binax | donderdag 29 april 2004 @ 16:51 |
Ik heb 1 blik Erwten soep, met hoeveel minuten is da warm ? Tmag niet dik gaan koken of verbranden ?? Weet iemand dat :p want ik wil om een bepaald tijdstip wat naar binnen snaaje maar geen zin dat het al een half uur klaar staat te staan~!! Dan is het ook niet meer zo lekkur | |
binax | donderdag 29 april 2004 @ 16:54 |
Ja ja! | |
_Mal_ | donderdag 29 april 2004 @ 16:55 |
dat zal met een paar minuten wel klaar zijn. Tenzij het een 3 liter blik is ![]() | |
Mirjam | donderdag 29 april 2004 @ 16:56 |
meestal staat dat op t blik ![]() | |
binax | donderdag 29 april 2004 @ 16:56 |
Gaat ff kijken dan ![]() | |
binax | donderdag 29 april 2004 @ 16:58 |
Neej staat niet, op blik maar tis denk 1 liter. Dus ong 10 MIN Plus 1 Minuut om alles naar binnen te werken. Dus we zetten het pannetje aan om 17:39:01! | |
Mirjam | donderdag 29 april 2004 @ 16:59 |
oeps dit was geen onzin ![]() | |
binax | donderdag 29 april 2004 @ 17:00 |
quote:Eej, je hebt ook KEUKEN n00bs hoor ![]() | |
Captain_Chaos | donderdag 29 april 2004 @ 17:01 |
Gewoon blijven roeren. Anders verknettert de helft en zit de andere helft in je afzuigkap. Mijn home-made snert is overigens veeeeeel beter dan bliksnert ![]() | |
Mirjam | donderdag 29 april 2004 @ 17:01 |
ja sorry ![]() nee maar eerlijk gezegd ik zou het dan gewoon in een pannetje tiefen op het vuur zetten en vaak roeren. dan zie je vanzelf wanneer het warm genoeg is kan nooit heel lang duren | |
binax | donderdag 29 april 2004 @ 17:03 |
quote:Mijn opa maakt het altijd de snert, MR UNOX, julie kennen hem vast wel! | |
Martijn_77 | zaterdag 5 maart 2005 @ 17:19 |
quote:Heeft iemand het recept van echte home made snert? | |
Ruzbeh | zaterdag 5 maart 2005 @ 17:47 |
Home made sn0rt. Geen slecht idee. ![]() Lekker vretuh, maar ik krijg altijd last van dat soort smaak in me mond een paar uur later. Echt heel zuur. ![]() | |
xxshirleyxx | zaterdag 5 maart 2005 @ 17:49 |
Snert Ingrediënten: 2 liter water 500 gr spliterwten 2 karbonades 3 speklapjes 100 gr selderijknol 2 aardappels 2 dikke uien 1 prei 1 kleine winterwortel (selderij) zout (roggebrood) Bereiding: Spoel de spliterwten af totdat het spoelwater schoon blijft. Breng het water aan de kook en voeg de spliterwten toe. Draai het vuur op het allerzachtst en gebruik eventueel een vlamverdeler (Let op: regelmatig roeren want koekt heel erg snel aan!!). Snij de aardappels in blokjes en voeg die toe. Snij de uien, prei (houdt wit en groen apart), selderijknol en winterwortel in stukjes en voeg van alles de helft toe en van de prei het groen . Naar smaak wat zout erbij. Laat op een zacht vuurtje minimaal 2 uur pruttelen. Voeg na die 2 uur de andere helft van de groenten toe en de in stukjes gesneden karbonade en speklap. Proef of er nog zout bij moet en laat alles nog een uurtje zachtjes pruttelen. Lekker met roggebrood wat je belegd met het spek (Roggebrea mei spek) . | |
lady-wrb | zaterdag 5 maart 2005 @ 19:38 |
Deseleyer corbasi (spliterwtensoep) Voor 8 personen. Ingrediënten: 350 gram spliterwten (één nacht geweekt), 2 liter kippenbouillon, ½ theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 2 eetlepels boter, 1 middelgrote ui in schijven, 1 eetlepel fijngehakte wortel, 2 eetlepels fijngehakte selderijblad, 125 gram fijngehakte spinazie, 1 eetlepel fijngehakte munt of ½ theelepel gedroogde munt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie. Bereidingswijze: Giet de spliterwten af en doe ze met de bouillon, peper en zout in een grote pan. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur sudderen of tot de erwten gaar zijn. Verhit intussen de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Doe daarna de wortel en de selderij erbij en fruit daarna nog eens 2 minuten. Doe dan de spinazie erbij en fruit nog 1 minuut. Doe de groenten in de soep en kook nog 30 minuten zachtjes door. Wrijf de soep door een zeef en pureer haar. Laat het weer koken en roer de munt en de peterselie erdoor. |