abonnement Unibet Coolblue
pi_17999227
Op Mallorca rond de boerderij van mij opa vonden wij ook veel dingen:
Caracoles (slakken) zoeken, alleen dat durfde ik nooit te eten, heb het tot nu toe ook nooit gedaan. Op mintblaadjes zuigen. Amandelen op de buitentrap met een steen breken en op eten. En in de Calas op de rotsen groeide een soort van zeekraal, dat we ook gingen zoeken en opeten. Hier in Nederland heb ik naar bramen en bessen in de bossen gezocht en weleens beukenootjes gegeten. Ook weleens meegeholpen met zoeken naar brandnetels en paardebloembaderen, die gebruikt werden voor soep en een salade, maar ook zelf nooit gegeten, want dat vond ik raar.
Ik moet wel zeggen dat ik op Mallorca minder moeite heb dingen uit de natuur te halen, omdat ik dat jong meegekregen heb. In Nederland heb ik daar wat meer moeite mee.
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
  zaterdag 27 maart 2004 @ 12:58:58 #52
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_18000631
En dan hebben we natuurlijk nog zaken als bosaardbeitjes en bosbessen ed. Wel goed oppassen als je die wilt eten! Als je bijvoorbeeld bosbessen in het bos plukt kan er een honde/vossenziekte opzitten (kan er even niet opkomen). Het beste kan je het fruit koken en er jam en/of siroop van maken. Lekker! (en erg makkelijk)
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  zaterdag 27 maart 2004 @ 13:00:57 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18000666
Fuchsbandwurm, een gemeen soort lintworm (vosselintworm) die in je lever gaat zitten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 maart 2004 @ 13:50:24 #54
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_18001527
Zo, ben nog even aan het rondneuzen op internet en vond de volgende recepten:

http://www.jnm.be/kampenorganisatie/download/_V.__Foer
Brandnetelsoep (ik maak het ook wel zonder aardappel, kwestie van experimenteren)
Als je zelf brandnetels gaat plukken, pluk dan voornamelijk de jonge toppen. Let er ook op dat de brandnetels niet te dicht bij een weg staan of bij een akker waar de boer net heeft gespoten.

ui, knoflook, olijfolie, jonge brandnetels, aardappel, water, zout, peper, nootmuskaat, room

Snij de ui, knoflook en fruit in de olie. Zijn de aardappels nog niet gekookt dan fruit je die mee.
Zet de gewassen brandnetels aan de kook zodat ze slinken (en het branden is nu ook gedaan). Haal ze dan uit de pan en hak ze fijn(doe het uitlopend vocht bij het kookvocht). Doe de gehakte brandnetels, kookvocht en water bij de gefruite ui(eventueel met de al gekookte aardappelen)en breng zo'n 10-15 min aan de kook. Maak de soep op smaak met peper, zout, nootmuskaat en scheutje room.
Niets dat beter is dan een brandnetelsoepje met een stuk volkoren brood!

http://www.plantaardighed(...)grote_brandnetel.htm
Recepten | Engels recept voor Brandnetelsoep uit de Tweede Wereldoorlog
Pluk een hoeveelheid netels die een bak van een halve liter vult, was ze, droog ze en doe ze in een halve liter zout water. Breng dit aan de kook, roer het goed door en laat het 10 minuten door koken. Laat 30 gr baconvet smelten, roer daar 30 gr bloem door, voeg de netels en het water aan toe en laat het al roerend nog vijf minuten koken. Gier er een beetje kokende melk bij en serveer het met croutons.

Recepten | Schotse Netels (Mrs. M. Grieve, 1931)
Pluk zoveel jonge neteltoppen totdat ze een bak van 4½ liter vullen en was ze grondig, neem 2 flinke stukken prei of 2 uien, 2 stronken broccoli zonder steel of een kleine kool of spruitjes en 125 gr rijst. Maak de groente goed schoon, snij de broccoli en prei in stukjes en doe er netels bij. Doe alle groenten en de rijst in een katoenen zak en bind deze dicht. Kook dit in water met zout totdat de groenten gaar zijn, de kooktijd is afhankelijk van hoe vers en jong de groenten zijn (mij lijkt 10 minuten meer dan genoeg), serveer dit met jus of gesmolten boter.

