Damn als je n man was wilde ik met je trouwen, dat klinkt echt gezellig...quote:Op zondag 9 mei 2004 20:02 schreef Spuuglokje het volgende:
Over 44 minuten is mijn eerste suikerbroodprobeersel klaar. Eindelijk heb ik eens die suikerparels gevonden! Ik zag afgelopen zaterdagin het foldertje van Welkoop (een winkel met tuingereedschap, klompen, outdoorkleding en plantjes etc.) dat ze namelijk allerlei Soezie produkten verkopen. Vandaar dat maisbrood gisteren en nu dat suikerbrood. Want ze hadden bij Welkoop niet alleen Soezie mixen, maar ook suikerparels en bakvaste chocoladedruppels en nog veeeel meer. Geweldig! 't Is maar goed dat onze fietskar ook veel ruimte achterin heeft, want het kon er allemaal nog maar net in. We hebben ook een auto hoor, maar we fietsten nu toevallig langs de Welkoop
Dat is slim, dank je voor de tip! Ik ga het zeker proberen.quote:Op maandag 10 mei 2004 14:55 schreef Spuuglokje het volgende:
Weet je wat je moet doen Jazzmin? Op stand rozijnenbrood zetten, het deeg er bij de pieptoon uithalen, 200 gram van het deeg eraf halen, door de rest de suikerparels gemengd met 15 gram gesmolten boter kneden. Dan die 200 gram platrollen en om die homp heenvouwen en er weer een mooie bal van maken. Kneedhaak uit je bakblik halen voor je het terugdoet. Zo komen er geen suikerparels in contact met het bakblik![]()
Klopt gist rijst ook zonder warmte (welliswaar slechter).quote:Op dinsdag 11 mei 2004 09:15 schreef D.Rose het volgende:
Heb de machine geprogrammeerd zodat ie s'morgens klaar is, maar het brood lijkt nu
veel groter dan wanneer je m gelijk aanzet. alsof ie flink heeft gerezen.
primaquote:Op dinsdag 11 mei 2004 13:51 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
En? Goed gelukt?
dus van binnen gist het nog ff verder?quote:Op woensdag 12 mei 2004 19:43 schreef Que-Pasa het volgende:
ik moet zo enorm ruften van dat zelfgemaakte brood...jah, klinkt misschien heel smerig, maar vind het toch een nare bijwerking....
zou hetquote:Op woensdag 12 mei 2004 20:30 schreef D.Rose het volgende:
[..]
dus van binnen gist het nog ff verder?
kutquote:Op donderdag 13 mei 2004 00:02 schreef koele het volgende:
Voor de mensen in en rond Groningen; bij de Boerderijwinkel in de oude kijk, kut je verschillende soorten meel enz halen, vers van de molen!
Neuh,quote:Op vrijdag 14 mei 2004 19:13 schreef Ingrid19 het volgende:
Is jullie stoelgang ook veranderd na het alleen maar eten van BBM brood?
Mijn stoelgang is nog steeds iets om trots op te zijn, niets veranderd hoor.quote:Op vrijdag 14 mei 2004 19:13 schreef Ingrid19 het volgende:
Is jullie stoelgang ook veranderd na het alleen maar eten van BBM brood?
dat zou kunnen komen omdat je brood wat je zelf bakt meer vezels in zitten dan in het brood wat je voor heen kocht,van vezels kan je erg goed naar de wc,dus dan kan het daar aan liggenquote:Op vrijdag 14 mei 2004 19:13 schreef Ingrid19 het volgende:
Is jullie stoelgang ook veranderd na het alleen maar eten van BBM brood?
Zitten niet meer vezels in een brood omdat je het zelf bakt.quote:Op zaterdag 15 mei 2004 10:26 schreef glossy het volgende:
[..]
dat zou kunnen komen omdat je brood wat je zelf bakt meer vezels in zitten dan in het brood wat je voor heen kocht,van vezels kan je erg goed naar de wc,dus dan kan het daar aan liggen
ligt er aan wat je er ook nog meer in doet,tutti frutti of granen ,zaden , of je olie toevoegd of boterquote:Op zaterdag 15 mei 2004 11:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zitten niet meer vezels in een brood omdat je het zelf bakt.
Je hebt net de aanbieding bij Aldi Süd gemist. (als je in de buurt van de grens woont)quote:Op zaterdag 15 mei 2004 12:44 schreef NinjaNoKa het volgende:
wat voor machine is een beetje cheapie en goed en waar aan te schaffen?
alvast hartelijk dank![]()
Ik doe dat ook altijd, even glad tikken zeg maar, en ik heb nog nooit een kluit er overheen gehad. Het moet gewoon toeval zijn, want daar kan het echt niet aan liggen.quote:Op zondag 23 mei 2004 18:28 schreef Evil-Cherry het volgende:
Ondertussen hebben we ondekt dat mijn vader de schuldige is. Mijn moeder mikt gewoon de meel en bloem erin, terwijl mijn vader het blik tegen het aanrecht tikt om het meel en de bloem 'glad' te krijgen. Wij denken dat dat het is, want het gaat systematisch mis bij mijn vader![]()
Dat is het enige verschil tussen mijn vader en mijn moeder. Dus :squote:Op maandag 24 mei 2004 13:43 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ik doe dat ook altijd, even glad tikken zeg maar, en ik heb nog nooit een kluit er overheen gehad. Het moet gewoon toeval zijn, want daar kan het echt niet aan liggen.
www.schlecker.comquote:Op zaterdag 15 mei 2004 12:44 schreef NinjaNoKa het volgende:
wat voor machine is een beetje cheapie en goed en waar aan te schaffen?
alvast hartelijk dank![]()
Ja, want cake is ook een programma en wat je erin gooit moet je natuurlijk helemaal zelf weten.quote:Op dinsdag 25 mei 2004 12:20 schreef Bioslock het volgende:
Kun je er ook spacecake in bakken?
Okay. Handig.quote:Op dinsdag 25 mei 2004 12:27 schreef Gia het volgende:
[..]
Ja, want cake is ook een programma en wat je erin gooit moet je natuurlijk helemaal zelf weten.
Heeft iemand dit wel eens geprobeerd?quote:Op dinsdag 25 mei 2004 12:28 schreef Bioslock het volgende:
[..]
Okay. Handig.
Nee, heb niet de juiste ingrediėnten in huis!quote:Op dinsdag 25 mei 2004 13:09 schreef Bioslock het volgende:
[..]
Heeft iemand dit wel eens geprobeerd?
Je mist er maar 1 eigenlijk.quote:Op dinsdag 25 mei 2004 13:28 schreef Gia het volgende:
[..]
Nee, heb niet de juiste ingrediėnten in huis!
Ja ik heb eens een cake gebakken in mijn BBM. (Geen spacecake).quote:Op dinsdag 25 mei 2004 14:17 schreef Bioslock het volgende:
[..]
Je mist er maar 1 eigenlijk.
heb je het recept dat op de soezie pak al is geprobeerd of staat daar het zelfde op als in je boek?quote:Op dinsdag 25 mei 2004 14:47 schreef Syrena het volgende:
Vraagje voor de anderen. Ik vind mijn Waldkornbrood veel te zout. Ik gebruik 200 gram waldkorn gemengd met 300 gram patentbloem, en 10 gram zout. Ik heb nu een boek met recepten (Zelf brood bakken in de oven en de broodbakmachine), en hoopte dat het brood nu lekkerder zou worden dan met de recepten uit het boekje van mijn AFK. Nee dusMijn waldkorns smaken een beetje bitter en zijn te zout. Kan dat ook aan het Waldkornmeel liggen? (Van Soezie).
Straks ga ik een gewoon volkorenbrood proberen, met verse gist en maar 5 gram zout.
ik heb ook brood mix waar 10 gram zout in moet maar vind het niet zout smakenquote:Op dinsdag 25 mei 2004 14:52 schreef Pietverdriet het volgende:
je flikkert er 10 gram zout in, en dan vind je het brood te zout? Wat raar.
Goh, gek idee mischien, maar mischien moet je er wat minder zout in doen?
Of helemaal niet als je een mix koopt?
Ideetje?
Bedankt voor het afzeik-antwoord, o grote culinaire meester....quote:Op dinsdag 25 mei 2004 14:52 schreef Pietverdriet het volgende:
je flikkert er 10 gram zout in, en dan vind je het brood te zout? Wat raar.
Goh, gek idee mischien, maar mischien moet je er wat minder zout in doen?
