FOK!forum / Culinesse à gogo / Gezocht makkelijke salades/rauwkost...
Bertha87dinsdag 20 april 2004 @ 15:41
Ik ben op dieet en moet nu veel salades/raukorst eten.
Iemand een lekker recept in de aanbieding..
Thnx
Dirkhdinsdag 20 april 2004 @ 15:44
Zakje uit de supermarkt met gemengde sla.
Dot slasaus er door, gesnipperd uitje, augurkje, peper en zout en een beetje suiker. Voila. (i.v.m. dieet kan je natuurlijk een zoetmaker gebruiken en van die speciale slasaus)
Mimi_Reidinsdag 20 april 2004 @ 16:44
Ik weet niet of je van geitenkaas houdt en of het in je dieet past,maar ik maak het zelf altijd erg graag.

Benodigdheden:
- (gemengde) ijsberg sla
- pijnboompitten
- walnoten
- geitenkaas (een zachte zodat hij een beetje smelt in de oven)
- een honingdressing (er is een appel-honingderessing van dacht knorr die erg lekker is)

Je zet de oven aan op 180 C (heteluchtoven), Dan maak je op een bord een bedje van de sla. De pijnboompitten rooster je een beetje in een pan (zonder olie of boter) totdat ze een beetje goud bruin zijn (pasop! dit gaat redelijk snel) En laat ze eerst een beetje afkoelen. Onder tussen is de over warm, doen de geitenkaas in een ovenbestendige schaal en zet deze in de over. De kaas zal er ongeveer 10 min in de oven moeten (kan ook langer zijn, maar de hele kaas moet een beetje gesmolte zijn) Breek de walnoten in kleine stukjes en doe ze samen met de pijnboompitten over de sla. Zodra de geitenkaas klaar is leg je het op de sla. Als laaste doe je dan de dressing er over. En klaar is het. Het lijkt misschien veel werk maar dat valt echt heel erg mee.

Mimi_Reidinsdag 20 april 2004 @ 17:00
Een sladade met kipfilet is ook er lekker (al zegt ik het zelf`)

Benodigdheden:
- (gemengde) ijsberg sla
- kipfilet
- aardbeien
- brie
- cashewnoten
- frambozedressing

Snij de kipfilet in wat kleinere lange stukjes. Kruid ze met kippenkruiden of alleen met peper en zout .Bak de kipfilet (op de verpakking staat hoelang). Maak weer een bedje van sla op een bord. Snij ook de aardbeien en de brie een stukjes, leg ze daar naar op de sla. Voeg ook de cashewnoten toe aan de sla. Voordat je de kipfilet er ook bij doet is het handig eerst de dressing er over heen te doen en daarna pas de kipfilet. En je heb weer een heerlijke salade.
Bertha87dinsdag 20 april 2004 @ 18:57
quote:
Op dinsdag 20 april 2004 17:00 schreef Mimi_Rei het volgende:

[...]
Klinkt heel erg lekker... Moeten we maar eens gaan proberen...
SuperRembodinsdag 20 april 2004 @ 20:37
Van heel simpel:

  • Geraspte winterwortel, appel, sinaasappel, rozijnen

  • Witlof, appel, sinaasappel

  • Tomaat, komkommer, olijven, feta

  • Gegrilde paprika, mozzarella, olijfolie+citoensap

  • Sla, rucola, (geblancheerde) peultjes/sugar snaps, walnoten, olijfolie+citoensap

  • Tauge, groene paprika, rucola, komkommer, (chinese) kool, sugar snaps
    verse kruiden als munt, basilicum en coriander
    dressing van olie, citroensap, gember, knoflook en lichte sojasaus.

    tot wat ingewikkelder. Maar echt fout kan 't volgens mij niet gaan. Een beetje experimenteren met dressings. Gewoon een scheutje vruchtensap kan ook.
  • Againzenderdinsdag 20 april 2004 @ 20:50
    quote:
    Op dinsdag 20 april 2004 15:44 schreef Dirkh het volgende:
    Zakje uit de supermarkt met gemengde sla.
    Dot slasaus er door, gesnipperd uitje, augurkje, peper en zout en een beetje suiker. Voila. (i.v.m. dieet kan je natuurlijk een zoetmaker gebruiken en van die speciale slasaus)
    Waarom moet men (is dit typisch Nederlands soms?) in hemelsnaam altijd suiker door zijn salade gooien
    Dat verpest voor mij nou echt dat lekkere frisse idee.
    Phoenixxdinsdag 20 april 2004 @ 20:59
    Een klassieker: Waldorfsalade
    quote:
    Voor 6 personen

  • 3 middelgrote rode appels
  • 2 middelgrote groene appels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1/4 kopje halve walnoten
  • 0,6 dl mayonaise
  • 2 el vinaigrette
  • 1 el zure room

    De appels in vieren snijden, klokhuis verwijderen en appel in blokjes van 2 cm snijden.
    In een grote kom doen en bleekselderij en noten toevoegen.
    De mayonaise in een kommetje mengen met de vinaigrette en zure room. Goed kloppen. Door de salade mengen. Direct serveren.
  • Om het geheel iets "slanker" aan te kleden, kan je de mayonaise (voor een groot gedeelte) vervangen door yoghurt, kwark of fritessaus of zo.

