abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 4 juni 2004 @ 12:58:40 #101
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_19637227
ik had ook all in 1 mix besteld via de site van soezie dus die stonden gister voor de deur maar ja ik was te werk dus briefje in de bus kon het vandaag bij het postkantoor op halen,maar de postkantoor is in het winkelcentrum hier en daar was vanmorgen vroeg brand (bij de chinees) dus mogen we het winkel centrum niet in dus moet ik nog wachten op me meel ,had gelukkig nog wat staan anders moest ik brood kopen.hopelijk mogen we morgen het winkel centrum weer in
  Moderator vrijdag 4 juni 2004 @ 16:38:31 #102
18653 crew  D.
pi_19642828
quote:
Op vrijdag 4 juni 2004 12:58 schreef glossy het volgende:
ik had ook all in 1 mix besteld via de site van soezie dus die stonden gister voor de deur maar ja ik was te werk dus briefje in de bus kon het vandaag bij het postkantoor op halen,maar de postkantoor is in het winkelcentrum hier en daar was vanmorgen vroeg brand (bij de chinees) dus mogen we het winkel centrum niet in dus moet ik nog wachten op me meel ,had gelukkig nog wat staan anders moest ik brood kopen.hopelijk mogen we morgen het winkel centrum weer in
besteld?

Waarom koop je het niet gewoon in de winkel?
  vrijdag 4 juni 2004 @ 18:17:58 #103
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_19645420
quote:
Op vrijdag 4 juni 2004 16:38 schreef D.Rose het volgende:

[..]

besteld?

Waarom koop je het niet gewoon in de winkel?
omdat hik naar anna paulowna moet rijden voor soezie deeg en heb al een paar keer gehad dat ze de all in 1 mix niet hadden en die andere mixen vind ik niet lekker heb al eens boere rogge geprobeerd en volkoren maar vind die allebij niet lekker
  Moderator vrijdag 4 juni 2004 @ 19:57:51 #104
18653 crew  D.
pi_19647492
quote:
Op vrijdag 4 juni 2004 18:17 schreef glossy het volgende:

[..]

omdat hik naar anna paulowna moet rijden voor soezie deeg...
Da's wel ver ja, dat zou ik er ook niet voor over hebben
  zaterdag 5 juni 2004 @ 09:32:33 #105
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_19657708
quote:
Op vrijdag 4 juni 2004 19:57 schreef D.Rose het volgende:

[..]

Da's wel ver ja, dat zou ik er ook niet voor over hebben
heb het er wel voor over in 20 minuten ben je er maar ja als je dan een paar keer komt en het is weer is op ,en bij welkoop hebben ze ook niet alles,ze hebben maar een klein arsortiment ,voor meer zou ik of moeten bestellen (wat ik nu heb gedaan) of naar texel moeten daar zit er ook 1 zag ik op internet,maar ik ga toch echt niet naar texel toe voor de bak spullen
  dinsdag 8 juni 2004 @ 23:57:31 #106
46114 DzjieDub
M'n initialen, wat doe je
pi_19742198
...en nu heeft DzjieDub ook de eerste wankele schreden op het pad van de broodbakmachine gezet... een AFK-BM-2. 't Was spannend. Het deeg leek niet veel te rijzen - na de spannende verhalen over deeg dat de BBM probeerde te ontsnappen was dit een pure anticlimax. Maar op een gegeven moment begon het wel lekker te ruiken in de keuken.

Anyway, het resultaat:


Het brood zit tot ver onder de rand. Gezien de hoeveelheid erin gegooide ingrediënten bekruipt mij het vermoeden dat dit brood een dichtheid heeft van ergens tussen die van Bismut - het zwaarste zware metaal - en van een klein zwart gat. Gelukkig laten de meiden op 't werk mij altijd met nieuwe flessen water voor de waterkoeler sjouwen - ik heb enige oefening.



Uit de bak gehaald. Geurig. Middelbruin. 770 gram. Zachte korst (sorry Pietverdriet ). Een verdwaald stukje gedroogde tomaat, en een verloren olijf duidelijk bijna zichtbaar. Stilleven. Ik noem het "brood dat ligt af te koelen".



Let op de luchtige structuur. Op de ietwat rossige kleur, veroorzaakt door de tomaat. Het snijden ging gemakkelijk. Toegegeven, het mes was - is - goed scherp, maar toch.
OK, ik ben om. Voortaan geen uitgedroogde sneetjes brood meer die de vergelijking met een spons goed kunnen doorstaan. De smaak is... anders. Beter. Vrolijk. Luchtig. Dit is een brood dat er plezier aan beleeft te worden verorberd.
De cursus "Omgaan met teleurstellingen" gaat vandaag helaas niet door
pi_19742435
[i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
  woensdag 9 juni 2004 @ 09:27:56 #108
11798 Rtificial
[ahr-tuh-fish-uhl]
pi_19746282
quote:
Op dinsdag 8 juni 2004 23:57 schreef DzjieDub het volgende:
...en nu heeft DzjieDub ook de eerste wankele schreden op het pad van de broodbakmachine gezet... een AFK-BM-2. ...

...Anyway, het resultaat:
[afbeelding]...

... De smaak is... anders. Beter. Vrolijk. Luchtig. Dit is een brood dat er plezier aan beleeft te worden verorberd.
Dat ziet er heel mooi uit voor een eerste broodje!!

Wij houden ons bij het brood met gedroogde tomaat niet aan de voorgeschreven hoeveelheid tomaat maar doen veel meer, en dan grof gesneden, zodat er iets van de tomaat overblijft na het kneden.
  woensdag 9 juni 2004 @ 17:07:03 #109
46114 DzjieDub
M'n initialen, wat doe je
pi_19758879
Dank!

Ik heb 't ook aan een select groepje collegæ voorgeschoteld en die vinden 't ook lekker. En met wat geitenkaas-met-tomaat is 't zelfs nog lekkerder.
De cursus "Omgaan met teleurstellingen" gaat vandaag helaas niet door
  woensdag 9 juni 2004 @ 17:09:16 #110
11798 Rtificial
[ahr-tuh-fish-uhl]
pi_19758927
Klopt Hebben wij ook direct geprobeerd. Althans, met Feta dan... Wellicht dat Chevre ook wel lekker is
  woensdag 9 juni 2004 @ 20:35:45 #111
34891 melonovy
La Kutschie
pi_19764034
Jummie jummie
Ik heb van de week een tarweroggemeel brood gebakken, met sjalotjes en knoflook, en echt, wederom heb ik behoorlijk gesmuld.
Wat is die ^&$@^()$^()@ molen in Alkmaar duur zeg!!! Niet normaal meer! Haast 2x zo duur als de molen in IJsselstein, (maar dan zonder ECOsticker.... )
Het voelt goed hè?
A je to!
pi_19808200
Zo ik heb net de machine binnen
Maar ik heb een probleempje,
ik wil namelijk even een testbroodje bakken maar als is bij de recepten in de handleiding kijk zie ik nogal vage ingredienten.
Namelijk Griesmeel van Harde tarwe? Meel type 550?
Hebben ze dat in de supermarkt?
  vrijdag 11 juni 2004 @ 13:01:53 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19808419
Griesmeel van harde tarwe is een wanhopige vertaling van Semolina een meel dat in NL eigenlijk niet te krijgen is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19808532
O, en nu ?
Want ik zie namelijk bij elk recept wel die griesmeel van harde tarwe staan..
pi_19808748
quote:
Op vrijdag 11 juni 2004 13:06 schreef TheTh1ng het volgende:
O, en nu ?
Want ik zie namelijk bij elk recept wel die griesmeel van harde tarwe staan..
Gewoon meel nemen (bloem). Patentbloem heet dat.
Gedroogde gist gewoon van de Oetker (kleine groene pakjes)
Voor de rest olie, boter, water etc.

SUCCES !!!
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  vrijdag 11 juni 2004 @ 13:15:23 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19808755
Ander receptenboekje nemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19809026
quote:
Op woensdag 9 juni 2004 20:35 schreef melonovy het volgende:
Jummie jummie
Ik heb van de week een tarweroggemeel brood gebakken, met sjalotjes en knoflook, en echt, wederom heb ik behoorlijk gesmuld.
Wat is die ^&$@^()$^()@ molen in Alkmaar duur zeg!!! Niet normaal meer! Haast 2x zo duur als de molen in IJsselstein, (maar dan zonder ECOsticker.... )
Oeh, doe je de sjalotjes en de knoflook er zo door of eerst even fruiten/aanbakken?

* Syrena heeft wel zin in een lekker broodje dit weekend
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_19817208
Mmz, ik heb net soezie all in mix gekocht in Anna Pauwlona. En volgens mij werkt dat wel goed. Nog even een paar uurtjes wachten
  vrijdag 11 juni 2004 @ 19:11:26 #119
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_19818071
quote:
Op vrijdag 11 juni 2004 18:27 schreef TheTh1ng het volgende:
Mmz, ik heb net soezie all in mix gekocht in Anna Pauwlona. En volgens mij werkt dat wel goed. Nog even een paar uurtjes wachten
die all in 1 mix voor wit brood word heel groot laatst zat het brood tegen me venster geplakt ,de all in 1 maix voor bruin brood vind ik niet zo lekker (net als een paar andere bruinbrood mixen van soezie) en word ook een stuk kleiner als de wit brood.
pi_19824665
Mmz, dat had ik net ook bijna.. maar heb toen ff wat gaatjes in het deegje geprikt en toen zakte hij weer wat in. Broodje is goed gelukt voor de 1e keer in ieder geval.
pi_19841566
Wij hebben er nu ook 1!
Hij staat nu voor het eerst aan, dan is het midden in de nacht klaar.. maar goed, tis maar ff een probeersel nu! Haha.

Maakt het uit, dat als hij klaar is, het brood niet gelijk uit de machine gehaald wordt?
  zaterdag 12 juni 2004 @ 20:52:00 #122
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_19843307
quote:
Op zaterdag 12 juni 2004 19:49 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Wij hebben er nu ook 1!
Hij staat nu voor het eerst aan, dan is het midden in de nacht klaar.. maar goed, tis maar ff een probeersel nu! Haha.

Maakt het uit, dat als hij klaar is, het brood niet gelijk uit de machine gehaald wordt?
dan heb je wel een lang programma,mijn brood is in 2 uur en 50 minuten klaar.
en ik laat me brood er ook wel is langer in zitten maar dan zit meestal de mixer er in vast.
pi_19844560
quote:
Op zaterdag 12 juni 2004 20:52 schreef glossy het volgende:

[..]

dan heb je wel een lang programma,mijn brood is in 2 uur en 50 minuten klaar.
en ik laat me brood er ook wel is langer in zitten maar dan zit meestal de mixer er in vast.
Hij moet nu nog anderhalf uur, dus ik denk dat ik dat nog wel redt
pi_19852735
Zo hij is super goed gelukt
  zondag 13 juni 2004 @ 12:19:46 #125
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_19852944
toppie en was je brood nog voor midden nacht klaar?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')