Of helemaal niet als je een mix koopt?
Ideetje?
Poeh he, er weleens bij stil gestaan dat iemand daar misschien niet aan denkt?quote:Op dinsdag 25 mei 2004 14:52 schreef Pietverdriet het volgende:
je flikkert er 10 gram zout in, en dan vind je het brood te zout? Wat raar.
Goh, gek idee mischien, maar mischien moet je er wat minder zout in doen?
Of helemaal niet als je een mix koopt?
Ideetje?
Waar koop je soezie?quote:Op dinsdag 25 mei 2004 15:31 schreef Nijna het volgende:
Ik ben een brood aan het bakken van speltmeel nu, van soezie. Ben benieuwd, het ruikt wel lekker!
Als je normaal gesproken veel zout in je eten gebruikt, of rookt, dan heb je een zouttolerantie, je proeft het niet meer.quote:Op dinsdag 25 mei 2004 14:53 schreef glossy het volgende:
[..]
ik heb ook brood mix waar 10 gram zout in moet maar vind het niet zout smaken
Kom op zegquote:Op dinsdag 25 mei 2004 16:18 schreef Syrena het volgende:
[..]
Bedankt voor het afzeik-antwoord, o grote culinaire meester....![]()
Tot zover dan mijn posts in dit topic, het was gezellig maar niet heus.![]()
![]()
Ik heb het gehaald bij een welkoop winkel hier in de stad http://www.welkoop.nl/.quote:Op dinsdag 25 mei 2004 16:30 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Waar koop je soezie?
wat wordt hier precies bedoeld? krijg je een te compact brood doordat je de verkeerde hoeveelheden gebruikt, uitgaande vh opgegeven broodgewicht?quote:in de consumentengids van september 2003 staat een test van broodbakmachines. ik ben in het bezit van een AFK bm2(volgens jullie opgegeven broodgewichten van 454 en 680 gram) Mijn schoonmoeder heeft een inventum (broodgewicht 900 gram). Na het vergelijken van de broden dacht ik hier klopt iets niet en ben op onderzoek gegaan. Ik kwam op de duitse site van AFK en zocht mijn broodmachine op. Tot mijn verbazing zag ik in de technische gegevens dat mijn machine een broodgewicht bakte van 600 en 900 gram! Mijn schoonmoeder had ook haar oog laten vallen op de AFK maar is door de consumentengids afgehaakt vanwege dat "geringe" broodgewicht! Het instructieboekje geeft dan wel 454 en 680 gram aan, maar bij nader onderzoek bleek dat om het "droge gewicht te gaan"(meel,gist,enz). Worden de gegevens bij jullie niet onderzocht en ik vraag me af of er met de broodbakmachines wel broodgebakken is tijdens de test. Graag zou ik van u hier een reactie op hebben.
Ik ben ongesteldquote:Op dinsdag 25 mei 2004 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kom op zeg
Ik geef je een Antwoord dat geheel past bij je avatar. Sorry hoor, als je daar niet tegen kan.
Ga eens over de grens naar de Aldi, of de Real. Hebben ze enorm veel keuze aan broodmixen. Vitalbrot lijkt nogal op waldkornquote:Op dinsdag 25 mei 2004 19:07 schreef Syrena het volgende:
[..]
Ik ben ongesteld![]()
Ik ben er alweer overheen, ik was idd zo snugger om het pak niet goed te bekijken, er hoeft helemaal geen zout in. Ter verdediging voer ik aan dat ik dat recept alleen heb bekeken voor de verhoudingen waldkorn/gewoon meel, maar ik heb het nu goed bestudeerd, dus het zal wel goedkomen tussen de waldkorn en mij.
Ik heb dus een AFK. Ik kan niet zeggen dat hij nou heel veel herrie maakt, mijn computer irriteert me meer. Ik maak er nu recepten in van 500 gram meel, ik snapte die gewichtsaanduidingen in het boekje zowiezo al niet. Verder vind ik het onhandig dat de recepten in het bijgeleverde boekje werken met Engelse/Amerikaanse maten, dus cups en theelepels etc. Ik heb nu een digitale weegschaal erbij gekocht (omdat ik naast problemen met lezen, ook al geen ster ben in het omrekenen). De AFK BM2 is kennelijk hetzelfde apparaat als de Inventum BM20.quote:Op dinsdag 25 mei 2004 17:58 schreef milagro het volgende:
Okay, damesheren
Vertel mij eens, wat is de beste BBM, is dat idd de AFK ?
En zo nee, welke dan
Welke maakt, naast een lekker brood, ook het minste herrie.
En de ingredienten, zoals magere melkpoeder, hard witbroodmeel (hard), snel werkende gist, hard fijnvolkorenmeel ( hard
) etc zijn die lastig verkrijgbaar?
En laatste vraag , ik las op de consumentengidssite onderstaande post
[..]
wat wordt hier precies bedoeld? krijg je een te compact brood doordat je de verkeerde hoeveelheden gebruikt, uitgaande vh opgegeven broodgewicht?
Ja ik had idd ook al gehoord dat Aldi in Duitsland erg lekker meel had.quote:Op dinsdag 25 mei 2004 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ga eens over de grens naar de Aldi, of de Real. Hebben ze enorm veel keuze aan broodmixen. Vitalbrot lijkt nogal op waldkorn
Zou je t receptje met ons willen delen??? Want je maakt me haast aan t kwijlen namelijkquote:Op dinsdag 25 mei 2004 21:00 schreef Marianneke69 het volgende:
Ik heb onlangs een heerlijk bananen-chocolade brood gemaakt! Echt heerlijk.
Misschien proberen minder gist te gebruiken. Je brood was wel gerezen en daarna ingezakt; overrijs.quote:Op dinsdag 25 mei 2004 22:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb vanavond een veelkorenbrood gebakken Tarwe Rogge, met veel granen, graankorrels en boekweit. Basis van gist en zuurdesem.
Kwam heel mooi omhoog, was geweldig gerezen, ff gekeken met de klep open.
Toen echter het bakken was begonnen was ie een stuk ingezakt.
Is nog steeds een mooie structuur, maar was mooier geworden als ie niet was ingezakt.
Iemand een idee hoe dat inzakken kan worden voorkomen?
Was dat omdat ik de klep ff open had?
Er stond ooit eens ergens een berekening (Consumentengids?) maar daar hadden ze de aanschafprijs van de machine niet meegerekend. Ofzo. Wat post ik ook als ik het niet zeker weetquote:Op woensdag 26 mei 2004 08:25 schreef milagro het volgende:
Op deze site zijn de BBM's aanzienlijk goedkoper dan hier.
Ik hoor zulke enthousiaste verhalen, dat ik, als fel tegenstander van DIY brood/taart, er toch maar eens over ga denken een aan te schaffen
Wanneer was ik jarig ook alweer?
En is het behalve lekkerder, ook goedkoper in the long run?
Na hoeveel broden heb je je masjien eruit
Ik vind het zelf brood bakken nu niet echt goekoper hoor, bij de superdeboer heb je dageraadbrood, die ik erg lekker vind en kost ¤1,19 - ¤1,49 per brood van 800 gram. Als ik zelf een lekker brood bak, en alle ingredienten, grondstoffen en energiekosten bereken kom ik rond het zelfde bedrag uit hoor. Behalve met wit brood/ bolletjes van bloem a ¤0,19 per kilo, dan is het wel wat goedkoper...quote:Op woensdag 26 mei 2004 08:25 schreef milagro het volgende:
Na hoeveel broden heb je je masjien eruit
ik gebruik nooit zout in me eten kook altijd zout arm en rook ook nietquote:Op dinsdag 25 mei 2004 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je normaal gesproken veel zout in je eten gebruikt, of rookt, dan heb je een zouttolerantie, je proeft het niet meer.
zelf bapao broodjes maken is trouwens ook erg lekker,dat heb ik laatst uitgeprobeerd,ook alles in de bbm gedaan en toen het goed gekneed was heb ik het in een kom laten rijzen,alleen het gehalt er in proppen is wat klieder werk,maar vond me zelf gebrouwe bapao wel lekkerder dan zoeen diepvries dingquote:Op dinsdag 25 mei 2004 21:00 schreef melonovy het volgende:
Meer over Soezie: http://www.soezie.com/ adressen en recepten enzo.
Ik ben tegenwoordig bezig met bolletjes bakken, in de bbm gooi ik de ingredienten die je normaal ook gebruikt voor een broodje, maar nu draai ik er 8-10 bollen van, doop ze even in een wat zaadjes en bak ze af in de oven. En eigenlijk vind ik dat dus een stuk lekkerder.
