JeOma | dinsdag 6 april 2004 @ 18:28 |
Omdat mijn "oude" Sharp combi-magnetron het heeft begeven heb ik zojuist een nieuwe combi-magnetron gekocht. Helaas ongeveer de duurste want daar zat in elk geval een Crisp-functie op. Op dit moment staat er gelijk een pizza in, dus ik ben benieuwd. Een vraagje: in de handleiding van m'n oude combi-magnetron stond hoe je moest voorverwarmen als je de magnetron op de "oven-stand" gebruikte. Dat kan ik echter in de handleiding nergens vinden. Weet iemand hoe dat zit? Hoeft dat uberhaupt niet meer bij de nieuwere combi-magnetrons? Of is m'n pizza nu langzaam naar de klote aan het gaan? ![]() | |
wouter37 | dinsdag 6 april 2004 @ 18:34 |
voorverwarmen op de oven functie is altijd noodzakelijk | |
JeOma | dinsdag 6 april 2004 @ 18:35 |
quote:Maar hoe moet dat dan? Er staat werkelijk NIETS in de handleiding over. Heb jij een Whirlpool toevallig? | |
C0mput3rn3rd | dinsdag 6 april 2004 @ 18:37 |
Alle ovens moet je voorverwarmen, anders heb je geen gelijke verwarming van de producten (begin kamertemperatuur enzo) waardoor de bereidingstemperatuur niet meer klopt. Gebruik je de crisp functionaliteit - dat is magnetron, grill en oven (oventemperatuur op 200 graden) dan hoef je niet voor te verwarmen, het bereidingsproces wordt door de magnetron opgestart. Een heel groot voordeel: je producten zijn veel sneller klaar. Ik heb ook een whirlpool combi, en voor een gemiddelde pizza heeft de oven slechts 5 minuten nodig (zonder te ontdooien). | |
wouter37 | dinsdag 6 april 2004 @ 18:38 |
op het aantal graden zetten dat je wilt hebben een een minut of 10 oid aanzetten zo verwarm ik hier thuis voor sommige combi's slaan bij een bepaalde temperatuur af maar die van mij niet | |
C0mput3rn3rd | dinsdag 6 april 2004 @ 18:41 |
Oh ja, het voorverwamen doe je door gebruik te maken van het knopje "Quick heat". | |
JeOma | dinsdag 6 april 2004 @ 18:42 |
quote:Ik kan je niet volgen. Op de doos van de pizza staat dat je hem bijvoorbeeld 16 minuten moet verwarmen in een oven van 200 graden. DUS... wat moet ik doen? Zonder voorverwarmen 5 minuten? 5 minuten voorverwarmen? ?? | |
Rewimo | dinsdag 6 april 2004 @ 18:43 |
Is ook niks voor oma's hè, al die nieuwerwetse vindingen ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 6 april 2004 @ 18:44 |
Ik heb een vrij nieuwe combi-magnetron (wel Sharp overigens) en die moet je gewoon voorverwarmen hoor. 5 minuutjes maar voor 250 graden ofzo, maar wel eventjes. Bij mij moet je eerst de temperatuur intoetsen en dan op start drukken, dan gaat hij voorverwarmen. Als ik alleen op start druk dan gaat hij 1 minuut op 250 graden bakken (zonder voorverwarmd te zijn., dus echt warm is het niet). Snap je? Maar bel anders morgen even het nummer van de fabrikant ofzo. | |
C0mput3rn3rd | dinsdag 6 april 2004 @ 18:56 |
Als je een pizza op crisp-mode bakt, dan hoef je em niet voor te verwarmen. Dan moet je alleen maar op de doos kijken hoe zwaar de pizza is, en dan de bijbehorende tijd te kiezen bij het auto-crisp menu. Dit staat allemaal in de handleiding. | |
octopussy | dinsdag 6 april 2004 @ 19:52 |
