004 @ 21:00 |
Ook heel lekker, Met, heel fijn gemalen varkensvlees met wat kruiden. Rauw op een broodje met een rauw uitje voor de liefhebbers. | |
roofless | maandag 17 mei 2004 @ 21:06 |
quote:Rauw varkensvlees? Ik heb altijd geleerd dat je varkensvlees niet rauw mag eten ivm wormen enzo. Hadden ze het dan toch mis? ![]() | |
Hephaistos | maandag 17 mei 2004 @ 21:07 |
Zooo verschrikkelijk lekker na het uitgaan ![]() ![]() ![]() | |
Maerycke | maandag 17 mei 2004 @ 21:09 |
Sinds ik dat als puisterige puber bij de toenmalige spar-slagerij heb mogen klaarmaken, krijg ik het werkelijk met geen mogelijkheid meer door m'n strot. Zo'n filet americain sausje verbergt een hoop rare luchtjes ![]() | |
estranged | maandag 17 mei 2004 @ 21:10 |
half stokbroodje filet americain met peper/zout/uitjes bij de Delifrance in de Esso ![]() | |
Marietje_ | maandag 17 mei 2004 @ 21:10 |
quote:Zzz en rauwe koeiebil met mayonaise (filet americain) daar kan je ook wormen van krijgen. | |
Jordy-B | maandag 17 mei 2004 @ 21:10 |
Op een vers afgebakken broodje met een beetje vers gesnipperd ui of bieslook... ![]() | |
Riann | maandag 17 mei 2004 @ 21:11 |
Heerlijk ik vind het lekkerste filet american met pesto van de Albert Hein OVERHEERLIJK Helaas heb ik het al heel lang niet meer gehad omdat ik in plaats van de broodmaaltijden dus shakes doe | |
Jordy-B | maandag 17 mei 2004 @ 21:12 |
gepureerde filet americain met verse pesto en ui... met 'n rietje ![]() | |
Furby | maandag 17 mei 2004 @ 21:15 |
Ik eet het met OF peper OF ui. Niet met beide tegelijk. ![]() ![]() | |
Marietje_ | maandag 17 mei 2004 @ 21:17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ik eet het met een gesnipperde drol. | |
Pietverdriet | maandag 17 mei 2004 @ 21:19 |
quote:Wordt hier in Duitsland veel gegeten, met, is erg lekker. Zou het bij een NL slager ook niet kopen trouwens, hooguit zelf maken, | |
Riann | maandag 17 mei 2004 @ 21:20 |
Alleen zwangere vrouwen moeten het niet eten ![]() | |
edje34 | maandag 17 mei 2004 @ 21:24 |
Lekker hoor. Maar klopt het dat je de filet van de slager langer kan bewaren dan van de supermarkt? Ook hoorde ik dat je de filet in de vriezer kan bewaren. Dit heb ik nog nooit gedaan omdat het bakje meestal bij ons binnen een avond opgaat. Lijkt me ook niet echt lekker filet americain uit de vriezer.Het nadeel van de filet americain van de div supermarkten is dat er veel te veel rotzooi word toegevoegd. Daarom haal ik hem meestal bij de slager die maakt hem te minste vers neem ik aan. | |
Pietverdriet | maandag 17 mei 2004 @ 21:30 |
quote:Precies, zo hoort het Vrouwen die weten wat ze niet moeten eten als ze zwanger zijn, en niet al het eten zodanig maken dat zwangere vrouwen het kunnen eten. Zoals de EU de zachte rauwemelkse kazen heeft verboden, en daarmee een slag toe heeft gebracht aan de ware lekkerbek | |
Pietverdriet | maandag 17 mei 2004 @ 21:32 |
quote:Nee, niet invriezen Vers eten en niet gaan lopen knoeien. Invriezen doet de structuur geen goed en bij het ontdooien maken veel mensen fouten. Supermarkt filet is langer houdbaar omdat het verduurzaamd is (dan denk ik aan doorstraling en conserveermiddelen) | |
Omkron | maandag 17 mei 2004 @ 21:35 |
vriend vertelde me laatst dat er wel 7 soorten parasieten in zitten.. hij zij dat ik het niet te vaak moest eten.. ![]() | |
edje34 | maandag 17 mei 2004 @ 21:38 |
quote:Maar dat komt de smaak toch niet ten goede. wat is de uiterste bewaar daum in de koeling dan? 2 dagen ofzo | |
__Saviour__ | maandag 17 mei 2004 @ 21:39 |
erg lekker ![]() ik haal altijd de filet americain naturel van de AH, op een hard wit broodje, met wat mostersaus er op, uitjes, peper en zout ![]() | |
Steve-O | maandag 17 mei 2004 @ 21:42 |
