FOK!forum / Culinesse à gogo / Gevulde eieren
Maffiosovrijdag 9 april 2004 @ 22:38
Hoe kan ik gevulde eieren maken en wat voor ingredienten heb ik hiervoor nodig?
Ik ben nogal een kookn00b, maar ik dacht laat ik mijn familie maar is verrassen met pasen. Dus heeft iemand misschien een receptje hiervoor?
wunderbaumvrijdag 9 april 2004 @ 22:41
Hard gekookte eieren halveren
Eigeel eruit
Mayonaise tot je een smeuiig mengsel hebt
Evt beetje ketchup.
Peper erdoor
Zout erdoor
Beetje Maggi erdoor
Beetje kerriepoeder
Tussendoor steeds proeven of het smaakt
In spuitzak in eieren kwakken
Garneren met beetje paprikapoeder
nXnvrijdag 9 april 2004 @ 22:43
eieren: goed koken.
mayonaise en yoghurt

je haalt het eigeel uit de eieren (doormidden snijden eerst) met een theelepel.
dat die je in een schaal.
als je aller eigeel hebt verzamelt doe je er een schep mayo bij en 2 of 3 scheuten yoghurt.
dit alles prak je door elkaar, zakje kruiden erbij en prop het in een spuit (slagroomspuit oid) dit spuit je in de eieren, en een klein druppeltje curry on top voor het lekkere effect
Wolfjesfanvrijdag 9 april 2004 @ 23:07
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 22:41 schreef wunderbaum het volgende:
Hard gekookte eieren halveren
Eigeel eruit
Mayonaise tot je een smeuiig mengsel hebt
Peper erdoor
Zout erdoor
Beetje kerriepoeder
Tussendoor steeds proeven of het smaakt
In spuitzak in eieren kwakken
Garneren met beetje paprikapoeder
zalmsnippers erdoor is ook erg lekker en garneren met peterselie of kappertjes
Martijn_77zaterdag 10 april 2004 @ 11:01
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 22:41 schreef wunderbaum het volgende:
Hard gekookte eieren halveren
Eigeel eruit
Mayonaise tot je een smeuiig mengsel hebt
Evt beetje ketchup.
Peper erdoor
Zout erdoor
Beetje Maggi erdoor
Beetje kerriepoeder
Tussendoor steeds proeven of het smaakt
In spuitzak in eieren kwakken
Garneren met beetje paprikapoeder
Een heel fijn gehakt uitje er door en een toefje ketchup er boven op doet ook wonderen met de smaak.
_wiezaterdag 10 april 2004 @ 12:12
quote:
Op zaterdag 10 april 2004 11:01 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Een heel fijn gehakt uitje er door en een toefje ketchup er boven op doet ook wonderen met de smaak.
en wat bieslook erbij en je bente helemaal klaar!
nXnzaterdag 10 april 2004 @ 12:21
quote:
Op zaterdag 10 april 2004 12:12 schreef _wie het volgende:

[..]

en wat bieslook erbij en je bente helemaal klaar!
tuurlijk en wil je geen vriendin dan gooi je er een paar teentjes knoflook doorheen
Jominromaandag 12 april 2004 @ 15:20
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 22:41 schreef wunderbaum het volgende:
Hard gekookte eieren halveren
Eigeel eruit
Mayonaise tot je een smeuiig mengsel hebt
Evt beetje ketchup.
Peper erdoor
Zout erdoor
Beetje Maggi erdoor
Beetje kerriepoeder
Tussendoor steeds proeven of het smaakt
In spuitzak in eieren kwakken
Garneren met beetje paprikapoeder
I.p.v ketchup gebruik ik altijd franse mosterd, niet zoveel dat het gaat overheersen. Gewoon ff proeven dus. Da's echt lekker
Martijn_77maandag 24 mei 2004 @ 23:00
quote:
Op maandag 12 april 2004 15:20 schreef Jominro het volgende:

[..]

I.p.v ketchup gebruik ik altijd franse mosterd, niet zoveel dat het gaat overheersen. Gewoon ff proeven dus. Da's echt lekker
Mosterd er door heen over er overheen?
Martijn_77zondag 1 januari 2006 @ 12:57
Gisteren volgens het volgende recept gevulde eieren gemaakt:

Benodigdheden

12 Eieren
3 EL Mayonaise
1 Ui
100 Gr Gekookte ham
Paprikapoeder
Aromatzout
Worcestershiresaus

Bereiding

Ui en ham heel fijn snipperen. Gebruik hier de keukenmachine voor. Moet namelijk erg fijn gehakt worden.
Eieren koken. De hard gekookte eieren halveren en het eigeel eruit
In de keukenmachine met mayonaise tot een smeuiig mengsel mengen. Daarna op smaak brengen met Paprikapoede, Aromatzout en Worcestershiresaus
Daarna met een spuitzak de eieren vullen eventueel garneren met beetje tomatenketchup.

