Pietverdriet | zondag 16 mei 2004 @ 16:22 |
Ik ben koolsalade aan het maken. Witte kool heel fijn snijden, wat zout en suiker er over (om de cellen osmotisch kapot te maken) en dan azijn er over. Paar uur laten staan, aanmaken met olie. Voor de rest kan je hem smaakmaken met alles wat je lekker vindt, maar dit is de basis. Lekkugh. | |
DePresident | zondag 16 mei 2004 @ 16:24 |
oh! dat is altijd al een droom van mij geweest zelf koolsla maken. Normaal doen mijn bedienden dat. Wel interessant! | |
Stuart | zondag 16 mei 2004 @ 16:24 |
Yup, coleslaw is lekker ![]() | |
Pietverdriet | maandag 17 mei 2004 @ 08:53 |
Hij was heerlijk, had alleen een tikje teveel azijn erin. | |
shmoopy | maandag 17 mei 2004 @ 09:42 |
Wat heb je er allemaal nog meer ingedaan, Piet? | |
-Lotte- | maandag 17 mei 2004 @ 09:43 |
hm.. een goed recept is niet weg.... MEER MEER MEER... | |
#ANONIEM | maandag 17 mei 2004 @ 09:44 |
Coleslaw van de KFC ![]() | |
Pietverdriet | maandag 17 mei 2004 @ 09:58 |
quote:Witte Kool wat zout en flink suiker. door elkaar husselen een ff (uurtje) laten staan, regelmatig omroeren Azijn erover, paar uur laten staan (niet teveel azijn) regelmatig omroeren Wat verse peper Olijfolie Naturel gehouden dus. Maar je kan er bv ook paprika in doen, kappertjes, geraspte winterwortel, rode en witte kool nemen, whatever je maar wilt | |
shmoopy | maandag 17 mei 2004 @ 10:17 |
Dan ga ik 'm eens naturel proberen. ![]() | |
Ashram | donderdag 20 mei 2004 @ 20:22 |
Lijkt me alsof je atjar aan het maken ben. Wel wat wortel toevoegen en die olie en peper weglaten. Ik dacht dat coleslaw altijd een yoghurtdressing bevat? | |
Together-Alone | donderdag 20 mei 2004 @ 22:41 |
Ook erg lekker met Yoghurtdressing met een beetje suiker erin ![]() | |
karper | donderdag 20 mei 2004 @ 23:10 |
piet je kan er natuurlijk ook gember door heen doen wel dun snijden en dan ook wat gember siroop door je dressing | |
Pietverdriet | vrijdag 21 mei 2004 @ 07:27 |
Mmm, Gember in de koolsla, lijkt me lekkugh | |
DzjieDub | vrijdag 21 mei 2004 @ 08:31 |
[onwetend]dat klinkt een beetje als instant zuurkool.[/onwetend] Alhoewel bij zuurkool de zuurte komt door bacteriën en niet door azijn, natuurlijk. | |
Roelenzow | vrijdag 21 mei 2004 @ 09:59 |
ennuh waarom zou je de cellen osmotisch kapot WILLEN maken. (maw lul niet alleen moeilijk maar leg mij ook eens uit wat je er aan hebt ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 21 mei 2004 @ 10:04 |
quote:Klopt, bij zuurkool is het een melkzuurgisting, wat in het vat zit kan dus wel degelijk verzuren. | |
Pietverdriet | vrijdag 21 mei 2004 @ 10:06 |
quote:Dan is de spanning van de cellen af, je trekt er vocht uit, en de witte kool stukjes zijn minder hard, en doordat de cellen gedeeltelijk kapot zijn, kan de azijn en andere smaakmakers er goed intrekken. | |
Martijn_77 | zaterdag 22 mei 2004 @ 17:07 |
Koolsla met gember en rozijen lijkt mij erg lekker bij de BBQ | |
Binkster | woensdag 26 mei 2004 @ 12:37 |
Honing ipv suiker is ook lekker er in ![]() | |
Caelum | woensdag 26 mei 2004 @ 22:02 |
Mijn coleslaw recept: 1/2 witte kool fijngesneden inkneden met zout 2 eetlepels mayo 2 eetlepels creme fraiche 1 eetlepel ketchup 1 eetlepel rode wijnazijn 1/2 lepel witte kristal suiker 2 a 3 sinaasappels erdoorheen in partjes (zonder vel!!) 1 handje macadamianoten ( fijngehakt) 1 rijpe avocado Door elkaar husselen en serveren met gepofte aardappelen met cremefraiche, gebakken spekjes en verse bieslook ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 26 mei 2004 @ 22:05 |
Kan je de kool niet beter eerst met zout en suiker en wat azijn behandelen, en een tijdje laten staan, dan uitknijpen en dan pas de dressing gaan maken? | |
Caelum | woensdag 26 mei 2004 @ 22:43 |
quote:ja ![]() | |
nein | dinsdag 1 juni 2004 @ 01:53 |
uhm, aangezien ik op dieet ben, en geen suiker eet...zou ik dit ook kunnen maken met wat druppels (vloeibare) zoetstof? Lijkt me wel erg lekker namelijk! Of gaan de cellen dan niet kapot ofzo? | |
p_iglet | dinsdag 1 juni 2004 @ 09:06 |
Zoetstof zal niet werken want dat verhoogd/verlaagd de osmotische waarde niet. Dan springen de cellen dus idd niet kapot. En denk niet dat die halve eetlepel suiker voor je dieet veel zal uitmaken. | |
Pietverdriet | dinsdag 1 juni 2004 @ 09:11 |
quote:nee, gaat niet werken zoals suiker vrees ik, en dat beetje suiker wat je hierbij gebruikt, als je het omrekend per portie is minimaal | |
Pietverdriet | dinsdag 1 juni 2004 @ 09:13 |
Bovendien knijp je de kool uit voor je hem verder gebruikt, en zal de meeste suiker in het vocht blijven.. | |
nein | dinsdag 1 juni 2004 @ 12:07 |
okiedokie, hoeveel suiker zal ik dan nodig hebben (in tl bijvoorbeeld)? Ik zie hier namelijk dingen staan als "flink wat" en "1/2 el" enzo..maar nu weet ik t nog niet ![]() | |
p_iglet | dinsdag 1 juni 2004 @ 17:19 |
nou een halve eetlepel, dat is 1,5 theelepel. |