abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 22 juli 2004 @ 21:37:36 #101
99052 titsch
nieuwsgierig aagje
pi_20796210
hallo kook-beginners
hierbij een variant voor de spinazie:
- spinazie goed wassen en drogen
- in een hapjespan (een diepe braadpan) een flinke scheut olijfolie en warm laten worden
- spinazie toevoegen en 2-3 minuten laten pruttelen, hierbij blijven omscheppen
- op smaak brengen met peper/zout/nootmuskaat
- voor de extra lekker; een scheutje room uit een doosje

-----een combinatie van pasta en vis
nodig:
- pasta, op de gewone manier koken)
- 1 blikje zalm of tonijn in water
- 1pakje (driehoekje) blauwe schimmelkaas
- 1 doosje room

in een steelpan de schimmelkaas op kleine vlam smelten,
in stukjes gebrokkelde vis toevoegen
doosje room toevoegen

kan haast niet simpeler
smakelijk
gerty
pi_21116983
Weet iemand nog goede sites met eenvoudige recepten voor beginners?
pi_21117089
volgens mij kun je hier best veel vinden

Probeer anders http://www.smulweb.nl eens
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_21468537
Kan ik ook een gehaktbal maken zónder een ei erdoor heen? Alternatief?
pi_21478217
Ja dat kan skiczukie.
  woensdag 25 augustus 2004 @ 19:52:05 #106
43976 Monkeylover
SPANK MY MONKEY!!!
pi_21540664
Mijn bijdrage. Erg makkelijk en zo klaar.

Benodigdheden
- 1 snee wit brood
- 1 st kipfilet
- veldsla
- mosterd
- mayo

Voor 1 persoon.

- bak de kipfilet
- meng 5 etl mayo en 3 mosterd door elkaar
- maak van brood toast 1 sneetje
- leg veldsla op toast, leg daarop stuk kipfilet en gooi er de mosterdsaus overheen.

De lekkerste mosterd om dit mee te doen is groninger mosterd.
pi_21563147
Ff een vraag. Als er in een recept geitenkaas staat, welke kaas kun je dan als alternatief gebruiken?
Want wij vinden geitenkaas heel erg goor.
  donderdag 26 augustus 2004 @ 19:30:18 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21563421
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 19:18 schreef Ingrid19 het volgende:
Ff een vraag. Als er in een recept geitenkaas staat, welke kaas kun je dan als alternatief gebruiken?
Want wij vinden geitenkaas heel erg goor.
Schapen kaas, of koeimelkfeta.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21563734
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schapen kaas, of koeimelkfeta.
Dank je. Dat hebben we nog nooit gehad, is het uitproberen waard.
pi_21563950
Zelf heb ik altijd het probleem hoelang je (verse) groente moet koken dit is misschien ook voor anderen heel handig. KOMTIE

Groenten: Kooktijden:
Aardappelen ± 15 à 20 minuten
Andijvie ±10 à 15 minuten
Asperges ±40 minuten
Bleekselderij ±10 à 15 minuten
Bloemkool ±20 minuten
Champignons ±10 minuten
Chinese kool ± 15 minuten
Doperwten ± 20 minuten
Groene kool, Savooienkool ± 15 à 20 minuten
Knolselderij ± 15 à 20 minuten
Koolraap ± 20 à 25 minuten
Peulen ± 15 minuten
Prei ± 15 minuten
Prinsessenbonen ± 30 à 40 minuten
Raapstelen ± 5 à 7 minuten
Rode kool ± 20 minuten
Schorseneren ± 20 minuten
Slabonen ± 30 à 40 minuten
Postelein ± 5 à 7 minuten
Snijbonen ±20 à 30 minuten
Sperziebonen ± 30 à 40 minuten
Spinazie ± 5 minuten
Spitskool ± 15 minuten
Spruitjes ± 10 minuten
Tuinbonen ± 15 minuten
Uien ± 15 minuten
Winterwortel ± 20 à 30 minuten
Witlof ± 15 minuten
Worteltjes ± 15 minuten
Zuurkool ± 15 á 20 minuten

`either you or your head must be off, and that in about half no time! Take your choice!'
pi_21564065
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 19:56 schreef ALICENOR het volgende:
Zelf heb ik altijd het probleem hoelang je (verse) groente moet koken dit is misschien ook voor anderen heel handig. KOMTIE


Bloemkool ±20 minuten

Dan is ie bij mij nog zo hard

ik laat hem toch rustig 30 min koken
pi_21564116
ja je moet het niet heel erg nouw nemen met die tijden en ook je eigen smaak achternaa gaan he? de een houd ven hardere groenten dan de ander en wie weet snijd je grotere stukken weet ik veel.
`either you or your head must be off, and that in about half no time! Take your choice!'
  donderdag 26 augustus 2004 @ 20:50:15 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21565081
Aardappelkooktijd is erg afhankelijk van het ras, die rooie schil dingen, ben ff de naam kwijt moet je vreselijk lang koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2004 @ 23:00:37 #114
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21589319
sperciebonen 30 á 40 minuten????wow dat wist ik niet. hier staan ze hooguit 20 minuten op.
(maar ik heb nog nooit klachten gehad aan tafel overigens)
pi_21788185
In een recept van andijvi staat nu. In pan andijvi met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 min laten slinken. Wat wil aanhangend water zeggen?
pi_21791538
quote:
Op maandag 6 september 2004 19:19 schreef Riann het volgende:
In een recept van andijvi staat nu. In pan andijvi met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 min laten slinken. Wat wil aanhangend water zeggen?
De andijvie wassen en dan niet drogen, maar ook geen water toevoegen.
Tenminste dat lijkt mij dan.
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_21791638
maar dan brand het toch aan lijkt me
pi_21791656
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:46 schreef Riann het volgende:
maar dan brand het toch aan lijkt me
Niet als je het blijft roeren!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_21791708
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:47 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Niet als je het blijft roeren!
okay ik ben benieuwd morgen
pi_21791858
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:49 schreef Riann het volgende:

[..]

okay ik ben benieuwd morgen
De andijvie geeft zelf bij het verwarmen ook vocht af nl.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_21792078
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:55 schreef shmoopy het volgende:

[..]

De andijvie geeft zelf bij het verwarmen ook vocht af nl.


Ik ga dit morgen dus maken lijkt me overheerlijk
pi_21792145
quote:
Op maandag 6 september 2004 22:04 schreef Riann het volgende:

[..]



Ik ga dit morgen dus maken lijkt me overheerlijk
[afbeelding]
Ziet er best lekker uit, post het recept eens?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_21792266
voor 4 personen

Dit heb je nodig
- 50 g roomboter
· 1 beschuit
· 2 struiken andijvie
· zout en peper
· nootmuskaat
· 200 g jongbelegen kaas (stuk)
· 200 g achterham (vleeswaren)

· ovenschaal, inhoud ca. 2 liter

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Ovenschaal invetten. Rest van boter in klontjes snijden. Beschuit heel fijn verkruimelen. Andijvie schoonmaken, in brede repen snijden en wassen. In pan andijvie met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 minuten laten slinken. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Kaas in plakken schaven. Helft van andijvie met wat kookvocht in ovenschaal leggen. Andijvie beleggen met helft van ham en daarop helft van kaas leggen. Zo nog een laag maken van andijvie, ham en kaas. Beschuit en klontjes boter over ovenschotel verdelen. Schaal ca. 15 minuten in midden van oven zetten, tot kaas gesmolten is en de bovenkant mooi bruin kleurt.
Tip
Dit gerecht smaakt verrassend anders door de achterham te vervangen door rauwe ham of een kaassoort te kiezen die goed smelt (Leerdammer of mozzarella).
Bevat per eenpersoonsportie
energie 365 kCal - eiwit 23 g
vet 29 g - koolhydraten 3 g

Bereidingstijd:45 min staat aangegeven

Bron: AH
pi_21808877
Het was heerlijk echt een aanrader
pi_21992429
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 19:56 schreef ALICENOR het volgende:
Zelf heb ik altijd het probleem hoelang je (verse) groente moet koken dit is misschien ook voor anderen heel handig. KOMTIE

Groenten: Kooktijden:
Aardappelen ± 15 à 20 minuten
Andijvie ±10 à 15 minuten
Asperges ±40 minuten
Bleekselderij ±10 à 15 minuten
Bloemkool ±20 minuten
Champignons ±10 minuten
Chinese kool ± 15 minuten
Doperwten ± 20 minuten
Groene kool, Savooienkool ± 15 à 20 minuten
Knolselderij ± 15 à 20 minuten
Koolraap ± 20 à 25 minuten
Peulen ± 15 minuten
Prei ± 15 minuten
Prinsessenbonen ± 30 à 40 minuten
Raapstelen ± 5 à 7 minuten
Rode kool ± 20 minuten
Schorseneren ± 20 minuten
Slabonen ± 30 à 40 minuten
Postelein ± 5 à 7 minuten
Snijbonen ±20 à 30 minuten
Sperziebonen ± 30 à 40 minuten
Spinazie ± 5 minuten
Spitskool ± 15 minuten
Spruitjes ± 10 minuten
Tuinbonen ± 15 minuten
Uien ± 15 minuten
Winterwortel ± 20 à 30 minuten
Witlof ± 15 minuten
Worteltjes ± 15 minuten
Zuurkool ± 15 á 20 minuten

Is dit serieus bedoeld of snap ik de grap niet?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')