met peper ![]() ![]() | |
Riann | maandag 17 mei 2004 @ 21:51 |
quote:Daarom moeten zwangere vrouwen het niet eten het kan fataal zijn voor de baby. Alleen jij kunt het gerust eten je maakt er alleen maar antistoffen tegen. | |
Nyluzzz | maandag 17 mei 2004 @ 22:37 |
Jaaah! ![]() ![]() Met peper en uitjes ![]() ![]() ![]() | |
edje34 | maandag 17 mei 2004 @ 22:47 |
Heb er toevallig net een op. Smaakte prima | |
Wolfjesfan | maandag 17 mei 2004 @ 23:27 |
Ik krijg alweer trek na dit te lezen, Groot fan van Filet Americain. | |
__Saviour__ | maandag 17 mei 2004 @ 23:28 |
opgelet, filet americain is deze week in de AH-bonus ![]() | |
DJ.KRIZZ | maandag 17 mei 2004 @ 23:29 |
mmmmmmm ![]() ![]() | |
Frenkie | maandag 17 mei 2004 @ 23:33 |
quote:Hou jij over dan..?? Bij mij is alles na een lunch op.. ![]() | |
Joe_Damato | maandag 17 mei 2004 @ 23:56 |
edit:doei [ Bericht 99% gewijzigd door shmoopy op 18-05-2004 00:21:48 ] | |
Marietje_ | dinsdag 18 mei 2004 @ 00:28 |
quote:Gebakken furby is anders best lekker. | |
Minkeltje | dinsdag 18 mei 2004 @ 01:01 |
joh tegenwoordig staat de filetamerican zo stijf van de conserveringsmiddelen dat geen enkele bacterie/parasiet t overleefd:P Echter t blijft rauw vlees, dus daarom NOT done voor zwangeren ![]() | |
Evil-Cherry | dinsdag 18 mei 2004 @ 08:30 |
Ja lekker, jammer van die enorme porties die je moet kopen. 150 gram krijg ik nooit op in mijn eentje binnen 3 dagen. | |
miss_c | dinsdag 18 mei 2004 @ 08:40 |
Ik lust alleen maar filet van een bepaalde slager, supermarkt en andere slagers lust ik niet of krijg ik niet door mijn strot... Dat is ook echt van die rode filet... Nee, ik hou alleen van die licht oranje..... | |
#ANONIEM | dinsdag 18 mei 2004 @ 08:58 |
Filet american ![]() Is in de aanbieding deze week bij de AH ![]() ![]() | |
ToBe | dinsdag 18 mei 2004 @ 09:03 |
Hier in Finland kennen ze het niet, en ik ben er super gek op. Ik mis het enorm. | |
Senorita | dinsdag 18 mei 2004 @ 17:18 |
![]() ![]() Ik heb nét een plakje oer donker brood met filet op ![]() ![]() Ik eet het graag op een pistolletje met een hard gekookt ei ![]() | |
littledrummergirl | dinsdag 18 mei 2004 @ 22:27 |
er zijn gewoon GEEN lekkere plaatjes van ![]() | |
littledrummergirl | dinsdag 18 mei 2004 @ 22:27 |
recpetje voor filet ![]() Benodigdheden: 800 g magere biefstuk van het rund, 4 eigelen, 2 eetlepels arachideolie, 2 eetlepels kappertjes (opgelegd in azijn), 12 zure opgelegde augurkjes, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel Worchestershiresaus, 1 eetlepel zeer fijngehakte ui, Peper en zout Bereiding: Waar filet américain (want zo heet deze bereiding ook in het Nederlands) zijn naam vandaan heeft, mag de duvel weten. Des te meer omdat Amerikanen een aangeboren afschuw hebben van rauw rood vlees. Filet Américain is tot in de kleinste uithoeken van het land uitermate geliefd bij groot en klein. In al zijn vormen. Als gerecht wordt "américain" geserveerd met frieten en sla, doch het vlees wordt ook vaak gegeten op brood of toast, die dan toepasselijk "Toast Kannibaal" genoemd wordt. Draai de biefstuk door de vleesmolen. Of nog beter: hak het vlees fijn met een groot scherp mes. Leg het vlees in een kom, en meng er alle ingrediënten onder. Peper vooral uitvoerig. Verdeel het vlees in 4 porties, die ongeveer de vorm hebben van een biefstuk. Opdienen Eet het vlees rauw en koud. | |
littledrummergirl | dinsdag 18 mei 2004 @ 22:32 |
http://www.filetamericain.com wel onder construction ![]() | |
Faithy | woensdag 19 mei 2004 @ 11:18 |
Met een gekookt eitje erop, peper, zout en een paar kapertjes ![]() en smullen maar ![]() (ook lekker is als het gekookte ei nog beetje zacht is: het eigeel verdelen over het pistoletje ![]() | |
