Horus | woensdag 5 mei 2004 @ 14:09 |
Zoals elk jaar hebben we voor ons huisfeest een biertap gehuurd. Echter is het ook elk jaar een probleem om de koolzuurdruk goed afgesteld te krijg zodat we niet alleen schuim serveren. ![]() Heeft iemand een goede tip hoe dit aan te pakken, en wat eigenlijk een ganbare waarde voor de koolzuurdruk is? alvast bedankt | |
bemeall | woensdag 5 mei 2004 @ 14:19 |
In dit pdf documentje staat een mooi schemaatje waarin alles netjes uitgelegd staat ![]() linkje: www.weidevogels.nl/informatie/Instructie%20biertap.pdf Succes ermee ![]() | |
ooops | woensdag 5 mei 2004 @ 14:20 |
het allerbelangrijkste is om het bier in het vat tot rust te laten komen. Na het rollen met de fusten het bier min 72uur stil laten staan. Na het verplaatsen door het te tillen een uurtje of 6. Druk van 1.8bar moet volgens mij wel oke zijn. Als het bier niet tot rust is gekomen heb je gegarandeerd veel schuim. Het heel voorzichtig tillen van de fusten naar de tap moet nog wel kunnen. | |
Horus | woensdag 5 mei 2004 @ 14:30 |
De fusten staan al een paar dagen klaar dus dat moet geen probleem zijn, ze worden echter wel een meter of 2 versleept tijdens het feest als er een nieuwe aan moet, maar daar is niks aan te doen. Verder is dat pdf-je zeer handig. tnx! | |
PuFF | woensdag 5 mei 2004 @ 14:31 |
en voldoende lang laten koelen:-) LOL 1,8 bar is fficieel gellof ik, word top biertapwedstrijden op 2.0 bar getapt. als je onervaren bent is 1 tot 1,2 hoog zat:-) | |
Da_Koen | woensdag 5 mei 2004 @ 14:31 |
quote:Onzin | |
Angel_of_Dth | woensdag 5 mei 2004 @ 14:40 |
Na het verplaatsen, tillen, van een fust, kun je die gewoon aansluiten. Zorg tijdens het tillen dat je het fust niet teveel schudt. 1.8 bar druk is prima om mee te beginnen, elke tap is net even anders, dus naar eigen wens een beetje afstellen dan. Goed laten doorstromen, als je direct begint te tappen, krijg je geen bier. Dus even de emmer eronder tot er mooi bier uitkomen. | |
T1andonly | woensdag 5 mei 2004 @ 15:28 |
dit topic verhoogd mijn zin in bier weer ![]() en ik moet ook nog keer een tap regelen dus dit is alvast meegenomen |