Recepten | Mijn eigen recept voor Brandnetelsoep
Smelt 500 gr gewassen jonge Brandnetelloten in een klont roomboter, laat goed afkoelen, en dan pas malen in een keukenmachine (kleur is dan prachtig groen), voeg 100 gr crème fraiche toe en meng het met de Brandnetels. Verwarm ondertussen 750 ml bouillon (kruiden, kip, rund, mag ook van een blokje) en voeg zodra de bouillon kookt het Brandnetelmengsel er aan toe. Nog een minuut door laten koken, eventueel op smaak brengen met zout en vers gemalen peper.

Let op!
Absoluut geen kinderkruid, ook niet bij mensen met een nerveuze aard, niet bij acute ontstekingen, dan altijd eerst Calendula, daarna pas Brandnetel. Verder niet bij koorts, want het is een aanjager. Ook oppassen bij bloedverdunnende medicijnen, omdat Brandnetel ook vitamine K bevat zou het kruid de werking van deze medicijnen kunnen verminderen. Ook als er al plaspillen gebruikt worden, kan Brandnetel de werking verhevigen.

En dan nog van dezelfde pagina enkele medicinale toepassingen van brandnetel:
Recepten | Thee bij artritis
Drie tl Brandnetelblad op een kopje kokend water
Na vijf minuten zeven en gezoet met wat honing drinken
Drie kopjes per dag

Recepten | Brandnetelzalf
Verzadig au-bain-marie gesmolten vaseline met jonge toppen van Brandnetel
minstens 24 uur laten trekken, afzeven en in een glazen pot doen
Goede trekzalf, en bij reuma.

Recepten | Aftreksel voor gezond haar, bij alle haarproblemen
200 gr Brandnetelwortel vijf minuten koken in een halve liter azijn
het geheel laten afkoelen en filtreren
's Avonds voor het slapen gaan de hoofdhuid ermee inmasseren
's ochtends het haar weer uitwassen
Dit verschillende weken achter elkaar, drie of vier keer per week.

Recepten | Aftreksel bij onzuiver bloed
50 gr Brandnetelblad en - twijgen koken in 1½ liter water
tot een liter laten inkoken, filtreren en in een fles bewaren
Twee of drie glaasjes per dag.
Recepten | Brandnetelsiroop bij aambeien
3 kg mals Brandnetelblad plukken en schoonmaken
Een minuut in een pan op het gas verwarmen
dan de pan van het vuur nemen, de bladeren roeren en laten afkoelen
de bladeren uitpersen door een doek
het sap wegen en hetzelfde gewicht aan honing toevoegen, mengen,
deze siroop wordt bij kleine glaasjes gedronken, in totaal 75 ml per dag.

Recepten | Brandnetelsap voor de behandeling van roos
100 gr vers, mals Brandnetelblad afwegen
wassen, drogen, en er in een doek het sap uitknijpen (handschoenen aan)
dit sap mengen met 40 gr Amandelolie
hiermee drie maal daags de hoofdhuid masseren.

Recepten | Aftreksel bij Rode Hond
100 gr Brandnetelblad 10 minuten laten koken in 800 ml water
filtreren en om het uur een kopje toedienen.
Recepten | Koekjes bij urine-incontinentie
15 gr Brandnetelzaad mengen met 60 gr Roggemeel
Kneden met voldoende water en honing om er koekjesdeeg van te maken
hiervan pannenkoekjes bakken
er bij het avondeten één van te eten geven.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  zaterdag 27 maart 2004 @ 14:14:52 #55
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_18001958
Ik ga dit recept binnenkort eens proberen! (komt van: http://www.plantaardighed(...)_recept01.htm#Verse)

Roerbaksoep

1 eetlepel notenolie
handje brandnetel
handje zevenblad
1 paardebloem blad
handje madeliefjes
1 worteltje
1 kleine ui of het blad van de daslook
1/2 dl room
Snij alle groeten in dunne reepjes. Doe wat notenolie in een pan en roerbak daar het zevenblad in met brandnetel en een blaadje paardebloem de madeliefblaadjes en een geraspt worteltje en de ui of daslook. doe dit 5 minuten doorroeren. Blus af met 1 liter groente bouillon en de room. Serveer met stokbrood wat in de lengte is doorgesneden en met olijfolie is besprenkeld en waar je met een teen knoflook overheen gegaan bent. Dit even onder de grill.