er zit als het goed is een draaiknop voor de tijdsinstelling. Als je de gewenste temperatuur heb ingesteld en de draaiknop daarna een tikje naar links draait, zie je een grill-symbooltje verschijnen naast de temperatuur op je display. Als je dan op start drukt, gaat de oven voorverwarmen. Zodra de oven op de juiste temperatuur is geeft ie vanzelf een piepje (je kan de voortgang zien door de streepjes op het display). Als je dan je spul in de oven heb gezet, draai je aan de knop, totdat je de juiste baktijd heb en druk je weer op start... Verder is het een prima combi-magno! overigens kan je pizza zonder voor te verwarmen klaarmaken met de crisp functie. Je doet de (bevroren) pizza op je crisplaat in de magnetron en je gaat met de autocrisp knopjes naar standje 2 (de symbooltjes staan aan de binnenrand als je het deurtje opentrekt als het goed is). Dan stal je het gewicht in van je pizza en drukt op start. Binnen 10 minuten ongeveer heb je een heerlijk knapperige pizza ![]() | |
JeOma | dinsdag 6 april 2004 @ 21:35 |
Thanks iedereen! Ik begin het langzaam te snappen. Ik had m'n pizza dus zonder voorverwamen 18 minuten op Crisp gezet. Hij was wel redelijk knapperig, maar niet geweldig warm. Maar het is in elk geval al 10x beter dan die ouwe Sharp, daar was de binnenkant na 25 minuten (en dan was 'ie ook al voorverwarmd) nog koud. Binnenkort ga ik 'n appeltaart bakken!! ![]() | |
JeOma | dinsdag 13 april 2004 @ 19:11 |
NOG EEN EXTRA VRAAG! Langzaam begin ik het te begrijpen, na een pizza compleet te hebben verkoold heb ik vandaag een heerlijke pizza gemaakt. Echt ongelooflijk, 3 minuten voorverwarmd, en 7 minuten later heb je een grote pizza heerlijk knapperig en warm. So far so good. Voor wat betreft pizza's. Want kennelijk klopt de tijd dus helemaal niet met hetgeen op de doos staat. Hoe moet het nu met andere (oven)recepten??? De helft van de aanbevolen tijd nemen ofzo? | |
BrainFuel | dinsdag 13 april 2004 @ 21:36 |
quote:Nee....lees de gebruiksaanwijzing eens zou ik zeggen...het is heel simpel... 0: ik verwarm nooit voor....staat volgens mij ook niet in de handleiding 1: pleur de bevroren pizza op de crisp plaat 2: duw twee keer op de auto crisp knop (programma 2..?) 3: draai aan het wieltje totdat het gewicht van je pizza op je scherm zit. 4: duw op start. Dit alles even uit mijn hoofd...maar ik gebruik die functie wel vaker ![]() Je hoeft dus alleen het gewicht van de pizza van de doos te lezen. Voor andere recepten gebruik je niet vaak de crisp (ik niet althans) en kun je dus gewoon de verpakking aanhouden. ![]() | |
JeOma | donderdag 15 april 2004 @ 18:56 |
quote:Bij deze genomineerd voor meest-nuttige-reply-van-2004! Thanks! | |
Bo_ | vrijdag 30 april 2004 @ 19:09 |
Ik heb ook een Whirlpool magnetron, en het voorverwarmen heb ik dankzij dit topic ook door. Alleen wil ik iets in de oven opwarmen op 185 graden. Maar dit gaat niet omdat mijn magnetron/oven in stappen van 25 graden gaat, dus van 175 naar 200 graden. Weet iemand hoe (en of) ik hem op 185 graden kan instellen? | |
octopussy | vrijdag 30 april 2004 @ 20:48 |
kan niet... Ik stel hem meestal op de hogere temperatuur in, op de een of andere manier wordt het toch allemaal wat minder snel gaar in zo'n combi. | |
