Maffioso | vrijdag 9 april 2004 @ 22:38 |
Hoe kan ik gevulde eieren maken en wat voor ingredienten heb ik hiervoor nodig? Ik ben nogal een kookn00b, maar ik dacht laat ik mijn familie maar is verrassen met pasen. Dus heeft iemand misschien een receptje hiervoor? | |
wunderbaum | vrijdag 9 april 2004 @ 22:41 |
Hard gekookte eieren halveren Eigeel eruit Mayonaise tot je een smeuiig mengsel hebt Evt beetje ketchup. Peper erdoor Zout erdoor Beetje Maggi erdoor Beetje kerriepoeder Tussendoor steeds proeven of het smaakt In spuitzak in eieren kwakken Garneren met beetje paprikapoeder | |
nXn | vrijdag 9 april 2004 @ 22:43 |
eieren: goed koken. mayonaise en yoghurt ![]() je haalt het eigeel uit de eieren (doormidden snijden eerst) met een theelepel. dat die je in een schaal. als je aller eigeel hebt verzamelt doe je er een schep mayo bij en 2 of 3 scheuten yoghurt. dit alles prak je door elkaar, zakje kruiden erbij en prop het in een spuit (slagroomspuit oid) dit spuit je in de eieren, en een klein druppeltje curry on top voor het lekkere effect ![]() | |
Wolfjesfan | vrijdag 9 april 2004 @ 23:07 |
quote:zalmsnippers erdoor is ook erg lekker en garneren met peterselie of kappertjes | |
Martijn_77 | zaterdag 10 april 2004 @ 11:01 |
quote:Een heel fijn gehakt uitje er door en een toefje ketchup er boven op doet ook wonderen met de smaak. | |
_wie | zaterdag 10 april 2004 @ 12:12 |
quote:en wat bieslook erbij en je bente helemaal klaar! | |
nXn | zaterdag 10 april 2004 @ 12:21 |
quote:tuurlijk en wil je geen vriendin dan gooi je er een paar teentjes knoflook doorheen ![]() | |
Jominro | maandag 12 april 2004 @ 15:20 |
quote:I.p.v ketchup gebruik ik altijd franse mosterd, niet zoveel dat het gaat overheersen. Gewoon ff proeven dus. Da's echt lekker ![]() | |
Martijn_77 | maandag 24 mei 2004 @ 23:00 |
quote:Mosterd er door heen over er overheen? | |
Martijn_77 | zondag 1 januari 2006 @ 12:57 |
Gisteren volgens het volgende recept gevulde eieren gemaakt: Benodigdheden 12 Eieren 3 EL Mayonaise 1 Ui 100 Gr Gekookte ham Paprikapoeder Aromatzout Worcestershiresaus Bereiding Ui en ham heel fijn snipperen. Gebruik hier de keukenmachine voor. Moet namelijk erg fijn gehakt worden. Eieren koken. De hard gekookte eieren halveren en het eigeel eruit In de keukenmachine met mayonaise tot een smeuiig mengsel mengen. Daarna op smaak brengen met Paprikapoede, Aromatzout en Worcestershiresaus Daarna met een spuitzak de eieren vullen eventueel garneren met beetje tomatenketchup. En het resultaat: ![]() | |
Serendips | woensdag 4 januari 2006 @ 21:17 |
Dit is ook wel een leuk recept![]() Als je het mengsel met een spuitzak in het eiwit spuit, ziet het geheel er wat verzorgder uit. Gewone gevulde eieren: 4 hardgekookte eieren 2 eetlepels mayonaise 1 theelepel mosterd bieslook tijm peper en zout ketchup Gevulde pesto eieren: 4 hardgekookte eieren 1,5 eetlepel pesto 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels Parmezaanse kaas kappertjes Kook en pel eerst de eieren. Laat ze afkoelen en snij ze vervolgens doormidden. Haal de eidooier eruit en pers deze door een zeef. Verdeel het eigeel over twee bakjes. Bakje 1 gebruiken we voor het eerste recept. Vul dit bakje aan met de mayonaise, mosterd, fijngesneden bieslook, tijm en breng op smaak met peper en zout. Roer de vulling goed door en zet deze in de koelkast. Bakje 2 is voor de pesto eieren. Vul dit bakje aan met de pesto, olijfolie en Parmezaanse kaas. Roer de vulling goed door en zet deze in de koelkast. Vul de eieren vlak voor het serveren met behulp van een spuitzak. Garneer recept 1 met stukjes bieslook en een klein beetje ketchupl. De garnering van recept 2 bestaat uit een kappertje. Genieten maar! *Ik maak zelf vaak een mengsel van eigeel, yoghurt, mayonaise, peper, zout, bieslook en paprikapoeder en spuit dat in het eiwit | |
Martijn_77 | woensdag 4 januari 2006 @ 21:19 |
quote:Dat weet ik alleen de eieren op mijn foto zien er zo uit omdat de spuitzak niet mee wilde werken. De spuittuit klapte er namelijk iedere keer af | |
Serendips | woensdag 4 januari 2006 @ 21:55 |
quote:Hahaha, ik zie het al voor me....Meer mengsel naast de eieren dan erin.....en smurrie op de keukenkastjes... ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 4 januari 2006 @ 22:00 |
quote:Dat van dat naast de eieren klopt maar gelukkig niet op de keukenkastjes ![]() Dus daarom heb ik er alles met een theelepeltje er in gelepeld | |
haagse_elfje | donderdag 5 januari 2006 @ 13:12 |
eitjes koken ongeveer 7 minuten eigeel eruit mengen met mayo ( mag niet te koud zijn) btje creme fraich of yoghurt, knoflook teentje, peper en zout erbij vullen die hap | |
Quispi | donderdag 5 januari 2006 @ 13:30 |
Min oma maakte altijd eieren met ansjovis, ook erg lekker! ![]() Ingrediënten : 4 eieren 4 ansjovisfilets op olie (blik) 1 eetlepel mayonaise 8 kappertjes Bereidingswijze : Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze dan schrikken onder de koude kraan en pel ze. Snijdt de eieren in de lengte doormidden, haal de dooiers eruit. doe de dooiers in een kom en prak ze fijn. Hak de ansjovis fijn en meng ze met de mayonaise door de eidooiers. Vul met dit dooiermengsel de eieren. Garneer elk gevuld ei met een kappertje. | |
Mirjam | donderdag 5 januari 2006 @ 14:10 |
mijn succesvolle recept: eieren hard koken doormidden snijden eigeel eruit halen. [kan met een vork, of zoals ik doe, gewoon zachtjes knijpen, floept het er zo uit] eigeel in een kom fijnprakken fijngesnipperd uitje erdoor mayonaise erdoor, tot alles lekker aan elkaar plakt zout, peper, veel kerrie. met behulp van 2 theelepeltjes de prut terug in de eitjes stoppen en als finishing touch en klein beetje kerrie bovenop de prut, staat leuk. | |
MUUS | donderdag 5 januari 2006 @ 16:48 |
Simpele eitjes: Knoflook, augurk en ham heel fijn maken en samen met de eierdooiers en andere ingrediënten in een kom doen en heel fijn prakken. Daarna dat prutje in de halve eitjes prakken. Eieren met tonijn: Tonijn goed laten uitlekken en alles (ook de eierdooiers dus) bij elkaar gooien en fijn prakken. Terug in de eitjes en klaar. Als je niet bang bent voor ansjovis kun je er nog vier ansjovisfilets door doen. (Goed laten uitlekken en een beetje 'afdrogen' met wat keukenpapier). | |
Aaargh! | donderdag 5 januari 2006 @ 17:43 |
quote:En een scheutje lichte sojasaus. Maar basically: gewoon wat aanprutsen en als het niet lekker is doe je het de volgende keer anders ![]() | |
Coolfool | vrijdag 6 januari 2006 @ 11:00 |
Uit mijn lijstje 'ooit nog eens te maken' recepten: Gevulde eieren Eieren met ham en noten 6 hardgekookte eieren - 50 gram beenham (dikke plak) of in blokjes – 5 walnoten - 1 eetlepel Franse mosterd - 1 eetlepel mayonaise - 1 theelepel citroensap - zout - bieslook Bereidingswijze: Halveer de eieren. Meng de fijngesneden ham met gehakte walnoten, mosterd, mayonaise, citroensap en zout door de eidooiers. Vul de eieren hiermee en garneer met bieslook. Eieren met avocado en gedroogde tomaat 6 hardgekookte eieren - 1 avocado - 1 teentje knoflook - enkele druppels tabasco - 1 theelepel citroensap - peper - 1 eetlepel olijfolie – 2 gedroogde tomaten op olie Bereidingswijze: Halveer de eieren en meng de dooiers met gehakte of gepureerde avocado, geperste knoflook, tabasco, citroensap, peper en olijfolie. Vul de eieren met dit mengsel en garneer met reepjes gedroogde tomaat. Eieren met garnalen en komkommer Ingrediënten voor 6 hardgekookte eieren 6 hardgekookte eieren - 100 gram Noorse of Hollandse garnalen - stukje komkommer (5 cm) - 1 eetlepel mayonaise of zure room - 1 theelepel tomatenketchup - 1/2 eetlepel cognac of whisky - versgemalen peper - zout Bereidingswijze: Halveer de eieren en meng de eidooiers met gehakte garnalen (op 12 na voor de garnering) en geschilde geraspte komkommer, mayonaise, ketchup, cognac, peper en zout. Vul de eieren met dit mengsel en garneer met een garnaal. | |
Lucille | vrijdag 6 januari 2006 @ 11:05 |
Door behalve mayo ook een heel klein beetje boter te gebruiken wordt de vulling net iets steviger, zodat de boel niet gaat verwateren als het al enige tijd in de koeling staat. Op die manier kan je het al een dag van te voren klaar maken. | |
inkie1010 | zaterdag 7 januari 2006 @ 23:50 |
Ik maak ze zo: - eieren halveren en eidooiers in kom doen - 2 a 3 eetlepels mayonaise erdoor - theelepeltje mosterd - flink wat kerriepoeder (mmmmmm) - goed mengen - eitjes ermee vullen - bestrooien met wat paprikapoeder | |
Mirjam | zondag 8 januari 2006 @ 00:19 |
quote:doe er eens een gesnipperd uitje door ![]() | |
E.T. | zondag 8 januari 2006 @ 00:26 |
Geraspte kaas erdoor!! ![]() ![]() En de botertip van Lucille is erg handig idd, kijk alleen goed uit; voor je 't weet gebruik je teveel. Boter is nl. nogal snel overheersend. (en dat is vies bij gevulde eieren) | |
inkie1010 | zondag 8 januari 2006 @ 10:38 |
quote:zal het eens proberen! | |
Jominro | zondag 8 januari 2006 @ 12:06 |
quote:Precies zoals ik ze altijd maak, sterker nog........nu ik dit topic lees heb ik net eitjes opgezet om ze te maken ![]() |