Lijkt me lekker! Nou moet ik alleen nog even uitzoeken hoe zevenblad eruit ziet.....
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  zaterdag 27 maart 2004 @ 14:26:05 #56
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_18002099
Herderstasje (de jonge bladeren ervan) schijnt lekker te zijn bij salades ed.

De wortels van de wegdistel kan je bereiden als schorseneren.

Rode klaver: Jonge, zachte bladeren dienen voor soepgroente of worden met groenten meegekookt. Kinderen zuigen de nectar uit afgeplukte bloempjes. In Ierland wordt de gedroogde plant gemalen tot meel waarvan brood wordt gebakken.

Van de pinksterbloem kan je de bladeren van de bodemrozet eten, net zoals de stengeltoppen en de bloemknoppen (salade of soep)

Paardebloem: Rauw en fijngesneden geven ze aan salades een aangenaam, eetlustbevorderend en bitter aroma. Wie hiervan niet houdt, legt de bladeren 1-2 uur in water. Ook in spinazie kunnen de bladeren meegekookt worden. De nogal harde bloeiknoppen zijn, in kruidenazijn gelegd, als kappertjes te gebruiken. Kenners verzamelen in de

Muur: Gekookt en gebakt is het heerlijk te bereiden als bladgroente en het is ook lekker in de soep.

Alle recepten komen van onderstaande pagina. Op deze pagina staan nog veel meer recepten! http://members.lycos.nl/i(...)n%20en%20kruiden.htm
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_18002711
Goed werk, Tinkepink!
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zaterdag 27 maart 2004 @ 15:25:56 #58
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_18002933
quote:
Op vrijdag 26 maart 2004 14:03 schreef Tinkepink het volgende:
En voor de Duitslandkenners: in veel Duitse tuinen groeit een (onuitroeibaar) onkruid dat 'giest' ofzoiets heet. Het heeft groene blaadjes en witte wortels die je goed moet verwijderen, anders groeit er weer een nieuw plantje. Je kunt het ook eten. Weet iemand hier hoe je dat klaar moet maken?
Oke, dat plantje heet dus Giersch en heet in het Nederlands zevenblad. Op deze pagina vind je een foto http://www.kulak.ac.be/fa(...)ia%20-%20Zevenblad/.
En hier is een recept (in combinatie met brandnetels). Helaas voor de niet-Duitslezende onder ons is het wel in het Duits.

1 kleingeschnittene Zwiebel mit 2-3 kleingehackten Knoblauchzehen in Olivenöl glasig dünsten. 500 g Brennesselblätter und 500 g Gierschblätter (jeweils kleingesschnitten) zugeben, zusammenfallen lassen. Mit Salz, Muskat und etwas Zitronensaft würzen und beiseite stellen.
Eine zweite Zwiebel in Olivenöl andünsten, Blattpetersilie dazugeben und andünsten.
Mit 1 Flasche Passata aufgießen, gehackte Tomaten dazugeben, mit Salz und Pfeffer sowie Gemüsebrühe abschmecken. Ca 15 Minuten köcheln lassen, bis die Flüssigkeit etwas einkocht.
Giersch- und Brenesselgemisch, Tomatensoße und Lasagnenudeln abwechselnd in eine Auflaufform schichten, 1/8 l Sahne darübergießen. Mit Mozarellascheiben belegen, Parmesan darüberstreuen. Im Backofen bei 175-200 °C 30 min backen. Am besten 1 Tag vorher zubereiten, schmeckt dann noch besser

[ Bericht 10% gewijzigd door Tinkepink op 27-03-2004 15:29:56 (vertaling Giersch toegevoegd) ]
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  zaterdag 27 maart 2004 @ 15:32:07 #59
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_18003020
En deze lijkt mij ook wel lekker:

Gevulde tomaten met zevenblad
4-8 tomaten
1 handvol zevenblad, jonge bladeren
2 geklopte eieren,
wat zout, zwarte peper
1-2 eetlepels room of koffieroom
1-2 eetlepels bladeren van zevenblad
Tomaten wassen en uithollen
Bladeren uitzoeken, wassen en goed uit laten lekken.
Fijn hakken en vermengen met het sap van de tomaat die door een zeef is gedrukt en de tomaten er mee vullen. In een voorverwarmde oven circa 25 minuten bakken tot het ei gestold is.
Afstrooien met fijn gehakt zevenblad voor het opdienen.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  † In Memoriam † zaterdag 27 maart 2004 @ 22:01:25 #60
25682 2cv
Niet subtiel
pi_18010610
quote:
Op zaterdag 27 maart 2004 13:50 schreef Tinkepink het volgende:
(knip)
Let op!
(knip)
Ook oppassen bij bloedverdunnende medicijnen, omdat Brandnetel ook vitamine K bevat zou het kruid de werking van deze medicijnen kunnen verminderen.
(knip)
* 2cv wist brandnetels definitief van zijn menu

(ik had toch al geen zin in prikhanden )
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  † In Memoriam † zaterdag 27 maart 2004 @ 22:03:15 #61
25682 2cv
Niet subtiel
pi_18010687
quote:
Op zaterdag 27 maart 2004 15:32 schreef Tinkepink het volgende:
En deze lijkt mij ook wel lekker:

Gevulde tomaten met zevenblad
4-8 tomaten
1 handvol zevenblad, jonge bladeren
2 geklopte eieren,
wat zout, zwarte peper
1-2 eetlepels room of koffieroom
1-2 eetlepels bladeren van zevenblad
Tomaten wassen en uithollen
Bladeren uitzoeken, wassen en goed uit laten lekken.
Fijn hakken en vermengen met het sap van de tomaat die door een zeef is gedrukt en de tomaten er mee vullen. In een voorverwarmde oven circa 25 minuten bakken tot het ei gestold is.
Afstrooien met fijn gehakt zevenblad voor het opdienen.
Dus 1 hand + 1 a 2 eetlepels zevenblad

En waar kan ik dat spul vinden?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  zaterdag 27 maart 2004 @ 22:04:36 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18010735
Belangrijke bronnen van vitamine K zijn onder andere: bloemkool, broccoli, boerenkool, spinazie, erwten, volkoren producten, raapzaadolie, mager vlees, yoghurt, alfalfa, eierdooiers, saffloerolie, sojaolie, vislever olie en kelp.
Maaaarrrr
Je lichaam maakt ZELF vitamine K,

Vitamine K is een in vetoplosbaar vitamine. Dit vitamine zit van naturen in plantaardig voedsel (groene bladeren) als vitamine K1 (fyllochinon). In de darmen wordt het ook gemaakt door onze darmbacteriën als vitamine K2 (menaquinone). Synthetische vitamine K wordt vitamine K3 (menadione) genoemd, ons lichaam zet dit vitamine om in actief vitamine K.

Vitamine K is onmisbaar bij de vorming van verschillende bloedstolling componenten, en dus ook voor de bloedstolling. Tot ongeveer 3 maanden na de geboorte van een baby is het noodzakelijk dat dit vitamine extra in de voeding voorkomt, omdat er dan nog onvoldoende darmbacteriën in de darm zijn. Tegenwoordig wordt dit vitamine aan zuigelingen voeding toegevoegd om hersenbloedingen te voorkomen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_18010897
quote:
Op zaterdag 27 maart 2004 14:26 schreef Tinkepink het volgende:
Herderstasje (de jonge bladeren ervan) schijnt lekker te zijn bij salades ed.

De wortels van de wegdistel kan je bereiden als schorseneren.

Rode klaver: Jonge, zachte bladeren dienen voor soepgroente of worden met groenten meegekookt. Kinderen zuigen de nectar uit afgeplukte bloempjes. In Ierland wordt de gedroogde plant gemalen tot meel waarvan brood wordt gebakken.

Van de pinksterbloem kan je de bladeren van de bodemrozet eten, net zoals de stengeltoppen en de bloemknoppen (salade of soep)

Paardebloem: Rauw en fijngesneden geven ze aan salades een aangenaam, eetlustbevorderend en bitter aroma. Wie hiervan niet houdt, legt de bladeren 1-2 uur in water. Ook in spinazie kunnen de bladeren meegekookt worden. De nogal harde bloeiknoppen zijn, in kruidenazijn gelegd, als kappertjes te gebruiken. Kenners verzamelen in de

Muur: Gekookt en gebakt is het heerlijk te bereiden als bladgroente en het is ook lekker in de soep.

Alle recepten komen van onderstaande pagina. Op deze pagina staan nog veel meer recepten! http://members.lycos.nl/i(...)m
leuk!
paardebloemblaadjes wilde ik inderdaad ook noemen want erg lekker (beetje ruccola-achtig)maar ik zag dat ze hier al eerder vermeld staan. maar wat stond er achter 'kenners verzamelen in de..'?
[edit]al gevonden: '...herfst de wortels, die aan salades worden toegevoegd.' [/edit]

(let trouwens wel op waar je ze plukt, liefst ver van de snelweg).
pi_18034647
quote:
Op zaterdag 27 maart 2004 09:14 schreef Moonah het volgende:
Oh ja! Lekker!
Heb ik ook gedaan , in Zeeland. En dan mosselen erbij die je zelf van de palen van het aanlegsteigertje plukt...
Lamsoor schijnt nog lekkerder te zijn dan zeekraal, maar dat heb ik nog nooit gegeten (is wat zeldzamer). Lamsoor is trouwens deels beschermd; plukken/snijden mag, als de worteltjes maar blijven staan.
pi_18052486
quote:
Op vrijdag 26 maart 2004 22:57 schreef Oblivion het volgende:
Wat zou je eigenlijk kunnen doen met verse walnoten? Behalve in de sla...en gewoon opeten?

Obli verlangt wel eens terug naar de dijk met walnotenboom...
Walnoten en hazelnoten kun je prima in je deeg voor je brood (bakmachine) doen
Zolang er was is, is er leven.
  maandag 29 maart 2004 @ 22:45:03 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18052630
Ben ik trouwens de enige die Zeeegel kaviaar kent?
Als je vrouwelijke zeeegels vangt, die je herkent daaraan dat ze iets bruiner zijn dan de mannetjes en altijd een schelpje of stukje wier ofzo dragen.
Dan doe je een werkhandschoen aan, en snijd dan ding open, dan zit daar een oranje kaviaar in, de eitjes. Die smaken goddelijk, met een zoetheid van peentjes.
:-)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 maart 2004 @ 08:45:26 #67
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_18056584
Ik heb nog ergens een lekker recept met walnoten, kwark, andijvie en komijn. Kijken of ik het vinden kan.

Ik heb nog nooit van mijn leven Zeeegel kaviaar gegeten, maar ik kan me van Zuid Frankrijk herinneren dat zeeegels daar erg gewild waren.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_18057508
quote:
Op maandag 29 maart 2004 22:39 schreef Dinus het volgende:
Walnoten en hazelnoten kun je prima in je deeg voor je brood (bakmachine) doen
Ah, dat is best een goed idee, ook voor de hele verse? Die witte dus? Waar je het velletje zo lekker van af kan trekkken?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 30 maart 2004 @ 11:59:49 #69
59704 KatirZan
Klei-kleuter
pi_18059554
quote:
Op vrijdag 26 maart 2004 10:20 schreef Tinkepink het volgende:
heeeeeeeeeeeeel lang verhaal
Bij ons in de buurt is een begraafplaats met een stuk of 60 kastanje boompjes, de tamme dan heh

Daar gaan wij dus elk jaar heen (lees : ik en mijn ouders) om die dingen te rapen....

Ze zijn best te eten, mits je er soep van maakt, das echt ranzig
  dinsdag 30 maart 2004 @ 12:06:21 #70
67128 capibar
Ondertitels zijn overschat.
pi_18059695
quote:
Op vrijdag 26 maart 2004 10:20 schreef Tinkepink het volgende:
Naar aanleiding van het topic van Kastanova moest ik weer terug denken aan mijn eigen studententijd. En dan vooral aan het feit dat ik af en toe echt blut was en mijn eten uit de natuur haalde.

