abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 8 mei 2004 @ 10:39:22 #51
76608 Amalia
Just me!!!
pi_18972167
wie heeft er nog een blik zon staan...
  zaterdag 8 mei 2004 @ 11:59:25 #52
67128 capibar
Ondertitels zijn overschat.
pi_18973148
quote:
Op zondag 2 mei 2004 17:12 schreef Amalia het volgende:

[..]

helemaal mee eens... en als je dan klaar bent.. kun je nog na genieten van de gloeiende kolen.....
wij gooiden vroegen dan altijd nog frietjes erop
pi_18977368
Dat gaan wij morgen ook doen hoor een barbeque dat doe we dan in de middag he. Ik hoop toch op wat mooi weer dan hoor. ja toch?
  zaterdag 8 mei 2004 @ 16:22:19 #54
67128 capibar
Ondertitels zijn overschat.
pi_18977578
quote:
Op zaterdag 8 mei 2004 16:07 schreef Ingeborg het volgende:
Dat gaan wij morgen ook doen hoor een barbeque dat doe we dan in de middag he. Ik hoop toch op wat mooi weer dan hoor. ja toch?
volgens mij zou het morgen de hele dag regen
pi_18979713
ach gut nee toch?
pi_18995138
quote:
Op maandag 26 april 2004 23:06 schreef Shark.Bait het volgende:

[..]

Yeeeeeeah Mate! Down Undah is the land of the Barbie's.

Good on Ya!


ISBN Nummer a.u.b.
Ben weer eens thuis langsgeweest. hier is het ISBN nummer
0949892246
  zondag 9 mei 2004 @ 14:54:40 #57
67128 capibar
Ondertitels zijn overschat.
pi_18995152
quote:
Op zaterdag 8 mei 2004 18:13 schreef Ingeborg het volgende:
ach gut nee toch?
het valt wel mee nu, maat het is nogsteeds niet echt bbq weer
  zondag 9 mei 2004 @ 15:00:49 #58
32422 engessa
Who's dirty?
pi_18995257
Ik heb met Koninginnedag geBBQ'ed. Erg lekker, vers gevangen forel erop.

En hamburgers, slavinken (geen succes), frikandellen en kip.
  zondag 9 mei 2004 @ 21:11:40 #59
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19003626
quote:
Op zaterdag 8 mei 2004 16:07 schreef Ingeborg het volgende:
Dat gaan wij morgen ook doen hoor een barbeque dat doe we dan in de middag he. Ik hoop toch op wat mooi weer dan hoor. ja toch?
En kon het hier motregen
  maandag 10 mei 2004 @ 11:10:33 #60
76608 Amalia
Just me!!!
pi_19013428
JA JA heb hem gister avond aan gehad..... de sate marinade van conimex is toch heerlijk!!
pi_19040684
Mhh heb van het weekend met vrienden gebbqt en hun doen oesters en slakken op de bbq!!!!
Ik hoef het niet, maar hun vinden het erg lekker... misschien een tip voor de liefhebbers?
pi_19040837
quote:
Op zondag 9 mei 2004 14:54 schreef capibar het volgende:

[..]

het valt wel mee nu, maat het is nogsteeds niet echt bbq weer
Het was toch nog wel een mooie dag hoor ja toch?
Maar de barbeque is toch maar niet doorgezet hoor Jor was niet in een beste stemming nee.
pi_19157121
Morgen voor het eerst dit jaar weer eens bbq'en. De spareribs hebben net al in de marinade gegaard in de oven, en de marinade staat nu in te koken om ze straks nog lekker mee in te smeren. De aardappelsalade is net gemaakt en het satevlees ligt ook al in de marinade.

Iemand nog lekkere recepten voor sausjes? Voor knoflooksaus en satesaus word iig al gezorgd.
  zaterdag 15 mei 2004 @ 22:45:47 #64
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19158612
BBQ saus
25 gram boter
1 fijngehakte ui
1 teen knoflook
2 eetl. wijnazijn
150 ml bouillon
1/2 theelepl mosterd
2 eetl.bruine kandij
1 schijf citroen
1 laurierblad
Snufje cayennenpeper
2 eetl. worcestershiresaus
6 eetl. tomatenketchup
2 eetl. tomaten puree
Peper en zout

Smelt de boter in een sauspan en fruit daarin de ui en de knoflook zacht maar niet bruin. Voeg de azijn, bouillon, mosterd, suiker, citroen, laurier en cayennepeper toe. Breng dit alles aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken. Roer de overige ingrediėnten erdoorheen en voeg peper en zout maar smaak toe. Laat nog 5 a 10 min. doorkoken.
Verwijder het schijfje citroen en het laurierblad en geef deze saus bij gegrild vlees.
  maandag 17 mei 2004 @ 09:57:00 #65
76608 Amalia
Just me!!!
pi_19188429
quote:
Op zaterdag 15 mei 2004 22:45 schreef Wolfjesfan het volgende:

BBQ saus
25 gram boter
1 fijngehakte ui
1 teen knoflook
2 eetl. wijnazijn
150 ml bouillon
1/2 theelepl mosterd
2 eetl.bruine kandij
1 schijf citroen
1 laurierblad
Snufje cayennenpeper
2 eetl. worcestershiresaus
6 eetl. tomatenketchup
2 eetl. tomaten puree
Peper en zout

