FOK!forum / Culinesse à gogo / frietje stoof
wingerdzondag 28 maart 2004 @ 03:57
Dat kan je zo hebben, hongerig 's nachts met alleen wat patat in de vriezer en vlees in de koelbox. In veel snackbarren kan je een frietje stoof of frietje warm vlees bestellen, maar wat is dat eigenlijk? En hoe maak je het klaar?
sir_dalordzondag 28 maart 2004 @ 03:58
hasjee vlees
IBAZzondag 28 maart 2004 @ 04:09
ik heb net een pan met home made goulash op. Die was eigenlijk voor zondag. met aardappelen en groente, maar die heb ik dus niet er bij gemaakt, heb gewoon de pan met vlees warm gemaakt en opgegeten. We zien morgen wel, zal wel ruzie worden, maar ik heb het binnen, haha.
Aureliumzondag 28 maart 2004 @ 04:12
quote:
Op zondag 28 maart 2004 04:09 schreef IBAZ het volgende:
ik heb net een pan met home made goulash op. Die was eigenlijk voor zondag. met aardappelen en groente, maar die heb ik dus niet er bij gemaakt, heb gewoon de pan met vlees warm gemaakt en opgegeten. We zien morgen wel, zal wel ruzie worden, maar ik heb het binnen, haha.
wahaha je ouders morgen zo... wtf...:D
engessazondag 28 maart 2004 @ 04:17
Euh, vlees bakken/braden/stofen/koken/whateva het voor vlees is, fijn snijden, lekker veel mayo en op brood pleuren? Simpeler kan volgens mij niet!
McGyverzondag 28 maart 2004 @ 04:32
Ik heb van de week nog flink zitten kotsen van de mc dus dag die troep hoef ik niet meer, en een week terug was t ook al eens gebeurd.

IK had zeker twee keer een hamburger van de grond te pakken ofzo ....
Kaensterlezondag 28 maart 2004 @ 07:06
quote:
Op zondag 28 maart 2004 03:57 schreef wingerd het volgende:
Dat kan je zo hebben, hongerig 's nachts met alleen wat patat in de vriezer en vlees in de koelbox. In veel snackbarren kan je een frietje stoof of frietje warm vlees bestellen, maar wat is dat eigenlijk? En hoe maak je het klaar?
Je kan het dus ook gewoon bij de snackbar halen. (In jouw contreien verkopen ze dat blijkbaar).
Pietverdrietzondag 28 maart 2004 @ 10:27
Een echte snackbar stoof is uit blik, en paardevlees.
ToBezondag 28 maart 2004 @ 10:30
Mensen blijf eens ontopic!
moussyzondag 28 maart 2004 @ 10:32
stoof uit blik moet je lekker zelf maken
Pietverdrietzondag 28 maart 2004 @ 10:39
quote:
Op zondag 28 maart 2004 10:32 schreef moussy het volgende:
stoof uit blik moet je lekker zelf maken
We hadden het over snackbars, toch?
En ja, zelfgemaakt stoofvlees is lekkerder
yvonnezondag 28 maart 2004 @ 10:44
quote:
Op zondag 28 maart 2004 10:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

We hadden het over snackbars, toch?
En ja, zelfgemaakt stoofvlees is lekkerder
Met donker bier
Pietverdrietzondag 28 maart 2004 @ 11:10
1 1/2 Kilo paardevlees om te stoven (aan stukken)
3 flesjes rodenbach alexander
kilo Uien (fijn gesneden)
200 gram gerookt spek
Thijm, laurier, peterselie (met wortel!) mostert,
Reuzel
Smelt de reuzel in een grote pan, bak het spek en daarna braad je het vlees aan.
Uien toevoegen
de rest van de kruiden toevoegen (eventueel extra knoflook)
Met de Rodenbach Alexander blussen, en een paar uur laten stoven
het vlees moet botermals zijn en eventueel de stoof afsmaken met wat tabasco, worchiresauce, zout..