En het resultaat:

Serendipswoensdag 4 januari 2006 @ 21:17
Dit is ook wel een leuk recept

Als je het mengsel met een spuitzak in het eiwit spuit, ziet het geheel er wat verzorgder uit.

Gewone gevulde eieren:

4 hardgekookte eieren
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
bieslook
tijm
peper en zout
ketchup

Gevulde pesto eieren:

4 hardgekookte eieren
1,5 eetlepel pesto
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Parmezaanse kaas
kappertjes
Kook en pel eerst de eieren. Laat ze afkoelen en snij ze vervolgens doormidden. Haal de eidooier eruit en pers deze door een zeef. Verdeel het eigeel over twee bakjes.

Bakje 1 gebruiken we voor het eerste recept. Vul dit bakje aan met de mayonaise, mosterd, fijngesneden bieslook, tijm en breng op smaak met peper en zout. Roer de vulling goed door en zet deze in de koelkast.

Bakje 2 is voor de pesto eieren. Vul dit bakje aan met de pesto, olijfolie en Parmezaanse kaas. Roer de vulling goed door en zet deze in de koelkast.

Vul de eieren vlak voor het serveren met behulp van een spuitzak. Garneer recept 1 met stukjes bieslook en een klein beetje ketchupl. De garnering van recept 2 bestaat uit een kappertje. Genieten maar!


*Ik maak zelf vaak een mengsel van eigeel, yoghurt, mayonaise, peper, zout, bieslook en paprikapoeder en spuit dat in het eiwit
Martijn_77woensdag 4 januari 2006 @ 21:19
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 21:17 schreef Serendips het volgende:
Als je het mengsel met een spuitzak in het eiwit spuit, ziet het geheel er wat verzorgder uit.
Dat weet ik alleen de eieren op mijn foto zien er zo uit omdat de spuitzak niet mee wilde werken. De spuittuit klapte er namelijk iedere keer af
Serendipswoensdag 4 januari 2006 @ 21:55
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 21:19 schreef Martijn_77 het volgende:
Dat weet ik alleen de eieren op mijn foto zien er zo uit omdat de spuitzak niet mee wilde werken. De spuittuit klapte er namelijk iedere keer af
Hahaha, ik zie het al voor me....Meer mengsel naast de eieren dan erin.....en smurrie op de keukenkastjes...
Martijn_77woensdag 4 januari 2006 @ 22:00
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 21:55 schreef Serendips het volgende:

[..]

Hahaha, ik zie het al voor me....Meer mengsel naast de eieren dan erin.....en smurrie op de keukenkastjes...
Dat van dat naast de eieren klopt maar gelukkig niet op de keukenkastjes

Dus daarom heb ik er alles met een theelepeltje er in gelepeld
haagse_elfjedonderdag 5 januari 2006 @ 13:12
eitjes koken ongeveer 7 minuten

eigeel eruit mengen met mayo ( mag niet te koud zijn)
btje creme fraich of yoghurt, knoflook teentje, peper en zout erbij
vullen die hap
Quispidonderdag 5 januari 2006 @ 13:30
Min oma maakte altijd eieren met ansjovis, ook erg lekker!

Ingrediënten :

4 eieren
4 ansjovisfilets op olie (blik)
1 eetlepel mayonaise
8 kappertjes


Bereidingswijze :

Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze dan schrikken onder de koude kraan en pel ze. Snijdt de eieren in de lengte doormidden, haal de dooiers eruit. doe de dooiers in een kom en prak ze fijn. Hak de ansjovis fijn en meng ze met de mayonaise door de eidooiers. Vul met dit dooiermengsel de eieren. Garneer elk gevuld ei met een kappertje.

Mirjamdonderdag 5 januari 2006 @ 14:10
mijn succesvolle recept:
eieren hard koken
doormidden snijden
eigeel eruit halen. [kan met een vork, of zoals ik doe, gewoon zachtjes knijpen, floept het er zo uit]
eigeel in een kom fijnprakken
fijngesnipperd uitje erdoor
mayonaise erdoor, tot alles lekker aan elkaar plakt
zout, peper, veel kerrie.
met behulp van 2 theelepeltjes de prut terug in de eitjes stoppen
en als finishing touch en klein beetje kerrie bovenop de prut, staat leuk.
MUUSdonderdag 5 januari 2006 @ 16:48
Simpele eitjes:

  • 5 eieren
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. ketchup
  • 1 teen knoflook
  • 1 augurk
  • 2 plakjes ham
  • zout en peper
  • kerriepoeder en paprikapoeder

    Knoflook, augurk en ham heel fijn maken en samen met de eierdooiers en andere ingrediënten in een kom doen en heel fijn prakken. Daarna dat prutje in de halve eitjes prakken.

    Eieren met tonijn:

  • 4 eieren
  • 150 gram tonijn in olie
  • 100 gram mayonaise
  • peterselie
  • 2 eetl. kappertjes
  • peper

    Tonijn goed laten uitlekken en alles (ook de eierdooiers dus) bij elkaar gooien en fijn prakken. Terug in de eitjes en klaar.

    Als je niet bang bent voor ansjovis kun je er nog vier ansjovisfilets door doen. (Goed laten uitlekken en een beetje 'afdrogen' met wat keukenpapier).
  • Aaargh!donderdag 5 januari 2006 @ 17:43
    quote:
    Op zaterdag 10 april 2004 11:01 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Een heel fijn gehakt uitje er door en een toefje ketchup er boven op doet ook wonderen met de smaak.
    En een scheutje lichte sojasaus.

    Maar basically: gewoon wat aanprutsen en als het niet lekker is doe je het de volgende keer anders
    Coolfoolvrijdag 6 januari 2006 @ 11:00
    Uit mijn lijstje 'ooit nog eens te maken' recepten:

    Gevulde eieren
    Eieren met ham en noten

    6 hardgekookte eieren - 50 gram beenham (dikke plak) of in blokjes – 5 walnoten - 1 eetlepel Franse mosterd - 1 eetlepel mayonaise - 1 theelepel citroensap - zout - bieslook

    Bereidingswijze:
    Halveer de eieren. Meng de fijngesneden ham met gehakte walnoten, mosterd, mayonaise, citroensap en zout door de eidooiers. Vul de eieren hiermee en garneer met bieslook.

    Eieren met avocado en gedroogde tomaat

    6 hardgekookte eieren - 1 avocado - 1 teentje knoflook - enkele druppels tabasco - 1 theelepel citroensap - peper - 1 eetlepel olijfolie –
    2 gedroogde tomaten op olie
    Bereidingswijze:
    Halveer de eieren en meng de dooiers met gehakte of gepureerde avocado, geperste knoflook, tabasco, citroensap, peper en olijfolie. Vul de eieren met dit mengsel en garneer met reepjes gedroogde tomaat.

    Eieren met garnalen en komkommer
    Ingrediënten voor 6 hardgekookte eieren
    6 hardgekookte eieren - 100 gram Noorse of Hollandse garnalen - stukje komkommer (5 cm) - 1 eetlepel mayonaise of zure room - 1 theelepel tomatenketchup - 1/2 eetlepel cognac of whisky - versgemalen peper - zout
    Bereidingswijze:
    Halveer de eieren en meng de eidooiers met gehakte garnalen (op 12 na voor de garnering) en geschilde geraspte komkommer, mayonaise, ketchup, cognac, peper en zout. Vul de eieren met dit mengsel en garneer met een garnaal.
    Lucillevrijdag 6 januari 2006 @ 11:05
    Door behalve mayo ook een heel klein beetje boter te gebruiken wordt de vulling net iets steviger, zodat de boel niet gaat verwateren als het al enige tijd in de koeling staat. Op die manier kan je het al een dag van te voren klaar maken.
    inkie1010zaterdag 7 januari 2006 @ 23:50
    Ik maak ze zo:

    - eieren halveren en eidooiers in kom doen
    - 2 a 3 eetlepels mayonaise erdoor
    - theelepeltje mosterd
    - flink wat kerriepoeder (mmmmmm)
    - goed mengen
    - eitjes ermee vullen
    - bestrooien met wat paprikapoeder
    Mirjamzondag 8 januari 2006 @ 00:19
    quote:
    Op zaterdag 7 januari 2006 23:50 schreef inkie1010 het volgende:
    Ik maak ze zo:

    - eieren halveren en eidooiers in kom doen
    - 2 a 3 eetlepels mayonaise erdoor
    - theelepeltje mosterd
    - flink wat kerriepoeder (mmmmmm)
    - goed mengen
    - eitjes ermee vullen
    - bestrooien met wat paprikapoeder
    doe er eens een gesnipperd uitje door
    E.T.zondag 8 januari 2006 @ 00:26
    Geraspte kaas erdoor!! (parmezaanse )

    En de botertip van Lucille is erg handig idd, kijk alleen goed uit; voor je 't weet gebruik je teveel. Boter is nl. nogal snel overheersend. (en dat is vies bij gevulde eieren)
    inkie1010zondag 8 januari 2006 @ 10:38
    quote:
    Op zondag 8 januari 2006 00:19 schreef MissyMirjaM het volgende:

    [..]

    doe er eens een gesnipperd uitje door
    zal het eens proberen!
    Jominrozondag 8 januari 2006 @ 12:06
    quote:
    Op zaterdag 7 januari 2006 23:50 schreef inkie1010 het volgende:
    Ik maak ze zo:

    - eieren halveren en eidooiers in kom doen
    - 2 a 3 eetlepels mayonaise erdoor
    - theelepeltje mosterd
    - flink wat kerriepoeder (mmmmmm)
    - goed mengen
    - eitjes ermee vullen
    - bestrooien met wat paprikapoeder
    Precies zoals ik ze altijd maak, sterker nog........nu ik dit topic lees heb ik net eitjes opgezet om ze te maken