ik zit een situatie die verandert, en daarin gaat ook een hoop niet naar mijn zin (of niet snel genoeg). volgens mij zoek ik ruzie omdat ik achter alles een soort van dubbele bodem zoek, alleen is dat laatste me een raadsel waarom precies..quote:Op vrijdag 7 mei 2004 21:42 schreef Frenkie het volgende:
Heb je enog idee waarom je ruzie zoekt..?? Zijn er dingen die niet naar je zin gaan??
die heb ik nietquote:Loopt je relatie stuk??
de laatste tijd niet echt bijzonder inderdaad, maar dat is misschien ook tijdelijkquote:Geen plezier meer in je werk..??
juist erg weinig stress in vergelijking met andere tijden, en gestopt met roken intussen al een jaartje, dus dat laatste zal het wel niet zijnquote:Stress..?? Gestopt met roken..??
dank je voor het meedenkenquote:Ik roep maar wat.
nee, dat wantrouwen heb ik tegen iedereen. ik zoek naar een dubbele bodem, heb het gevoel alsof iedereen tegen me isquote:Op vrijdag 7 mei 2004 21:42 schreef Cardinoz het volgende:
rustiger aan gaan doen.
en die wantrouwen komt ook wel ergens vandaan denk ik. is er niet 1 speciaal persoon waarvan je dat wanvertrouwen van krijgt?
het is misschien een goede om weer eens te proberen als ik weer woede of angst voel opkomen... deze probeer ik vast te houdenquote:Op vrijdag 7 mei 2004 21:45 schreef Kapmes het volgende:
Heel herkenbaar allemaal. Het is gewoon ff tot 10 tellen en je wordt al rustiger.
daar probeer ik dus achter te komen. ik weet wel een paar grotere problemen, en die oplossingen werk ik aan, maar dat kan nog wel een tijd duren eer dat allemaal achter de rug is, en in de tussentijd wil ik het liefst mezelf een beetje kennenquote:Daarna kijken waar het aan ligt en dat probleem proberen op te lossen
eigelijk alleen met mensen met wie ik veel omga, als een "vreemde" iets tegen mij heeft, dan interesseert mij dat weinig.. genoeg ruimte om uit de buurt van elkaar te blijvenquote:Op vrijdag 7 mei 2004 21:45 schreef da_rippah het volgende:
Ik heb dat af en toe ook wel, heb je dat met mensen waar je veel mee omgaat of bijvoorbeeld ook bij personen die je voor het eerst spreekt?
ja, dat is het wel zo ongeveer... me over de kleinste dingen opwinden, vervolgens van een mug een olifant maken, en dan ruzie zoeken....quote:Ik heb af en toe met mensen die ik heel vaak zie dat ik geïrriteerd raak en over de kleinste dingen begin te zeiken, terwijl ik er eigenlijk helemaal geen zin in heb...
nee, ik heb volgens mij geen gegronde redenen om iemand werkelijk te wantrouwen. althans, niet de intenties van wie dan ookquote:Op vrijdag 7 mei 2004 21:48 schreef Cardinoz het volgende:
nee dat bedoel ik niet. ik bedoel; is er niet iemand die je niet kunt vertrouwen, waardoor je andere mensen ook gaat wantrouwen?
echt heerlijk vind ik het niet... ik zit in een positie dat ik moet oppassen dat er niet over me heen gelopen wordt, en dat wordt er ook op deze manier niet - alleen dit is wel heel erg extreem.. en ik wil zelf ook gewoon wat rust, ook mezelf weer kennen... normaalgesproken ben ik juist erg rustig en wind ik me absoluut niet snel op.. ik vraag me af wat daar mee gebeurd is, en ook ben ik bang dat dit van kwaad tot erger gaat tot er een keer echt iets gruwelijk verkeerd gaat.....quote:Op vrijdag 7 mei 2004 21:51 schreef No-Li-Ta het volgende:
heerlijk he... maar wel vervelend. ook voor jezelf. Ik heb het ook...
en wat doe je daar dan aan? of gaat het bij jou vanzelf over? of volgen er bij jou "stress-periodes" elkaar snel op?quote:Op vrijdag 7 mei 2004 21:52 schreef Frenkie het volgende:
Misschien is het ook wel het gemis aan stress wat de geprikkeldheid veroorzaakt. Daar had ik zelf last van. Na een deadline, een tentamenperiode of bijv, mijn afstudeerperiode was ik behoorlijk snel gepikeerd over van alles en nog wat.