SEMTEX | woensdag 19 mei 2004 @ 11:20 |
Oh ja! Daar kun je me midden in de nacht voor wakker maken!![]() | |
ASSpirine | woensdag 19 mei 2004 @ 11:48 |
quote:behalve als ze er teveel tabasco opdoen ![]() wat pikant is ok, maar niet als ik overal begin te zweten ![]() | |
cos-micV | woensdag 19 mei 2004 @ 19:08 |
File van AH en dan die met yogert en knoflook ... op een wit pistoletje... blaadje ijsbergsla eronder...Jammie. | |
Acathla | donderdag 20 mei 2004 @ 23:37 |
Zelf maken. Niet veel moeite en het resultaat is vele malen beter. | |
ToBe | vrijdag 21 mei 2004 @ 07:05 |
quote:Nooit bij nagedacht dat dat lekker zou zijn. Zodra ik weer in Nld ben ga ik het proberen!!! | |
ASSpirine | vrijdag 21 mei 2004 @ 14:05 |
quote:dat kan je in belgië gewoonin de broodjeszaken kopen martino vragen ![]() | |
I.R.Baboon | vrijdag 21 mei 2004 @ 14:10 |
Die met peper die nu in de bonus is bij de AH. ![]() | |
Omkron | vrijdag 21 mei 2004 @ 15:15 |
mede door dit topic heb ik weer american filet gehaald.. straks even een uitje snipperen.. wat zeg ik..? nu! ![]() | |
edje34 | vrijdag 21 mei 2004 @ 18:03 |
Vergeet ook de kalfsfilet niet.Ook heerlijk ![]() ![]() | |
vdo28 | vrijdag 21 mei 2004 @ 18:04 |
filet americain smikkel smikkel | |
sweek | zaterdag 22 mei 2004 @ 19:19 |
Vroeger at ik het altijd met Worcester-sauce... heerlijk. ![]() Nu ben ik vegetariër | |
Erik_27 | zondag 23 mei 2004 @ 11:52 |
Of neem voor de variatie een witte boterham, filet erop, wat cayennepeper en dan even onder de gril, een soort broodje warm vlees :-) Niet te lang grillen, dan wordt het veel te droog. Dit lukt vooral goed met de Nederlandse filet, die is wat droger dan bijvoorbeeld de Belgische. Eet makelijk! P.S. Dit is vooral aan te raden als je twijfelt over de houdbaarheid, het is dan nml. geen rauw vlees meer. | |
jeroen1976 | vrijdag 28 mei 2004 @ 07:18 |
quote:Idd dit vroeg ik mij ook af aangezien ik wel eens verteld heb hier in Noord Amerika over 'ons' gerecht het Filet Americain en iedereen kijkt je met grote ogen aan...'YOU GUYS EAT RAW BEEF?' Jep dit wordt hier eerder als een straf gezien dan een lekkernij. Ik ben 100% Nederlander maar ik hou er toch ook niet van (De rest van mij familie wel trouwens). | |
Sjeen | vrijdag 28 mei 2004 @ 14:55 |
Nog 10 weken wachten en dan mag ik ook weer ![]() | |
merdeka | vrijdag 28 mei 2004 @ 15:10 |
quote:Ik geloof dat het Americain meer slaat op de kruiding dan op het eten van rauw vlees. Maar ik ken het ja, ze vinden het in de States echt ongelooflijk goor wat wij hier (rauw) eten. Dat we rauwe vis (haring) eten snappen ze beter sinds ze daar ook sushi eten, maar rauw vlees ![]() En zoute drop, dat vinden ze ook om te kotsen zo vies! | |
jeroen1976 | zaterdag 29 mei 2004 @ 02:39 |
Zoute drop hmmmm...en je kan het ook nog in de Canadian Superstore kopen! Ze importeren Venco zwart-witjes, dubbel zout en muntdrop. Was ik even blij toen ik dit zag een jaartje geleden! En ja hehe het was leuk om mijn vrienden drop te laten proeven (natuurlijk de dubbelzout genomen), er waren een aantal die het meteen uitspuugden en een aantal die het wel lekker vonden, maar idd meer uitspugers dan opeters ![]() ![]() | |
engessa | zaterdag 29 mei 2004 @ 03:08 |
Filet Americain met knoflook! Lekker! | |
shredder | zaterdag 29 mei 2004 @ 03:21 |
Mensen geloof me nou maar Filet americain met een plakje JONGE KAAS over heen. OVERHEERLIJK! en eventueel bieslook, beter dan ui. Nu zag ik dat zwanenberg ketchup in de filet deden. Ik dacht dat filet bij sommige ook gemaakt werd van mayonaise? | |
Stoja | zaterdag 29 mei 2004 @ 14:48 |
quote:Filet Americain is gemalen koeienbil met mayonaise. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 22 juni 2004 @ 19:17 |
