FOK!forum / Culinesse à gogo / Scampie snacken...
Vichy_boydinsdag 6 april 2004 @ 19:22
Voor de ware liefhebbers, ipv chips nu eens iets anders voor de TV

(6 scampies pp) = 24

Scampies spek/bacon
===================
250 gram scampies
dun gesneden plakjes spek/bacon
100 gr verse kaas
4 eetlepels mayonaise
2 theelepels olijfolie
1 eetlepel peterselie
1 eetlepel zwarte peper


Scampies koken to ze lichtroze zijn
Scampies pellen, staart eraan laten
Rug insnijden, mengsel kaas + peper erin doen
Omwikkelen met bacon/spek staart vrijlaten
Insmeren met olijfolie, peterselie erover
In de oven 20 minuten / 230c

Mayo op bordje, staartjes er omheen en dippen maar!!

Gobodinsdag 6 april 2004 @ 19:24
scampie = garnaal?
Vichy_boydinsdag 6 april 2004 @ 19:27
quote:
Op dinsdag 6 april 2004 19:24 schreef Gobo het volgende:
scampie = garnaal?
Zijn / haar grotere broer dan (zal wel niet helemaal kloppen maar ze lijken toch op elkaar)
Pietverdrietdinsdag 6 april 2004 @ 19:27
Scampies roerbakken met Chilisaus en Kikkoman soyasaus.
Maeryckedinsdag 6 april 2004 @ 19:31
quote:
Op dinsdag 6 april 2004 19:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Scampies roerbakken met Chilisaus en Kikkoman soyasaus.
Of in wat olie met gehakte gember, knoflook en chilipepertjes
Coolfoolwoensdag 7 april 2004 @ 15:09
Veschil scampi/gamba

De gamba is een warmwatergarnaal behorende tot de familie van de Peneïden. Hij komt voor langs de kusten van Spanje en Portugal.
Tot deze familie behoren meerdere soorten garnalen. Gamba is het Spaanse woord voor zaaggarnaal en in Spanje slechts toegelaten voor een welbepaalde garnalensoort, namelijk de Parapaenaeus Longirostris.

Scampi daarentegen is het meervoud van het Italiaanse scampo en betekent niets meer of minder dan langoustine, in het Nederlands. Geen langoest, dat is weer een andere soort. Als U in België komt en zij spreken over scampi dan hebben zij het over de ongepelde staarten van grote garnalen. Dus zonder kop. De langoustine (scampi) is een klein soort kreeftachtige met twee scharen en een rozig pantser. Hij wordt ook nieroogkreeftje genoemd naar de niervormige ogen.
Ashramdonderdag 8 april 2004 @ 12:44
20 minuten in de oven NADAT je ze hebt gekookt? OK, het vocht van de garnalen gaan niet zo goed samen met de bacon of spek, maar als je dat doet dan blijft er echt niet veel over van die scampi's.

En gamba's zijn lekkerder
Gamba's in knoflook en boter....
Pietverdrietdonderdag 8 april 2004 @ 12:47
quote:
Op donderdag 8 april 2004 12:44 schreef Ashram het volgende:
En gamba's zijn lekkerder
Gamba's in knoflook en boter....
Helemaal mee eens, Tigerprawns!
merdekavrijdag 9 april 2004 @ 11:37
Gamba's in chili/knoflook-olie gebakken, en dan opsmikkelen met stokbrood + duivelsboter en fijngehakte rawits. Dat is zoooo lekker (en eigen recept)

Maarre... die 20 min. in de oven lijken me een beetje veel, vooral op 230 c.
Vichy_boyvrijdag 9 april 2004 @ 13:51
Ja ik vond die 20 minuten ook veel, misschien door het spek maar ze waren nog niet eens uitgedroogd ook (zal volgende keer eens sjekke, ik kijk toch altijd een paar keer in me oventje..misschien heb ik ze er toch eerder uitgehaald)..ze zijn wel knapperig...tis ook echt bedoelt als snackje
Oblivionvrijdag 9 april 2004 @ 15:00
quote:
Op dinsdag 6 april 2004 19:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Scampies roerbakken met Chilisaus en Kikkoman soyasaus.
Doe dat altijd met mosselen...
En dan zo heet maken (eagle chilisauce) dat je blauwe lippen hebt na het eten...

Ontopic: Dit recept sla ik gewoon even op!