Niet overdrijven hoor! een beetje sneller geirriteerd zijn is heel wat anders dan een burn out. Bovendien kunnen dat soort analyses alleen gedaan worden door artsen (en dat alleen met heel veel moeite).quote:Op vrijdag 7 mei 2004 21:55 schreef Caesu het volgende:
klinkt als burn-out.
http://www.xs4all.nl/~loutre/bibtest.html
Het zakt naar verloop van tijd wel weg. Een vakantie wil ook wel eens helpenquote:Op vrijdag 7 mei 2004 21:55 schreef Alicey het volgende:
en wat doe je daar dan aan? of gaat het bij jou vanzelf over? of volgen er bij jou "stress-periodes" elkaar snel op?
quote:Op vrijdag 7 mei 2004 21:55 schreef Caesu het volgende:
klinkt als burn-out.
http://www.xs4all.nl/~loutre/bibtest.html
dit lijkt het (gelukkig!) niet te zijn. de vragen die hoog scoren geven me misschien wel wat meer informatie echter....quote:Score 25-50: Je doet het goed, maar let op de items waarop je score hoger is.
DIt herken ik ook wel een beetje.quote:Op vrijdag 7 mei 2004 21:45 schreef da_rippah het volgende:
Ik heb dat af en toe ook wel, heb je dat met mensen waar je veel mee omgaat of bijvoorbeeld ook bij personen die je voor het eerst spreekt? Ik heb af en toe met mensen die ik heel vaak zie dat ik geïrriteerd raak en over de kleinste dingen begin te zeiken, terwijl ik er eigenlijk helemaal geen zin in heb...
ik hoop het niet.. heb nooit eerder een psychose gehad..quote:Op vrijdag 7 mei 2004 21:59 schreef R0elio het volgende:
opkomende psychose ?
nee, ik blow vrijwel nooit, en zelfs alcohol raak ik de laatste maanden vrijwel nooit aanquote:blow je veel of gebruik je andere drugs ?
duurt nog wel een paar maandjes, maar misschien helpt dat inderdaad ook... ik ben alleen liever voor die tijd weer een beetje stabiel en normaal... dus gewoon rustig en redelijk vriendelijk, en het liefst ook geen last van wantrouwen, of woede-uitbarstingen en huilbuienquote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:00 schreef Frenkie het volgende:
Het zakt naar verloop van tijd wel weg. Een vakantie wil ook wel eens helpen
misschien is dat het welquote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:02 schreef Alicey het volgende:
en zelfs alcohol raak ik de laatste maanden vrijwel nooit aan
wanneer het precies begonnen is weet ik niet, het is er ingeslopen, en wordt naar mijn gevoel steeds erger... nog niet zo heel erg lang volgens mij in ieder gevalquote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:01 schreef heiden6 het volgende:
[..]
DIt herken ik ook wel een beetje.
Heb je het al lang TS of is het pas sinds kort?
hoe ga ik om met een gevoel van wantrouwen? (het kan tenslotte ook reeel zijn in sommige gevallen...)quote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:03 schreef Dromenvanger het volgende:
Rustig adem halen, situaties die oproepen tot agressie ontwijken....en wachten tot het voorbij gaat.
moet dan wel iets kleins zijn.. tijdens het werk bijvoorbeeld een joint opsteken gaat hem denk ik niet wordenquote:Zoeken naar de dingen waar je relaxed van wordt...
ik zou niet weten welke arts. artsen kan ik echt niets meequote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:09 schreef Frenkie het volgende:
Je zou er eens over kunnen gaan praten met een arts
aan sport doe ik niet (en wil ik ook niet doen ook, ivm het verplichte element). ik ben vaak wel lopend of op de fiets er tussenuit, en dat is inderdaad erg lekkerquote:Misschien is iets heel simpels als gaan sporten ook wel een oplossing. Een uitlaatklep kan heerlijk zijn!
misschien is dat een idee, en dan ook wat sceptischer zijn met verbanden leggen...quote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:15 schreef heiden6 het volgende:
Het is in ieder geval een goed idee niet uit te gaan van wantrouwen maar van sceptisch zijn. Dat is heel iets anders, iets minder vijandige instelling. Niet dat je het zo bedoelt maar als je iets minder wantrouwig wilt lijken moet je het wel zijn.
