abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_22821430
Ik wil meer schwung in dit ingedutte muziekforum. Projectje met de mod Sebbo. Wel geheim.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_22821597
Nee, ik niet mm, want ik hou van Keane. Daar heb ik toch een mooie column over geschreven.
quote:
Soms overkomt het je, dat een bepaald nummer een perfect aansluiting bij je stemming, je gedachten en bij je emoties vindt. Het vormt een perfecte synthese met de wereld die jij op dat moment je innerlijk noemt. Een tijdje terug had ik dat met 'Somewhere Only We Know'; een van de hitjes van Keane.

Keane is op dit moment keihard aan het scoren en dat is flink onterecht. Nou ja, in zoverre onterecht dat ze al gescoord hebben met ‘Somewhere Only We Know’ en nu met allemaal andere lelijke dingen aan komen zetten. God, hadden ze het maar bij ‘Somewhere Only We Know’ gelaten, dan zou het mijn band van het jaar geweest zijn. Zo wonderbaarlijk treffend in perfecte eenvoud, zang die hier en daar gruwelijk lelijk is, een saaie melodie en verder een keiharde schreeuw naar het verleden. Zowel tekstueel als muzikaal. Een enorme bui van gefingeerde melancholie in iets minder dan vier minuten.

Die roep naar het verleden plaats ik erin, want ik heb echt geen idee wat zij ermee willen. Het nummer doet me op een gruwelijke wijze verlangen naar de jaren zestig en dan met name naar de muzikale jaren zestig, want ook toen was er al sprake van sociale problematiek en andere zaken waar een mens niet vrolijk van wordt. Misschien nu wel wat minder dan toen, daar kan natuurlijk over gediscussieerd worden.

Een hele tijd terug heb ik me laten verleiden tot het aanschaffen van de twee boxen met jaren zestig garagerock genaamd de Nuggets van het label Rhino. Geweldig! Het beste uit ’65- ’68 verzameld op vier cd’s per box. Aan de muziek op deze boxen, en daarmee ook aan de jaren zestig zelf, doet ‘Somewhere Only We Know’ mij denken. Wanneer Keane ruim dertig jaar geleden met dit nummer was gekomen, zouden ze ook een Nugget zijn en door mij worden vereerd als obscure jaren zestig garagerock club met een enkel hitje, om vervolgens te vervagen in de donkere schaduwen van vergetelheid.

Waarom nu moest Keane het verpesten met een compleet album? Waarom?! Ik heb het geprobeerd aan te horen, maar het wilde niet gelukken en al helemaal niet bij hun andere kraker genaamd ‘Everybody’s Changing’. De beat en cheesy synths zijn er al ingezet door de band zelf, zodat de matige tranceremixen alweer klaar liggen. Zeer spijtig, want het is toch een flinke domper op de liefde die ik koester voor ‘Somewhere Only We Know’.

Wellicht zit ik er wel naast en gaat Keane de geschiedenis in als grensverleggende en enerverende band van deze tijd, maar stiekem hoop ik dat het hierbij blijft en dat over pakweg dertig jaar alleen nog ‘Somewhere Only We Know’ gekend wordt door een box met het beste van ’01 – ’05 en dat er een kerel van mijn leeftijd hetzelfde schrijft over een band die hem aan Keane doet denken en de muziek van nu en zou wensen dat hij er bij was geweest.

Daar gaat het me eigenlijk om, beste lezers, het erbij zijn geweest, want dat verlangen naar het verleden is waar het eigenlijk om draait en wat Keane bij mij los weet te maken. Was ik er maar bij toen ‘I Can Hear The Grass Grow’ van The Move uitkwam op plaat. Was ik er maar bij toen Fire het geweldige nummer ‘Father’s Name Is Dad’ schreef. Nu onbekende namen, maar toen waren het even supersterren, nou ja, dat superster moet je wel in perspectief zien natuurlijk, want wie kent ze nu nog echt?

Het grote verschil tussen de muziek uit deze periode met de muziek van Keane op dit moment, is voor mij dat ik door nummers als die van The Move en Fire mij waan in de jaren zestig en dat ik er door Keane naar verlang. Verlang naar een door mij geïdealiseerd beeld uit deze periode.

Het is niet alleen de jaren zestig waar ik dit bij heb, maar ook bij veel andere muziek. Op een gegeven moment krijg je dat wel als hoegenaamde muzikale alleseter. Wat had ik graag een optreden van Black Sabbath bijgewoond begin jaren zeventig en wat had ik graag gedanst op de muziek van de Talking Heads begin jaren tachtig. Helaas moet ik het doen met beelden, opnamen en verhalen uit die tijd, want teruggaan kan niet meer en gelukkig zijn er artiesten die inspelen op dat verlangen door met nummers te komen als ‘Somewhere Only We Know’.

Muziek is niet het enige wat dit soort buien bij mij weet op te roepen. Het kan ook met film of met literatuur. Zo is er de geweldige film ‘Almost Famous’ waarin de belevenissen van een jongen van vijftien bekeken worden, die een carrière als muziekjournalist beoogt. Echt een geweldige film. Een aanrader, want na afloop verlang je naar een bepaald beeld van de jaren zeventig, hoe onecht dat beeld ook mag zijn.

Nu ik dit zo schrijf, vraag ik me af of mensen daadwerkelijk op zoek gaan naar de muziek waar ik het over heb en ik op mijn manier weer mensen tot verlangen naar vervlogen tijden weet te verleiden… en wat een geluk heb ik dan toch om nu te leven in een tijd met internet waarbij directe reacties mogelijk zijn en interpersoonlijke communicatie belangrijker dan ooit is geworden. Enfin, ik dwaal behoorlijk af.

Helaas, het verleden komt niet terug en zal ook nooit meer terug komen. Gelukkig is de muziek er nog waarbij ik me terug in het verleden kan wanen en wegdromen bij avonturen in vervlogen tijden. Tijden die niet weder zullen keren, maar die wel, dankzij muziek, literatuur, film en andere uitingen der mensheid, onderdeel zijn geworden van mijn wezen en waar een nummer als ‘Somewhere Only We Know’ me aan herinnert. Verdomme, was ik er maar bij.
pi_22821663
Ja, mooie column. Benieuwd wat de fans daarvan vinden.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_22821698
Ik vraag me inderdaad af of de Keane-fans zich ook kunnen relateren aan de spirituele LSD-klanken van de jaren zestig!
pi_22822298
Ik heb vandaag weer eens een CD gekocht. Raad eens van welke band...

"This is the Last Time" en "Bend and Break" zijn overigens ook echt weer juweeltjes.
Die laatste doet me wel een beetje denken aan "So Alive" van Ryan Adams.

De hitjes zijn al helemaal stukgedraaid, dus die laat ik even rusten.

Naast "Bedshaped" zijn "Untitled 1" en "Sunshine" de mooiste nummers. Lekker dromerig.

[ Bericht 27% gewijzigd door Bombie op 23-10-2004 21:26:24 ]
pi_22822569
Geen idee
  zaterdag 23 oktober 2004 @ 22:59:51 #232
83132 LomarVe
Fishing for a dream.
pi_22829703
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2004 00:10 schreef clumsy_clown het volgende:
Die clip van bedshaped is echt supersupersupersupermooi, ben er helemaal verliefd op.

Ik heb naast de cd ook nog 7 andere nummers van Keane gedownload gevonden, mijn B-kant zeg maar . Ik zal ff de nummers op een rijtje zetten, kijken of het dezelfde zijn als die op de single komen.

- Woef at the door
- Call me what you like
- To the end of the earth
- More matey
- Emily
- Under the walnut tree
- Allemande

Waarschijnlijk zitten er een paar oude nummers van hun tussen, want ik weet het niet meer zeker maar voglens mij hoorde ik bij sommigen nog gitaar.
Helaas zijn deze nummers niet ff te kopen bij Plato of waar dan ook. Een aantal zijn wel verschenen op oudere singles waar je zo 700 pond voor mag neertellen.


Call Me What You Like (Zoomorphic)

Call Me What You Like
Rubbernecking
Closer Now


Deze single is zelfs voor rond de 1000 pond op Ebay verkocht met 4 handtekeningen.
Wolf At The Door (Zoomorphic)

Wolf At The Door
Call Me What You Like
She Has No Time


De eerste release van EC
Everybody's Changing (Fierce Panda)

Everybody's Changing
Bedshaped
The Way You Want It


Van deze singles zijn waarschijnlijk rond de 4000 verschenen, en zijn redelijk makkelijk en goedkoop op Ebay te krijgen (Lees: ik won 'm net nog voor 9 euro, dus het kan)
This Is The Last Time (Fierce Panda)

This Is The Last Time
Can't Stop Now
Allemande


Veel betere en meer info: www.keaneshaped.co.uk en houd als je ze echt wilt hebben (Tip: TITLT komt na Bedshaped opnieuw als single uit)
pi_23375268
Tot voor kort kende ik Keane alleen van Somewhere Only we Know. Mooi nummer, beetje Radiohead/Coldplay achtig, typisch Brits. Pop/rock combinatie die goed valt en die heb ik dan ook gedownload. Verder was het nou ook weer niet fenomenaal goed dus ik heb verder niets van ze gezocht.

Toen hoorde gisteren de laatste minuut of zo van Bedshaped. Het klonk erg goed en ik raadde al correct dat het Keane was. Het klonk zelfs beter dan Somewhere Only we Know, dus die moest ik ook hebben. Gedownload, en Jezus wat is dat een prachtig nummer. Ik denk dat ik het wel een uur achter elkaar heb laten loopen. Echt kippenvel, een nummer wat je bij de eerste keer luisteren al helemaal grijpt. Onvoorstelbaar zo mooi, wat een gevoel. Ik ken het dus 'nog maar' een uur maar durf al wel te zeggen dat er weinig nummers zijn die dezelfde hoogte bereiken. Sigur Ros heeft er een paar, nog wat andere artiesten ook, maar zo mooi hoor ik ze zelden. Ik ga dan ook zeker de rest van de CD zoeken.

Bedshaped is dus echt een prachtig nummer.
"Welfare culture is bad not just because, as in Europe, it's bankrupting the state, but because it enfeebles the citizenry, it erodes self-reliance and resourcefulness."
-Mark Steyn
  woensdag 17 november 2004 @ 14:04:47 #234
83132 LomarVe
Fishing for a dream.
pi_23376570
quote:
Bedshaped is dus echt een prachtig nummer.
Leuk om te horen. Ik hoor het heel veel om me heen, had ik niet verwacht. Laat vooral weten wat je ervan vindt op www.keane.startkabel.nl
  woensdag 24 november 2004 @ 21:12:47 #235
61413 M_M
BEN EEN MEISJE!!!!!!
pi_23551239
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2004 12:35 schreef Stevie_ het volgende:
"De derde single van van Keane is Bedshaped. Het bijzondere aan deze single is dat de single alleen in Nederland uitkomt. Hiervoor zijn drie Dutch edition formats ontwikkeld. De eerste single komt uit in een digipack (een uitklapbaar cd-hoesje van karton waar de eerste cd-single in zit, maar ook plaats biedt voor cd2 en cd3) op 15 oktober, de tweede in een kartonnen hoesje op 29 oktober en de derde in een kartonnen hoesje op 12 november.

Alle drie de singles hebben verschillende unieke B-kantjes, die naast de 'standaard' b-kantjes bestaan uit unieke live-opnames van een akoestische sessie voor BNN, gedaan op 7 juli 2004. Alle live-tracks staan ook op het album 'Hopes And Fears'."


Bron: Universal Music International

Dat is best leuk, maar ligt de eerste singel al in de schappen?
Heb er nog niemand over gehoord...
Ik heb vanmiddag de 2e en 3e CD-Single gekocht.. Toch best wel funny om te hebben
Erg stoere live opnames..
Je kunt ze nog bestellen online!
op FreeRecordShop.nl
Zal zo even een foto maken.. -->











Leuk ook om vast voor te bereiden op maandagavond in Amsterdam!
Is er eigenlijk nog iemand die erheen gaat?
Of heb ik er gewoon finaal overheen gelezen?



Keane is goed, maar Saybia blijft de ultieme band natuurlijk

[ Bericht 2% gewijzigd door M_M op 24-11-2004 21:46:51 ]
dan zeggen we niet 'hey jij met je strakke kontje' maar 'hoe Joep met je gekke hondje'
en dat zij dan denken gawd damn nigga/woman
  donderdag 25 november 2004 @ 11:45:51 #236
83132 LomarVe
Fishing for a dream.
pi_23561918
Ja, Saybia moet ik toch ook es live zien. Ik ben er maandag ook trouwens.
  vrijdag 26 november 2004 @ 08:17:34 #237
61413 M_M
BEN EEN MEISJE!!!!!!
pi_23582477
quote:
Op donderdag 25 november 2004 11:45 schreef LomarVe het volgende:
Ja, Saybia moet ik toch ook es live zien. Ik ben er maandag ook trouwens.
Ze komen in februari naar Nederland voor 5 concerten ongeveer.. Tilburg, Amsterdam, Groningen.. Dus koop je kaartjes
Ben er afgelopen september geweest, in utrecht.. Echt een goddelijk concert..
dan zeggen we niet 'hey jij met je strakke kontje' maar 'hoe Joep met je gekke hondje'
en dat zij dan denken gawd damn nigga/woman
  vrijdag 26 november 2004 @ 09:01:15 #238
73438 Prep2Fight
Noem me alsjeblieft Tim!
pi_23582796
Ja, ik wil ook graag naar Saybia, heb ze nog niet gezien, waar komen ze in a'dam?
Tim's LastFM Charts
' I want a easy plateau, some place to rest my head '
  vrijdag 26 november 2004 @ 09:42:23 #239
61413 M_M
BEN EEN MEISJE!!!!!!
pi_23583324
quote:
Op vrijdag 26 november 2004 09:01 schreef Prep2Fight het volgende:
Ja, ik wil ook graag naar Saybia, heb ze nog niet gezien, waar komen ze in a'dam?
17-02-2005, Amsterdam, Paradiso, 21:00

Weet niet of er voor Amsterdam nog kaarten zijn, maar 'k denk 't wel!
dan zeggen we niet 'hey jij met je strakke kontje' maar 'hoe Joep met je gekke hondje'
en dat zij dan denken gawd damn nigga/woman
  vrijdag 26 november 2004 @ 10:49:18 #240
73438 Prep2Fight
Noem me alsjeblieft Tim!
pi_23584503
Ok, ga meteen effe kijken voor kaarten
Tim's LastFM Charts
' I want a easy plateau, some place to rest my head '
  vrijdag 26 november 2004 @ 11:04:44 #241
109106 umberrella
verraden door mijn illusies
pi_23584809
Ik ga het album ook wel kopen.. ik ben net als femckx over gehaald door de clip bedshaped. Ik zie de clip niet zo heel vaak langskomen en ik heb m online ook nog niet gevonden, maar ik vind het zeker de moeite waard om het album te kopen
I’ve had enough
Gonna stand up straight
And rebuild my life
Well you gotta have faith
  vrijdag 26 november 2004 @ 12:00:07 #242
83132 LomarVe
Fishing for a dream.
pi_23586095
quote:
Op vrijdag 26 november 2004 08:17 schreef M_M het volgende:

[..]

Ze komen in februari naar Nederland voor 5 concerten ongeveer.. Tilburg, Amsterdam, Groningen.. Dus koop je kaartjes
Ben er afgelopen september geweest, in utrecht.. Echt een goddelijk concert..
Ah, Groningen voor me please! Zal es ff ticketmaster checken.
Zit er iemand hier ook op het officiele Keane forum trouwens?
  zaterdag 27 november 2004 @ 02:30:13 #243
1611 evert
Happiness is the Road!
pi_23602295
erg bijzonder: vorig jaar hebben wij ons bedrijf verkocht aan een engels bedrijf die een nieuw europees netwerk heeft geintroduceerd. bij de hele mooie introfilm zat hele gave muziek.
en waar kom ik nu achter: het is een 'eerste' versie van Untitled, zonder tekst/zang en zonder 'de beat' die het nummer nu heeft.
Zo 'uitgekleed' is het prachtig!
wat moet ik hier nu neerzetten?
  zaterdag 27 november 2004 @ 23:25:38 #244
83132 LomarVe
Fishing for a dream.
pi_23618808
quote:
Op zaterdag 27 november 2004 02:30 schreef evert het volgende:
erg bijzonder: vorig jaar hebben wij ons bedrijf verkocht aan een engels bedrijf die een nieuw europees netwerk heeft geintroduceerd. bij de hele mooie introfilm zat hele gave muziek.
en waar kom ik nu achter: het is een 'eerste' versie van Untitled, zonder tekst/zang en zonder 'de beat' die het nummer nu heeft.
Zo 'uitgekleed' is het prachtig!
Je maakt me wel erg nieuwsgierig...
  zondag 28 november 2004 @ 03:05:49 #245
1611 evert
Happiness is the Road!
pi_23623005
quote:
Op zaterdag 27 november 2004 23:25 schreef LomarVe het volgende:

[..]

Je maakt me wel erg nieuwsgierig...
ik zag op onze homepage dat de brandfilm niet meer te zien is, zal het nog even checken, kom er op terug
wat moet ik hier nu neerzetten?
  maandag 29 november 2004 @ 16:47:10 #246
61413 M_M
BEN EEN MEISJE!!!!!!
pi_23647166
quote:
Op donderdag 25 november 2004 11:45 schreef LomarVe het volgende:
Ik ben er maandag ook trouwens.
Oeeeh... Nog 4 uurtjes
dan zeggen we niet 'hey jij met je strakke kontje' maar 'hoe Joep met je gekke hondje'
en dat zij dan denken gawd damn nigga/woman
pi_23656455
quote:
[b]
Jezus wat is dat een prachtig nummer. Ik denk dat ik het wel een uur achter elkaar heb laten loopen. Echt kippenvel, een nummer wat je bij de eerste keer luisteren al helemaal grijpt. Onvoorstelbaar zo mooi, wat een gevoel. Ik ken het dus 'nog maar' een uur maar durf al wel te zeggen dat er weinig nummers zijn die dezelfde hoogte bereiken.
Heb het zelf ook ondervonden. Wat een prachtig PRACHTIG nummer! Ik werd op een gegeven moment echt schijtziek van Keane, vooral dat oudere nummer van ze dat elk uur op de radio werd gedraaid, maar dit...dit is
  woensdag 1 december 2004 @ 10:53:23 #248
83132 LomarVe
Fishing for a dream.
pi_23689250
quote:
Op maandag 29 november 2004 16:47 schreef M_M het volgende:

[..]

Oeeeh... Nog 4 uurtjes
Waar stond je maandag? Misschien heb ik je gezien..
  woensdag 1 december 2004 @ 13:22:10 #249
61413 M_M
BEN EEN MEISJE!!!!!!
pi_23692405
quote:
Op woensdag 1 december 2004 10:53 schreef LomarVe het volgende:

[..]

Waar stond je maandag? Misschien heb ik je gezien..
Op het balkon

Was er ook pas om 20.45 wegens omstandigheden..

Foto's zijn ook zwaar mislukt.. M'n filmpje is wel tof geworden
dan zeggen we niet 'hey jij met je strakke kontje' maar 'hoe Joep met je gekke hondje'
en dat zij dan denken gawd damn nigga/woman
  woensdag 1 december 2004 @ 14:07:00 #250
83132 LomarVe
Fishing for a dream.
pi_23693454
quote:
Op woensdag 1 december 2004 13:22 schreef M_M het volgende:

[..]

Op het balkon

Was er ook pas om 20.45 wegens omstandigheden..

Foto's zijn ook zwaar mislukt.. M'n filmpje is wel tof geworden
Filmpje, owwww! Naughty!
Ik stond pal voor Tim, dus dat was zeker niet verkeerd. Werd trouwens wel een beetje duizelig, zijn linkerbeen slingerde wel HEEL erg. We stonden daar met z'n drieen met van die glowsticks om de polsen. Mijn foto's staan op www.colors.at/marve
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')