abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_19406563
milagro; ipv magere melkpoeder en water gebruiken wij magere melk, werkt prima
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_19412791
quote:
Op dinsdag 25 mei 2004 22:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb vanavond een veelkorenbrood gebakken Tarwe Rogge, met veel granen, graankorrels en boekweit. Basis van gist en zuurdesem.
Kwam heel mooi omhoog, was geweldig gerezen, ff gekeken met de klep open.
Toen echter het bakken was begonnen was ie een stuk ingezakt.
Is nog steeds een mooie structuur, maar was mooier geworden als ie niet was ingezakt.
Iemand een idee hoe dat inzakken kan worden voorkomen?
Was dat omdat ik de klep ff open had?
Misschien proberen minder gist te gebruiken. Je brood was wel gerezen en daarna ingezakt; overrijs.
En niet stiekem spieken
pi_19412819
Op deze site zijn de BBM's aanzienlijk goedkoper dan hier.

Ik hoor zulke enthousiaste verhalen, dat ik, als fel tegenstander van DIY brood/taart, er toch maar eens over ga denken een aan te schaffen

Wanneer was ik jarig ook alweer?
En is het behalve lekkerder, ook goedkoper in the long run?
Na hoeveel broden heb je je masjien eruit
[i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
pi_19414341
quote:
Op woensdag 26 mei 2004 08:25 schreef milagro het volgende:
Op deze site zijn de BBM's aanzienlijk goedkoper dan hier.

Ik hoor zulke enthousiaste verhalen, dat ik, als fel tegenstander van DIY brood/taart, er toch maar eens over ga denken een aan te schaffen

Wanneer was ik jarig ook alweer?
En is het behalve lekkerder, ook goedkoper in the long run?
Na hoeveel broden heb je je masjien eruit
Er stond ooit eens ergens een berekening (Consumentengids?) maar daar hadden ze de aanschafprijs van de machine niet meegerekend. Ofzo. Wat post ik ook als ik het niet zeker weet
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  woensdag 26 mei 2004 @ 10:41:39 #80
34891 melonovy
La Kutschie
pi_19414772
quote:
Op woensdag 26 mei 2004 08:25 schreef milagro het volgende:
Na hoeveel broden heb je je masjien eruit
Ik vind het zelf brood bakken nu niet echt goekoper hoor, bij de superdeboer heb je dageraadbrood, die ik erg lekker vind en kost ¤1,19 - ¤1,49 per brood van 800 gram. Als ik zelf een lekker brood bak, en alle ingredienten, grondstoffen en energiekosten bereken kom ik rond het zelfde bedrag uit hoor. Behalve met wit brood/ bolletjes van bloem a ¤0,19 per kilo, dan is het wel wat goedkoper...
Het voelt goed hè?
A je to!
  woensdag 26 mei 2004 @ 13:22:55 #81
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_19418745
quote:
Op dinsdag 25 mei 2004 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je normaal gesproken veel zout in je eten gebruikt, of rookt, dan heb je een zouttolerantie, je proeft het niet meer.
ik gebruik nooit zout in me eten kook altijd zout arm en rook ook niet
  woensdag 26 mei 2004 @ 13:26:37 #82
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_19418844
quote:
Op dinsdag 25 mei 2004 21:00 schreef melonovy het volgende:
Meer over Soezie: http://www.soezie.com/ adressen en recepten enzo.

Ik ben tegenwoordig bezig met bolletjes bakken, in de bbm gooi ik de ingredienten die je normaal ook gebruikt voor een broodje, maar nu draai ik er 8-10 bollen van, doop ze even in een wat zaadjes en bak ze af in de oven. En eigenlijk vind ik dat dus een stuk lekkerder.
zelf bapao broodjes maken is trouwens ook erg lekker,dat heb ik laatst uitgeprobeerd,ook alles in de bbm gedaan en toen het goed gekneed was heb ik het in een kom laten rijzen,alleen het gehalt er in proppen is wat klieder werk,maar vond me zelf gebrouwe bapao wel lekkerder dan zoeen diepvries ding
  † In Memoriam † woensdag 26 mei 2004 @ 13:37:12 #83
43556 miss_dynastie
pi_19419086
quote:
Op woensdag 26 mei 2004 13:26 schreef glossy het volgende:

