Ja, om half 12 ongeveerquote:Op zondag 13 juni 2004 12:19 schreef glossy het volgende:
toppie en was je brood nog voor midden nacht klaar?
Hmmmmmm...meteen proberen straks!quote:Op zondag 13 juni 2004 22:05 schreef melonovy het volgende:
Syrena, sorry voor mijn late reactie, zo op het einde van het weekend
Ik heb de sjalotjes en knoflook niet eerst gefruit hoor, ik wou het eerst wel doen, maar ik was nog niet klaar met snijden en toen ging de BEEP al. Ik heb het toen maar rauw in de BBM gedaan en afgewaacht, het was al met al wel lekker zacht geworden door het bakproces, vooraf bakken was dus echt niet nodig bleek wel. Het brood was heerlijk! Vooral met vleesbeleg!
Heb dat idd ook gehoord, van de Duitse Aldi dan. Ik werk in Sittard, dus in principe is het niet zo ver rijden. Hmmmmmmm...toch eerdaags maar eens heenkarrenquote:Op maandag 14 juni 2004 11:39 schreef wendy-tje het volgende:
Ik lees hier zoveel over soezie meel, ben ik dan de enige die er niet echt over te spreken is?
Nou ja, iig een tipje voor degenen die redelijk in de buurt van de grens met Duitsland wonen... ga even de grens over, loop de eerste de beste supermarkt binnen, en zie een heel assortiment aan meelsoorten (zo verging mij dat iig afgelopen zaterdag)... speltmeel (Dinkel heet dat daar) voor 99 cent per kilo, zlefde geld voor roggemeel... etc etc.
tot nu toe vind ik alleen het wit brood van soezie lekker heb nu al 2 bruin brood soorten geprobeert maar die vind ik dus totaal niet lekker heb nu nog all in 1 voor bruin brood liggen en die moet ik nog proberenquote:Op maandag 14 juni 2004 11:39 schreef wendy-tje het volgende:
Ik lees hier zoveel over soezie meel, ben ik dan de enige die er niet echt over te spreken is?
hmm, dat zal het zijn, ik bak eigenlijk alleen volkoren... daarvoor had ik de masteluin geprobeerd van soezie, maar daar vond ik echt niks aan. Meel van de molen, of gewoon van de AH vond ik al een stuk beter... maar smaken verschillen natuurlijkquote:Op maandag 14 juni 2004 12:14 schreef glossy het volgende:
[..]
tot nu toe vind ik alleen het wit brood van soezie lekker heb nu al 2 bruin brood soorten geprobeert maar die vind ik dus totaal niet lekker heb nu nog all in 1 voor bruin brood liggen en die moet ik nog proberen
Wij hebben dezelfde, maar gaat prima hier. Wel wat krasjes, maar dat komt meer door de eerste paar keren nogal ongeduldig en onvoorzichtig het brood eruit halen...quote:Op maandag 14 juni 2004 12:19 schreef ClioSporT het volgende:
Ik had dit ding pas geleden gekocht.
[afbeelding]
Was wel leuk enzo maar na 4 keer gebruikt te hebben zaten er allemaal krasjes in door die 2 meng schroef oortjes (ofzo).
Maar weer teruggebracht dus
Bij mij zag je rondom die 2 dingen aardig wat krasjes, je hoorde tijdens het mengen ook dat ie schuurde. Volgens mij mag zo'n anti aanbak ding helemaal geen krasjes hebben dus maar weer teruggebracht. Wel jammer want het brood was wel lekkerquote:Op maandag 14 juni 2004 12:37 schreef Nijna het volgende:
[..]
Wij hebben dezelfde, maar gaat prima hier. Wel wat krasjes, maar dat komt meer door de eerste paar keren nogal ongeduldig en onvoorzichtig het brood eruit halen...![]()
ik heb van soezie de boeren rogge die is heel vies en valt ook helemaal uit elkaar is erg kruimelig brood en ik heb de volkoren masteluin ook is gehad vond ik ook niet lekker.quote:Op maandag 14 juni 2004 12:20 schreef wendy-tje het volgende:
[..]
hmm, dat zal het zijn, ik bak eigenlijk alleen volkoren... daarvoor had ik de masteluin geprobeerd van soezie, maar daar vond ik echt niks aan. Meel van de molen, of gewoon van de AH vond ik al een stuk beter... maar smaken verschillen natuurlijk
Spelt, tsja, ik vind het heerlijkquote:Op maandag 14 juni 2004 13:34 schreef Nijna het volgende:
Ik heb van soezie boeren mais, die vind mn man erg lekker, ik vind hem zelf nogal melig smaken...
En speltmeel, maar die vind ik niet zo anders dan het gewone volkorenmeel van de AH en die is voordeliger volgens mij.
Trouwens, nog even een andere vraag... mijn vriend heeft ronduit een hekel gekregen aan het gat wat in het brood ontstaat door de kneedhaak. Nu bak ik het deeg uit de bbm dus maar af in de oven, dat vindt hij in ieder geval fijner... zijn er meer mensen die zo'n hekel hebben aan het gat in het brood?quote:Spelt, een oud tarweras
Spelt is een oud tarweras met een opvallend lange en slanke aar. Spelt levert een eiwitrijk meel (tussen de 12 en 15%) met een hoog glutengehalte. Er is dan ook goed brood mee te bakken dat een hartige, nootachtige, smaak heeft. Met speltmeel valt ook veel lekkers (gebak, meelgerechten) te maken. Spelt is als kookgraan te gebruiken.
Opgravingen hebben aangetoond dat in de Late Steentijd er - nog voor tarwe - spelt verbouwd werd. Tot aan de jaren dertig van deze eeuw werd spelt in Nederland en vooral in Zuid Duitsland (meer spelt dan tarwe) verbouwd. Spelt is een gewas dat niet goed tegen kunstmest kan en heeft het mede daardoor moeten afleggen tegen tarwe dat goedkoper werd. Belangrijkste reden waarom spelt duurder is dan tarwe is dat spelt net als haver en gerst gepeld moet worden. Hierdoor valt zo’n 35-40% van het geoogste gewicht uit aan kaf en pelsel. De boer krijgt bovendien ook een wat hogere prijs voor spelt dan tarwe omdat de opbrengst per hectare lager is (respectievelijk 4 à 5 en 5 à 7 ton).
Wtf? Wat is er mis met een gat onderin je brood? Je proeft het niet eens! Het verdient misschien geen schoonheidsprijs, maar toch.quote:Op donderdag 17 juni 2004 15:13 schreef wendy-tje het volgende:
Trouwens, nog even een andere vraag... mijn vriend heeft ronduit een hekel gekregen aan het gat wat in het brood ontstaat door de kneedhaak. Nu bak ik het deeg uit de bbm dus maar af in de oven, dat vindt hij in ieder geval fijner... zijn er meer mensen die zo'n hekel hebben aan het gat in het brood?
En zou je eventueel het bereide deeg in kunnen vriezen om later af te bakken?
Je wilt niet weten hoe vaak in m'n jaren als kaasmeisje mensen heb horen zeggen dat recht gesneden stukken kaas lekkerder zijn als schuinequote:Op donderdag 17 juni 2004 15:33 schreef Evil-Cherry het volgende:
[..]
Wtf? Wat is er mis met een gat onderin je brood? Je proeft het niet eens! Het verdient misschien geen schoonheidsprijs, maar toch.
Wat de boer niet kent, dat vreet 'ie nie.quote:Op donderdag 17 juni 2004 15:53 schreef Syrena het volgende:
[..]
Je wilt niet weten hoe vaak in m'n jaren als kaasmeisje mensen heb horen zeggen dat recht gesneden stukken kaas lekkerder zijn als schuineIk had ook een vaste klant (vrouw) waar ik de kaas voor uit het plastic moest halen en dan een papiertje erom doen, want kaas in plastic lustte haar man niet.....
Het irritante van de haak vind ik dat als je 'm eruithaalt dat je dan je mooie perfecte brood moet slopen. Je kunt hem er idd vantevoren uithalen, maar ik weet de juiste tijd niet. Ik zal het thuis eens nakijken en posten.
Het staat iig niet in mijn gebruiksaanwijzing, ik weet ook niet wat hij er op tegen heeft, behalve dan dat ie de vorm van het brood ook niet makkelijk vindt (kritisch mannetje)quote:Op donderdag 17 juni 2004 15:33 schreef Evil-Cherry het volgende:
[..]
Wtf? Wat is er mis met een gat onderin je brood? Je proeft het niet eens! Het verdient misschien geen schoonheidsprijs, maar toch.
Volgens mij kun je ook na het kneden en voor het rijzen je haak eruit halen, maar dat staat meestal in de gebruiksaanwijzing of dat kan en wanneer dan...
Als je me zo aan het kwijlen maakt dan zou ik toch ook wel het receptje willen hebben, als t kan...quote:Op dinsdag 22 juni 2004 18:16 schreef wendy-tje het volgende:
Heb ook wat lekkers gemaakt... citrusbrood, op basis van sinaasappel en citroenschillen en vruchtensap!
tuurlijk kan dat, maar nog heel even geduld... ik had het recept van gewoon bakken omgezet naar broodbakmachine, en de vorige keer heb ik nog extra meel toegevoegd omdat de verhoudingen niet goed waren.quote:Op dinsdag 22 juni 2004 18:44 schreef Nijna het volgende:
[..]
Als je me zo aan het kwijlen maakt dan zou ik toch ook wel het receptje willen hebben, als t kan...Klinkt goed!!!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |