Bertha87 | dinsdag 20 april 2004 @ 15:41 |
Ik ben op dieet en moet nu veel salades/raukorst eten. Iemand een lekker recept in de aanbieding.. Thnx | |
Dirkh | dinsdag 20 april 2004 @ 15:44 |
Zakje uit de supermarkt met gemengde sla. Dot slasaus er door, gesnipperd uitje, augurkje, peper en zout en een beetje suiker. Voila. (i.v.m. dieet kan je natuurlijk een zoetmaker gebruiken en van die speciale slasaus) | |
Mimi_Rei | dinsdag 20 april 2004 @ 16:44 |
Ik weet niet of je van geitenkaas houdt en of het in je dieet past,maar ik maak het zelf altijd erg graag. Benodigdheden: - (gemengde) ijsberg sla - pijnboompitten - walnoten - geitenkaas (een zachte zodat hij een beetje smelt in de oven) - een honingdressing (er is een appel-honingderessing van dacht knorr die erg lekker is) Je zet de oven aan op 180 C (heteluchtoven), Dan maak je op een bord een bedje van de sla. De pijnboompitten rooster je een beetje in een pan (zonder olie of boter) totdat ze een beetje goud bruin zijn (pasop! dit gaat redelijk snel) En laat ze eerst een beetje afkoelen. Onder tussen is de over warm, doen de geitenkaas in een ovenbestendige schaal en zet deze in de over. De kaas zal er ongeveer 10 min in de oven moeten (kan ook langer zijn, maar de hele kaas moet een beetje gesmolte zijn) Breek de walnoten in kleine stukjes en doe ze samen met de pijnboompitten over de sla. Zodra de geitenkaas klaar is leg je het op de sla. Als laaste doe je dan de dressing er over. En klaar is het. Het lijkt misschien veel werk maar dat valt echt heel erg mee. | |
Mimi_Rei | dinsdag 20 april 2004 @ 17:00 |
Een sladade met kipfilet is ook er lekker (al zegt ik het zelf`) Benodigdheden: - (gemengde) ijsberg sla - kipfilet - aardbeien - brie - cashewnoten - frambozedressing Snij de kipfilet in wat kleinere lange stukjes. Kruid ze met kippenkruiden of alleen met peper en zout .Bak de kipfilet (op de verpakking staat hoelang). Maak weer een bedje van sla op een bord. Snij ook de aardbeien en de brie een stukjes, leg ze daar naar op de sla. Voeg ook de cashewnoten toe aan de sla. Voordat je de kipfilet er ook bij doet is het handig eerst de dressing er over heen te doen en daarna pas de kipfilet. En je heb weer een heerlijke salade. | |
Bertha87 | dinsdag 20 april 2004 @ 18:57 |
quote:Klinkt heel erg lekker... Moeten we maar eens gaan proberen... ![]() | |
SuperRembo | dinsdag 20 april 2004 @ 20:37 |
Van heel simpel: verse kruiden als munt, basilicum en coriander dressing van olie, citroensap, gember, knoflook en lichte sojasaus. tot wat ingewikkelder. Maar echt fout kan 't volgens mij niet gaan. Een beetje experimenteren met dressings. Gewoon een scheutje vruchtensap kan ook. | |
Againzender | dinsdag 20 april 2004 @ 20:50 |
quote:Waarom moet men (is dit typisch Nederlands soms?) in hemelsnaam altijd suiker door zijn salade gooien ![]() Dat verpest voor mij nou echt dat lekkere frisse idee. | |
Phoenixx | dinsdag 20 april 2004 @ 20:59 |
Een klassieker: Waldorfsaladequote:Om het geheel iets "slanker" aan te kleden, kan je de mayonaise (voor een groot gedeelte) vervangen door yoghurt, kwark of fritessaus of zo. Eet smakelijk! ![]() | |
Bertha87 | woensdag 21 april 2004 @ 09:15 |
quote:Dank je... Ik ga het meteen proberen... ![]() | |
Rewimo | woensdag 21 april 2004 @ 15:10 |
Een rijpe avocado in blokjes snijden. Blikje mandarijntjes uit laten lekken (sap nog even bewaren). Banaan in plakjes snijden. Fruit door elkaar mengen in schaal. Sausje mixen van eetlepel mayonaise, beetje ketchup, beetje mandarijnensap, knoflook en paprikapoeder. Alles goed door elkaar mengen en een poosje in laten trekken in de koelkast. Koud serveren. Erg lekker met frietjes en (gemarineerde) kipfilet. | |
Eleanah | woensdag 21 april 2004 @ 15:13 |
hmja.. ik weet niet psies hoe het met de cal. erin zitten maar tis om je vingers bij af te likken..althans...dat is mijn mening.. en die van mijn vrienden en kenissen die speciaal verzoeken om dit te maken als ik ze uitnodig.![]() 1 zakje ijsbergsla 1 blikje crispy mais 1 stukje gerookte kipfilet oregano 1 a 2 teentjes knoflook melk beetje olijf olie ff kipputjuh in stukkies snijden.. ik haal zelf altijd het velletje eraf omdat ik dat wat taai vind, ff dressing maken van olie en melk..gewoon lekker scheutje melk..je sla moet er niet in zwemmen ![]() | |
Koningin | woensdag 21 april 2004 @ 16:23 |
Wel jammer dat bijv. feta en brie erg vet zijn en dus niet zo goed zijn als je met een dieet bezig bent. Dat is juist het lekkerste van de salade. | |
Eleanah | woensdag 21 april 2004 @ 16:55 |
Is het niet zo dat er in feta gemaakt van koeienmelk minder vet etc. zit dan in geitenkaas feta??? | |
Mimi_Rei | woensdag 21 april 2004 @ 16:55 |
quote:Wat ook erg lekker is om daarbij nog annanas en kip te doen. ![]() | |
Eleanah | woensdag 21 april 2004 @ 17:07 |
Jaaaaaaaa er schiet me weer een receptje te binnen, Je hebt nodig voor ongeveer 2 sla junks: 1 komkommer provencaalse kruiden zongedroogde tomaten op olie ( anders word het helemaal zo'n droge hap) klein stukje feta ( dus ff voor de smaak he) 2 pommedinges tomaten ( godddddddddelijk lekker) 1 zakje gemende sla ( lollo rosso, lollo biondo en nog wat van dat soort) je snijd de komkommer in 2e ( lengte)wel ff schillen, en dan in lekkere grove stukkies, dan snij je ongeveer 4 a 5 zongedroogde tomaatjes in stukkies.. door de olie heb je meteen een beetje dressing voor in je sla, feta in stukkies..gewone tomaat in stukjes..alles ff lekker door elkaar husselen...... owja..ik vergeet nog een uitje in fijne stukjes gesneden..en dan je ff lekker uitleven met de provencaalse kruiden..... mjummieeeeeeeee .. enne..gewoon lekker bruin afbak broodje erbij..en je hebt een super lekkere maaltijd [ Bericht 0% gewijzigd door Eleanah op 21-04-2004 17:30:03 ] | |
miss_dynastie | woensdag 21 april 2004 @ 17:14 |
Ow heerlijk ![]() Geen eigen bijdrage van mij, mijn simpele en favo salade is gewoon wat tomaat, zout en ui ![]() | |
Mimi_Rei | donderdag 22 april 2004 @ 20:26 |
Nog eentje ![]() - mozarella - komkommer - tomaten - basilicum blaadjes - olijf olie, balsamico en wat kruiden naar eige keuze voor de dressing Snij de mozarella, komkommer en tomaten in schijfjes/plakjes. Leg ze om en om op een bord of in een schaal. Leg er lekker veel basilicum blaadjes op en daarna de dressing. Heerlijk!! Als je niet van de dressing houdt kan je er ook gewoon wat peper en zout over doen. ![]() | |
La_Guiri | donderdag 22 april 2004 @ 22:20 |
Linzensalade Linzen, tomaten, blokjes kaas, in knoflook gebakken champignons met peper, zout, olijfolie en een beetje citroensap. | |
Whiskers | vrijdag 23 april 2004 @ 09:39 |
magere dressing voor een willleurig kant en klaar pakje sla of rauwkost: neem wat citroensap (liefst vers, anders uit z'n geel flesje) en mix dat met suikervervanger in poedervorm. Lekker Fris ![]() |