    Eet smakelijk!
    Bertha87woensdag 21 april 2004 @ 09:15
    quote:
    Op dinsdag 20 april 2004 20:59 schreef Phoenixx het volgende:
    Een klassieker: Waldorfsalade
    [..]

    [..]

    Eet smakelijk!
    Dank je... Ik ga het meteen proberen...
    Rewimowoensdag 21 april 2004 @ 15:10
    Een rijpe avocado in blokjes snijden.
    Blikje mandarijntjes uit laten lekken (sap nog even bewaren).
    Banaan in plakjes snijden.
    Fruit door elkaar mengen in schaal.

    Sausje mixen van eetlepel mayonaise, beetje ketchup, beetje mandarijnensap, knoflook en paprikapoeder.
    Alles goed door elkaar mengen en een poosje in laten trekken in de koelkast.
    Koud serveren.

    Erg lekker met frietjes en (gemarineerde) kipfilet.
    Eleanahwoensdag 21 april 2004 @ 15:13
    hmja.. ik weet niet psies hoe het met de cal. erin zitten maar tis om je vingers bij af te likken..althans...dat is mijn mening.. en die van mijn vrienden en kenissen die speciaal verzoeken om dit te maken als ik ze uitnodig.



    1 zakje ijsbergsla
    1 blikje crispy mais
    1 stukje gerookte kipfilet
    oregano
    1 a 2 teentjes knoflook
    melk
    beetje olijf olie

    ff kipputjuh in stukkies snijden.. ik haal zelf altijd het velletje eraf omdat ik dat wat taai vind,
    ff dressing maken van olie en melk..gewoon lekker scheutje melk..je sla moet er niet in zwemmen je gooit je sla en dressing door elkaar.. mais erdoor.. geperst teentje knoflook..ff roeren..en dan rijk bestrooien met oregano.. is vooral lekker bij pasta met wat gegrild vlees ofzo
    Koninginwoensdag 21 april 2004 @ 16:23
    Wel jammer dat bijv. feta en brie erg vet zijn en dus niet zo goed zijn als je met een dieet bezig bent. Dat is juist het lekkerste van de salade.
    Eleanahwoensdag 21 april 2004 @ 16:55
    Is het niet zo dat er in feta gemaakt van koeienmelk minder vet etc. zit dan in geitenkaas feta???
    Mimi_Reiwoensdag 21 april 2004 @ 16:55
    quote:
    Op dinsdag 20 april 2004 20:59 schreef Phoenixx het volgende:
    Een klassieker: Waldorfsalade
    [..]
    Wat ook erg lekker is om daarbij nog annanas en kip te doen.
    Eleanahwoensdag 21 april 2004 @ 17:07
    Jaaaaaaaa er schiet me weer een receptje te binnen,

    Je hebt nodig voor ongeveer 2 sla junks:

    1 komkommer
    provencaalse kruiden
    zongedroogde tomaten op olie ( anders word het helemaal zo'n droge hap)
    klein stukje feta ( dus ff voor de smaak he)
    2 pommedinges tomaten ( godddddddddelijk lekker)
    1 zakje gemende sla ( lollo rosso, lollo biondo en nog wat van dat soort)

    je snijd de komkommer in 2e ( lengte)wel ff schillen, en dan in lekkere grove stukkies,
    dan snij je ongeveer 4 a 5 zongedroogde tomaatjes in stukkies.. door de olie heb je meteen een beetje dressing voor in je sla, feta in stukkies..gewone tomaat in stukjes..alles ff lekker door elkaar husselen...... owja..ik vergeet nog een uitje in fijne stukjes gesneden..en dan je ff lekker uitleven met de provencaalse kruiden..... mjummieeeeeeeee .. enne..gewoon lekker bruin afbak broodje erbij..en je hebt een super lekkere maaltijd

    [ Bericht 0% gewijzigd door Eleanah op 21-04-2004 17:30:03 ]
    miss_dynastiewoensdag 21 april 2004 @ 17:14
    Ow heerlijk
    Geen eigen bijdrage van mij, mijn simpele en favo salade is gewoon wat tomaat, zout en ui
    Mimi_Reidonderdag 22 april 2004 @ 20:26
    Nog eentje

    - mozarella
    - komkommer
    - tomaten
    - basilicum blaadjes
    - olijf olie, balsamico en wat kruiden naar eige keuze voor de dressing

    Snij de mozarella, komkommer en tomaten in schijfjes/plakjes. Leg ze om en om op een bord of in een schaal. Leg er lekker veel basilicum blaadjes op en daarna de dressing. Heerlijk!! Als je niet van de dressing houdt kan je er ook gewoon wat peper en zout over doen.
    La_Guiridonderdag 22 april 2004 @ 22:20
    Linzensalade

    Linzen, tomaten, blokjes kaas, in knoflook gebakken champignons met peper, zout, olijfolie en een beetje citroensap.
    Whiskersvrijdag 23 april 2004 @ 09:39
    magere dressing voor een willleurig kant en klaar pakje sla of rauwkost: neem wat citroensap (liefst vers, anders uit z'n geel flesje) en mix dat met suikervervanger in poedervorm. Lekker Fris