Heb je ook een receptje? mister_d is dol op bapaoquote:Op woensdag 26 mei 2004 13:26 schreef glossy het volgende:
[..]
zelf bapao broodjes maken is trouwens ook erg lekker,dat heb ik laatst uitgeprobeerd,ook alles in de bbm gedaan en toen het goed gekneed was heb ik het in een kom laten rijzen,alleen het gehalt er in proppen is wat klieder werk,maar vond me zelf gebrouwe bapao wel lekkerder dan zoeen diepvries ding
Recept (ongeveer, kan naar wil heel erg van afgeweken worden , wij deden ook maar op de gok en dat pakte erg goed uit!):quote:Op woensdag 26 mei 2004 13:37 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Heb je ook een receptje? mister_d is dol op bapao
Nou, uit een zak van 6 euro, van de boerenbond, kunnen 24 broden. Da's pakweg 40 cent aan meel dus. Beetje water, melk of boter of een eitje. Zakje gist. Kom ik echt niet op 1,49.quote:Op woensdag 26 mei 2004 10:41 schreef melonovy het volgende:
[..]
Ik vind het zelf brood bakken nu niet echt goekoper hoor, bij de superdeboer heb je dageraadbrood, die ik erg lekker vind en kost ¤1,19 - ¤1,49 per brood van 800 gram. Als ik zelf een lekker brood bak, en alle ingredienten, grondstoffen en energiekosten bereken kom ik rond het zelfde bedrag uit hoor. Behalve met wit brood/ bolletjes van bloem a ¤0,19 per kilo, dan is het wel wat goedkoper...
ik haal nooit me kneedhaak er uit die laat ik er gewoon inzitten,ik heb ook een inventum BM 25.want na het kneden gaat ie rijzen en daarna kneed ie altijd nog ff en dan gaat ie verder met rijzen.heb nog f snel in het boekje gekeken maar kon het ook niet zo snel vinden dat je de haak moet verwijderen,lijkt me trouwens ook niet handig als je na het mixen het er uit moet halen en terwijl het begint te rijzenquote:Op woensdag 2 juni 2004 18:32 schreef Berb het volgende:
Sorry had hem verkeerd gepost....ben nog niet wakker denk ik
Hallo!!
Ik heb sinds vrijdag een inventum BM25.
Heb gisteren een bruinbrood gebakken wat goed ging en wil nu een suikerbrood bakken.
Toen het piepje ging voor ingredienten toevoegen bleef de kneedhaak draaien terwijl in het recept staat dat je het deeg en de kneedhaak moet verwijderen.
Weet iemand hoe ik de deeghaak dan kan stoppen?? of wat ik fout doe??
Groetjes
Berber
ik heb altijd all in 1 broodmix bij welkoop vandaan dat kost ¤ 4.15 dus dat is ¤ 0.83 cent per brood vind dat niet duur bij de bakker ben ik meer kwijtquote:Op woensdag 26 mei 2004 10:41 schreef melonovy het volgende:
[..]
Ik vind het zelf brood bakken nu niet echt goekoper hoor
Tja, en haal je gewoon meel en gist, melk en of boter, eventueel een eitje, ben je nog goedkoper uit.quote:Op woensdag 2 juni 2004 20:09 schreef glossy het volgende:
[..]
ik heb altijd all in 1 broodmix bij welkoop vandaan dat kost ¤ 4.15 dus dat is ¤ 0.83 cent per brood vind dat niet duur bij de bakker ben ik meer kwijt
In je boekje dat bij je BBM zit kun je zien (als het goed is) hoe lang alle fases duren.quote:Op woensdag 2 juni 2004 20:02 schreef glossy het volgende:
[..]
ik haal nooit me kneedhaak er uit die laat ik er gewoon inzitten,ik heb ook een inventum BM 25.want na het kneden gaat ie rijzen en daarna kneed ie altijd nog ff en dan gaat ie verder met rijzen.heb nog f snel in het boekje gekeken maar kon het ook niet zo snel vinden dat je de haak moet verwijderen,lijkt me trouwens ook niet handig als je na het mixen het er uit moet halen en terwijl het begint te rijzen
Kijk, das alweer een stuk intressanter geprijsd. Wat voor meel is het, en wat voor meel hebben ze verder nog meer? Ik heb net op hun website gekeken, maar kan hier niets over vinden.quote:Op woensdag 2 juni 2004 19:55 schreef Gia het volgende:
[..]
Nou, uit een zak van 6 euro, van de boerenbond, kunnen 24 broden. Da's pakweg 40 cent aan meel dus. Beetje water, melk of boter of een eitje. Zakje gist. Kom ik echt niet op 1,49.
Heb het adres van die bakkerswereld site. Wist al wel dat ze daar soezie-producten verkochten.quote:Op donderdag 3 juni 2004 12:57 schreef melonovy het volgende:
[..]
Kijk, das alweer een stuk intressanter geprijsd. Wat voor meel is het, en wat voor meel hebben ze verder nog meer? Ik heb net op hun website gekeken, maar kan hier niets over vinden.
In het kader van "beter laat dan nooit" en omdat mosterd na de maaltijd nog altijd best lekker kan zijn:quote:Op dinsdag 25 mei 2004 22:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb vanavond een veelkorenbrood gebakken Tarwe Rogge, met veel granen, graankorrels en boekweit. Basis van gist en zuurdesem.
Kwam heel mooi omhoog, was geweldig gerezen, ff gekeken met de klep open.
Toen echter het bakken was begonnen was ie een stuk ingezakt.
Is nog steeds een mooie structuur, maar was mooier geworden als ie niet was ingezakt.
Iemand een idee hoe dat inzakken kan worden voorkomen?
Was dat omdat ik de klep ff open had?
Is wel ff opnieuw leren brood bakken met zo´n machien. Er snel en weinig moeite, maar is anders dan het handwerk.
Zo, ik heb hem net besteld.quote:Op dinsdag 25 mei 2004 12:20 schreef Gia het volgende:
[..]
www.schlecker.com
39,99
Doet het uitstekend. Brood tot 1300 gram, 10 programma's waaronder ook marmalade.
kant-en-klaar meelquote:Op vrijdag 4 juni 2004 10:06 schreef TheTh1ng het volgende:
[..]
Zo, ik heb hem net besteld.
Ik kan niet wachten,
Wat voor ingredienten zou ik alvast in huis moeten halen?
Ben namelijk nog niet zo'n ervaren broodbakker.
besteld?quote:Op vrijdag 4 juni 2004 12:58 schreef glossy het volgende:
ik had ook all in 1 mix besteld via de site van soezie dus die stonden gister voor de deur maar ja ik was te werk dus briefje in de bus kon het vandaag bij het postkantoor op halen,maar de postkantoor is in het winkelcentrum hier en daar was vanmorgen vroeg brand (bij de chinees) dus mogen we het winkel centrum niet in dus moet ik nog wachten op me meel ,had gelukkig nog wat staan anders moest ik brood kopen.hopelijk mogen we morgen het winkel centrum weer in
omdat hik naar anna paulowna moet rijden voor soezie deeg en heb al een paar keer gehad dat ze de all in 1 mix niet hadden en die andere mixen vind ik niet lekker heb al eens boere rogge geprobeerd en volkoren maar vind die allebij niet lekkerquote:Op vrijdag 4 juni 2004 16:38 schreef D.Rose het volgende:
[..]
besteld?
Waarom koop je het niet gewoon in de winkel?
Da's wel ver ja, dat zou ik er ook niet voor over hebbenquote:Op vrijdag 4 juni 2004 18:17 schreef glossy het volgende:
[..]
omdat hik naar anna paulowna moet rijden voor soezie deeg...
heb het er wel voor over in 20 minuten ben je er maar ja als je dan een paar keer komt en het is weer is op ,en bij welkoop hebben ze ook niet alles,ze hebben maar een klein arsortiment ,voor meer zou ik of moeten bestellen (wat ik nu heb gedaan) of naar texel moeten daar zit er ook 1 zag ik op internet,maar ik ga toch echt niet naar texel toe voor de bak spullenquote:Op vrijdag 4 juni 2004 19:57 schreef D.Rose het volgende:
[..]
Da's wel ver ja, dat zou ik er ook niet voor over hebben
Dat ziet er heel mooi uit voor een eerste broodje!!quote:Op dinsdag 8 juni 2004 23:57 schreef DzjieDub het volgende:
...en nu heeft DzjieDub ook de eerste wankele schreden op het pad van de broodbakmachine gezet... een AFK-BM-2. ...
...Anyway, het resultaat:
[afbeelding]...
... De smaak is... anders. Beter. Vrolijk. Luchtig. Dit is een brood dat er plezier aan beleeft te worden verorberd.![]()
Gewoon meel nemen (bloem). Patentbloem heet dat.quote:Op vrijdag 11 juni 2004 13:06 schreef TheTh1ng het volgende:
O, en nu?
Want ik zie namelijk bij elk recept wel die griesmeel van harde tarwe staan..
Oeh, doe je de sjalotjes en de knoflook er zo door of eerst even fruiten/aanbakken?quote:Op woensdag 9 juni 2004 20:35 schreef melonovy het volgende:
Jummie jummie
Ik heb van de week een tarweroggemeel brood gebakken, met sjalotjes en knoflook, en echt, wederom heb ik behoorlijk gesmuld.Wat is die ^&$@^()$^()@ molen in Alkmaar duur zeg!!! Niet normaal meer! Haast 2x zo duur als de molen in IJsselstein, (maar dan zonder ECOsticker....
)
die all in 1 mix voor wit brood word heel groot laatst zat het brood tegen me venster geplakt ,de all in 1 maix voor bruin brood vind ik niet zo lekker (net als een paar andere bruinbrood mixen van soezie) en word ook een stuk kleiner als de wit brood.quote:Op vrijdag 11 juni 2004 18:27 schreef TheTh1ng het volgende:
Mmz, ik heb net soezie all in mix gekocht in Anna Pauwlona. En volgens mij werkt dat wel goed. Nog even een paar uurtjes wachten
dan heb je wel een lang programma,mijn brood is in 2 uur en 50 minuten klaar.quote:Op zaterdag 12 juni 2004 19:49 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Wij hebben er nu ook 1!
Hij staat nu voor het eerst aan, dan is het midden in de nacht klaar.. maar goed, tis maar ff een probeersel nu! Haha.
Maakt het uit, dat als hij klaar is, het brood niet gelijk uit de machine gehaald wordt?
Hij moet nu nog anderhalf uur, dus ik denk dat ik dat nog wel redtquote:Op zaterdag 12 juni 2004 20:52 schreef glossy het volgende:
[..]
dan heb je wel een lang programma,mijn brood is in 2 uur en 50 minuten klaar.
en ik laat me brood er ook wel is langer in zitten maar dan zit meestal de mixer er in vast.
Ja, om half 12 ongeveerquote:Op zondag 13 juni 2004 12:19 schreef glossy het volgende:
toppie en was je brood nog voor midden nacht klaar?
Hmmmmmm...meteen proberen straks!quote:Op zondag 13 juni 2004 22:05 schreef melonovy het volgende:
Syrena, sorry voor mijn late reactie, zo op het einde van het weekend
Ik heb de sjalotjes en knoflook niet eerst gefruit hoor, ik wou het eerst wel doen, maar ik was nog niet klaar met snijden en toen ging de BEEP al. Ik heb het toen maar rauw in de BBM gedaan en afgewaacht, het was al met al wel lekker zacht geworden door het bakproces, vooraf bakken was dus echt niet nodig bleek wel. Het brood was heerlijk! Vooral met vleesbeleg!
Heb dat idd ook gehoord, van de Duitse Aldi dan. Ik werk in Sittard, dus in principe is het niet zo ver rijden. Hmmmmmmm...toch eerdaags maar eens heenkarrenquote:Op maandag 14 juni 2004 11:39 schreef wendy-tje het volgende:
Ik lees hier zoveel over soezie meel, ben ik dan de enige die er niet echt over te spreken is?
Nou ja, iig een tipje voor degenen die redelijk in de buurt van de grens met Duitsland wonen... ga even de grens over, loop de eerste de beste supermarkt binnen, en zie een heel assortiment aan meelsoorten (zo verging mij dat iig afgelopen zaterdag)... speltmeel (Dinkel heet dat daar) voor 99 cent per kilo, zlefde geld voor roggemeel... etc etc.
tot nu toe vind ik alleen het wit brood van soezie lekker heb nu al 2 bruin brood soorten geprobeert maar die vind ik dus totaal niet lekker heb nu nog all in 1 voor bruin brood liggen en die moet ik nog proberenquote:Op maandag 14 juni 2004 11:39 schreef wendy-tje het volgende:
Ik lees hier zoveel over soezie meel, ben ik dan de enige die er niet echt over te spreken is?
hmm, dat zal het zijn, ik bak eigenlijk alleen volkoren... daarvoor had ik de masteluin geprobeerd van soezie, maar daar vond ik echt niks aan. Meel van de molen, of gewoon van de AH vond ik al een stuk beter... maar smaken verschillen natuurlijkquote:Op maandag 14 juni 2004 12:14 schreef glossy het volgende:
[..]
tot nu toe vind ik alleen het wit brood van soezie lekker heb nu al 2 bruin brood soorten geprobeert maar die vind ik dus totaal niet lekker heb nu nog all in 1 voor bruin brood liggen en die moet ik nog proberen
Wij hebben dezelfde, maar gaat prima hier. Wel wat krasjes, maar dat komt meer door de eerste paar keren nogal ongeduldig en onvoorzichtig het brood eruit halen...quote:Op maandag 14 juni 2004 12:19 schreef ClioSporT het volgende:
Ik had dit ding pas geleden gekocht.
[afbeelding]
Was wel leuk enzo maar na 4 keer gebruikt te hebben zaten er allemaal krasjes in door die 2 meng schroef oortjes (ofzo).
Maar weer teruggebracht dus
Bij mij zag je rondom die 2 dingen aardig wat krasjes, je hoorde tijdens het mengen ook dat ie schuurde. Volgens mij mag zo'n anti aanbak ding helemaal geen krasjes hebben dus maar weer teruggebracht. Wel jammer want het brood was wel lekkerquote:Op maandag 14 juni 2004 12:37 schreef Nijna het volgende:
[..]
Wij hebben dezelfde, maar gaat prima hier. Wel wat krasjes, maar dat komt meer door de eerste paar keren nogal ongeduldig en onvoorzichtig het brood eruit halen...![]()
ik heb van soezie de boeren rogge die is heel vies en valt ook helemaal uit elkaar is erg kruimelig brood en ik heb de volkoren masteluin ook is gehad vond ik ook niet lekker.quote:Op maandag 14 juni 2004 12:20 schreef wendy-tje het volgende:
[..]
hmm, dat zal het zijn, ik bak eigenlijk alleen volkoren... daarvoor had ik de masteluin geprobeerd van soezie, maar daar vond ik echt niks aan. Meel van de molen, of gewoon van de AH vond ik al een stuk beter... maar smaken verschillen natuurlijk
Spelt, tsja, ik vind het heerlijkquote:Op maandag 14 juni 2004 13:34 schreef Nijna het volgende:
Ik heb van soezie boeren mais, die vind mn man erg lekker, ik vind hem zelf nogal melig smaken...
En speltmeel, maar die vind ik niet zo anders dan het gewone volkorenmeel van de AH en die is voordeliger volgens mij.
Trouwens, nog even een andere vraag... mijn vriend heeft ronduit een hekel gekregen aan het gat wat in het brood ontstaat door de kneedhaak. Nu bak ik het deeg uit de bbm dus maar af in de oven, dat vindt hij in ieder geval fijner... zijn er meer mensen die zo'n hekel hebben aan het gat in het brood?quote:Spelt, een oud tarweras
Spelt is een oud tarweras met een opvallend lange en slanke aar. Spelt levert een eiwitrijk meel (tussen de 12 en 15%) met een hoog glutengehalte. Er is dan ook goed brood mee te bakken dat een hartige, nootachtige, smaak heeft. Met speltmeel valt ook veel lekkers (gebak, meelgerechten) te maken. Spelt is als kookgraan te gebruiken.
Opgravingen hebben aangetoond dat in de Late Steentijd er - nog voor tarwe - spelt verbouwd werd. Tot aan de jaren dertig van deze eeuw werd spelt in Nederland en vooral in Zuid Duitsland (meer spelt dan tarwe) verbouwd. Spelt is een gewas dat niet goed tegen kunstmest kan en heeft het mede daardoor moeten afleggen tegen tarwe dat goedkoper werd. Belangrijkste reden waarom spelt duurder is dan tarwe is dat spelt net als haver en gerst gepeld moet worden. Hierdoor valt zo’n 35-40% van het geoogste gewicht uit aan kaf en pelsel. De boer krijgt bovendien ook een wat hogere prijs voor spelt dan tarwe omdat de opbrengst per hectare lager is (respectievelijk 4 ą 5 en 5 ą 7 ton).
