FOK!forum / Culinesse à gogo / Tapas
_Mal_vrijdag 9 april 2004 @ 17:04
Ik heb laatst in een restaurantje in Utrecht heerlijk tapas zitten eten , maar volgens mij moet ik dat ook best zelf kunnen maken.
Olijven, stukjes salami ed kan ik wel bedenken, maar wie heeft er ideeen voor iets meer 'geavanceerde' tapas
Pietverdrietvrijdag 9 april 2004 @ 17:14
Gegrillde sardines, gebakken kaasjes, gambas, gewoon lekkere hapjes.
Niet moeilijk lopen doen
#Tapas kan je het beste buiten de deur eten, spaart een hoop moeite en inkooptijd.
amarantavrijdag 9 april 2004 @ 17:17
tortilla
vleesje
chorizo
salchichon
lomo
jamon
dabadbassvrijdag 9 april 2004 @ 17:17
men neme 1 chorizo
-in de rode wijn leggen
-daarna klein beetje opbakken
-in je mond steken

-yam yam zeggen
_Mal_vrijdag 9 april 2004 @ 17:18
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 17:17 schreef amaranta het volgende:
tortilla
vleesje
chorizo
salchichon
lomo
jamon
Wat moet ik me bij die laatste drie voorstellen? die eersten zijn idd een goed plan
_Mal_vrijdag 9 april 2004 @ 17:18
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 17:17 schreef dabadbass het volgende:
men neme 1 chorizo
-in de rode wijn leggen
-daarna klein beetje opbakken
-in je mond steken

-yam yam zeggen
klinkt goed
amarantavrijdag 9 april 2004 @ 17:20
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 17:18 schreef _Mal_ het volgende:

[..]

Wat moet ik me bij die laatste drie voorstellen? die eersten zijn idd een goed plan
salchichon is chorizo zonder de rode kleurstof (pimienta)
lomo is gewoon een worst
jamon is zoute ham
amarantavrijdag 9 april 2004 @ 17:20
en tortilla is een omelet en niet een chips
Noayla_vrijdag 9 april 2004 @ 17:24
Geroosterde sardientjes met knoflook
Knoflookaardappeltjes
getoast brood ingesmeerd met knoflook, olijfolie en tomatenpulp

Noayla_vrijdag 9 april 2004 @ 17:28
Oh en:
Gemarineerde champignons
Gemarineerde en gevulde artisjokbodems
Puntjes aardappeltortilla.

Honger!
pierevrijdag 9 april 2004 @ 17:33
gvd ik heb honger gekregen van jullie
Vavamaandag 12 april 2004 @ 23:30
Geen tapas zonder sangria
melonovydinsdag 13 april 2004 @ 22:52
Het water liep me in de mond en ben ook eens opzoek gegaan naar info en wel hier heel veel gevonden: http://tapas.pagina.nl/
melonovydinsdag 13 april 2004 @ 22:56
Oh, vooral deze is echt culinesse a gogo: http://www.giessenborch.com/
pebbjezaterdag 31 juli 2004 @ 09:56
-Kleine gehaktballetjes maken, lekker gekruid en daarbij een tomatensaus serveren
-Kippenpootjes met knoflook
-Kippenspiesjes, pittig gekruid
-Omelet gevuld met groenten

en zo kan ik nog uuuuuuuuuuuuuuren doorgaan!
Martijn_77zaterdag 31 juli 2004 @ 11:07
quote:
Op zaterdag 31 juli 2004 09:56 schreef pebbje het volgende:
-Kleine gehaktballetjes maken, lekker gekruid en daarbij een tomatensaus serveren
Klinkt meer als een grieks voorgerecht.
Baltharzondag 1 augustus 2004 @ 16:00
Gedroogde Tomaten in Knoflookolie
Olijven met Paprika
Salami
Chorizo
Knoflookbrood
Christinezondag 1 augustus 2004 @ 16:07
Kippenvleugeltjes
Kerstomaatjes gevuld met feta
stokbrood met kruidenboter

Ik weet trouwens wel veel mezze (grieks) maar kijk eens op dat linkje van melonovy
La_Guiridinsdag 3 augustus 2004 @ 18:34
quote:
Op zaterdag 31 juli 2004 11:07 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Klinkt meer als een grieks voorgerecht.
Is toch echt een Spaanse tapa die albóndigas genoemd worden.