dat vind ik vrij moeilijk. oftewel, vragen of ze gedogen dat ik ruzie zoek met alles en iedereenquote:Je kunt het misschien ook uitleggen aan mensen die je goed kent, zodat ze er rekening mee houden en je misschien wat meer jezelf kunt zijn.
dat laatste is vooral moeilijk... ik heb het vaak wel al van "aha, je zegt dus eigelijk dat <x>" en dan begint de ellendequote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:19 schreef Neuralnet het volgende:
Neem eerst een kleine pauze tussen hetgeen wat de ander zegt en jouw reactie. Probeer dan te relativeren. Heb je het gevoel dat de ander iets naars zegt waarop normaal gezien een negatieve reactie van jouw kant kan komen? Stel dan een wedervraag. Vraag in dergelijke gevallen gewoon hoe de ander het bedoelt. Dat kan zo: "Ik begrijp eigenlijk niet helemaal wat je bedoelt. Kan je het uitleggen?" Je kan ook je eigen interpretatie testen door het te vragen: "Als ik het goed begrijp wil je eigenlijk dat ik mijn gedrag aanpas? Wat zijn jouw gedachten hierover?" Uiteraard doe je dat niet met een negatieve of sarcatische toon, maar zo neutraal mogelijk.
dank jequote:Bij meningsverschillen is het iets anders. Reageer hier op de stelling, niet op de persoon in kwestie.
ik probeer zoveel mogelijk die discussies uit de weg te gaan, maar zodra ik er in zit gaat het vaak verkeerd omdat er tegen mij op de persoon wordt gespeeld (en dat terwijl ik imho niet eens zulke rare denkbeelden heb, maar beyond the scope of the topicquote:Stel dat jullie discussieren over de uitspraak van W. Bos dat hij voor het bouwen van meer moskee's is dan is een reactie als: "Ja, dat zeg je alleen maar omdat jij zo'n linkse/rechtse trol bent" niet geschikt. In discussies over meningen ga je inhoudelijk in op de stelling en beweringen van de ander. Je mening verdedig je met argumenten. Het lijkt me sterk dat als jij een goed argument op een normale manier brengt je toch problemen krijgt met die persoon. In dit geval 1 tip: ga discussies over politiek en religie het liefst uit de weg; vooral met personen waarvan je weet dat dit tot ruzie leidt.
Sceptischer zijn met verbanden leggen, relativeren, iedere opmerking op zich bekijken. Je (slechte?) humeur niet je interpretatie laten bepalen... goed idee ja.quote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:21 schreef Alicey het volgende:
[..]
misschien is dat een idee, en dan ook wat sceptischer zijn met verbanden leggen...
[..]
dat vind ik vrij moeilijk. oftewel, vragen of ze gedogen dat ik ruzie zoek met alles en iedereen
check.quote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:32 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Sceptischer zijn met verbanden leggen, relativeren, iedere opmerking op zich bekijken. Je (slechte?) humeur niet je interpretatie laten bepalen... goed idee ja.
dat werkt bij mij vaak averechts.. dan gooi ik nog wat extra olie op het vuurquote:Nee niet vragen of ze het gedogen, maar eerder of ze je erop willen wijzen als je het weer doet. Dat helpt vaak goed, op het moment zelf horen dat je het fout doet.
Nou ja, misschien een soort stopwoordje afspreken en dan proberen even af te koelen als het weer gebeurt?quote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:35 schreef Alicey het volgende:
[..]
check.
[..]
dat werkt bij mij vaak averechts.. dan gooi ik nog wat extra olie op het vuur
Misschien moet je een beetje terugdenken aan je "caviaardige" periode.quote:Op vrijdag 7 mei 2004 21:41 schreef Alicey het volgende:
het lijkt de laatste tijd alsof ik met iedereen ruzie zoek.. bijna alles wat er gezegd wordt vat ik verkeerd op, en soms lijkt het zelfs alsof ik mijn best doe om als iemand iets zegt tussen de zinnen door te zoeken naar bijbedoelingen die er niet zijn, om hier vervolgens ruzie over te maken
ook weet ik prima olie op het vuur te gooien, en weet ik elke mug heel hoog op te laten lopen....
lijkt een beetje licht paranoide (wantrouwen van mijn kant)... weet iemand wat ik hier zelf aan kan doen, zonder "gezonde" meningsverschillen uit de weg te gaan?
hmmm... zal hier eens over nadenken..quote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:36 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Nou ja, misschien een soort stopwoordje afspreken en dan proberen even af te koelen als het weer gebeurt?
wat is er misgegaan sindsdien?quote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:40 schreef motown het volgende:
[..]