Bo_ | zaterdag 1 mei 2004 @ 13:35 |
quote:Oh, wel jammer. En een beetje raar ook ![]() | |
DennisMoore | zondag 29 januari 2006 @ 13:26 |
'k Heb dus geen Whirlpool, maar een LG combi-geval, zo'n 'light oven'. Wanneer ik daar broodjes oid in afbak, verwarm ik op goed geluk ca 10 minuten voor. Maar zou je ook een soort van thermometer kunnen gebruiken om te zien of 't ding wellicht na 5 minuten al warm genoeg is? Hij zou gewoon netjes een piep-signaal moeten geven als ie warm genoeg is. Waarom wordt dáár nou niet over nagedacht door zo'n ontwerp-afdeling? ![]() | |
Blues | zondag 29 januari 2006 @ 14:00 |
Goeie topickick ![]() Gaat er ook geen lampje uit o.i.d.?? | |
DennisMoore | zondag 29 januari 2006 @ 14:13 |
quote:'k Vond 'm via Google. ![]() quote:Nope, en in de (slechte) handleiding vind ik ook weinig. Serieus, bij zóveel producten tegenwoordig heb ik de gedachte "Geef mij het prototype 2 maanden op proef en ik weet veel verbeterpunten te noemen..." | |
Martijn_77 | zondag 29 januari 2006 @ 14:17 |
Meestal gaat er een lampje uit. Maar mijn persoonlijke ervaring is dat meestal 10 minuten voor verwarmen voldoende is ook al is het lampje nog niet uit. | |
DennisMoore | zondag 29 januari 2006 @ 14:22 |
Misschien moet ik er om te testen maar eens zo'n dingetje in zetten:![]() | |
octopussy | zondag 29 januari 2006 @ 22:53 |
de whirlpool combi die ik heb piept wel als hij op de ingestelde temperatuur is. Voor het voorverwarmen moet je de draaiknop (voor de tijd) 1 tikje naar links draaien ipv rechts (nadat je de temperatuur heb ingesteld). Je ziet dan dat de grill en de hetelucht tegelijk aangaan om zo snel mogelijk op temperatuur te komen. Hij is overigens op deze manier binnen 3 minuten op 250 graden, dus ik doe meestal broodjes ed gewoon een paar minuten langer zonder voor te verwarmen. Dat werkt prima. Maar dit is de Whirlpool, dus mensen met een ander merk zullen hier niet zo veel aan hebben ![]() | |
1-of-6Billion | maandag 30 januari 2006 @ 12:55 |
quote:Jah, maar dan niet op "crisp" zetten hè ![]() | |
Killer_Mom | vrijdag 3 maart 2006 @ 00:49 |
zoekt en je zult vinden, dit topic dus. ik heb 3 dagen dit speeltje, mijn vorige was ook een combie, toen ook een van de eerste en de duurste, na 14 jaar echt een stinkend wrak, vooral de oven, die is schoon, net nieuw, maar een walm! bij gebruik van de Grill ging de brandmelder iedere keer af, klere herrie, en die hangt een heel end van de oven vandaan. deze nieuwe is echt een complete keuken, vooral de crisp is handig. in die paar dagen al veel gebruikt, de mafste dingen kun je er in stoppen, , spekjes en eieren, bakken , pannekoeken, Rostie , ovenschotels, worstebroodjes, na t zwemmen\ dobberen, niet moe maar ontspannen, kruidenstokbrood , 8 minuten en t is klaar, niet eerst bellen, verwarm de oven, over 3 kwartier zijn we er. echt leuk speelgoed. alleen die bakplaat staat overal doorgestreept, niet voor stokbrood, lijkt nergens goed voor. over een week weet ik meer. | |
Killer_Mom | vrijdag 3 maart 2006 @ 01:00 |
quote:2 minuten, en t piept. dan zit je op 210 graden. met een lege oven! niet de crisp schaal erinzetten. t is ff lezen, vooral wat je niet moet doen, en t is een makkie. |