FOK!forum / Culinesse à gogo / Kriek
Dodododonderdag 13 mei 2004 @ 01:24
Ik heb net voor het eerst Kriek-bier op. Je weet wel, dat rooie spul met kersensmaak. Vind het niet echt vies, maar denk niet dat ik het nog een keer koop. Ik hou het maar op gewoon pils denk ik

Zijn dr hier mensen die het wel écht lekker vinden??
Safaridonderdag 13 mei 2004 @ 06:25
Ach, ik kan het op z'n tijd wel waarderen. Je moet het gewoon niet als vervanger voor bier zien. Hoewel, Duchesse de Bourgogne is wel een soort van goed-gelukte combo
shmoopydonderdag 13 mei 2004 @ 10:14
Da's nou een van de weinige bieren die ik echt niet lekker vind.
Heb in Belgie diverse soorten gedronken, maar niks voor mij dus.
shmoopydonderdag 13 mei 2004 @ 10:14
Hoewel het in bepaalde gerechten misschien wel lekker kan zijn, bedenk ik me.
yvonnedonderdag 13 mei 2004 @ 10:16
Kriek is een heerlijk zomerbiertje, maar zorg er wel voor dat je ene goede kriek drinkt,
probeer die van Lindemans eens.
Fogeldonderdag 13 mei 2004 @ 12:01
Lindemans is naar mijn mening veelste zoet (zoals de meeste kriek).
De kriek van Girardin is de beste kriek die ik op heb, niet zo zoet en iets zuurder dan de meesten. Op een goede tweede plek staat de kriek van Liefmans.
Jazzmindonderdag 13 mei 2004 @ 13:15
Bahbah mij te zoet hoor. Maarja ik vind zelfs Amstel al te zoet.
Dodododonderdag 13 mei 2004 @ 14:33
quote:
Op donderdag 13 mei 2004 10:16 schreef yvonne het volgende:
Kriek is een heerlijk zomerbiertje, maar zorg er wel voor dat je ene goede kriek drinkt,
probeer die van Lindemans eens.
Ik had die van Belle-vue; gewoon uit de supermarkt. Misschien ga ik in een rare bui nog een keer Lindemans proberen...
Eviedonderdag 13 mei 2004 @ 14:35
Het is heel goed te pruimen
spookvrouwdonderdag 13 mei 2004 @ 14:36
Kriek is eigenlijk alleen lekker als je het koud van de tap drinkt, de flesjes vind ik persoonlijk helemaal nix.
AudreyHepburndonderdag 13 mei 2004 @ 14:36
. Kriek. .

Als zomers dingetje echt prima te doen. Heb ik België ook een keer perzik-kriek (zo zal ik het maar even noemen) gedronken, en dat was ook wel okee. Zoeter en minder bierig dan kriek, maar wel lekker.
Againzendermaandag 17 mei 2004 @ 18:33
Hm, kriek-topic.....
quote:
Op donderdag 13 mei 2004 13:15 schreef Jazzmin het volgende:
Bahbah mij te zoet hoor. Maarja ik vind zelfs Amstel al te zoet.
Echte Kriek is niet zoet! De aanwezige suikers zijn daarin grotendeels vergist waardoor er een vrij droog bitterig en zurig (van de spontane gisting) bier over blijft met een heerlijk kersenaroma. En een mooi kleurtje natuurlijk

Probeer b.v. de al eerder genoemde Girardin en niet die zoete troep van Interbrew (=Bell-vue).
De Liefmans Kriek is ook leuk, maar dat is geen kriek op basis van lambiek, dus niet echt te vergelijken.

Mijn favoriet is de kriek van Cantillon, tikkeltje zuurder naar mijn idee, en dat mag ik wel
JeOmamaandag 17 mei 2004 @ 18:34
Oe gatver! Kriek is ook het enige bier dat ik ooit gedronken heb dat ik ECHT smerig vond. Gewoon of je uitgeperste verzuurde kersen drinkt. Heel goor. Ik weet serieus niet wat ik zou doen als ik 8 dagen zonder water had gezeten en het enige wat voorradig was, Kriek zou zijn. Uitdrogen of Kriek drinken.
Againzendermaandag 17 mei 2004 @ 18:37
quote:
Op maandag 17 mei 2004 18:34 schreef JeOma het volgende:
Oe gatver! Kriek is ook het enige bier dat ik ooit gedronken heb dat ik ECHT smerig vond. Gewoon of je uitgeperste verzuurde kersen drinkt. Heel goor. Ik weet serieus niet wat ik zou doen als ik 8 dagen zonder water had gezeten en het enige wat voorradig was, Kriek zou zijn. Uitdrogen of Kriek drinken.
Je hebt in ieder geval niet van de 'commerciele' zoete troep gedronken