Misschien moet je een beetje terugdenken aan je "caviaardige" periode.
Ik vind het wel zeer cool dat je het zelf doorhebt als je soms zo doet en er wat aan wilt doen, sterkte ermee. Als je nog hulp nodig hebt enzoquote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:41 schreef Alicey het volgende:
[..]
hmmm... zal hier eens over nadenken..
dan gaanwel veel gesprekken minder vlot lopen....quote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:43 schreef Georges het volgende:
Langer nadenken voordat je wat zegt. Scheelt bij mij een hoop. Als je even wacht en het even laat rusten dan zijjn de emoties minder hoog gespannen.
zo moeilijk is dat niet doorhebben, met bijna iedereen met wie ik veel binding heb heb ik minimaal wekelijks een ruzie die niet nodig is/was, meestal doordat ik spoken zie....quote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:45 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Ik vind het wel zeer cool dat je het zelf doorhebt als je soms zo doet en er wat aan wilt doen, sterkte ermee. Als je nog hulp nodig hebt enzo![]()
Ja ik herken het wel een beetje, bij mij komt het vooral voor bij mensen die ik heel vaak zie, of heel lang achter elkaar. Denk maar als er iemand ineens bij je inwoont o.i.d., dan ga je je heel snel aan de meest onzinnige dingen irriteren.quote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:47 schreef Alicey het volgende:
[..]
zo moeilijk is dat niet doorhebben, met bijna iedereen met wie ik veel binding heb heb ik minimaal wekelijks een ruzie die niet nodig is/was, meestal doordat ik spoken zie....
nu nog het iets er aan doen, dat wordt weer het andere verhaal, bedankt voor je hulp zover
Gebruik dan tijdelijk alleen de eerste optie. Vraag mensen gewoon wat ze ermee bedoelen. Als je dat een aantal keer doet dan krijg je op een gegeven moment zelf wel door wat er werkelijk bedoeld wordt.quote:dat laatste is vooral moeilijk... ik heb het vaak wel al van "aha, je zegt dus eigelijk dat <x>" en dan begint de ellende
Hoe dan? Werk en/of studie?quote:had ik moeten weten
Het denken zal zich verplaatst hebben van "ik doe alles om te voorkomen dat mensen boos worden" naar "zeg, wat jullie zeggen klopt echt niet, ik heb hier gewoon gelijk en dat moeten jullie horen ook." Dat wordt door heel veel mensen niet geaccepteerd. Je moet het zo zien: mensen willen over het algemeen gelijk hebben. Ook al hebben ze het niet. Ze zijn bereid daar ver in te gaan. Ze zeggen bij wijze van spreken dat 2 + 2 toch echt 5 is en als jij dan de opmerking maakt dat het eigenlijk 4 moet zijn, dan word je gezien als de "ruziezoeker". Zulke "fouten" liggen niet bij jou. Tussen gelijk hebben en gelijk krijgen zit nogal veel. Ik pik zulke mensen er tussenuit en ik weet van de mensen die ik goed ken precies de onderwerpen waarover dat soort misverstanden bestaan. Daar hoeft wat mij betreft ook nooit meer over gepraat te worden, want ik word er niet beter van en de ander ook niet. Durf het eens te laten gaan. Ik denk vaak gewoon keihard: "Sure, yeah right." Goed wetende dat de ander er binnen 10 seconden ook niet meer aan denkt.quote:hmmm verder denkend... kan het een doorgeschoten rol zijn? in het verleden ben ik vaak degene geweest die voortouw trok, die conflicten wist te bezweren, die zo nu en dan zelfs een stap terug zette om de vrede te bewaren...
misschien is dat laatste het ook wel. ik heb bijna geen mogelijkheid om ze een langere tijd (bijv. 2 weken) te ontlopen, dus misschien heeft dat er mee te maken. het hoofdprobleem is echter dat ik steeds iets vind wat mensen tegen mij hebben, terwijl dat er niet is, of in ieder geval niet op de manier waarop ik interpreteer. het lijkt een beetje op paranoide.. soms zie ik zelfs hele conspiraciesquote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:51 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Ja ik herken het wel een beetje, bij mij komt het vooral voor bij mensen die ik heel vaak zie, of heel lang achter elkaar. Denk maar als er iemand ineens bij je inwoont o.i.d., dan ga je je heel snel aan de meest onzinnige dingen irriteren.