Smelt de boter in een sauspan en fruit daarin de ui en de knoflook zacht maar niet bruin. Voeg de azijn, bouillon, mosterd, suiker, citroen, laurier en cayennepeper toe. Breng dit alles aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken. Roer de overige ingrediėnten erdoorheen en voeg peper en zout maar smaak toe. Laat nog 5 a 10 min. doorkoken.
Verwijder het schijfje citroen en het laurierblad en geef deze saus bij gegrild vlees.
ff geprint...en ga ik vanavond proberen....
  maandag 17 mei 2004 @ 10:57:30 #66
91676 Plato1980
Gloriosus et liber
pi_19189572
Ik hou eigenlijk niet echt van barbecuen, te veel rotzooi. Maar aangezien ik een Zuid-Afrikaanse huisgenoot heb die zodra het weer het enigzins mogelijk maakt zijn 'braai' tevoorschijn haalt gaat het er van de zomer regelmatig van komen ben ik bang.
Giallo e nero č il tuo colore,
giallo e nero Roda nel cuore.
  maandag 17 mei 2004 @ 11:59:06 #67
19840 Libris
Live from Singapore
pi_19190725
Zaterdag mijn CanadaBBQ Fiesta Le Chef (gas barbecue) bezorgd gekregen (avond ervoor besteld, erg goede service) en natuurlijk zaterdagavond meteen ingewijd met een Australische Steak, gemarineerd in honingmosterd (Jack Daniels merk). Helaas de foto's nog op mijn digicam, dus die komen een andere keer.
Wel een foto van de BBQ


Ook de Barbecue Bible aangeschaft, erg lekkere en aparte dingen
  maandag 17 mei 2004 @ 22:29:30 #68
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19204941
quote:
Op maandag 17 mei 2004 09:57 schreef Amalia het volgende:

[..]

ff geprint...en ga ik vanavond proberen....
En heeft het gesmaakt.
  maandag 17 mei 2004 @ 23:11:04 #69
67128 capibar
Ondertitels zijn overschat.
pi_19205687
is er eigenlijk verschil tussen gas,kolen en elektrische bbq's qua smaak van het vlees.
ik weet het niet want ik heb alleen maar vlees gegeten van kolen bbq's
  maandag 17 mei 2004 @ 23:22:35 #70
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19205936
quote:
Op maandag 17 mei 2004 23:11 schreef capibar het volgende:
is er eigenlijk verschil tussen gas,kolen en elektrische bbq's qua smaak van het vlees.
ik weet het niet want ik heb alleen maar vlees gegeten van kolen bbq's
Ben wel eens op `n BBQ geweest waar ze het op gas deden, maar ik miste toch iets enin de smaak en in de gezelligheid. Het heeft iest dat opflammen van de kolen. Zo heb ik ook de buren electrisch zien BBQen het leek net of ze achter het fornuis stond, niets aan. Ik zweer bij kolen.
pi_19207435
Een echte vent steekt zijn Barbecue niet aan met aanmaakblokjes
wat zijn jullie methodes?

kleine stukjes gedroogde hout, verbranden, en een paar keer bijvullen, uiteindelijk grotere blokken hout ertussen gooien, wachten tot de vlammen weggaan en dan houtskool erop

tenminste zo is het iedere keer gebeurt

beuk brand goed en lang als ik me niet vergis
  dinsdag 18 mei 2004 @ 00:28:38 #72
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19207522
Wij doen het met de verfbrander.
  dinsdag 18 mei 2004 @ 02:56:46 #73
19840 Libris
Live from Singapore
pi_19209390
Smaak tussen kolen en gas is niet echt veel verschillend, maar de gezelligheid kan ik me wel voorstellen. Mannen spelen graag met vuur Ik heb bewust voor een gas bbq gekozen vanwege de snelheid (binnen 15 minuten is ie op temperatuur) en de gemakkelijkheid (geen rotzooi). Zaterdag voor het eerst gebruikt en het was erg goed. Australische steak in een mosterdmarinade
  dinsdag 18 mei 2004 @ 10:10:45 #74
67128 capibar
Ondertitels zijn overschat.
pi_19211753
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 00:24 schreef ASSpirine het volgende:
Een echte vent steekt zijn Barbecue niet aan met aanmaakblokjes
wat zijn jullie methodes?

kleine stukjes gedroogde hout, verbranden, en een paar keer bijvullen, uiteindelijk grotere blokken hout ertussen gooien, wachten tot de vlammen weggaan en dan houtskool erop

tenminste zo is het iedere keer gebeurt

beuk brand goed en lang als ik me niet vergis
gewoon houtskool erin gooien en dan spiritus eroverheen, en hij is aan.
  dinsdag 18 mei 2004 @ 15:59:20 #75
76608 Amalia
Just me!!!
pi_19219642
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 10:10 schreef capibar het volgende:

[..]

gewoon houtskool erin gooien en dan spiritus eroverheen, en hij is aan.
hehehe het is geen vuurkorf....


ik ga toch ook echt voor de kolen hoor... heeft wat.. helemaal als je je vlees weer eens in het as laat vallen
Ps: de saus was heeeeeerlijk ! dank voor recept!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')