Maar je moet er inderdaad van houden. Zelfs in Belgie wilde men er nog wel eens een beetje kandij in doen om het voor meer mensen drinkbaar te maken.
The_Hivesmaandag 17 mei 2004 @ 18:41
Kriek van wilde kersen van Terschelling

erg zoet biertje, maar ook erg lekker


volgens de uitbaters daar, laten de meeste mensen het biertje staan omdat ze hem niet lekker vinden
Okselmaandag 17 mei 2004 @ 18:45
Vrouwen & homobier. Cassis met alcohol. Heb het van de tap gehad. Veel verkocht. Juist.. aan vrouwen en homo's. Niets mis mee verder. Maar noem het alsjeblieft geen bier..

Bananenbier, DAT is raar spul.
The_Hivesmaandag 17 mei 2004 @ 18:45
quote:
Op maandag 17 mei 2004 18:45 schreef Oksel het volgende:
Vrouwen & homobier. Cassis met alcohol. Heb het van de tap gehad. Veel verkocht. Juist.. aan vrouwen en homo's. Niets mis mee verder. Maar noem het alsjeblieft geen bier..

Bananenbier, DAT is raar spul.
timmeeehmaandag 17 mei 2004 @ 18:46
Ik vind Kriek smerig. Ik houd sowieso niet echt van zoet bier. Doe mij maar een gewoon pilsje of een witbiertje.
Againzendermaandag 17 mei 2004 @ 18:48
quote:
Op maandag 17 mei 2004 18:46 schreef timmeeeh het volgende:
Ik vind Kriek smerig. Ik houd sowieso niet echt van zoet bier. Doe mij maar een gewoon pilsje of een witbiertje.
*kuch* echte kriek-lambiek is niet zoet! *kuch*
Dodododinsdag 18 mei 2004 @ 01:06
quote:
Op maandag 17 mei 2004 18:48 schreef Againzender het volgende:

[..]

*kuch* echte kriek-lambiek is niet zoet! *kuch*
Dan wil ik toch wel is 'echte' Kriek proberen. Die Belle-vue vond ik ranzig omdat ie zo zoet was...
ChrisJXdinsdag 18 mei 2004 @ 10:34
Ik hou niet van kersen.

Wat wel lekker is, is Radler: Half bier, half citroenlimonade
(Van Leffe heb je geloof ik ook iets met citroen, weet alleen niet hoe dat smaakt)
Pietverdrietdinsdag 18 mei 2004 @ 12:04
Berliner Weisse, das lekker, wel wat zuur. Is een bier wat een melkzuurgisting is ondergaan, een ouderwets Suurbier dus, bijna nergens meer te krijgen helaas.
Aliceydinsdag 18 mei 2004 @ 12:07
op zijn tijd wel lekker. vraag me alleen af in hoeverre het vergelijkbaar is met bier
Againzenderdinsdag 18 mei 2004 @ 12:18
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 12:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Berliner Weisse, das lekker, wel wat zuur. Is een bier wat een melkzuurgisting is ondergaan, een ouderwets Suurbier dus, bijna nergens meer te krijgen helaas.
Leuke tip! (hoewel het niets met kriek te maken heeft) Ik ben gek op zure bieren, maar ken eigenlijk alleen de Belgische varianten.
gekke_sandradinsdag 18 mei 2004 @ 12:19
Tis echt een mengeling van wijn, bier en casis ofzo echt raar spul
Againzenderdinsdag 18 mei 2004 @ 12:24
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 12:19 schreef gekke_sandra het volgende:
Tis echt een mengeling van wijn, bier en casis ofzo echt raar spul
En welk merk is dat dan? Want dit klinkt weer als de zoete commerciele troep.
gekke_sandradinsdag 18 mei 2004 @ 12:32
Bellevue Kriek ofzo
Againzenderdinsdag 18 mei 2004 @ 12:56
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 12:32 schreef gekke_sandra het volgende:
Bellevue Kriek ofzo
Dat lijkt ook meer op een breezer dan op bier.