Filet American is gemalen koe uit Afrika, uit Botswana bijvoorbeeld Kijk deze docu maar eens (www.kvw.tv) Breedband http://cgi.omroep.nl/cgi-(...)/2004/bb.20040621.rm Niet zo breedband http://cgi.omroep.nl/cgi-(...)/2004/sb.20040621.rm | |
Omkron | dinsdag 22 juni 2004 @ 19:54 |
Joh! Coole reportage van kvw.tv ![]() | |
Ventje83 | dinsdag 22 juni 2004 @ 21:19 |
Ik heb nog nooit filet americain gegeten, hoe is 't voor iemand die 't nog nooit gegeten heeft? is het een "Dat MOET je eens proberen want dat IS gewoon lekker-product" of moet je ervan houden? | |
du_ke | dinsdag 22 juni 2004 @ 21:21 |
quote:Het was inderdaad een erg leuke aflevering en zeer verhelderend. | |
Oceanonix | woensdag 23 juni 2004 @ 09:57 |
quote:Je moet natuurlijk niets. Maar probeer het eens, ga wel langs de slager om het te halen want die heeft niet van de chemische filet zo als de supermarkt. | |
STING | woensdag 23 juni 2004 @ 10:00 |
In Filet Americain zit toch iets van 70% mayo of nie? | |
Senorita | woensdag 23 juni 2004 @ 12:21 |
quote:Hoop het niet ![]() Ik dacht juist laatst ergens te lezen dat het best mager was?? ![]() | |
Chirma | woensdag 23 juni 2004 @ 12:22 |
![]() ![]() ![]() | |
STING | woensdag 23 juni 2004 @ 12:48 |
quote:Hmm volgens mij heb ik mij inderdaad verkeerd laten inlichten: quote: | |
Martijn_77 | zondag 27 juni 2004 @ 12:29 |
quote:Voor zo ver ik weet is het vooral gemalen vlees. | |
Plato1980 | zondag 27 juni 2004 @ 16:40 |
Het is in ieder geval zalig, heb vanochtend nog heerlijke voorgebakken broodjes opgewarmd en die belegd met Filtet Americain. Heerlijk. | |
ASSpirine | maandag 28 juni 2004 @ 01:17 |
quote:asl ik het nog goed weet va nde reportage was dat omdat de toevoegingen nogal "vettig" is daarom word er mager vlees gebruikt, dan compenseert dat ![]() ander kreeg je een echte vieze vette brij ![]() | |
koele | maandag 28 juni 2004 @ 01:20 |
voor de mensen uit grunn... het broodje Turbo, van die broodjes zaak in de oude kijk in t jat (tegenover de harmonie) is echt heeeerlijk! | |
littledrummergirl | maandag 28 juni 2004 @ 10:30 |
quote:het is een beetje appart, je moet er wel van houden denk ik. en vrede hebben met het id dat het wel degelijk rauw vlees is ( wat sommige mensen spontaan doet kokhalzen) ![]() | |
lurf_doctor | maandag 28 juni 2004 @ 13:07 |
quote:AH's Filet Africain (en dal dat 20 jaar ![]() Maar na er al kilo's van verorberd te hebben, blijf ik er gewoon mee doorgaan ![]() (hoewel ik het spul van de 'ambachtelijke' slager doorgaans lekkerder vind ![]() | |
Chillmeister | maandag 28 juni 2004 @ 14:45 |
Rauw vlees? no thanks. Ik zie het vaak bij de crossanterie en het ziet eruit als een paradijs voor bactierieen | |
Copycat | maandag 28 juni 2004 @ 15:09 |
AH is ook een klantennaaier. (oud nieuws, ik weet het). Hebben ze voortaan 1 persoons kuipjes filet americain, betaal je 1.5 x de normale prijs voor. | |
Evil-Cherry | maandag 28 juni 2004 @ 16:29 |
AF met een zelf gemaakt, warm, kaas/uienbroodje *kwijl* Ik heb me toch maar overgegeven aan de 150 grams bakjes. Je moet wat. ik heb op mijn stage bij Verstegen nog errug veel kruidenmengsels gedraaid voor AF. Het is lekkerder mét vlees dan zonder vlees *lol* | |
Pietverdriet | maandag 28 juni 2004 @ 16:33 |
Mmm een stage bij verstegen, daar zou ik ook wel eens een weekje willen rondlopen. :-) | |
krakkemieke | maandag 28 juni 2004 @ 16:37 |
Het allerlekkerste is als het net gemaakt is...... Daarom eet ik het nu amper meer, ik ben verwend ![]() | |
Evil-Cherry | maandag 28 juni 2004 @ 16:38 |
quote:Productontwikkeling ![]() En meuren naar peper, xantaangom snuiven (en slijm ophoesten natuurlijk) en janken van de yalapeno-peper-poeder! Maar het was erg leuk ja ![]() |