Wtf? Wat is er mis met een gat onderin je brood? Je proeft het niet eens! Het verdient misschien geen schoonheidsprijs, maar toch.quote:Op donderdag 17 juni 2004 15:13 schreef wendy-tje het volgende:
Trouwens, nog even een andere vraag... mijn vriend heeft ronduit een hekel gekregen aan het gat wat in het brood ontstaat door de kneedhaak. Nu bak ik het deeg uit de bbm dus maar af in de oven, dat vindt hij in ieder geval fijner... zijn er meer mensen die zo'n hekel hebben aan het gat in het brood?
En zou je eventueel het bereide deeg in kunnen vriezen om later af te bakken?
Je wilt niet weten hoe vaak in m'n jaren als kaasmeisje mensen heb horen zeggen dat recht gesneden stukken kaas lekkerder zijn als schuinequote:Op donderdag 17 juni 2004 15:33 schreef Evil-Cherry het volgende:
[..]
Wtf? Wat is er mis met een gat onderin je brood? Je proeft het niet eens! Het verdient misschien geen schoonheidsprijs, maar toch.
Wat de boer niet kent, dat vreet 'ie nie.quote:Op donderdag 17 juni 2004 15:53 schreef Syrena het volgende:
[..]
Je wilt niet weten hoe vaak in m'n jaren als kaasmeisje mensen heb horen zeggen dat recht gesneden stukken kaas lekkerder zijn als schuineIk had ook een vaste klant (vrouw) waar ik de kaas voor uit het plastic moest halen en dan een papiertje erom doen, want kaas in plastic lustte haar man niet.....
Het irritante van de haak vind ik dat als je 'm eruithaalt dat je dan je mooie perfecte brood moet slopen. Je kunt hem er idd vantevoren uithalen, maar ik weet de juiste tijd niet. Ik zal het thuis eens nakijken en posten.
Het staat iig niet in mijn gebruiksaanwijzing, ik weet ook niet wat hij er op tegen heeft, behalve dan dat ie de vorm van het brood ook niet makkelijk vindt (kritisch mannetje)quote:Op donderdag 17 juni 2004 15:33 schreef Evil-Cherry het volgende:
[..]
Wtf? Wat is er mis met een gat onderin je brood? Je proeft het niet eens! Het verdient misschien geen schoonheidsprijs, maar toch.
Volgens mij kun je ook na het kneden en voor het rijzen je haak eruit halen, maar dat staat meestal in de gebruiksaanwijzing of dat kan en wanneer dan...
Als je me zo aan het kwijlen maakt dan zou ik toch ook wel het receptje willen hebben, als t kan...quote:Op dinsdag 22 juni 2004 18:16 schreef wendy-tje het volgende:
Heb ook wat lekkers gemaakt... citrusbrood, op basis van sinaasappel en citroenschillen en vruchtensap!
tuurlijk kan dat, maar nog heel even geduld... ik had het recept van gewoon bakken omgezet naar broodbakmachine, en de vorige keer heb ik nog extra meel toegevoegd omdat de verhoudingen niet goed waren.quote:Op dinsdag 22 juni 2004 18:44 schreef Nijna het volgende:
[..]
Als je me zo aan het kwijlen maakt dan zou ik toch ook wel het receptje willen hebben, als t kan...Klinkt goed!!!
Dinkel = spelt =quote:Op dinsdag 22 juni 2004 18:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb net een Kilo Dinkelmeel gekocht, ga morgen een experimenteren met Dinkel zuurdesem
Olijfolie, geitenkaas, majoraan, rozemarijn.quote:Op dinsdag 6 juli 2004 18:45 schreef Berb het volgende:
#
Ten tweede ben ik op zoek naar een lekker broodrecept met gedroogde tomaten. Weet iemand wat er lekker is om nog meer in een brood met gedroogde tomaten te doen???
uh, hoe lang moet je eigenlijk afbakken?quote:Op dinsdag 6 juli 2004 18:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Zachte broodjes:
250 ml lauwwarme melk
60 gram gesmolten boter
2 el suiker
2 eieren
560 gram bloem
2 tl zout.
gist
Kneden, 10 min
1 1/2 a 2 uur laten rijzen
blik invetten met boter
broodjes vormen, op blik leggen en 1/2 tot 1 uur laten rijzen
1 eidooier en 1 el melk mengen, met een penseel de broodjes insmeren.
Euhquote:Op woensdag 7 juli 2004 11:46 schreef melonovy het volgende:
[..]
uh, hoe lang moet je eigenlijk afbakken?
Dank je voor de tip, maar die rookmelder durf ik niet aan, wij hebben geen afzuigkap namelijk.quote:Op maandag 16 augustus 2004 14:08 schreef DzjieDub het volgende:
Ik heb de timer een paar keer gebruikt, en geen enkel probleem gehad. Als je maar zorgt dat alle ingrediėnten echt in de mengbak zitten en niet op het verwarmingselement kan er eigenlijk niets misgaan. En natuurlijk 'verse' spullen kunnen niet meegebakken worden - rozijnen of zo. Wat erg jammer is want dat is nou net zo lekker, 's ochtends - rozijnenbrood met kaneel en een beetje boter erop laten wegsmelten. Of een likje sinasappelmarmelade.
Eventueel kun je een rookdetector in de keuken - of waar je de BBM ook hebt staan - installeren, maar ik weet eerlijk gezegd niet of die ook al reageert tijdens een normaal bakproces. Uitproberen dus
Gewoon op de gok doen, begin eens veilig met 2 sjalotjes en 2 knoflookteentjes, als je de smaak vindt tegen vallen, kun je de volgende keer er iets meer of minder van gebruiken.quote:Op maandag 16 augustus 2004 14:17 schreef DzjieDub het volgende:
Op de vorige pagina stond een recept voor 'n brood met knoflook en sjalot - hoeveel van elk ongeveer heb ik nodig voor een broodje van driekwart kilo? Ongeveer?
Dank!
Dat met dat geluid lijkt mij ook niet wat, wij hebben zo een van princess en die piept nogal hard, aangezien we bijna naast de keuken slapen lijkt me dat je daar toch wakker van wordt...quote:Op maandag 16 augustus 2004 17:43 schreef glossy het volgende:
ik heb de timer ook wel eens gebruikt maar ik vond het niet zo een succes als ik dan smorgens vers brood wou,mijn slaapkamer is naast de keuken en dat ding maakt nog al wat lawaai tijdens het mixen dus dat doe ik niet meer maar zet hem wel is smorgens op timer dat als ik smiddags thuis kom uit me werk dat ik dan vers brood heb.
dat gepiep bij mijn machine maakt ook een lawaai maar dat mengen maakt ook een kabaal,ik word er idd ook wakker vanquote:Op maandag 16 augustus 2004 18:04 schreef Nijna het volgende:
[..]
Dat met dat geluid lijkt mij ook niet wat, wij hebben zo een van princess en die piept nogal hard, aangezien we bijna naast de keuken slapen lijkt me dat je daar toch wakker van wordt...
in de kelder dan zekerquote:Op woensdag 18 augustus 2004 21:05 schreef melonovy het volgende:
Zet je die machine toch in een andere ruimte waar je het niet hoort.
Hier idem... als we gaan verhuizen maar een woning uitzoeken die "broodbak-in-de-nacht" compatible is...quote:Op donderdag 19 augustus 2004 10:22 schreef glossy het volgende:
[..]
in de kelder dan zeker
ik woon in een flatje dus alles staat in verbinding met elkaar dus maakt niet uit waar ik hem zet overal hoor je hem dan,dus dat is geen oplossing
als wij gaan vizen zet ik hem ook in de keuken dan slaap je toch boven dan maakt het niet uit dan hoor je het lijkt mij toch nietquote:Op donderdag 19 augustus 2004 11:00 schreef Nijna het volgende:
[..]
Hier idem... als we gaan verhuizen maar een woning uitzoeken die "broodbak-in-de-nacht" compatible is...
Kun je even een foto posten? Ik dacht dat ik hem gezien had in de winkel, en dat hij hetzelfde uitzag als de AFK BM2 (die heb ik zelf). Anders kun je ook even hier kijken: http://www.bakkerswereld.org en dan op het forum, daar staan de BBM's per merk.quote:Op dinsdag 31 augustus 2004 21:59 schreef Ketama9 het volgende:
NIEUWS NIEUWS NIEUWS
Bij de Kruidvat hebben ze een broodbakmachine voor 29,95!
Ik heb hem vandaag gekocht als cadeau voor mijn moeder dus ik ga hem niet uitproberen.
Merk Bodin - 12 bakprogramma's - 1Liter - en verder alle gebruikelijke functies.
Nu is mijn vraag: wie heeft er ervaring met dit merk??
Hm nee ik heb geen digitale camera, en er staat geen foto van de broodbakmachine op de zijde.quote:Op woensdag 1 september 2004 13:13 schreef Syrena het volgende:
[..]
Kun je even een foto posten? Ik dacht dat ik hem gezien had in de winkel, en dat hij hetzelfde uitzag als de AFK BM2 (die heb ik zelf). Anders kun je ook even hier kijken: http://www.bakkerswereld.org en dan op het forum, daar staan de BBM's per merk.
Per ongeluk opgegeten?quote:Op vrijdag 17 september 2004 17:49 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Iets heel doms.. we zijn de kneedhaak kwijt van onze broodbakmachine
Heeft iemand een idee of je deze nog weer kunt bestellen?
We hebben een broodbakmachien van AFK, die door Kassa als beste getest is.
quote:Op vrijdag 17 september 2004 18:53 schreef Toeps het volgende:
[..]
Per ongeluk opgegeten?
Hoi, ik heb zelf ook een AFK (BM-2, in april 2004 gekocht bij de Marskramer).quote:Op vrijdag 17 september 2004 17:49 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Iets heel doms.. we zijn de kneedhaak kwijt van onze broodbakmachine
Heeft iemand een idee of je deze nog weer kunt bestellen?
We hebben een broodbakmachien van AFK, die door Kassa als beste getest is.
Ja, in het begin durfde ik ook die timerfunctie niet te gebruiken. Maar ik moet zeggen, het is me erg meegevallen. Ik bak nu alweer een paar weken ook 's nachts, met de timer dus, en heb tot zover nooit brand gehad, gelukkig.quote:Op maandag 16 augustus 2004 13:00 schreef Ket_Ais het volgende:
Heej broodliefhebbers!
Ik heb even een vraagje en het spijt me als deze al eerder gesteld is, maar ik heb niet echt de tijd om alles na te gaan (aangezien dit al deel 3 is)
Wat zijn jullie ervaringen met de timer gebruiken? Ik zou ook wel graag zondagochtend wakker willen worden met de heerlijke geur van versgekbakken brood in het huis. Ik heb alleen een keer gehoord dat bij mensen de vlam er die ochtend insloeg en dat vond ik behoorlijk eng. Nu durven mijn vriend en ik die timerfunctie niet zo te gebruiken. Het zal vast wel net een technisch mankementje zijn geweest maar toch.... Hopelijk kunnen jullie me een beetje geruststellen zodat ik het eens aandurf en zeker weet dat ik niet wakker wordt van de geur van brand.
bij www.soezie.nl kan je ook kneed haken bestellen als je hem kwijt bent,en kan je gelijk recepten enzo bekijken.quote:Op donderdag 7 oktober 2004 16:38 schreef Scootmobiel het volgende:
[..]
Hoi, ik heb zelf ook een AFK (BM-2, in april 2004 gekocht bij de Marskramer).![]()
Ik las op andere broodbakmachineforums (wat een woord!) ook al van meerdere mensen dat ze hun kneedhaak kwijtgeraakt waren... Ja, kan gebeuren, hč.![]()
Ik heb de handleiding zo even niet bij de hand, maar heb laatst wel op Internet een adres en tel.nr. van AFK in Nederland gevonden:
AFK Benelux Electro Distributions B.V.
Robert Kochlaan 538
2035 BR Haarlem
Tel: 0031-23 5354 673
Fax: 0031-23 5451 401
Hopelijk heb je er wat aan.![]()
Toch gekocht? Coolquote:Op donderdag 14 oktober 2004 09:37 schreef Oceanonix het volgende:
Kan iemand me ff een snelle uitleg geven over de Aldi BBM. De gebruiksaanwijzing zat er niet bij![]()
Maar ze gaan hem wel opsturenMaar ik wil natuurlijk zo snel mogelijk gebruik maken van mijn nieuwe speeltje.
![]()
Het witbrood is dus gelukt. Kreeg het alleen niet goed uit de vorm. Iemand enig idee? Had wel de twee mengdingen ingevet. Misschien niet goed genoeg of zoquote:Op zaterdag 16 oktober 2004 00:04 schreef PdeHoog het volgende:
Hmmm...zojuist mijn eerste brood uit het apparaat gehaald. Ruikt. Ik krijg honger.
Het brood is gemaakt met de mix die nu bij de ALDI in de aanbieding is. Ben heel benieuwd.
Morgen eens kijken of ik iets van pestobrood kan maken
Ja, bij witbrood heb ik dat ook weleens gehad. Dat komt waarschijnlijk doordat het zachter (minder samenhangend) is dan bruinbrood. Misschien heb je het ook een beetje te vroeg uit het bakblik gehaald, dan is het nog een beetje te klef en valt makkelijker uit elkaar.quote:Op zaterdag 16 oktober 2004 00:29 schreef PdeHoog het volgende:
Het witbrood is dus gelukt. Kreeg het alleen niet goed uit de vorm. Iemand enig idee? Had wel de twee mengdingen ingevet. Misschien niet goed genoeg of zo
Iig heb ik de helft van het brood moeten slopen om het er toch nog uit te krijgen. Dat ben ik nu aan het wegwerken met wat pesto
Ja dusquote:Op zaterdag 16 oktober 2004 10:48 schreef Steijn het volgende:
Leuk spul die machines, maar het deeg luistert zo verschrikkelijk nauw dat een goed brood bakken erg moeilijk is.
Het brood zat er ongeveer een kwartier in toen ik aan de slag ging.quote:Op zaterdag 16 oktober 2004 11:36 schreef Scootmobiel het volgende:
[..]
Ja, bij witbrood heb ik dat ook weleens gehad. Dat komt waarschijnlijk doordat het zachter (minder samenhangend) is dan bruinbrood. Misschien heb je het ook een beetje te vroeg uit het bakblik gehaald, dan is het nog een beetje te klef en valt makkelijker uit elkaar.Als je het iets langer erin laat zitten (niet langer dan ± een kwartier, want anders wordt de korst weer nat...
), dan 'droogt' het beter en blijft het meestal ook beter aan elkaar zitten.
Dat metalen ding heb ik ook idd. en voor wat betreft die aanbaklaag....dat zit wel goed. Volgens mij gaan die broodhaken er niet soepel genoeg af. Als ze zijn meegebakken, dan zou je verwachten da ze er makkelijk afgaan. Maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Het deeg zit echt ONDER de deeghaken en houdt zo de boel tegen.quote:Invetten doe ik nooit, er zit een prima anti-aanbaklaag op m'n blik + kneedhaak (AFK) en even goed schudden is bij mij meestal voldoende om het brood eruit te krijgen. Het kan zijn dat het bij jou moeilijker gaat omdat je TWEE kneedhaken erin hebt, ik kan me voorstellen dat het dan wat meer 'tegenwerkt'.
Bij mijn BBM werd trouwens ook zo'n metalen staafje geleverd, met aan de ene kant een klein haakje en aan de andere kant een platte spiraal, het hele geval lijkt een beetje op een sinterklaasstaf.Dat is om de kneedhaak uit het brood te trekken. Zit er misschien bij jou ook zo'n ding bij? Is best wel handig.
![]()
Dat gaat helemaal lukkenquote:Succes ermee alvast!![]()
ik heb all in 1 mix ,dus dat gaat altijd goedquote:Op zaterdag 16 oktober 2004 10:48 schreef Steijn het volgende:
Leuk spul die machines, maar het deeg luistert zo verschrikkelijk nauw dat een goed brood bakken erg moeilijk is.