Probeer eens een echte kriek. Misschien vind je die zuur en naar gal smaken, maar het lijkt in ieder geval niet op die zoete zooi
gekke_sandradinsdag 18 mei 2004 @ 13:01
Gal... hm... als ik iets smerig vind... dus dan ga ik zeker niet echte kriek drinken, als dat naar gal smaakt yuk!
Pietverdrietdinsdag 18 mei 2004 @ 13:04
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 12:18 schreef Againzender het volgende:

[..]

Leuke tip! (hoewel het niets met kriek te maken heeft) Ik ben gek op zure bieren, maar ken eigenlijk alleen de Belgische varianten.
Wordt hier in Duitsland nog gedronken, vaak met een scheutje siroop van Lievevrouwebedstro siroop (waldmeister)
Againzenderdinsdag 18 mei 2004 @ 13:09
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 13:01 schreef gekke_sandra het volgende:
Gal... hm... als ik iets smerig vind... dus dan ga ik zeker niet echte kriek drinken, als dat naar gal smaakt yuk!
Gal is wat overdreven natuurlijk maar het is absoluut niet zoet, zurig en bitterig. En ik heb iemand ooit de vergelijking met gal horen maken, maar die persoon drinkt zijn koffie ook altijd met een halve kilo suiker om het 'drinkbaar' te maken
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 13:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wordt hier in Duitsland nog gedronken, vaak met een scheutje siroop van Lievevrouwebedstro siroop (waldmeister)
En weer een siroop leren kennen, had ik ook nog nooit van gehoord
Ik moet me toch eens wat meer in de Duitse biercultuur verdiepen.
Pietverdrietdinsdag 18 mei 2004 @ 13:17
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 13:09 schreef Againzender het volgende:

En weer een siroop leren kennen, had ik ook nog nooit van gehoord
Ik moet me toch eens wat meer in de Duitse biercultuur verdiepen.
Zeer zeker de moeite waard, maar ga dan wel de lokale brouwertjes langs, en de brouwerijcafés. Dan leer je het echte bier kennen, in de Supermarkten valt het een beetje tegen. Lekker Alt drinken in Düsseldorf, Kolsch in keulen, er zijn honderden soorten bier te drinken buiten Pils. Weisse in Berlijn, Octoberfest en Weizen bier in München, Schwarzbier in Mecklenburg, Landbier in westfalen, Allerlei soorten Bock, vele soorten Donker bier, Klooster bier, en voor de Dorst natuurlijk overal het voortreffelijke Pilsner.
Mááááár, Net als in Belgie en Nederland, probeer de grote brouwerijen te mijden, die hebben namelijk meestal niet écht de bijzondere biertjes. Niets mis mee trouwens, maar niet zo uitgesproken in smaak, want massa.
Focusdrivervrijdag 21 mei 2004 @ 10:42


_Eendje_vrijdag 21 mei 2004 @ 11:51
mmm ben verzot op kriek

lindemans - st louis - boon - liefmans - jacobina - timmermans (de frambozen)
enige die nie echt drinkbaar is is belle-vue
NT-T.BartManvrijdag 21 mei 2004 @ 20:31
Volgens Michael Jackson (niet de nep-neger, maar de bebaarde bierheld) is kriek een variant op lambiek.

Lambiek is een bier met een spontane gisting, met andere woorden: de wort staat bij een open raam en de gist die toevallig naar binnenwaait, die mag aan de gang. (Overigens voegen sommige brouwers voor de zekerheid zélf wat gist toe).

Om van lambiek naar kriek te gaan worden er tijdens het gistingsproces kersen (krieken) aan de vaten toegevoegd, 1 kilo kersen op 5 liter bier.

Zoals MJ beschrijft zijn Duitse brouwers hier uit oogpunt van het Rheinheitsgebot sterk op tegen.

En speciaal voor PV: Berliner Weisse schijnt in Noord-Amerika bijna populairder te zijn dan in Duitsland. Er zijn in Berlijn nog maar twee brouwerijen die het spul maken...
Pietverdrietvrijdag 21 mei 2004 @ 21:13
quote:
Op vrijdag 21 mei 2004 20:31 schreef NT-T.BartMan het volgende:
Volgens Michael Jackson (niet de nep-neger, maar de bebaarde bierheld) is kriek een variant op lambiek.

Lambiek is een bier met een spontane gisting, met andere woorden: de wort staat bij een open raam en de gist die toevallig naar binnenwaait, die mag aan de gang. (Overigens voegen sommige brouwers voor de zekerheid zélf wat gist toe).

Om van lambiek naar kriek te gaan worden er tijdens het gistingsproces kersen (krieken) aan de vaten toegevoegd, 1 kilo kersen op 5 liter bier.

Zoals MJ beschrijft zijn Duitse brouwers hier uit oogpunt van het Rheinheitsgebot sterk op tegen.
Zal eens mijn Belgische bierboeken en Duitse vakliteratuur nakijken er op, mischien heb ik dan wat aanvullingen
quote:
En speciaal voor PV: Berliner Weisse schijnt in Noord-Amerika bijna populairder te zijn dan in Duitsland. Er zijn in Berlijn nog maar twee brouwerijen die het spul maken...
Humm
Dat van Noord Amerika wist ik niet. Het spul werd in Duitsland redelijk verkocht en was goed te krijgen, in wegwerp flesjes en in blik, maar sind het statiegeld op blik is ingevoerd en wegwerpflesjes niet meer mogen ligt het er bij iedere supermarkt uit.
dat er meerdere brouwerijen zijn wist ik, berliner Kindl, en nog eentje, kan ff niet op de naam komen..
NT-T.BartManvrijdag 21 mei 2004 @ 22:58
quote:
Op vrijdag 21 mei 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:


[...]

dat er meerdere brouwerijen zijn wist ik, berliner Kindl, en nog eentje, kan ff niet op de naam komen..
Berliner Kindl en Schultheiss
Pietverdrietvrijdag 21 mei 2004 @ 22:59
Juist
Schultheiss
die is trouwens niet zo lekker als Berliner Kindl IMHO
moniekvrijdag 21 mei 2004 @ 23:01
mijn moeder drinkt alleen maar kriek. ik vind er weinig aan.
JeOmavrijdag 21 mei 2004 @ 23:09
quote:
Op vrijdag 21 mei 2004 23:01 schreef moniek het volgende:
mijn moeder drinkt alleen maar kriek. ik vind er weinig aan.
Verder niets? Geen melk, water, jus d'orange? Lijkt me best ongezond om je daarmee in leven te houden. En het is al zo ranzig.
NT-T.BartManvrijdag 21 mei 2004 @ 23:10
quote:
Op vrijdag 21 mei 2004 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Juist
Schultheiss
die is trouwens niet zo lekker als Berliner Kindl IMHO
Ik moet bekennen dat ik nog nooit Berliner Weisse gedronken heb. Zit meer in de stevige belgen...

Overigens heb ik besloten dat ik het bier-verbod (dwz alcohol-verbod ivm op hol geslagen lever) dat de dokter me opgelegd heeft maar ga afschaffen, kijken of ik ergens aan BW kan komen, toch eens proeven!
NT-T.BartManvrijdag 21 mei 2004 @ 23:11
quote:
Op vrijdag 21 mei 2004 23:09 schreef JeOma het volgende:

[..]

Verder niets? Geen melk, water, jus d'orange? Lijkt me best ongezond om je daarmee in leven te houden. En het is al zo ranzig.
Er zijn tijden geweest dat je beter bier kon drinken dan water. Tijdens het bereiden van bier wordt het namelijk gekookt, en daarmee worden de boze bacterieen uitgeschakeld. Overigens wist 'men' toen nog niet hoe dat werkte met bacterien, maar de lol was er niet minder groot om...
303vrijdag 21 mei 2004 @ 23:16
quote:
Op donderdag 13 mei 2004 12:01 schreef Fogel het volgende:
Lindemans is naar mijn mening veelste zoet (zoals de meeste kriek).
De kriek van Girardin is de beste kriek die ik op heb, niet zo zoet en iets zuurder dan de meesten. Op een goede tweede plek staat de kriek van Liefmans.
Liefmans

Bier met fruitsmaak is niet lekker, maar kriek is daarop een zeer positieve uitzondering. Het liefst in een Belgische kroeg, een bokaal waar een halve liter kriek in past vers van het fust... Beter dan een orgasme! (mits er een schaal met stukjes kaas en worst bij zit)

Oh jee, ik zie hier ook Berliner Weisse staan, ook super lekker!!! Ik ben trouwens in nog een Duitse brouwerij geweest een jaar of 3 geleden toen ik op doorreis was waar ze ook kriek maakten, ben alleen de plaatsnaam kwijt...
Dododozaterdag 22 mei 2004 @ 00:54
Zijn de bovengenoemde Kriek-merken ook in een gewone Nederlandse slijterijen te koop? Of moet ik daarvoor naar achterafgelegen duistere Belgische brouwerijtjes?
Fogelzaterdag 22 mei 2004 @ 11:44
quote:
Op zaterdag 22 mei 2004 00:54 schreef Dododo het volgende:
Zijn de bovengenoemde Kriek-merken ook in een gewone Nederlandse slijterijen te koop? Of moet ik daarvoor naar achterafgelegen duistere Belgische brouwerijtjes?
In sommige slijterijen, maar niet in alle. In Nijmegen ben ik 4 slijterijen afgeweest waar ze het allemaal niet hadden. Heb toen maar bij een slijterij 3 kratten besteld, moest 2 weken wachten, maar dat was de moeite waard. Heb nu nog 27 flessen in mijn kast staan!

-edit- Dit gaat over de Liefmans Kriek. Girardin ben ik nog nergens tegengekomen (en als ik het tegenkom, koop ik meteen de hele voorraad op).
Againzenderzaterdag 22 mei 2004 @ 11:59
quote:
Op zaterdag 22 mei 2004 00:54 schreef Dododo het volgende:
Zijn de bovengenoemde Kriek-merken ook in een gewone Nederlandse slijterijen te koop? Of moet ik daarvoor naar achterafgelegen duistere Belgische brouwerijtjes?
In Amsterdam bij De Bierkoning hebben ze erg veel, waaronder zo'n beetje alle mogelijk Belgische kriek-varianten.
In Utrecht is er Berts Bierhuis.
Martijn_77zaterdag 22 mei 2004 @ 17:04
quote:
Op maandag 17 mei 2004 18:45 schreef Oksel het volgende:
Bananenbier, DAT is raar spul.
Maar wel lekker!!!
I.R.Baboonzondag 23 mei 2004 @ 01:51
Ik ben een man, maar stiekem vind ik Kriek ook wel lekker. En het is heel practisch dat mijn vriendin het heel lekker vindt, want dan heb ik een reden om het in huis te halen.

Ik had trouwens altijd Belle-Vue, maar ik dronk pas geleden ergens kriek van St. louis, en dat was nog véél en véél lekkerder. Volgens mij drink je dat echt een hele avond en merk je pas hoe erg het is als je van je stoel opstaat.
HostiMeistermaandag 24 mei 2004 @ 23:27
Ik vind de Belle-Vue kriek juist t lekkerste omdat dat niet zo zoet is als de St Louis kriek...
maar ik moet toegeven dat als ik in de zomer n terrasje pak dat ik dan meestal aan de kriek ga, het is fruitig en fris en het is ook nog eens bier...
ik drink t al vanaf dat ik 15 was, dus na 6 jaar is het nog steeds goed te drinken...
buitenbeentjemaandag 24 mei 2004 @ 23:31
quote:
Op maandag 17 mei 2004 18:33 schreef Againzender het volgende:
Hm, kriek-topic.....
[..]

Echte Kriek is niet zoet! De aanwezige suikers zijn daarin grotendeels vergist waardoor er een vrij droog bitterig en zurig (van de spontane gisting) bier over blijft met een heerlijk kersenaroma. En een mooi kleurtje natuurlijk

Probeer b.v. de al eerder genoemde Girardin en niet die zoete troep van Interbrew (=Bell-vue).
De Liefmans Kriek is ook leuk, maar dat is geen kriek op basis van lambiek, dus niet echt te vergelijken.