De stoof is pas echt goed als de uien helemaal verdwenen zijn (gesmolten) en het vlees te zuigen is.
Ouwesokzondag 28 maart 2004 @ 11:36
quote:
Op zondag 28 maart 2004 11:10 schreef Pietverdriet het volgende:
1 1/2 Kilo....knip.... ... ...knip en het vlees te zuigen is.
Maar tegen de tijd dat dit het stadium eetbaar heeft is er ook geen sprake meer van nachtelijke vreetkoorts maar is het gewoon lunchtijd
Pietverdrietzondag 28 maart 2004 @ 17:34
dag van te voren klaar maken...
smorgens aan beginnen...
Smoorvlees kost nu eenmaal wat tijd, maar weinig moeite, je kan toch gewoon als je kookt ook de stoof voor de volgende dag al opzetten? Mensen doen bij de tijd die boullion moet trekken of de stoof moet smoren altijd alsof ze de hele tijd op de hometrainer er naast moeten zitten om het aan de kook te houden..
shmoopyzondag 28 maart 2004 @ 18:49
Slowchat verwijderd.

En ik ken het beroemde frietje stoof niet, is blijkbaar nogal een plaatselijke kwestie, in Amsterdam komt het naar mijn weten iig niet voor.
Pietverdrietzondag 28 maart 2004 @ 19:12
Volgens mij is het meer vlaams, maar ook in de achterhoek vrij algemeen
Is erg lekker trouwens, die combie, zacht vlees met krokante friet.
Zo kan je in het oosten van Nederland weer geen patat met gebakken vis krijgen bij de snackbar.
#ANONIEMzondag 28 maart 2004 @ 22:25
Jah,lekker
tong80zondag 28 maart 2004 @ 22:27
Dat sommigen het niet kennen. Raar is dat. Ik weet niet beter of ze verkochten het hier in Bommel. Wij noemden het Frietje Haché. Heerlijk.


Grrrrrrrrzondag 28 maart 2004 @ 22:28
Frietje stoof is iig erg lekker, mits ze bij de betreffende snackbar goed stoofvlees hebbenk, en daar scheelt het nogal eens aan...
staticzondag 28 maart 2004 @ 22:29
quote:
Op zondag 28 maart 2004 18:49 schreef shmoopy het volgende:
Slowchat verwijderd.

in Amsterdam komt het naar mijn weten iig niet voor.
Kom het vaak tegen hoor.
Kaensterlezondag 28 maart 2004 @ 22:41
quote:
Op zondag 28 maart 2004 18:49 schreef shmoopy het volgende:
Slowchat verwijderd.

En ik ken het beroemde frietje stoof niet, is blijkbaar nogal een plaatselijke kwestie, in Amsterdam komt het naar mijn weten iig niet voor.
Nee is een provinciaals iets, hier in Den Haag hebben ze het ook niet. Wel erg lekker
Poepoogzondag 28 maart 2004 @ 22:42
quote:
Op zondag 28 maart 2004 04:09 schreef IBAZ het volgende:
ik heb net een pan met home made goulash op. Die was eigenlijk voor zondag. met aardappelen en groente, maar die heb ik dus niet er bij gemaakt, heb gewoon de pan met vlees warm gemaakt en opgegeten. We zien morgen wel, zal wel ruzie worden, maar ik heb het binnen, haha.
Whhahahahahahahahahahaah
Blueszondag 28 maart 2004 @ 23:22
Ik dacht dat het 'broodje warm vlees' wat hier in Utreg wel wordt verkocht in snackbars, fricandeau was, even op de plaat verwarmt, op een bolletje, en met saus naar keuze (pinda is dan het lekkerst).
De combi met patat is minder gebruikelijk.
Maar ik ben al in geen maanden in een snackbar geweest.... weet ook niet wrom
Roelliozondag 28 maart 2004 @ 23:24
Frietje stoof.
tong80zondag 28 maart 2004 @ 23:26
quote:
Op zondag 28 maart 2004 23:22 schreef Bluezz het volgende:
Ik dacht dat het 'broodje warm vlees' wat hier in Utreg wel wordt verkocht in snackbars, fricandeau was, even op de plaat verwarmt, op een bolletje, en met saus naar keuze (pinda is dan het lekkerst).
Nee, het is echt gewoon Haché.