[..]

zelf bapao broodjes maken is trouwens ook erg lekker,dat heb ik laatst uitgeprobeerd,ook alles in de bbm gedaan en toen het goed gekneed was heb ik het in een kom laten rijzen,alleen het gehalt er in proppen is wat klieder werk,maar vond me zelf gebrouwe bapao wel lekkerder dan zoeen diepvries ding
Heb je ook een receptje? mister_d is dol op bapao
  woensdag 26 mei 2004 @ 14:19:53 #84
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_19419968
quote:
Op woensdag 26 mei 2004 13:37 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Heb je ook een receptje? mister_d is dol op bapao
Recept (ongeveer, kan naar wil heel erg van afgeweken worden , wij deden ook maar op de gok en dat pakte erg goed uit!):

Benodigdheden:
- half pak koopmans broodmix voor witbrood
- 15 gram boter
- 300 gram gehakt
- anderhalve ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm santen (kokos-achtig spul wat in blokken verkocht wordt, maar ook in zakjes, dan ongeveer 1 zakje)
- ketoembar (koriander) (redelijk veel 2 theelepels ofzo)
- sereh (gemalen citroengras) (niet zo veel als ketoembar)
- djinten (gemalen komijn) (ook beetje ofzo)
- laos (gemalen galanga) (beetje meer)
- veeel ketjap manis, 4 eetlepels ofzo
- 1 eetlepel chilisaus
- huishoudfolie
- theedoek
- kom
- lepel
- koekepan
- stoompan
- etc...

Bereiding:

Volg koopmanspakje voor het brood-gedeelte, 10 minuten laten rijzen onder huishoudfolie, half uur onder vochtige theedoek.

Bak vlees en gooi de rest erdoor, zorg dat het niet te nat wordt, zowel, laat het dan wat langer bakken (op klein) zodat het vocht kan verdampen. Pak een beetje deeg, smeer het uit op een velletje huishoudfolie, maak een kuiltje, doe daar lekker veel vlees in, vouw het dicht, leg het in de stoompan en laat het half uurtje stomen ofzo.

KLAAR


je kan natuurlijk ook kipfilet er in doen en andere ingredienten net wat je zelf lekker vind
pi_19594387
Sorry had hem verkeerd gepost....ben nog niet wakker denk ik

Hallo!!

Ik heb sinds vrijdag een inventum BM25.
Heb gisteren een bruinbrood gebakken wat goed ging en wil nu een suikerbrood bakken.
Toen het piepje ging voor ingredienten toevoegen bleef de kneedhaak draaien terwijl in het recept staat dat je het deeg en de kneedhaak moet verwijderen.
Weet iemand hoe ik de deeghaak dan kan stoppen?? of wat ik fout doe??

Groetjes
Berber
  woensdag 2 juni 2004 @ 18:34:52 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19594453


Het piepje is voor de laatste kneedgang, niet na.
:-)
Is om je ingredienten als rozijnen ofzo toe te voegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19595377
Hey pietverdriet,

Ik ben echt nog niet zo'n broodbakkanjer hoor, maar even het volgende
bedoel je nou dat de laatste kneedronde is om de rozijnen er doorheen te kneden???
Want bij suikerbrood moet je de kristalparels met de hand er doorheen kneden omdat je anders de
baklaag beschadigt. Dus wanneer moet ik het dan doen??
Of begrijp ik je verkeerd??
  woensdag 2 juni 2004 @ 19:09:30 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19595482
nee, dat begrijp je goed.
Piepje gaat en
dan kneed ie voor het laatsts
Haken uitnemen
suikerparels (De P P P Parels, Pipo Koeie ) er door kneden
deeg in de machine voor het afbakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 juni 2004 @ 19:55:56 #89
3542 Gia
User under construction
pi_19596851
quote:
Op woensdag 26 mei 2004 10:41 schreef melonovy het volgende:

[..]

Ik vind het zelf brood bakken nu niet echt goekoper hoor, bij de superdeboer heb je dageraadbrood, die ik erg lekker vind en kost ¤1,19 - ¤1,49 per brood van 800 gram. Als ik zelf een lekker brood bak, en alle ingredienten, grondstoffen en energiekosten bereken kom ik rond het zelfde bedrag uit hoor. Behalve met wit brood/ bolletjes van bloem a ¤0,19 per kilo, dan is het wel wat goedkoper...
Nou, uit een zak van 6 euro, van de boerenbond, kunnen 24 broden. Da's pakweg 40 cent aan meel dus. Beetje water, melk of boter of een eitje. Zakje gist. Kom ik echt niet op 1,49.
  woensdag 2 juni 2004 @ 20:02:05 #90
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_19597047
quote:
Op woensdag 2 juni 2004 18:32 schreef Berb het volgende:
Sorry had hem verkeerd gepost....ben nog niet wakker denk ik

Hallo!!

Ik heb sinds vrijdag een inventum BM25.
Heb gisteren een bruinbrood gebakken wat goed ging en wil nu een suikerbrood bakken.
Toen het piepje ging voor ingredienten toevoegen bleef de kneedhaak draaien terwijl in het recept staat dat je het deeg en de kneedhaak moet verwijderen.
Weet iemand hoe ik de deeghaak dan kan stoppen?? of wat ik fout doe??

Groetjes
Berber
ik haal nooit me kneedhaak er uit die laat ik er gewoon inzitten,ik heb ook een inventum BM 25.want na het kneden gaat ie rijzen en daarna kneed ie altijd nog ff en dan gaat ie verder met rijzen.heb nog f snel in het boekje gekeken maar kon het ook niet zo snel vinden dat je de haak moet verwijderen,lijkt me trouwens ook niet handig als je na het mixen het er uit moet halen en terwijl het begint te rijzen
  woensdag 2 juni 2004 @ 20:09:06 #91
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_19597256
quote:
Op woensdag 26 mei 2004 10:41 schreef melonovy het volgende:

[..]

Ik vind het zelf brood bakken nu niet echt goekoper hoor
ik heb altijd all in 1 broodmix bij welkoop vandaan dat kost ¤ 4.15 dus dat is ¤ 0.83 cent per brood vind dat niet duur bij de bakker ben ik meer kwijt
  woensdag 2 juni 2004 @ 20:57:27 #92
3542 Gia
User under construction
pi_19598619
quote:
Op woensdag 2 juni 2004 20:09 schreef glossy het volgende:

[..]

ik heb altijd all in 1 broodmix bij welkoop vandaan dat kost ¤ 4.15 dus dat is ¤ 0.83 cent per brood vind dat niet duur bij de bakker ben ik meer kwijt
Tja, en haal je gewoon meel en gist, melk en of boter, eventueel een eitje, ben je nog goedkoper uit.

Even goed wegen, de machine doet het werk wel.
pi_19608663
quote:
Op woensdag 2 juni 2004 20:02 schreef glossy het volgende:

[..]

ik haal nooit me kneedhaak er uit die laat ik er gewoon inzitten,ik heb ook een inventum BM 25.want na het kneden gaat ie rijzen en daarna kneed ie altijd nog ff en dan gaat ie verder met rijzen.heb nog f snel in het boekje gekeken maar kon het ook niet zo snel vinden dat je de haak moet verwijderen,lijkt me trouwens ook niet handig als je na het mixen het er uit moet halen en terwijl het begint te rijzen
In je boekje dat bij je BBM zit kun je zien (als het goed is) hoe lang alle fases duren.
In een receptenboek dat ik heb staat inderdaad dat je na de tweede rijsperiode de kneedhaak eruit kunt halen. Je moet dan wel even een wekker ofzo zetten om na te gaan wanneer dat is, de machine doet dan even niks, snel deeg eruit halen, suikerparels erdoor kneden, haak eruit, en deeg terugstoppen. Laat je de haak zitten dan beschadig je je bakblik.
De machine zal daarna nog kneden, maar de haak is eruit, dus draait alleen het staafje rond.

Als je alleen deeg maakt haal je het deeg er ook uit na de tweede (of laatste) rijsperiode.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  donderdag 3 juni 2004 @ 09:51:57 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19609120
Je kan de haken ook laten zitten inderdaad
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 3 juni 2004 @ 12:57:19 #95
34891 melonovy
La Kutschie
pi_19613298
quote:
Op woensdag 2 juni 2004 19:55 schreef Gia het volgende:

[..]

Nou, uit een zak van 6 euro, van de boerenbond, kunnen 24 broden. Da's pakweg 40 cent aan meel dus. Beetje water, melk of boter of een eitje. Zakje gist. Kom ik echt niet op 1,49.
Kijk, das alweer een stuk intressanter geprijsd. Wat voor meel is het, en wat voor meel hebben ze verder nog meer? Ik heb net op hun website gekeken, maar kan hier niets over vinden.
Het voelt goed hè?
A je to!
  donderdag 3 juni 2004 @ 13:41:20 #96
3542 Gia
User under construction
pi_19614428
quote:
Op donderdag 3 juni 2004 12:57 schreef melonovy het volgende:

[..]

Kijk, das alweer een stuk intressanter geprijsd. Wat voor meel is het, en wat voor meel hebben ze verder nog meer? Ik heb net op hun website gekeken, maar kan hier niets over vinden.
Heb het adres van die bakkerswereld site. Wist al wel dat ze daar soezie-producten verkochten.
We zijn er toen gaan kijken en blijkbaar hadden ze ook grote zakken meel.

Heb er toen een afsluitbare ton bijgekocht om het meel te bewaren. Is natuurlijk wel een grote hoeveelheid. Maar het werkt wel. En met wat ingrediënten zoals honing, rozijnen en dergelijke maak je toch een lekker broodje. Ook mix ik wel met griesmeeltarwe of volkorenmeel. Gaat goed.
  donderdag 3 juni 2004 @ 16:50:47 #97
11798 Rtificial
[ahr-tuh-fish-uhl]
pi_19619272
quote:
Op dinsdag 25 mei 2004 22:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb vanavond een veelkorenbrood gebakken Tarwe Rogge, met veel granen, graankorrels en boekweit. Basis van gist en zuurdesem.
Kwam heel mooi omhoog, was geweldig gerezen, ff gekeken met de klep open.
Toen echter het bakken was begonnen was ie een stuk ingezakt.
Is nog steeds een mooie structuur, maar was mooier geworden als ie niet was ingezakt.
Iemand een idee hoe dat inzakken kan worden voorkomen?
Was dat omdat ik de klep ff open had?

Is wel ff opnieuw leren brood bakken met zo´n machien. Er snel en weinig moeite, maar is anders dan het handwerk.
In het kader van "beter laat dan nooit" en omdat mosterd na de maaltijd nog altijd best lekker kan zijn:

De klep openen heeft toch wel heel erg veel effect op het rijzen... De temperatuur veranderd enorm door het openen, omdat het broodbakkertje een heel kleine afgeloten ruimte is...

Maargoed... bij ons mislukt het ook wel eens...
  donderdag 3 juni 2004 @ 17:49:37 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19620716
Dank Rtificial
Kan trouwens iedereen aanraden ook eens met boekweit te werken, erg lekker van smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19633377
quote:
Op dinsdag 25 mei 2004 12:20 schreef Gia het volgende:

[..]

www.schlecker.com

39,99

Doet het uitstekend. Brood tot 1300 gram, 10 programma's waaronder ook marmalade.
Zo, ik heb hem net besteld.
Ik kan niet wachten ,
Wat voor ingredienten zou ik alvast in huis moeten halen?
Ben namelijk nog niet zo'n ervaren broodbakker.
  Moderator vrijdag 4 juni 2004 @ 10:29:56 #100
18653 crew  D.
pi_19633685
quote:
Op vrijdag 4 juni 2004 10:06 schreef TheTh1ng het volgende:

[..]

Zo, ik heb hem net besteld.
Ik kan niet wachten ,
Wat voor ingredienten zou ik alvast in huis moeten halen?
Ben namelijk nog niet zo'n ervaren broodbakker.
kant-en-klaar meel

water heb je vast al in huis
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')