abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_18561097
BBQ hmmmmmmmm. Als je maar zorgt dat het vlees gaar is dan is het geen probleem. En natuurlijk moet je een goede BBQ hebben als je de bbq meister wilt worden.
  zaterdag 24 april 2004 @ 00:20:21 #27
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18644935
Morgen gaan we weer de temperatuur is goed en weinig wind (het is al 00.00 uur geweest dus vandaag
pi_18649057
Vorige week gehad. Vrijdag en zaterdag
  zondag 25 april 2004 @ 00:03:30 #29
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18664265
Was weer erg lekker. ik kan er geen genoeg van krijgen.
  zondag 25 april 2004 @ 01:32:37 #30
67128 capibar
Ondertitels zijn overschat.
pi_18665795
ik heb nog niet ge bbq't, maar ik kan niet wachten
pi_18691608
Oh oh oh wat is een goede BBQ met veel sla lekker!!
Ik ben nog aan het sparen voor een Weber BBQ, en wil eigenlijk ook wel zo'n gas-BBQ voor erbij hebben, alleen voor het makkelijke . .

Top 5 lekkerste BBQ vlees:
1. Goede steak: Weinig/geen kruiden, beetje roomboter . .
2. Spare Ribs!!
3. Kip filet, lekker gekruid, perfect gaar en niet droog
4. Worst!!! Geen meel-worst maar lekker sappig.
5. Hamburger. Niet zwart, wel knapperig.

Top 5 lekkerste BBQ vis:
1. Meerval, insmeren met roomboter, dille, beetje citroen, zout + peper, inpakken in aluminiumfolie
2. Mootje zalm, naturel of beetje honing
3. . .
4 . .
5. . .
Is er hier iemand met zo'n betonnen barbeque? Lijkt me niet echt makkelijk, wie heeft ervaring?!

[ Bericht 16% gewijzigd door togt op 26-04-2004 13:47:36 ]
ZERO tolerance wat betreft off-topic posts. Kom maar . . kom maar kom maar kom maar . . . .. . .
  maandag 26 april 2004 @ 13:54:57 #32
92555 430n
Vlaflip!?
pi_18692766
Ik heb zo'n weber bbq. (Type "one touch gold") en bevalt erg goed. Wel prijzig spul allemaal :|

Ik haal altijd Gamba's. Marineren in Ketjap Manis met wat knoflook... aan een saté-stokje rijgen... en op de bbq.
pi_18693086
Gaaf 430n, zeker prijzig, maar ja, het blijft meer dan 10 jaar goed, dus je haalt het er makkelijk uit.

Probeer gamba's ook eens met Sherry, ook erg lekker
ZERO tolerance wat betreft off-topic posts. Kom maar . . kom maar kom maar kom maar . . . .. . .
pi_18694727
webers zijn echt het geld waard. die thuis staat is bijna net zo oud als mij. Dat ding is zo'n 20 jaar en gaat gewoon mee.

Tip: aluminium bakje met water tussen de kolen leggen, bbq wordt niet te heet omdat water uit het bakje op de kolen spettert. Verbrand je je eten tenminste niet.

tip #2: grill niet schoonmaken, gewoon het zwarte erop laten. Als je de bbq gaat gebruiken hoef je enkel wat olie (of iets brandbaars) over de kolen gooien, ontstaan een paar grote vlammen en zo dood je alle bacterieen die op de grill aanwezig zijn
  maandag 26 april 2004 @ 17:44:15 #35
76608 Amalia
Just me!!!
pi_18698669
en hij is aaaaan!!
pi_18699093
O gooooooooooooooooooood zit even iedereen lekker te maken amalia!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_18699154
Nog geen bbq gezien dit jaar. Vandaag wordt t andijvie...
  maandag 26 april 2004 @ 19:04:42 #38
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18700609
Wat wij meestal oen is `n bol knoflook in aluminiumfolie pakken en dat op het rooster.
Na zo`n 20 min. kan je de tenen uitknijpen en je pure knoflookpasta op je vlees. Jummie.
  maandag 26 april 2004 @ 19:42:05 #39
76608 Amalia
Just me!!!
pi_18701598
nou.. ik heb de smaak te pakken hoor... morgen gaat ie weer aan..tuin feestje erbij.. hoppa!
  maandag 26 april 2004 @ 21:30:54 #40
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_18705368
Nederlanders kunnen over het algemeen niet BBQ-en. Afgezien van verbrand vlees wat bij de meeste wel meevalt, vergeten de meesten wat het nut van marineren is. De VOC ging speciaal specerijen uit de oost halen omdat het eten zo saai was. Je verloochent je verleden! (Niet heus, maar 't klinkt wel mooi )