Mijn favoriet is de kriek van Cantillon, tikkeltje zuurder naar mijn idee, en dat mag ik wel
Cantillon. Zowel de kriek als de andere geuze's van ze.

Alle krieken die redelijk tot zeer zoet zijn hebben allemaal een flinke schep suiker meegekregen. Het is net zo nep als dubbel bier (Westmalle, Grimbergen, Leffe, etc.) met een scheut grenadine.
I.R.Baboondinsdag 25 mei 2004 @ 15:52
quote:
Op donderdag 13 mei 2004 14:36 schreef AudreyHepburn het volgende:
. Kriek. .

Als zomers dingetje echt prima te doen. Heb ik België ook een keer perzik-kriek (zo zal ik het maar even noemen) gedronken, en dat was ook wel okee. Zoeter en minder bierig dan kriek, maar wel lekker.
Ik heb gisteren Mort subite perzik gehad. Was best aangenaam.
Pietverdrietdinsdag 25 mei 2004 @ 16:19
Rodenbach Alexander, dat lijkt een kriek, maar is het niet, maar wel heeeeel erg lekker
Againzenderdinsdag 25 mei 2004 @ 18:48
quote:
Op dinsdag 25 mei 2004 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Rodenbach Alexander, dat lijkt een kriek, maar is het niet, maar wel heeeeel erg lekker
Absolute aanrader inderdaad!
Alleen jammer dat Rodenbach gestopt is met het brouwen ervan

Maar ik zie zojuist het volgende bericht:

Redbach (03-05-2004)
Sinds vandaag is er Redbach, een fris, fruitig en authentiek bier uit de eikenhouten vaten van Rodenbach. Een fruitbier met een zuurzoete smaak, een licht kriekenaroma en slechts 3,5% alcohol. Het basisbier is Rodenbach, deels 24 maanden gerijpt en gemengd met 25% kriekensap. Met de introductie van Redbach op de Nederlandse en Belgische markt mikt brouwerij Palm op de hedendaagse jeugd.
Die is niet zomaar te paaien met een gimmickbiertje. Natuurlijk is het concept zeer eigentijds, toegespitst op de doelgroep. Dus kiest Palm voor een one-way 33 cl long neck bottle met twist-off kroonkurk en een 'no label look' etiket.
(Bron: brouwerij Palm)

Met label er bij:


Geen idee of het te drinken is, maar misschien eens iets om te proberen, al ben ik bang dat ik het wel weer te zoet zal vinden.
Pietverdrietdinsdag 25 mei 2004 @ 19:32
WAT? Is Rodenbach gestopt met Alexander?
*Ween*
Daar ben ik in mij zeiljaren heel wat keren vreselijk dronken aan geworden in Zeebrugge en Antwerpen....
Againzenderdinsdag 25 mei 2004 @ 20:18
quote:
Op dinsdag 25 mei 2004 19:32 schreef Pietverdriet het volgende:
WAT? Is Rodenbach gestopt met Alexander?
*Ween*
Daar ben ik in mij zeiljaren heel wat keren vreselijk dronken aan geworden in Zeebrugge en Antwerpen....
Dat was in ieder geval wel het plan een paar jaar geleden. Omdat ze het toch wat moeilijk hebben op de markt hebben ze besloten om de Alexander uit productie te halen omdat het niet één van hun traditionele bieren was (ik geloof dat ze het pas sinds 1986 brouwden).
Maar zo te zien heeft Palm (tegenwoordig eigenaar van Rodenbach) wel geluiden opgevangen dat er een kersenbier gemist wordt, en proberen ze het nu met hun nieuwe brouwsel.
Onnodig dus eigenlijk, want ik denk dat de Alexander ook prima bij een jong publiek had kunnen aanslaan.
Pietverdrietdinsdag 25 mei 2004 @ 20:39
quote:
Op dinsdag 25 mei 2004 20:18 schreef Againzender het volgende:

[..]