Zo at ik weleens brandnetelsoep, tamme kastanjes en gebakken zoetwatermossels.

Nu leek het me leuk (en handig, want je weet immers nooit met deze economische recessie) om te kijken welke gratis gerechten/recepten uit de natuur we kunnen verzamelen.

Gepofte kastanjes
Ga in het najaar naar het bos en ga op zoek naar een TAMME kastanjeboom. De kastanjes van deze boom zijn te herkennen aan het egelachtige uiterlijk (en dus niet de spikes van de paardekastanje).
Verzamel zo veel mogelijk kastanjes als je maar kunt vinden (ook als voorraad voor later in het jaar).
Tip: mocht je zin hebben in een korte vakantie (al liftend ben je er zo), in Bretange en Normandie struikel je zo ongeveer over de tamme kastanjes.

Thuis gekomen kerf je van een aantal kastanjes (een potie) het schilletje in.
Zet een pan met een stevige bodem op het vuur en doe er een klein beetje olie bij.
Als de pan warm is, doe je de kastanjes erbij.
Doe het vuur lager en schut de kastanjes af en toe.
Als de schilletjes open staan zijn de kastanjes klaar.
brandnetelsoep
  maandag 7 juni 2004 @ 19:23:59 #71
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_19709755
Leuk receptje voor deze tijd van het jaar: Vlierbesbloemenlimonadesiroop

Je hebt nodig:
- ongeveer 20 vlierbesbloemenschermen (bloemen van de vlierbes dus)
- 1 liter water
- 1 kilo suiker
- 3 biologische citroenen (onbespoten dus)
- 20 gram ascorbinezuur (vitamine c, verkrijgbaar bij de apotheek)

Snij de citroenen in plakjes. Doe die in een pan of schaal samen de bloemen, de vitamine c en het water. Dek het geheel af en laat het 2 dagen staan (48 uur).

Na 2 dagen zeef je het geheel door een dichte doek (een schone theedoek ofzo). Het aftreksel doe je in een pan, samen met de kilo suiker. Je kookt dit totdat alle suiker opgelost is.

De siroop in flessen doen (geen plastic) en af laten koelen.

Erg lekker met spa rood of ander bubbeltjes water (met gewoon 'plat' water smaakt het trouwens ook niet verkeerd). Gebruiken als limonadesiroop.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  maandag 7 juni 2004 @ 19:56:42 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19710526
hoef je het water niet te koken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 8 juni 2004 @ 11:37:43 #73
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_19723102
quote:
Op maandag 7 juni 2004 19:56 schreef Pietverdriet het volgende:
hoef je het water niet te koken?
Jawel hoor!
quote:
Op maandag 7 juni 2004 19:23 schreef Tinkepink het volgende:
Het aftreksel doe je in een pan, samen met de kilo suiker. Je kookt dit totdat alle suiker opgelost is.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  dinsdag 8 juni 2004 @ 11:40:53 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19723191
quote:
Op dinsdag 8 juni 2004 11:37 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Jawel hoor!
Had weer eens poep in mijn ogen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 8 juni 2004 @ 15:18:28 #75
68810 roofless
get wet...
pi_19728883
quote:
Op maandag 29 maart 2004 22:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben ik trouwens de enige die Zeeegel kaviaar kent?
Als je vrouwelijke zeeegels vangt, die je herkent daaraan dat ze iets bruiner zijn dan de mannetjes en altijd een schelpje of stukje wier ofzo dragen.
Dan doe je een werkhandschoen aan, en snijd dan ding open, dan zit daar een oranje kaviaar in, de eitjes. Die smaken goddelijk, met een zoetheid van peentjes.
:-)
Jaaaa, lekker. Ik neem aan dat je die 'tongetjes' bedoelt? Ook om een 'kruiden' boter van te maken, bijvoorbeeld voor bij krab of kreeft, geroosterd op een houtskoolvuurtje op het strand.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')