butterfly84 | maandag 29 maart 2004 @ 16:06 |
Hey mensen, ik ben verslaafd aan zalm en pasta. Ik heb ooit een keer een superlekkere bij iemand gegeten. NOu heb ik hem laatst zelf gemaakt maar hij was wel lekker maar een beetje groenteloos, en een klein beetje saai van smaak ![]() Iemand tipzzz??? | |
blackie007 | maandag 29 maart 2004 @ 16:08 |
4 Keuken: Frans Techniek: Koken Smaak: Zacht en romig Soort gerecht: Hoofdgerecht Hoofdingrediënt: Pasta In combinatie met: Kruiden/Specerijen Bereidingstijd: 20-30 minuten Ingrediënten: 500 gram spaghetti 100 gram verkruimelde feta 2 el olijfolie 3 el verse basilicum fijngeknipt SAUS: 3 dl room 1,5 dl whisky 125 gerookte zalm zout en peper 2 el verse koriander of peterselie, fijngehakt. Hulpmiddelen: Voorbereiding: Bereidingswijze: Doe de spaghetti en 1 el van de olie in een pan kokend water met zout. Kook de pasta al dente, giet hem af en doe hem terug in de pan met de rest van de olie. Houd hem warm. Breng de room in een pannetje tegen de kook aan. Breng in een andere pannetje de whisky of de brandewijn tegen de kook aan. Haal beide pannen van het vuur en roer de room en de drank door elkaar. Snijd de zalm in smalle reepjes die ze in het roomsaus en voeg zwarte e cayennepeper toe. Roer de verse koriander of peterselie er vlak voor het serveren toe. Schep de spaghetti op een warme schaal, schenk de saus erover en roer dit er met wee vorken goed door. Strooi de feta erover, garneer met koriander of peterselie of serveer direct. | |
stigchel | maandag 29 maart 2004 @ 16:13 |
Men neme: - zalm (filet, strips, moot, whatever) - Tagliatella (het liefst groene) - Hopen verse peterselie - Paturijn (das pas fijn) - groene pesto Pasta beetgaar koken, overbrengen naar een wok. Roomkaas erbij en laten smelten. Wel blijven roeren. Zalm snippers en peperselie erbij en op zacht voor doorwarmen. Te simpel, te makkelijk. Alle smaak komt van de peterselie en de paturain en de pesto, hoef je zelf niets aan te doen. Andere roomkaas mag ook natuurlijk. | |
Eev | maandag 29 maart 2004 @ 16:19 |
- zalmsnippers - koksroom - mierikswortel (potje) - pasta - salade als groente zalmsnippers kort bakken koksroom erbij. een (of twee ligt eraan hoe sterk je het wilt) eetlepel mierikswortel erbij. Over pasta heen kiepen.. klaar klasiek italiaans en simpel. | |
HaJee | maandag 29 maart 2004 @ 16:21 |
http://www.google.nl/sear(...)asta+met+zalm%22&lr= | |
AKnynke | maandag 29 maart 2004 @ 17:16 |
Wat ik vanavond ga eten is penne met gerookte zalm. Volgens het recept van mijn moeder.... Men neme: 350 gr. penne, 115 gr. Zalm, een beetje verse tijm, 25 gr. boter en 150 ml. dikke room, mag ook slagroom zijn. Kook de Penne, gooi de boter en de room bij elkaar in en verwarm het 5 minuten. Zorg ervoor dat het niet kookt! Knip de zalm in kleine stukjes en gooi de meeste zalm en de tijm door het sausje. Als het klaar is de Penne erbij doen en de laatste zalm erover heen doen. Smakelijk eten! | |
Nijna | maandag 29 maart 2004 @ 17:35 |
Ik weet de precieze hoeveelheden niet meer, maar wel wat erin ging, geloof ik... Pasta zalm (blikje) broccoli creme fraiche (dat is toch die voor warme gerechten he?!) Pasta koken broccoli in kleine roosjes verdelen en even koken. creme fraiche in koekenpan laten smelten, dan broccoli en zalm erdoor roeren. dat prutje doe je over de pasta en de laatste keer dat ik het at (alweer een tijd terug) was het best lekker... | |
Pietverdriet | maandag 29 maart 2004 @ 17:44 |
Neem eens wilde zalm ipv gekweekte Die is niet zo chemisch oranje roze, smaakt niet zo wee maar meer als (Kalfs)vlees, en is gewoon stukken lekkerder. * Pietverdriet eet nooit gekweekte zalm | |
AKnynke | maandag 29 maart 2004 @ 17:51 |
quote:Heb ooit zelf zalm gevangen en vervolgens opgegeten....En gewoon in een rivier gevangen he, niet in zo'n zalmkwekerij...was heerlijk. Wilde zalm is alleen niet te betalen voor een student, tenminste, niet hier in Nederland. En eigenlijk is gekweekte zalm al niet te betalen voor een student.... | |
butterfly84 | maandag 29 maart 2004 @ 17:56 |
Hey thanx, voor alle reacties!!! Ik ga er binnenkort eentje klaarmaken. Ben benieuwd | |
rvrb_ke | dinsdag 30 maart 2004 @ 10:03 |