Dat was in ieder geval wel het plan een paar jaar geleden. Omdat ze het toch wat moeilijk hebben op de markt hebben ze besloten om de Alexander uit productie te halen omdat het niet één van hun traditionele bieren was (ik geloof dat ze het pas sinds 1986 brouwden).
Maar zo te zien heeft Palm (tegenwoordig eigenaar van Rodenbach) wel geluiden opgevangen dat er een kersenbier gemist wordt, en proberen ze het nu met hun nieuwe brouwsel.
Onnodig dus eigenlijk, want ik denk dat de Alexander ook prima bij een jong publiek had kunnen aanslaan.
Een lokale kroeg in mijn vorige woonplaats heeft alexander ook een tijdje gehad, die verkochten ze alleen aan mij, de meeste mensen die belgische bieren dronken vonden het te duur voor het lage alcohol gehalte

Againzenderwoensdag 2 juni 2004 @ 15:59
Aangezien alle andere Kriek-topics dicht zijn, en dit dus het centrale Kriek topic is geworden, even een kleine kick:

Aldi schijnt kriek te verkopen. Heeft iemand het al geproefd? En wat is het merk?
I.R.Baboonwoensdag 2 juni 2004 @ 16:03
quote:
Op donderdag 13 mei 2004 10:16 schreef yvonne het volgende:
Kriek is een heerlijk zomerbiertje, maar zorg er wel voor dat je ene goede kriek drinkt,
probeer die van Lindemans eens.
Die heb ik gisteravond op (tenmidden van veel te veel andere dingen). Maar goed, die was ook erg lekker.
Stojawoensdag 2 juni 2004 @ 16:08
quote:
Op woensdag 2 juni 2004 15:59 schreef Againzender het volgende:
Aangezien alle andere Kriek-topics dicht zijn, en dit dus het centrale Kriek topic is geworden, even een kleine kick:

Aldi schijnt kriek te verkopen. Heeft iemand het al geproefd? En wat is het merk?
Ik weet niet meer wat het merk was, maar ik heb dus kriek van de aldi gedronken en die was heerlijk.
Pietverdrietwoensdag 2 juni 2004 @ 17:31
quote:
Op woensdag 2 juni 2004 16:08 schreef Stoja het volgende:

[..]

Ik weet niet meer wat het merk was, maar ik heb dus kriek van de aldi gedronken en die was heerlijk.
Wanneer?
Stojawoensdag 2 juni 2004 @ 20:33
quote:
Op woensdag 2 juni 2004 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wanneer?
Een paar maanden geleden.
Pietverdrietdonderdag 3 juni 2004 @ 10:38
Was net bij de Aldi en ze hebben Kriek aldaar. Vanavond een smaak rapport
Againzenderdonderdag 3 juni 2004 @ 12:01
quote:
Op donderdag 3 juni 2004 10:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Was net bij de Aldi en ze hebben Kriek aldaar. Vanavond een smaak rapport

ik ben benieuwd!
Pietverdrietdonderdag 3 juni 2004 @ 17:35
Hij is goed te drinken, beetje zoet
moet eerlijk bekennen dat mijn smaak niet neutraal is, want heb net 3 haringen op.
geen top kriek, maar wel lekker
travelmandonderdag 3 juni 2004 @ 21:12
qua Kriek gaat er toch niets boven een Liefmans kriek...ook vanwege de fles met kurk...
Againzenderdonderdag 3 juni 2004 @ 22:19
quote:
Op donderdag 3 juni 2004 21:12 schreef travelman het volgende:
qua Kriek gaat er toch niets boven een Liefmans kriek...ook vanwege de fles met kurk...
De meeste goede krieken hebben een kurk hoor
travelmanzaterdag 5 juni 2004 @ 16:53
dat zeg ik
Dododozaterdag 5 juni 2004 @ 23:34
Ik ben gisteren naar de slijter geweest en heb St. Louis Kriek gekocht.
Ik vond de smaak in het begin wel beter dan die van Belle-vue, maar de nasmaak vond ik ranzig. Ik vond dat er een vieze, zure metaalachtige smaak aan zat. Alsof je op een stuk koper of zoiets zit te kauwen.
Volgens mij ben ik gewoon geen Kriek-fan. Ik hoorde dat ze bij de Aldi nou ook Kriek hebben. Die wil ik nog wel proberen, maar ik denk niet dat ik nog een keer geld aan kriek uitgeef.
Maar het was leuk om een keer te proberen
Pietverdrietzaterdag 5 juni 2004 @ 23:39
Dododo, wat is de houdbaarheidsdatum op die kriek, klinkt namelijk als een fles die te lang bij de slijter heeft gestaan.
Dododozondag 6 juni 2004 @ 00:19
quote:
Op zaterdag 5 juni 2004 23:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Dododo, wat is de houdbaarheidsdatum op die kriek, klinkt namelijk als een fles die te lang bij de slijter heeft gestaan.
Ghehe ik heb het flesje bewaard dus ik zal gaan kijken zodra ik weer op mn kamer ben. Ik ben er in ieder geval niet ziek van geworden. Het smaakte wel een beetje zuur naar kersen, maar ik vond toch dat er een aparte, metaalachtige nasmaak aan zat.
Pietverdrietzondag 6 juni 2004 @ 00:48
Ja
dat kan, bier wordt niet beter van lang te warm en in het licht bewaard te worden. Mensen omschrijven dat als metaalsmaak, maar ook wel als kattepis.
Ashramzondag 6 juni 2004 @ 02:43
Kriek valt best tegen qua houdbaarheid. Maar tegen mijn huidige tempo, moet dat wel lukken.
Heb net mijn laatste Lindemans op. Denk dat het volgende keer iets anders wordt. Het is me gewoon te zoet. Liefmans misschien of gewoon Belle-Vue.
Sorbootjemaandag 7 juni 2004 @ 16:47
Liefmans!


Ben net terug uit België... Veel biertjes meegenomen, waaronder kriek van Liefmans...

Ook naar West-Vleteren geweest... De liefhebbers weten wat ik bedoel.
Againzendermaandag 7 juni 2004 @ 17:22
quote:
Op zondag 6 juni 2004 02:43 schreef Ashram het volgende:
Kriek valt best tegen qua houdbaarheid. Maar tegen mijn huidige tempo, moet dat wel lukken.
Heb net mijn laatste Lindemans op. Denk dat het volgende keer iets anders wordt. Het is me gewoon te zoet. Liefmans misschien of gewoon Belle-Vue.
Als je het te zoet vindt dan zou ik zeker geen Belle-Vue nemen, kies dan maar de Liefmans
quote:
Op maandag 7 juni 2004 16:47 schreef Sorbootje het volgende:

Ook naar West-Vleteren geweest... De liefhebbers weten wat ik bedoel.
En nu staat je hele schuur vol met houten kratjes zeker
Fogelwoensdag 9 juni 2004 @ 23:00
quote:
Op zondag 6 juni 2004 02:43 schreef Ashram het volgende:
Kriek valt best tegen qua houdbaarheid.
Liefmans Kriek is 10 jaar houdbaar... dan moet je toch echt verdomd veel inslaan wil je dat niet halen!
Sorbootjemaandag 21 juni 2004 @ 14:50
quote:
Op maandag 7 juni 2004 17:22 schreef Againzender het volgende:

[..]

Als je het te zoet vindt dan zou ik zeker geen Belle-Vue nemen, kies dan maar de Liefmans
[..]

En nu staat je hele schuur vol met houten kratjes zeker
min of meer
Dodododinsdag 22 juni 2004 @ 01:42
quote:
Op zondag 6 juni 2004 00:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja
dat kan, bier wordt niet beter van lang te warm en in het licht bewaard te worden. Mensen omschrijven dat als metaalsmaak, maar ook wel als kattepis.
Die Kriek die ik een tijdje terug gedronken had en naar metaal vond smaken was niet over de datum en ik had em een paar dagen eerder uit de winkel gehaald (mag je wel vanuit gaan dat ie daar geen jaren heeft liggen rotten). Denk dat het gewoon mijn smaak niet is.
However, ik heb weer twee leuke (lege) flesje op mn kamer staan
bloempjuhwoensdag 25 april 2007 @ 22:44
Ik krijg binnenkort een Waal (uit Wallonië dus) op bezoek die St. louis meebrengt. Ik ben fan van Lindemans. Die wil ik 'm graag laten proeven, maar zijn deze twee te vergelijken? Smaakt Lindemans niet 'goedkoper' ofzo?

Andere kriek-aanraders om indruk te maken op deze Waal?
travelmandonderdag 26 april 2007 @ 00:25
een tijdje terug de Cantillon Kriek gehad (http://www.cantillon.be/br/Cantillon.php?lang=2&page=102). Die smaakte echt heeeel anders; zonder suiker meen ik....apart bier...