Verder heb je nog calamares
-boquerones
-gambas al ajillo
- champignons in knoflook
- pinchos
Ripleydinsdag 3 augustus 2004 @ 18:47
Groene asperges geroosterd met olijfolie en grof zeezout
Patatas bravas: gefrituurde aardappelstukjes met een pittig (knoflook)sausje
Gefrituurde courgette en aubergine in een dun deegjasje
pebbjedinsdag 3 augustus 2004 @ 21:14
quote:
Op zaterdag 31 juli 2004 11:07 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Klinkt meer als een grieks voorgerecht.
De grieken gooien er compleet andere kruiden doorheen.
Oceanonixdinsdag 3 augustus 2004 @ 22:10
Een blauwe schimmelkaas pureren, dit in een leuk bakje doen. Witlofblaadjes wassen en drogen. Deze vervolgens rechtop in het bakje met kaas steken. Mesje erbij om de witlof vol te kunnen smeren. En
Martijn_77zondag 17 oktober 2004 @ 11:12
quote:
Op dinsdag 3 augustus 2004 21:14 schreef pebbje het volgende:

[..]

De grieken gooien er compleet andere kruiden doorheen.
Nee, oke wat gooien er grieken dan door heen?
krakkemiekemaandag 18 oktober 2004 @ 00:07
Plakjes Serrano ham
gefrituurde inktvis!
artisjokbodems gevuld met tonijn

en wat je verder aan lekkere hapjes verzint.
Blikmaandag 18 oktober 2004 @ 01:08
niet echt spaans maar ik heb het laatst gegeten in een tapasrestaurant

garnalenkroketjes

heerlijk
DJRoberto1978maandag 18 oktober 2004 @ 09:45
- pepers gevuld met feta-kaas
- kleine "kroketjes" van gekruide rijst en/of gehakt omwikkeld met druivenbladeren die je ook op kunt eten
Hikmaandag 18 oktober 2004 @ 15:02
Heb net uit spanje het één en ander aan chorizo en kaasjes bijeen geshopt om binnenkort weer een avondje te kunnen genieten. Superleuk (en lekker) om een middagje/avondje aan te prutsen/eten.

Mijn favorieten:

Gemarineerde olijven
Olijven een nachtje laten staan in rode wijn azijn, olijfolie, tijm, knoflook en (vers uit de vijzel) chilipepertje en djinten.



Albondigas
Gehakt mengen met knoflook, rode peper, versgemalen peper, witbrood gedrenkt in droge witte wijn, sjalotje, 1 ei, zout nootmuskaat en 2 peterselie. Balletjes van draaien en bruin bakken. Sjalotje erbij en wat gezeefde tomaten en poosje laten doorkoken. Serveren met peterselie.



Sherry-kipstukjes met aïloli
Stukjes kipfilet licht aanbakken. Flinke scheut sherry erbij, verse tijm, paprikapoeder, knoflook en djinten. Poosje laten doorkoken. Serveren met een mengsel van mayonaise, knoflook, beetje zure room en een héél klein scheutje citroensap.

Okselmaandag 18 oktober 2004 @ 15:10
Ik heb pas ook tapas gemaakt..


500 gram gehakt, 3 tenen knoflook, 1 rode peper.. en verder lekker veel gehaktkruiden. Even bakken, daarna gaar laten worden in tomatensaus, waar je ook wat knoflook & gebakken ui doorheen hebt gedaan.

Verder had ik stokbrood even afgebakken. Daarna in stukjes snijden, wat pesto opsmeren, plakje mozarella & tomaat opdoen. Daarna wat zeezout.

Verder blikje sardines prakken met zilveruitjes erdoorheen. Ook dit prutje op stokbroodje doen.. Stukje zwarte olijven erop.. dit geheel ook afbakken..

En verder gamba's pellen, in veel olie doen, met nog meer knoflook, en deze lekker in de oven zetten..

Lekkere rode wijn/rose erbij..