Is dat niet gewoon het probleem, dat je een beetje uitgekeken bent (om het grof te zeggen) op de mensen waar je mee omgaat?
Relativeren. Om het een beetje in evenwicht te brengen kan je proberen om voor jezelf expres alles wat anderen doen/zeggen even positief te bekijken, alleen positief. Dan zal je denk ik minder snel negatieve conclusies trekken als iemand de eerstvolgende keer iets zegt of doet.quote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:56 schreef Alicey het volgende:
[..]
misschien is dat laatste het ook wel. ik heb bijna geen mogelijkheid om ze een langere tijd (bijv. 2 weken) te ontlopen, dus misschien heeft dat er mee te maken. het hoofdprobleem is echter dat ik steeds iets vind wat mensen tegen mij hebben, terwijl dat er niet is, of in ieder geval niet op de manier waarop ik interpreteer. het lijkt een beetje op paranoide.. soms zie ik zelfs hele conspiracies
ik vraag me af of dat werkt, want ik zoek overal iets achter. en gezien vrijwel niemand bij iets wat men tegen een ander heeft dit open en bloot te zeggen, zegt het ook niets als blijkt dat het anders bedoeld wordtquote:Op vrijdag 7 mei 2004 22:53 schreef Neuralnet het volgende:
[..]
Gebruik dan tijdelijk alleen de eerste optie. Vraag mensen gewoon wat ze ermee bedoelen. Als je dat een aantal keer doet dan krijg je op een gegeven moment zelf wel door wat er werkelijk bedoeld wordt.
nee, maar een meningsverschil is niet persoonlijk bedoeld, terwijl dit bij een ruzie vrijwel altijd op de persoon gericht is.. een van de basis-verschillenquote:[..]
Hoe dan? Werk en/of studie?
hmmm.... zit misschien wel voor een klein stukje iets in, vaak liggen de conclusies die ik (al dan niet terecht) trek echter wel op een niveau dat ik het niet meer simpelweg kan negeremquote:[..]
Het denken zal zich verplaatst hebben van "ik doe alles om te voorkomen dat mensen boos worden" naar "zeg, wat jullie zeggen klopt echt niet, ik heb hier gewoon gelijk en dat moeten jullie horen ook." Dat wordt door heel veel mensen niet geaccepteerd. Je moet het zo zien: mensen willen over het algemeen gelijk hebben. Ook al hebben ze het niet. Ze zijn bereid daar ver in te gaan. Ze zeggen bij wijze van spreken dat 2 + 2 toch echt 5 is en als jij dan de opmerking maakt dat het eigenlijk 4 moet zijn, dan word je gezien als de "ruziezoeker". Zulke "fouten" liggen niet bij jou. Tussen gelijk hebben en gelijk krijgen zit nogal veel. Ik pik zulke mensen er tussenuit en ik weet van de mensen die ik goed ken precies de onderwerpen waarover dat soort misverstanden bestaan. Daar hoeft wat mij betreft ook nooit meer over gepraat te worden, want ik word er niet beter van en de ander ook niet. Durf het eens te laten gaan. Ik denk vaak gewoon keihard: "Sure, yeah right." Goed wetende dat de ander er binnen 10 seconden ook niet meer aan denkt.
dat is wel zo, maar hoe voorkom ik dan misbruik in het geval dat het daadwerkelijk negatief is?quote:Op vrijdag 7 mei 2004 23:00 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Relativeren. Om het een beetje in evenwicht te brengen kan je proberen om voor jezelf expres alles wat anderen doen/zeggen even positief te bekijken, alleen positief. Dan zal je denk ik minder snel negatieve conclusies trekken als iemand de eerstvolgende keer iets zegt of doet.
*Brainstormt een eind door, en hoopt dat het niet te vergezocht is
Welterustenquote:Op vrijdag 7 mei 2004 23:06 schreef Alicey het volgende:
ik zoek zo eens een bed op (ben weer half dood), wel met een goed boek uiteraard
en denk ook na over wat er in deze topic naar voren is gekomen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |