littledrummergirl | woensdag 5 mei 2004 @ 19:34 |
ik ben op zoek naar het recept van krakelingen, en op internet zijn alleen maar zoute te vinden ( of engelse maar ik ben niet zo gaat in engelse maatverhoudingen ![]() alvast heel erg bedankt allemaal ![]() | |
HaJee | woensdag 5 mei 2004 @ 20:04 |
http://www.landleven.nl/recept/receptnov021.html Tweede recept op deze pagina. | |
Mr-Z | woensdag 5 mei 2004 @ 20:17 |
Dat ziet er meer uit als een brood deeg.. je kan beter dit doen: 250 gram patentbloem 225 gram margarine/boter 150 gram water 4 gram zout doe dit allemaal door elkaar totdat de bloem gebonden is met het water.. dus in princiepe blijven de blokjes boter nog heel... Dit geheel rol je met een rol stok uit tot een plak en vouw je in 4-en.. dit herhaal je 3 keer en laat het (dan stevige) deeg in de koelkast een half uur rusten.. Dan heb je een basis korstdeeg.. ik weet niet of je grote kaneel krakelingen wil of kleintjes... bij grote krakelingen rol je het deeg uit en je snijdt er repen van die je nat spuit, door de kaneel suiker haalt en vormt tot een krakeling.. bij kleine krakelingen heb je eigenlijk een krakelingen steker nodig, maar je kan er ook ovale plakjes van maken.. die rol je dan door een berg suiker aan beide kanten.. zorg wel dat ze allemaal even dik zijn en dat overal evenveel suiker zit! bak ze op bakpapier op zo'n 240 graden gaar.. ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen greetz Marcel | |
heiden6 | woensdag 5 mei 2004 @ 20:20 |
Lekkerrrrr..... | |
Mr-Z | woensdag 5 mei 2004 @ 20:46 |
of je koopt een zak krakelingen bij de Aldi.. net zo lekker en je hoefd er geen moeite voor te doen!!! | |
Ocealith | woensdag 5 mei 2004 @ 22:30 |
quote:Aaahhhh, wat is dat nou weer voor een mentaliteit in Cul? ![]() | |
shmoopy | woensdag 5 mei 2004 @ 22:55 |
quote:Dat is wat je noemt vloeken in de kerk. ![]() | |
Mr-Z | donderdag 6 mei 2004 @ 11:18 |
![]() | |
littledrummergirl | donderdag 6 mei 2004 @ 11:30 |
ok thnx Mr-Z!! ik ga het straks proberen denk ik * littledrummergirl er nu al zin in heeft | |
littledrummergirl | donderdag 6 mei 2004 @ 11:32 |
zijn die met kaneelsuiker de gewone krakelingen?? ( ik had eigenlijk verwacht dat er suiker inging.. ze smaken volgens mij niet naar kaneel ![]() | |
Mr-Z | donderdag 6 mei 2004 @ 11:35 |
die met kaneel suiker zijn grote krakelingen... van ongeveer 10 cm doorsnede.. grote koeken dus.. de kleintjes moet je door de gewone suike rollen.. dus als je een klein lapje hebt rol je die wat groter met een rolstok door de suiker... trouwens met bakken goed opletten dat ze niet gaan caramelliseren.. anders zijn ze zo zwart en niet te eten.. ik weet niet wat voor oven je hebt, maar zet em maar op 220 graden voor de zekerheid.. en de laatste tien minuten van het bakken de oven op een kiertje zetten, dan drogen ze mooi | |
littledrummergirl | donderdag 6 mei 2004 @ 11:50 |
ow en 150 gram water is evenveel als 150 ??? ![]() | |
Mr-Z | donderdag 6 mei 2004 @ 11:53 |
150 ml... dus geen 1.5 liter ![]() gewoon een scheutje water... dat komt niet zo heel nauw.. | |
littledrummergirl | donderdag 6 mei 2004 @ 11:57 |
ow ok dankje * littledrummergirl naar de winkel rent | |
littledrummergirl | donderdag 6 mei 2004 @ 12:18 |
quote:dus je snijdt de boter in een paar stukken... en het maakt nie uit of ze heel blijven ofniet?? ( want als ik het met de mixer doe gaan ze gewoon stuk denk ik....) | |
Mr-Z | donderdag 6 mei 2004 @ 12:22 |
nee inderdaad.. je kan het beste blokjes van 1 bij 1 cm snijden.. ik denk dat je t beste t met de hand kan doen.. dat geeft wel een plek zooi maar je boter blijft dan wel beter heel | |
littledrummergirl | donderdag 6 mei 2004 @ 12:23 |
owk met de hand dus ![]() en het is klaar als de bloem helemaal door het water heenzit?? | |
Mr-Z | donderdag 6 mei 2004 @ 12:25 |
ja.. dus gewoon een plekkerige massa met blokjes boter erdoor.. dan rol je dit uit, je kan het beste flink wat bloem eronder doen anders gaat dat moeilijk | |
littledrummergirl | donderdag 6 mei 2004 @ 12:37 |
hmm dat laaste had ik eerder moeten lezen ![]() een betje plakkerig was het wel maar het isgelukt, het ligt nu in de koelkast ![]() | |
littledrummergirl | donderdag 6 mei 2004 @ 13:01 |
nou mag het wel klaar zijn met in de koelkast staan vind ik ![]() | |
heiden6 | donderdag 6 mei 2004 @ 13:08 |
quote:Smaakt het? | |
littledrummergirl | donderdag 6 mei 2004 @ 14:08 |
ze zitten nu in de oven ![]() ze zijn overigens wel groter geworden dan de bedoeling was maar zo zagen ze er een stuk lekkerder uit ![]() | |
Mr-Z | donderdag 6 mei 2004 @ 14:20 |
kan je foto's maken als ze af zijn? ![]() | |
Mr-Z | donderdag 6 mei 2004 @ 19:28 |
is t gelukt?? Niet dat de hele oven ontploft is ofzo.. of dat je nu in t ziekenhuis ligt met voedsel vergiftiging ![]() | |
heiden6 | donderdag 6 mei 2004 @ 19:45 |
quote:Niet zo negatief... ![]() | |
Mr-Z | donderdag 6 mei 2004 @ 22:23 |
t duurt wel heel lang.. ik begin me ergens toch zorgen te maken ![]() | |
heiden6 | donderdag 6 mei 2004 @ 22:25 |
quote:Zit gewoon lekker te eten denk ik. Al uren. | |
Mr-Z | zaterdag 8 mei 2004 @ 16:33 |
ik wil toch echt weten of ze nou gelukt zijn of niet ![]() | |
littledrummergirl | zaterdag 8 mei 2004 @ 16:37 |
hmm nou.. ik was ff mn vriend bij de bus ophalen.. mn moeder zou ze er even uithalen.. kom ik thuis.... onwijze stank die dingen helemaal verkoold op het aanrecht "ja ik dacht het rook zo naar pannenkoeken, wie gaat er nou om 3 uur smiddags pannekoeken bakken?" dus tja... ze waren lichtelijk verkoold ![]() maar ik ga het snel nog es proberen ![]() | |
heiden6 | zaterdag 8 mei 2004 @ 17:00 |
quote:Jammer... Succes volgende keer, en zorg dat er we weer iemand thuisblijft anders gebeurden er straks nog ongelukken. | |
Mr-Z | zaterdag 8 mei 2004 @ 19:33 |
ok dan ![]() |