Bijvoorbeeld:
ketchup, citroensap, wat sambal erbij en mixen. En hoppa...je marinade is klaar. Gooi het vlees 10 minuten tot 24 uur erin, smeer de droge bovenkant ermee in voor het omdraaien als het op de BBQ ligt. Maakt een zoutloos stuk vlees heel wat interessanter.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_18706737
marineren moet altijd, heb een kookboek dat special is voor BBQen. talloze bladzijdes. o.a. vol met marinade recepten. Maar dat is natuurlijk geen nederlands kookboek, komt uit australie.
  maandag 26 april 2004 @ 22:49:01 #42
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18707947
Ik marineer het varkensvlees altijd, meestal met sambal, ketjap,knoflook.ui,citroensap,djahe en wat aregideolie. Geroostert knoflookteentje erbij en zelfgemaakte pindasaus.
Verbranden doet het bij ons zelden, geduld is `n schone zaak.
O ja speklapjes met provencaalse kruiden is wat mij betreft een aanrader.
  maandag 26 april 2004 @ 23:06:53 #43
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_18708510
quote:
Op maandag 26 april 2004 22:12 schreef Chillmeister het volgende:
marineren moet altijd, heb een kookboek dat special is voor BBQen. talloze bladzijdes. o.a. vol met marinade recepten. Maar dat is natuurlijk geen nederlands kookboek, komt uit australie.
Yeeeeeeah Mate! Down Undah is the land of the Barbie's.

Good on Ya!


ISBN Nummer a.u.b.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_18738906
quote:
Op maandag 26 april 2004 23:06 schreef Shark.Bait het volgende:

[..]

Yeeeeeeah Mate! Down Undah is the land of the Barbie's.

Good on Ya!


ISBN Nummer a.u.b.
zal kijken wanneer ik thuis ben
  woensdag 28 april 2004 @ 14:08:12 #45
89941 The_Gladiator
Am I my own alter ego?
pi_18744386
Gister voor de derde keer aangehad in één week tijd, wel goed te doen, mooi beschutte achterplaats, mét zon tot ie ondergaat, kan niet beter. Man of acht, best gezellig.

Gaan altijd lekker veel hamburgers door, gekruide speklapjes á la minute, speciaal vlees van de slager (elke keer anders gekruide varkenslapjes), heel veel stokbrood met pindasaus, en voor de gezond wat sla....
We ride together, we die together!
  vrijdag 30 april 2004 @ 23:57:34 #46
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18802449
We hadden voor vandaag wel BBQ gepland, maar er stond teveel wind. Zo`n aslaag op je bord is niet zo lekker.
  zaterdag 1 mei 2004 @ 20:49:47 #47
76608 Amalia
Just me!!!
pi_18817109
heb hem ff gecoat.. nu moet ik vier dagen wachten (ben blij dat het weer minder is)
  zaterdag 1 mei 2004 @ 20:56:04 #48
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_18817282
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 20:51 schreef Stranger het volgende:

[..]

Ik hou er gewoon niet van, lang wachten op je troep, half verbrande/half koude burgers naarbinnen werken, en ik ben vegetarier, dus veel wordt er niet aan mij gedacht.
Je bent blijkbaar slachtoffer geworden van het principe 'zwart is goed en warm is gaar'...

Veel mensen hebben te weinig geduld voor bbq en stoken het ding veel te heet. Ik ben in het gelukkige bezit van een Weber bbq, niet zo heet stoken, lekkere lap vlees er in, deksel er op en geduld!!!


[edit]
Een paar weken geleden had ik een lezing over het onderwerp 'brandwonden'. De dame vertelde dat bij het eerste mooie weekeinde van het jaar extra mensen in de brandwondencentra worden ingedeeld omdat er dan steeds weer mensen in slagen om behalve hun bbq ook zichzelf aan te steken.

Daarom gebruik ik een Weber hourskoolaansteker, heeft wel iets weg van een miniatuur-hoogoven (laat ik daar nou toevallig werken...). Met 20 minuten kan je er niet meer met goed fatsoen bij staan, zo heet wordt het ding! Daarna wel even temperen, anders verbrand het vlees voor je er erg in hebt...
[/edit]

[edit2]
Ooit heb ik eens een gas-bbq aangestoken, maar het gas had al te lang open gestaan zodat het ding met vrij veel geweld aanging. Ik had dus geen haren meer op mijn handen en geschroeide wenkbrauwen, maar volgens mijn broer die er naast stond was mijn enige reactie ' mwuahaha '. DIt verhaal achtervolgt me nog steeds...
[/edit2]

[ Bericht 44% gewijzigd door NT-T.BartMan op 01-05-2004 21:03:51 (Brandwondenverhaal toegevoegd) ]
  zaterdag 1 mei 2004 @ 21:56:54 #49
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18819180
Ik wil BBQen op kolen Als het op gas moet kan ik net zo goed in de keuken staan.
  zondag 2 mei 2004 @ 17:12:06 #50
76608 Amalia
Just me!!!
pi_18835250
quote:
Op zaterdag 1 mei 2004 21:56 schreef Wolfjesfan het volgende:
Ik wil BBQen op kolen Als het op gas moet kan ik net zo goed in de keuken staan.
helemaal mee eens... en als je dan klaar bent.. kun je nog na genieten van de gloeiende kolen.....
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')