_Mal_ | vrijdag 9 april 2004 @ 17:04 |
Ik heb laatst in een restaurantje in Utrecht heerlijk tapas zitten eten ![]() Olijven, stukjes salami ed kan ik wel bedenken, maar wie heeft er ideeen voor iets meer 'geavanceerde' tapas ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 9 april 2004 @ 17:14 |
Gegrillde sardines, gebakken kaasjes, gambas, gewoon lekkere hapjes. Niet moeilijk lopen doen #Tapas kan je het beste buiten de deur eten, spaart een hoop moeite en inkooptijd. | |
amaranta | vrijdag 9 april 2004 @ 17:17 |
tortilla vleesje chorizo salchichon lomo jamon | |
dabadbass | vrijdag 9 april 2004 @ 17:17 |
men neme 1 chorizo -in de rode wijn leggen -daarna klein beetje opbakken -in je mond steken -yam yam zeggen ![]() | |
_Mal_ | vrijdag 9 april 2004 @ 17:18 |
quote:Wat moet ik me bij die laatste drie voorstellen? die eersten zijn idd een goed plan ![]() | |
_Mal_ | vrijdag 9 april 2004 @ 17:18 |
quote:klinkt goed ![]() | |
amaranta | vrijdag 9 april 2004 @ 17:20 |
quote:salchichon is chorizo zonder de rode kleurstof (pimienta) lomo is gewoon een worst jamon is zoute ham | |
amaranta | vrijdag 9 april 2004 @ 17:20 |
en tortilla is een omelet en niet een chips | |
Noayla_ | vrijdag 9 april 2004 @ 17:24 |
Geroosterde sardientjes met knoflook Knoflookaardappeltjes getoast brood ingesmeerd met knoflook, olijfolie en tomatenpulp ![]() | |
Noayla_ | vrijdag 9 april 2004 @ 17:28 |
Oh en: Gemarineerde champignons Gemarineerde en gevulde artisjokbodems Puntjes aardappeltortilla. Honger! ![]() | |
piere | vrijdag 9 april 2004 @ 17:33 |
gvd ik heb honger gekregen van jullie ![]() | |
Vava | maandag 12 april 2004 @ 23:30 |
Geen tapas zonder sangria ![]() | |
melonovy | dinsdag 13 april 2004 @ 22:52 |
Het water liep me in de mond en ben ook eens opzoek gegaan naar info en wel hier heel veel gevonden: http://tapas.pagina.nl/ | |
melonovy | dinsdag 13 april 2004 @ 22:56 |
Oh, vooral deze is echt culinesse a gogo: http://www.giessenborch.com/ | |
pebbje | zaterdag 31 juli 2004 @ 09:56 |
-Kleine gehaktballetjes maken, lekker gekruid en daarbij een tomatensaus serveren -Kippenpootjes met knoflook -Kippenspiesjes, pittig gekruid -Omelet gevuld met groenten en zo kan ik nog uuuuuuuuuuuuuuren doorgaan! ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 31 juli 2004 @ 11:07 |
quote:Klinkt meer als een grieks voorgerecht. | |
Balthar | zondag 1 augustus 2004 @ 16:00 |
Gedroogde Tomaten in Knoflookolie Olijven met Paprika Salami Chorizo Knoflookbrood | |
Christine | zondag 1 augustus 2004 @ 16:07 |
Kippenvleugeltjes Kerstomaatjes gevuld met feta stokbrood met kruidenboter Ik weet trouwens wel veel mezze (grieks) maar kijk eens op dat linkje van melonovy | |
La_Guiri | dinsdag 3 augustus 2004 @ 18:34 |
quote:Is toch echt een Spaanse tapa die albóndigas genoemd worden. Verder heb je nog calamares -boquerones -gambas al ajillo - champignons in knoflook - pinchos | |
Ripley | dinsdag 3 augustus 2004 @ 18:47 |
Groene asperges geroosterd met olijfolie en grof zeezout Patatas bravas: gefrituurde aardappelstukjes met een pittig (knoflook)sausje Gefrituurde courgette en aubergine in een dun deegjasje | |
pebbje | dinsdag 3 augustus 2004 @ 21:14 |
quote:De grieken gooien er compleet andere kruiden doorheen. | |
Oceanonix | dinsdag 3 augustus 2004 @ 22:10 |
Een blauwe schimmelkaas pureren, dit in een leuk bakje doen. Witlofblaadjes wassen en drogen. Deze vervolgens rechtop in het bakje met kaas steken. Mesje erbij om de witlof vol te kunnen smeren. En ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Martijn_77 | zondag 17 oktober 2004 @ 11:12 |
quote:Nee, oke wat gooien er grieken dan door heen? | |
krakkemieke | maandag 18 oktober 2004 @ 00:07 |
Plakjes Serrano ham gefrituurde inktvis! artisjokbodems gevuld met tonijn en wat je verder aan lekkere hapjes verzint. | |
Blik | maandag 18 oktober 2004 @ 01:08 |
niet echt spaans maar ik heb het laatst gegeten in een tapasrestaurant garnalenkroketjes heerlijk | |
DJRoberto1978 | maandag 18 oktober 2004 @ 09:45 |
- pepers gevuld met feta-kaas - kleine "kroketjes" van gekruide rijst en/of gehakt omwikkeld met druivenbladeren die je ook op kunt eten | |
Hik | maandag 18 oktober 2004 @ 15:02 |
Heb net uit spanje het één en ander aan chorizo en kaasjes bijeen geshopt om binnenkort weer een avondje te kunnen genieten. Superleuk (en lekker) om een middagje/avondje aan te prutsen/eten. ![]() Mijn favorieten: Gemarineerde olijven Olijven een nachtje laten staan in rode wijn azijn, olijfolie, tijm, knoflook en (vers uit de vijzel) chilipepertje en djinten. ![]() Albondigas Gehakt mengen met knoflook, rode peper, versgemalen peper, witbrood gedrenkt in droge witte wijn, sjalotje, 1 ei, zout nootmuskaat en 2 peterselie. Balletjes van draaien en bruin bakken. Sjalotje erbij en wat gezeefde tomaten en poosje laten doorkoken. Serveren met peterselie. ![]() Sherry-kipstukjes met aïloli Stukjes kipfilet licht aanbakken. Flinke scheut sherry erbij, verse tijm, paprikapoeder, knoflook en djinten. Poosje laten doorkoken. Serveren met een mengsel van mayonaise, knoflook, beetje zure room en een héél klein scheutje citroensap. ![]() | |
Oksel | maandag 18 oktober 2004 @ 15:10 |
Ik heb pas ook tapas gemaakt.. 500 gram gehakt, 3 tenen knoflook, 1 rode peper.. en verder lekker veel gehaktkruiden. Even bakken, daarna gaar laten worden in tomatensaus, waar je ook wat knoflook & gebakken ui doorheen hebt gedaan. Verder had ik stokbrood even afgebakken. Daarna in stukjes snijden, wat pesto opsmeren, plakje mozarella & tomaat opdoen. Daarna wat zeezout. Verder blikje sardines prakken met zilveruitjes erdoorheen. Ook dit prutje op stokbroodje doen.. Stukje zwarte olijven erop.. dit geheel ook afbakken.. ![]() En verder gamba's pellen, in veel olie doen, met nog meer knoflook, en deze lekker in de oven zetten.. Lekkere rode wijn/rose erbij.. ![]() |