abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_18555213
Misschien is wel een hele domme vraag, maar ik snap het verschil tussen al die romen niet helemaal. Soms staat er in een recept gewoon "room", maar dan word ik bij de supermarkt geconfronteerd met tig verschillende soorten room. Welke moet ik dan hebben? Is hoeverre zijn de soorten "inwisselbaar" voor elkaar (en nee, dan bedoel ik niet koksroom in de koffie)?
  dinsdag 20 april 2004 @ 10:33:55 #2
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_18555580
slagroom heeft een vetpercentage van minimaal 35 procent

koksroom:aan deze produkten die een vetgehalte hebben van 25%, Zijn verdikking.s middel emuglatoren toegevoegd, het zijn daarom geen zuivel produkten

halfroom vetpercentage van tussen de10-20%

koffieroom: tussen de20-35 procent.
  dinsdag 20 april 2004 @ 10:36:43 #3
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_18555630
ow nog wat vergeten:

room is ongezoete slagroom met wederom een vetpercentage van minimaal 35 procent
pi_18555739
als er room in een recept staat voor warme gerechten kun je het beste koksroom nemen.
Rammstein: Dortmund 2001, HMH 2001, Pinkpop 2002, Arnhem 2002, Dortmund 2004, Berlijn 2005
pi_18555826
quote:
Op dinsdag 20 april 2004 10:42 schreef Mr_Rammstein het volgende:
als er room in een recept staat voor warme gerechten kun je het beste koksroom nemen.
Qua gemak wel ja, ik vraag me af of de smaak anders wordt...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_18555859
quote:
Op dinsdag 20 april 2004 10:42 schreef Mr_Rammstein het volgende:
als er room in een recept staat voor warme gerechten kun je het beste koksroom nemen.
Dat is meer iets voor de 'mindere' koks.
1. En zet die zuiger op je fontanelletje!
  dinsdag 20 april 2004 @ 11:01:38 #7
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_18556033
echte room gebruiken dus met flink wat vet moet natuurlijk wel smaak hebben
  † In Memoriam † dinsdag 20 april 2004 @ 11:13:50 #8
43556 miss_dynastie
pi_18556227
quote:
Op dinsdag 20 april 2004 10:42 schreef Mr_Rammstein het volgende:
als er room in een recept staat voor warme gerechten kun je het beste koksroom nemen.
En dan gebruik ik dus koffieroom
Koksroom is me veel te duur en ik proef het verschil niet.
  dinsdag 20 april 2004 @ 12:17:40 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18557320
quote:
Op dinsdag 20 april 2004 10:42 schreef Mr_Rammstein het volgende:
als er room in een recept staat voor warme gerechten kun je het beste koksroom nemen.
Onzin
Echte room gebruiken is veel lekkerder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 april 2004 @ 12:19:13 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18557339
quote:
Op dinsdag 20 april 2004 11:13 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

En dan gebruik ik dus koffieroom
Koksroom is me veel te duur en ik proef het verschil niet.
Pakjes slagroom bij de Aldi, goedkoop, maanden houdbaar en de smaak is prima.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_18557439
Hopelijk weet iemand nu ook het antwoord op mijn room-vragen van enige tijd terug: Single & double cream
"The question of whether computers can think is like the question of whether submarines can swim."
Edsger Wybe Dijkstra [1930-2002]
  dinsdag 20 april 2004 @ 12:23:53 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18557449
Trouwens verschillen de vetpercentages per land.
Slagroom is in nederland altijd zon 35 % vet, in duitsland eigenlijk meestal 30% en veel minder lekker, en het GODDELIJKE Clotted Cream is alleen in engeland te krijgen (55% vet minstens, en daarom niet geschikt om te koken) en Double Cream net zo (50% vet)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 april 2004 @ 12:25:08 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18557472
quote:
Op dinsdag 20 april 2004 12:23 schreef Safari het volgende:
Hopelijk weet iemand nu ook het antwoord op mijn room-vragen van enige tijd terug: Single & double cream Hihi


http://www.waitrose.com/f(...)117
style="font-size: 10px;">quote:
Channel Island extra thick double cream
A rich, thick cream that is made with milk from Guernsey and Jersey cows, it can be used straight from the tub. It has a fat content of 48%.
Uses: Spoon over puddings or fruit or add to sauces for a rich, creamy taste. Also ideal for using to fill sponge cakes or gateaux.
To store: Keep in the fridge for up to 5 days, once opened use within 3 days and consume by the use by date.

Clotted cream
Clotted cream is the thickest and richest type of cream available and is traditionally made in Devon or Cornwall. The cream is gently scalded to produce its golden crust. It has a spoonable consistency and does not need to be whipped before serving. It has a fat content of 55% and is not recommended for cooking because it tends to separate on heating.
Uses: Traditionally served on scones with jam, also good on fresh fruit and ice cream.
To store: Keep in the fridge for up to 2 weeks and consume by the use by date. It can be frozen for up to 1 month.