Bakker is niet voor niets een echt vak.quote:Op zaterdag 16 oktober 2004 10:48 schreef Steijn het volgende:
Leuk spul die machines, maar het deeg luistert zo verschrikkelijk nauw dat een goed brood bakken erg moeilijk is.
ik gebruik die van mij zeker 2 a 3x per weekquote:Op dinsdag 19 oktober 2004 10:45 schreef moussy het volgende:
Mijn bbm staat al weken stof te vangen op de plank
Ik heb tig recepten geprobeerd, tot aan gehaktbrood aan toe en heb het nu wel weer ff gezien met de hardere korsten, de keuken vol krummels, en 's morgens in je bed wakker liggen met een knorrende maag en nog een uur moeten wachten tot het brood klaar isquote:Op dinsdag 19 oktober 2004 10:50 schreef glossy het volgende:
[..]
ik gebruik die van mij zeker 2 a 3x per week
mijn korsten zijn nooit extreem hard ,ik kan kiezsen hoe ik me korst wil hebben,en knorrende maag in bed ook geen last van ik bak overdag en nooit snachts dan lig ik wakker van het gemix van dat ding.kan hem moeilijk in de kelder zetten om geen herrie er van te hebben.quote:Op dinsdag 19 oktober 2004 10:53 schreef moussy het volgende:
[..]
Ik heb tig recepten geprobeerd, tot aan gehaktbrood aan toe en heb het nu wel weer ff gezien met de hardere korsten, de keuken vol krummels, en 's morgens in je bed wakker liggen met een knorrende maag en nog een uur moeten wachten tot het brood klaar is
Ik zeg toch ook nergens dat jij hem ook in de kast moet zetten om mijn redenenquote:Op dinsdag 19 oktober 2004 11:11 schreef glossy het volgende:
[..]
mijn korsten zijn nooit extreem hard ,ik kan kiezsen hoe ik me korst wil hebben,en knorrende maag in bed ook geen last van ik bak overdag en nooit snachts dan lig ik wakker van het gemix van dat ding.kan hem moeilijk in de kelder zetten om geen herrie er van te hebben.
dat bedoelde ik ook niet.quote:Op dinsdag 19 oktober 2004 11:38 schreef moussy het volgende:
[..]
Ik zeg toch ook nergens dat jij hem ook in de kast moet zetten om mijn redenen
quote:Op dinsdag 19 oktober 2004 01:33 schreef PdeHoog het volgende:
Ik schop deze nog ff omhoog. Mijn honing-walnoten-brood was erg, zeker met wat lekker gezouten ham
Vandaag mee naar kantoor genomen, maar dat spul is toch wat voedzamer dan ik dacht. Twee sneeen en ik had ff genoeg (wel lekker dikke sneeen
)
- 500 gram volkorenmeelquote:Op dinsdag 19 oktober 2004 12:10 schreef Nijna het volgende:
[..]
Klinkt goed met honing en walnoten... receptje? (of staat dat al ergens en heb ik niet goed gelezen... )
O, dit is echt heel grappig. Hier meld zich nog 1 die weinig bakt.quote:Op dinsdag 19 oktober 2004 10:57 schreef jessie het volgende:
Hahahahahahaha hier nog zo 1.
Hier nog eentje. Ik hou van hele donkere broodsoorten, en die kan mijn BBM niet aan.quote:Op dinsdag 19 oktober 2004 20:18 schreef melonovy het volgende:
[..]
O, dit is echt heel grappig. Hier meld zich nog 1 die weinig bakt.
Bij de supermarkt hier hebben ze dageraad brood, ik vind dat brood gewoon veel lekkerder dan die broden die ik zelf bak, ik vergeet iedere keer lucht toe te voegen ofzo...iig het gemak, de smaak, en nog een aantal factoren zorgen er nu even voor dat ik in een broodbakdip zit.
De meelmixen van Soezie vind ik wel erg lekker, dus een enkele keer bak ik daar een broodje van, maar voordat ik dat weer ga doen moet ik eerst weer een eindje rijden om weer meel in te slaan. Ik vrees dat het leuke er weer een beetje af is...
ik heb zelf een inventum ,hij bevalt prima.quote:Op woensdag 20 oktober 2004 09:47 schreef Pikkebaas het volgende:
Klinkt goed, wat is nou een beetje een goeie machine ?
Wij hebben een elektrisch broodmes. Is in het begin even wennen (ik kreeg alleen maar schuine plakken) maar nu gaat het prima. Mooie dunne sneetjes.quote:Op woensdag 20 oktober 2004 12:37 schreef Toeps het volgende:
Heeft iemand trouwens tips om dat brood een beetje behoorlijk te snijden? Ik heb óf plakken van 2 centimeter dik, of brokstukken.
Ik ook! "Ja dat vult wel, zo'n sneetje eigengebakken brood" maar het is wel mooi een sneetje 2x de normale dikte... Zo'n snijding van de bakker lijkt me wel wat (beetje duurquote:Op woensdag 20 oktober 2004 12:37 schreef Toeps het volgende:
Heeft iemand trouwens tips om dat brood een beetje behoorlijk te snijden? Ik heb óf plakken van 2 centimeter dik, of brokstukken.
Maar hoe vonf jum bakken ik heb nl ook zo'n ding..bij de kant en klare pakken doet tie het goed maar als je zelf een recdept maakt wordt dew kans op mislukking wel errg groot...quote:Op maandag 14 juni 2004 12:19 schreef ClioSporT het volgende:
Ik had dit ding pas geleden gekocht.
[afbeelding]
Was wel leuk enzo maar na 4 keer gebruikt te hebben zaten er allemaal krasjes in door die 2 meng schroef oortjes (ofzo).
Maar weer teruggebracht dus
een eigen recept is altijd proberen en testen, net zolang tot je een goed en lekker brood hebt.quote:Op woensdag 20 oktober 2004 13:20 schreef lone_wolf het volgende:
[..]
Maar hoe vonf jum bakken ik heb nl ook zo'n ding..bij de kant en klare pakken doet tie het goed maar als je zelf een recdept maakt wordt dew kans op mislukking wel errg groot...
Als het inderdaad zo is, dat de AFK en de Inventum dezelfde machine zijn, dan is het goed dat ik dat weet... Kan nog weleens van pas komen, als je onderdelen nodig hebt.quote:Op woensdag 20 oktober 2004 11:58 schreef Syrena het volgende:
En de AFK BM2 schijnt hetzelfde te zijn als een Inventum, dus kun je onderdelen ook via Inventum bestellen (bv. een kneedhaak of bakblik).
Ik heb een AFK en die bakt ook prima. Ik ben er alleen nog niet aan toegekomen om te proberen het venster met folie af te dekken om te kijken of de korst dan harder wordt bovenop (ik ben een harde korst-fan).
Wat kost die? Ik heb sinds een maandje of 2,5 de Bodin van het Kruidvat. Bevalt erg goed en was maar ¤29,95. Elke dag vers brood in een mum van tijdquote:Op donderdag 21 oktober 2004 13:53 schreef Pikkebaas het volgende:
OK, ik ben over de streep. Ik heb op de site van de consumentenbond gekeken en ik ga die Panasonic kopen ! Binnenkort vers gebakken brood in huize Pikkebaas !
Dus aan de buitenkant?quote:Op donderdag 21 oktober 2004 12:44 schreef moussy het volgende:
Met folie er over heen bedoelen ze het óp het venstertje van de bbm.
quote:Op donderdag 21 oktober 2004 15:29 schreef killerkef het volgende:
misschien is de vraag al geweest (k val midden in dit topic), maar is er een website waar je verschillende recepten kunt vinden voor in de broodbakmachine
DIe heb ik dus aan mijn moeder gegeven, en ze is er erg blij mee.quote:Op donderdag 21 oktober 2004 13:54 schreef 205_Lacoste het volgende:
[..]
Wat kost die? Ik heb sinds een maandje of 2,5 de Bodin van het Kruidvat. Bevalt erg goed en was maar ¤29,95. Elke dag vers brood in een mum van tijd
Sowieso is een BBM een aanrader!
www.soezie.nlquote:Op donderdag 21 oktober 2004 15:29 schreef killerkef het volgende:
misschien is de vraag al geweest (k val midden in dit topic), maar is er een website waar je verschillende recepten kunt vinden voor in de broodbakmachine
En, heb je 'm al in huis nu?quote:Op donderdag 21 oktober 2004 13:53 schreef Pikkebaas het volgende:
OK, ik ben over de streep. Ik heb op de site van de consumentenbond gekeken en ik ga die Panasonic kopen ! Binnenkort vers gebakken brood in huize Pikkebaas !