Nodig: - zalm (zalmfilet of gerookte zalm, wat je het liefst hebt) - witlof - room - peper, zout - dille of peterselie of bieslook De zalmfilet (of gerookte zalm) in blokjes (of reepjes) snijden. De witlof in stukjes snijden en aanstoven in wat boter. Hierbij voeg je de room en dit laat je inkoken tot je een sausje krijgt (dikte van het sausje is maar net hoe je het graag hebt, ik heb het graag dat het nog net vloeibaar is). Bij de room heb je natuurlijk de zalmblokjes/reepjes gedaan zodat deze mee kunnen garen in de saus. Dille/peterselie/bieslook de laaste 5 minuten bij de saus doen en kruiden naar smaak met peper en zout. Erg lekker bij pasta... Maar ook heerlijk op een Turks broodje. | |
Powder | dinsdag 30 maart 2004 @ 14:20 |
Ik zit er ook aan te denken om vanavond pasta met zalmroomsaus te eten. Maak het zelf eigenlijk altijd wel heel simpel klaar, maar iets lekkers hoeft ook niet ingewikkeld te zijn hè. zalmfilet pocheren tot ie gaar is, dan in stukjes snijden. uitje fruiten met kruiden (ik gebruik vaak een bouillonblok met knoflook, maar wij hebben hier een voorraad van die blokjes uit Spanje die kan je hier misschien niet krijgen) groeten meebakken (courgette/ kort gekookte kleine broccoli roosjes) afblussen met witte wijn room erbij zalm toevoegen Et voila! | |
Melusine | dinsdag 30 maart 2004 @ 15:32 |
Een recept wat er nog niet bijstaat en supersimpel is... 100 g gerookte zalm eiertagliatelle creme fraiche blokjes spinazie a la creme kruiden, knoflook, specerijen Pasta opzetten met zeezout en beetje olijfolie in het water, in een tweede pan olijfolie verhitten en in stukjes gesneden zalm even aanbakken. Een teentje geperste knoflook zachtjes meebakken. (Ontdooide) spinazie erbij, roeren, peper eroverheen malen, beetje thijm en zout en wat je verder nog lekker vindt. Bakje creme fraiche erdoorheen roeren, tijdje verwarmen en over de pasta heen serveren. Ook erg lekker om wat witte wijn door de saus te roeren. Kan ook (als je iets minder lui bent) met verse spinazie en zalmfilet in stukjes. | |
ZX9R | dinsdag 30 maart 2004 @ 15:34 |
quote:klinkt lekker! Vanaaf? | |
Formie | vrijdag 2 april 2004 @ 13:14 |
MIjn favoriete pasta recept is Spaghetti met zalm Je hebt nodig spaghetti, sjalotten knoflook olie peper / zout droge witte wijn visfond creme fraish zalm en spinazie de sjalotjes met de knoflook fruiten in de olie, op smaak brengen met wat zout en peper. Dan giet je scheut voor scheut BIJNA alle wijn in de pan, en laat deze tekens inkoken Dan de resterende wijn, visfond en de creme fraish toevoegen Ondertussen de spaghetti klaar maken en warm wegzetten De zalm in mooi blokjes snijden en voorzichtig in de saus leggen, en afgedekt ongeveer 4 minuten lop het vuur laten staan. keer de stukjes tussen door een keertje. Voeg dan de schoongemaakt en droge spinazie toe. Laat dit 2 minuten koken en...... MMMMmm smullen maar ![]() | |
paitor | vrijdag 2 april 2004 @ 16:12 |
wat ook heel goed als groente erbij past is gele / groene paprika. Had ik nooit verwacht maar laatst een keer gegeten, was heel goed te doen ![]() | |
butterfly84 | maandag 5 april 2004 @ 21:11 |
Uhmmm mensen een dingetje --->> recepten van internet die kan ik zelf ook wel vinden ![]() En verder een receptje ZONDER spinazie of andere nitraatrijke groenten. Ik weet dat de combi lekker is, maar tis niet echt heel erg gezond helaas ![]() | |
elguapo | woensdag 7 april 2004 @ 00:30 |
Tagliatella met gerookte zalm en tomatencourgettesaus: Courgette in dunne plakjes snijden (hoe dunner hoe beter). Bakken in een koekepan met wat olijfolie en genoeg tijm (of wat je maar lekker vindt). Gezeefde tomatenspul erbij tot het een saus is. Pasta op een bord, saus er op, zalm er op. Happen. Edit: Je wou ervaringen... laten we zeggen dat ik later op de avond weer vislucht aan mn vingers had ![]() | |
miracle2 | woensdag 7 april 2004 @ 00:51 |
Erg eenvoudig recept dat het bij mijn kennissen en vrienden altijd goed doet: pasta met pesto-zalm-roomsaus. Nodig: pasta (bijv. fusilli tricolore) 2 kleine pakjes koksroom 2 kleine bakes zalmsnippers (AH) 1 potje pesto (a la genovese of zo, die neem ik altijd). pasta koken en ondertussen de room in een pannetje opwarmen. Alvast de pesto erdoor (in principe hele potje) en op het laatste moment (als de room erg warm is) de zalmsnippers er door. That's all. Geloof me, eeerrruuuggg lleekkkkkeerrrr !!!!! Verhoudingen zijn niet super belangrijk, zelf een beetje mee stoeien. |