Crème fraîche
This is fresh cream which is treated with a bacteria culture that thickens it and gives it a slightly sour taste. It is suitable for spooning, is widely used in French cookery and is becoming increasingly popular in Britain. It has a fat content of 39% and cannot be whipped. For a healthier alternative choose the half fat version.
Uses: Crème fraîche is ideal for serving with fruit and puddings, it can also be used for making salad dressings and dips. It can be used in cooking to add a creamy taste to curries, sauces and casseroles.
To store: Keep in the fridge for up to 5 days, once opened use within 3 days and consume by the use by date. It cannot be frozen.

Double cream
This is the most versatile type of fresh cream, it can be used as it is or whipped. Double cream contains 48% fat.
Uses: It can be used as a pouring cream over fruit and puddings, used in cooking or whipped and incorporated into dishes or served separately. Whipped double cream can be spooned or piped on to desserts and cakes.
To store: Keep in the fridge for up to 5 days, once opened use within 3 days and consume by the use by date. It can be frozen for up to 2 months when lightly whipped.

Extra thick single cream
This has the same fat content as single cream (18%) but it has been homogenised to produce a thick spoonable consistency similar to double cream: it cannot be whipped.
Uses: Serve with fruit and desserts.
To store: Keep in the fridge for up to 5 days, once opened use within 3 days and consume by the use by date. It is unsuitable for freezing.

Flavoured creams
Available at Christmas, Brandy cream and Calvados and cinnamon cream are made from a combination of double cream, sugar and alcohol.
Uses: Serve with Christmas pudding, apple tart or any chocolate or nut pudding. Spoon over warm mince pies or use to fill brandy snaps. A spoonful of flavoured cream in hot chocolate is delicious.
To store: Keep in the fridge and consume by the use by date. Once opened use within 3 days.

Goat's milk double cream
Made from pasteurised goat's milk from St Helen's Farm in Yorkshire, goat's milk double cream has an ice white appearance and tastes smooth and mild. Goat's milk double cream is suitable for cow's milk-free and vegetarian diets.
Uses: It can be used for whipping, pouring or simply spooning on to desserts.
To store: Keep in the fridge for up to 5 days, once opened use within 3 days and consume by the use by date. It can be frozen for up to 2 months when lightly whipped.

Organic extra thick cream
Organic thick cream is made from milk produced on farms practising organic farming methods to Soil Association standards.
Uses: Spoon on to fruit, puddings and cakes or add to soups and sauces for a rich creamy taste.
To store: Keep in the fridge for up to 5 days, once opened use within 3 days and consume by the use by date. It is unsuitable for freezing.

Reduced fat extra thick cream
With 50% less fat than standard thick double cream but all the delicious flavour, this cream contains 24% fat. It is not suitable for whipping or boiling.
Uses: Serve with fruit or puddings or use in cooking for a rich, creamy flavour.
To store: Keep in the fridge for up to 5 days, once opened use within 3 days and consume by the use by date. It is unsuitable for freezing.

Reduced fat single cream
With 25% less fat than standard single cream (it has 12% fat) this is an ideal low fat alternative. It is not suitable for whipping or boiling.
Uses: In sauces, soups and dressings and coffee and to pour over fruit.
To store: Keep in the fridge for up to 5 days, once opened use within 3 days and consume by the use by date. It is unsuitable for freezing.

Single cream
Single cream is a thin cream traditionally used for pouring and for enriching cooked dishes, it contains 18% fat.
Uses: For pouring over fruit and puddings and in cooking, especially in soups and sauces although it should never be allowed to boil. It is not suitable for whipping.
To store: Keep in the fridge for up to 5 days, once opened use within 3 days and consume by the use by date. It cannot be frozen unless it is incorporated into a cooked dish.

Soured cream
This is a tangy cream made from fresh single cream. It has a thick texture and a mildly acidic taste. It is commercially soured by adding a culture - similar to that used in the production of yogurt. It has a fat content of 18% and cannot be whipped.
Uses: It can be used in savoury dishes such as beef stroganoff and soups and as a base for savoury dips.
To store: Keep in the fridge for up to 5 days, once opened use within 3 days and consume by the use by date. It cannot be frozen.

Whipping cream
This cream will whip to double its original volume, which makes it perfect for adding to dishes where a light, creamy result is needed. Whipping cream contains 38% fat.
Uses: Perfect for mousses and soufflés, filling cakes and gateaux, decorating trifles and topping fruit and ice cream. Float whipped cream on coffee or hot chocolate. Once whipped the cream does not hold its volume for long so it should be used straight away.
To store: Keep in the fridge for up to 5 days, once opened use within 3 days and consume by the use by date. Whipping cream can be frozen for up to 2 months when lightly whipped.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_18557541
quote:
Op dinsdag 20 april 2004 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Clotted Cream is alleen in engeland te krijgen (55% vet minstens, en daarom niet geschikt om te koken) en Double Cream net zo (50% vet)
Maar welk alternatief kan ik in Nederland dan het beste gebruiken voor double cream?
"The question of whether computers can think is like the question of whether submarines can swim."
Edsger Wybe Dijkstra [1930-2002]
  dinsdag 20 april 2004 @ 12:30:23 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18557609
quote:
Op dinsdag 20 april 2004 12:27 schreef Safari het volgende:

[..]

Maar welk alternatief kan ik in Nederland dan het beste gebruiken voor double cream?
Geen,
Slagroom komt er het dichtste bij, maar is een magere afspiegeling ervan.
Je zou naar de boer kunnen gaan en rauwe melk kunnen kopen, en deze een dag laten staan in de koelkast en dan de room er af scheppen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 april 2004 @ 13:02:22 #16
43790 IJzercookie
De specialiteit uit Vld
pi_18558332
de soort room die je gebruikt is ook afhankelijk van het gerecht. Bij koude gerechten moet je een andere room gebruiken dan bij warme gerechten.. maar welke precies?
Ik kijk altijd op de verpakking in de winkel.
That's the way the cookie crumbles
pi_18558753
quote:
Op dinsdag 20 april 2004 12:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pakjes slagroom bij de Aldi, goedkoop, maanden houdbaar en de smaak is prima.
JA!!! WIj hebben ook standaard die pakjes van de Aldi in de kast staan. Is wel echt heeeeeel erg handig. (Nutteloze info he?)
  dinsdag 20 april 2004 @ 13:58:53 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18559626
quote:
Op dinsdag 20 april 2004 13:02 schreef IJzercookie het volgende:
de soort room die je gebruikt is ook afhankelijk van het gerecht. Bij koude gerechten moet je een andere room gebruiken dan bij warme gerechten.. maar welke precies?
Ik kijk altijd op de verpakking in de winkel.
Gebruik altijd Slagroom,
Hoe vetter the better.
Als we het over zure room hebben. koop dan altijd degene met het hoogste vetgehalte.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 april 2004 @ 14:11:51 #19
15405 stigchel
Dit is waar!
pi_18559907
Je kunt double cream vervangen door slagroom. Het gaat om de room. Double cream is gewoon de standaard, geen hond die de moeite neemt een andere soort room uit te kiezen.
Merk op dat room, melk en boter dicht tegen elkaar aanliggen. Als het echt moddervet moet zijn kun je de slagroom altijd met een klontje boter verrijken. Voor sauzen en soepen is slagroom prima, voor toetjes en spuitroom is slagroom perfect. Voor gerechten die lang in de oven moeten, zoals een gratin kun je beter koksroom gebruiken omdat die minder snel splijt.
  dinsdag 20 april 2004 @ 14:29:49 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18560364
quote:
Op dinsdag 20 april 2004 14:11 schreef stigchel het volgende:
Je kunt double cream vervangen door slagroom. Het gaat om de room. Double cream is gewoon de standaard, geen hond die de moeite neemt een andere soort room uit te kiezen.
Merk op dat room, melk en boter dicht tegen elkaar aanliggen. Als het echt moddervet moet zijn kun je de slagroom altijd met een klontje boter verrijken. Voor sauzen en soepen is slagroom prima, voor toetjes en spuitroom is slagroom perfect. Voor gerechten die lang in de oven moeten, zoals een gratin kun je beter koksroom gebruiken omdat die minder snel splijt.
Volgens mij heb je nog nooit aarbeien of scones met Double Cream gegeten. En het is de hele bedoeling van een gratin dat de room veranderd van structuur en smaak, daarom smaakt een goeie gratin ook kazig zonder dat er kaas in zit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_18585869
Kennelijk toch niet zo'n domme vraag. Ok, ik zal het onthouden: bij twijfel neme men slagroom.
  donderdag 22 april 2004 @ 21:16:07 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18618814
Nee, Neem altijd! slagroom als je in Nederland inkoopt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 april 2004 @ 19:21:00 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18639164
Wat ik me nu afvraag:
Nederlandse koeien zijn erop ge-fokt een melk te leveren met een hoog eiwit gehalte, vanwege de kaasmakerij.
In andere landen zijn koeien op andere specs gefokt, hetzij boter, of vlees.
Als je nu een koe hebt met een hoger vetaandeel in de melk, krijg je dan meer room, of vettere room?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 24 april 2004 @ 16:25:29 #24
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_18654232
quote:
Op vrijdag 23 april 2004 19:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat ik me nu afvraag:
Nederlandse koeien zijn erop ge-fokt een melk te leveren met een hoog eiwit gehalte, vanwege de kaasmakerij.
...en in Ierland geven ze melk met 35% alcohol ?ja, sorry, kon het niet laten

Maar nu even sereneus, bedankt voor die tip van de slagroom van de Aldi, ik stak het tot nog toe onder stoelen en banken dat ik die gebruiktevond 'm namelijk ook heel best te hebben
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')