En, was ie lekker?quote:Op zaterdag 6 november 2004 17:08 schreef killerkef het volgende:
oke.. na een paar baksels, vandaag het echte mee gekocht bij de molen
er zit een waldkorn te kneden nu... ik ben benieuwd hoe deze gaat smaken
Inderdaad, het wordt meestal vrij gauw droog. Waarschijnlijk omdat er in zelfgemaakt brood geen conserveermiddelen zitten en zo.quote:Op zaterdag 6 november 2004 13:28 schreef Ingrid19 het volgende:
Wij hebben ook een BBM. In het begin gebruikten we hem best vaak, nu niet zo vaak meer. Het brood wordt zo snel droog. Nog meer mensen last van? Wel gebruiken we hem voor lekker brood voor bij de soep. Met zongedroogde tomaten bijvoorbeeld
Wat k&K mixen betrefd,quote:Op maandag 8 november 2004 08:01 schreef 205_Lacoste het volgende:
Als je kant en klare mixen gebruikt voor je brood dan kan je net zo goed die luchtkastelen bij de supermarkt c.q. bakker halen. Het lekkerste is om zelf de hoeveelheid gist te minimaliseren voor de smaak, maar met een goed rijs-resultaat.
Achja, ieder z'n meug
Gebruik je dan de gewone vit-c uit de drogisterij??quote:Op maandag 8 november 2004 09:42 schreef Dinus het volgende:
Om te snel droog worden te voorkomen kun je twee tabletjes vit. c toevoegen aan het deeg.
ja, maar gebruik niet meer als een half tabletje per 500 gram meel. Heeft anders invloed op de structuur van je brood.quote:Op maandag 8 november 2004 09:52 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Gebruik je dan de gewone vit-c uit de drogisterij??
Da's inderdaad niet duur, zeg... (alleen jammer dat er hier nergens een Konmar in de buurt isquote:Op maandag 8 november 2004 09:12 schreef DinoPK het volgende:
- Om kostenbesparend bezig te zijn is het natuurlijk het beste om geen kant en klaar mixen te gebruiken (1.50-2.00 euro per standaard brood, ben niet gek). Echter verkopen ze bij de Konmar tegenwoordig echt heerlijke broodmixen die echt niet te duur zijn. Per pak van 1 kilo betaal je 1.50, waardoor je totale broodprijs net op 1 euro uitkomt.
die is idd lekker, een beetje zoetquote:Op maandag 8 november 2004 17:03 schreef Scootmobiel het volgende:
[..]
Da's inderdaad niet duur, zeg... (alleen jammer dat er hier nergens een Konmar in de buurt is)
Mijn favoriete kant-en-klare broodmix is Atlanta bruin, die heeft een heel bijzondere, aromatische smaak![]()
, maar die kost 1,09 euro per pak van 500 gram bij Super de Boer. De inhoud daarvan past precies in m'n bakblik en levert een brood op van ± 700 gram. Lekkere smaak, maar inderdaad niet echt kostenbesparend dus.
![]()
Ik denk dat het een kwestie is van uitproberen, ik gebruik er twee per 600 gram meel, en het brood heeft een naar mijn smaak prima structuur.quote:Op maandag 8 november 2004 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
ja, maar gebruik niet meer als een half tabletje per 500 gram meel. Heeft anders invloed op de structuur van je brood.
Ik gebruik gewoon de standaard gele tabletjes van 60 mg van de DA drogist. Ik verpulver ze even tussen twee lepels, maar misschien hoeft dat niet eens.quote:Op maandag 15 november 2004 20:02 schreef Troel het volgende:
Maar hoe groot zijn die tabletjes dan? EN wordt het tabletje dan verpulvert?
EN kan je dat ook met de andere vitamines doen?
Hier nog een topic voor je danquote:Op maandag 15 november 2004 20:14 schreef karper het volgende:
ga voor de kerst denk ik zuurdesem brood maken want dat blijft godelijk, lekker bij een kaasplateu
eens een receptje opduiken voor in de oven
Ben ik nou gek of heeft iemand deze Brood bakken in de oven! link weggehaald?quote:Op maandag 15 november 2004 22:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hier nog een topic voor je dan
![]()
Hehe je wordt al een dagje oude he? Je was het gewoon vergeten te posten gekkiequote:Op woensdag 17 november 2004 23:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ben ik nou gek of heeft iemand deze Brood bakken in de oven! link weggehaald?
Door wat drukte heb ik ook weer een brood gekocht... dat valt dan toch vies tegenquote:Op donderdag 18 november 2004 11:38 schreef glossy het volgende:
ik heb sinds maanden weer is brood gekocht,bbm heb ik ingepakt (we gaan verhuizen)
1. ligt er aan hoevaak je hem gebruikt denkquote:Op donderdag 18 november 2004 15:16 schreef pelleke het volgende:
Toch veel goede beoordelingen. Zit erover te denken om er een te kopen. Ben student. Handig dan? Paar snelle vraagjes:
1. Is een zelfgebakkenbrood (excl. stroom en bbm afschrijving) goedkoper dan een bakker-brood?
2. Kan je meergranen-bilogisch-superlekker-bloem oid. gewoon bij de supermarkt krijgen? (EDIT: En gist en de rest)
3. Hoe lang ben je bezig met een brood (lees: broodbak-sessie, incl. afwassen, ingredienten zoeken...)
4. Waarin zie je het kwaliteitsverschil tussen een bbm van Eur. 40 en van Eur. 200?(student == student...)
Kan best zijn dat ze er al staan, maar dit gaat vast sneller.
Wat voor brood probeer je te bakken? Het is zo nogal moeilijk om zo tips te geven. Misschien is een ander programma van je broodbakmachine een goed idee?quote:Op woensdag 24 november 2004 11:13 schreef Little_angel_nr1 het volgende:
Hey,
mijn brood is in principe goed maar steeds is mijn korst te hard zelfs als de instelling lichte korst is.
Hebben jullie daar tips voor?
Little Angel nr1
Een beetje melk maakt de korst wat zachter als ik me niet vergis. Het lijkt me dat dit ook geldt voor een klein beetje olijfolie.quote:Op woensdag 24 november 2004 11:13 schreef Little_angel_nr1 het volgende:
Hey,
mijn brood is in principe goed maar steeds is mijn korst te hard zelfs als de instelling lichte korst is.
Hebben jullie daar tips voor?
Little Angel nr1
Kan het niet zijn dat hij dan niet goed gemengd heeft?quote:Op donderdag 25 november 2004 10:51 schreef Little_angel_nr1 het volgende:
Nu ander programma en olijfolie was ie bovenkant zwart en 1 grote klont.
Kon de suiker alles nog zien zitten.
Ik baal!
De AFK BM-2 is momenteel voor maar E 39,99 te koop bij de Marskramer, en ik kan uit eigen ervaring zeggen dat dat een geweldig goede machine is.quote:Op donderdag 25 november 2004 15:54 schreef Little_angel_nr1 het volgende:
Ik denk nu idd over een andere BBM.
Welke raden jullie aan?
Dat vind ik dus ook leuk... ook handig om te weten wat er gebeurt als je de verhoudingen iets wijzigt, vind ik. Ik rommel dus weleens met de verhoudingen van speltmeel, roggemeel en ´gewoon´ tarwemeel.quote:Op vrijdag 26 november 2004 10:19 schreef pirke64 het volgende:
Het valt me op dat er hier vrij veel mensen kant en klare mixen gebruiken?
Ik gebruik die eigenlijk bijna nooit. Wat is het voordeel behalve dat het misschien nog sneller is als alles apart afwegen? Wat rouwens ook maar zo'n kleine 5 minuten kost.
Ik vind het altijd leuk om alles af te wegen en zelf mijn verhoudingen van verschillende melen te gebruiken.
Als je ze kwijt wil, weet ik nog iemandquote:Op vrijdag 26 november 2004 12:54 schreef pirke64 het volgende:
Ga ik proberen Oceanonix, ik bak vaak walnotenbrood maar dit is een andere versie.
Lijkt me lekker! Ik heb nog emmers vol walnoten staan dus kan nog ff vooruit
Wij hebben de princess 1935. Ik ben er wel tevreden mee. De korst aan de bovenkant blijft bij ons vaak wat licht, maar prima te eten. De korst in de bak zelf is wat donkerder en harder, maar wel ok. Ik bak altijd het standaard programma waar hij op staat als je em aanzet. We hebben het ding denk ik nu een maand of 8 en ik heb er al aardig wat mee gebakken.quote:Op donderdag 25 november 2004 17:16 schreef Little_angel_nr1 het volgende:
Heeft iemand ervaring met de PRINCESS 1935 BBM?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |