abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 4 juni 2004 @ 15:26:01 #76
72463 Whiskers
Kinky Kitten
pi_19640784
fijn topique! Ben aan het meelezen Een vraagje; past een stoommandje op elke (groente-)pan? Is het een soort zeef? Ik heb geen plaatje kunnen vinden met google...
Cat hair is a fashion statement
I'm really a cat you see and it's not my last life at all
pi_19730064
Even een simpel vraagje. Ik las ergens dat krieltjes ook in de wok kunnen. Dat wil ik wel eens proberen. Gewoon olie in de wok, krieltjes (jaja van die voorverpakte rommel ) erbij en even geduld hebben? Of moet je dan nog iets anders doen?
pi_19730180
quote:
Op dinsdag 8 juni 2004 16:04 schreef JedaiNait het volgende:
Even een simpel vraagje. Ik las ergens dat krieltjes ook in de wok kunnen. Dat wil ik wel eens proberen. Gewoon olie in de wok, krieltjes (jaja van die voorverpakte rommel ) erbij en even geduld hebben? Of moet je dan nog iets anders doen?
Voorgekookte krieltjes zijn vaak nog best hard, dus zet ik ze meestal even op een hoog vuurtje op zodat ze een mooi gekleurd buitenkantje krijgen en dan op een laag vuurtje, deksel op de pan, totdat je er wat makkelijker in kunt prikken.
En dan weer deksel eraf, evt kruiden erover en nog op een wat hoger vuur lekker krokant bakken.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_19730255
quote:
Op vrijdag 4 juni 2004 15:26 schreef Whiskers het volgende:
fijn topique! Ben aan het meelezen Een vraagje; past een stoommandje op elke (groente-)pan? Is het een soort zeef? Ik heb geen plaatje kunnen vinden met google...
Zo eentje?


Die zijn geloof ik van bamboe gemaakt en die zet je in een pan met een klein laagje water en dan deksel erop, geloof ik.

Maar misschien zitten hier ook wat meer ervaren 'stomers'?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_19731545
quote:
Op dinsdag 8 juni 2004 16:08 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Voorgekookte krieltjes zijn vaak nog best hard, dus zet ik ze meestal even op een hoog vuurtje op zodat ze een mooi gekleurd buitenkantje krijgen en dan op een laag vuurtje, deksel op de pan, totdat je er wat makkelijker in kunt prikken.
En dan weer deksel eraf, evt kruiden erover en nog op een wat hoger vuur lekker krokant bakken.
Bedankt, maar dat wist ik al

Het gaat me specifiek om het wokken. Of gaat dat gewoon net als bakken?
pi_19737266
Ook altijd lekker, en best lijnvriendelijk:

Lekkere groeten even in een anti-aanbakpan bakken, hoeft dus geen vet bij, (hang van de groente af en hoe gaar je ze wilt hoelang, gewoon proeven dus, je kunt nemen paprika uitjes, prei, championnetjes e.d..waar je zin in hebt, lekkere kruiden bij doen naar smaak (bijv. italiaanse).

Die leg je op de bodem van een ovenschaal dan doe je er blokjes of plakjes aardappel op (die van de ah kun je gewoon in de magnatron "stomen" = geen vet, maar als je ze wilt koken/bakken vinnik het ook goed .
Je strooit er wat strooikaas over (als je het lijnvriendelijk wilt houden slankie dus) of je gaat zelf aan de rasp.

Ik vind het altijd wel lekker...zeker als ik weer eens aan de lijn moet doen En voor een beginner als ik is dit lekker snel klaar en makkelijk.

P.S. Waar blijven de aardappel-kook-tips...? En dan in het bijzonder de tips hoe je een beetje schone handen kunt houden tijdens het schillen...ik heb echt een hekel aan dat "aarderige" gevoel, maar als ik ze was dan wordt het echt modderig.
  dinsdag 8 juni 2004 @ 21:17:52 #82
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_19737496
Vanavond geen zin om te koken, dus lekker makkelijk en lekker fris:

voor 2 personen:
150 gram spagettini
halve paprika
half blikje mais
blikje manderijnpartjes
kwart verse ananas (of blik)
rode pesto
eetlepel mayonaise (of slasaus ofzo)
halve komkommer
hamblokjes

spagettini koken volgens de verpakking (grote pan water, als 't kookt pasta erbij doen, 8 minuten (ofzo) laten koken en dan afgieten.
Pasta laten afkoelen
dan alle andere dingen fijnsnijden en erdoorheen gooien.
2 lepels rode pesto, eetlepel mayo erdoorheen roeren..

Erg lekker als je dit koud eet
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_19737647
wauw, iets voor me moeder dit.
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 juni 2004 @ 16:40:37 #84
22592 crew  Ole
pi_19787341
quote:
Op dinsdag 8 juni 2004 21:23 schreef Markster het volgende:
wauw, iets voor me moeder dit.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_19917940
quote:
Op dinsdag 8 juni 2004 16:10 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Zo eentje?
[afbeelding]

Die zijn geloof ik van bamboe gemaakt en die zet je in een pan met een klein laagje water en dan deksel erop, geloof ik.

Maar misschien zitten hier ook wat meer ervaren 'stomers'?
Klopt, ik heb zo'n bamboe-stoommandje en dat zet je idd in een pan met een laagje water (klein laagje, want de inhoud van het mandje moet zich boven het water bevinden) dat je aan de kook brengt. Mijn ouders hebben een 'professionelere', dat is een soort vergiet dat precies in de pan past en dus een stuk boven het water hangt. Maakt voor de werking niets uit. Als je een klein vergiet hebt dat in z'n geheel in een pan past, kun je dat volgens mij ook prima gebruiken.
Youth is wasted on the young, before you know it's come and gone
pi_20085744
Ik heb een vraagje.. misschien is ergens al het antwoord gegeven maar ik heb het dan niet gezien... hopelijk is dit ook het goede topic ...

Hoeveel gram zit er in een kopje rijst... ik reken altijd een kopje per persoon maar omdat ik nu aan het lijnen ben wil ik graag weten hoeveel gram rijst er in een kopje zit... dus een klein koffiekopje bedoel ik... iemand die dit weet?
pi_20086798
Lijkt me niet helemaal het goeie topic maar ik heb het een keer gewogen. Als je een beker (dus mok) pakt, zit daar ongeveer 200 gram rijst in. Een kopje is ongeveer de helft daarvan denk ik.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_20087512
Ok dank je wel, sorry dat het niet in het goede topic stond
pi_20230821
vraagje: hoelang moet je een (runder)gehaktbal braden?
pi_20296515
quote:
Op zondag 27 juni 2004 17:58 schreef HeyFreak het volgende:
vraagje: hoelang moet je een (runder)gehaktbal braden?
Tot-ie gaar is Ik reken meestal op een minuut of 15-20. 't Is een beetje experimenteren en na een kwartiertje er eentje ff opensnijden of zo Dat doe je de eerste paar keer en daarna gok je het wel
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  woensdag 30 juni 2004 @ 12:15:05 #91
72463 Whiskers
Kinky Kitten
pi_20303200
quote:
Op dinsdag 15 juni 2004 19:47 schreef LadyMagica het volgende:

[..]

Klopt, ik heb zo'n bamboe-stoommandje en dat zet je idd in een pan met een laagje water (klein laagje, want de inhoud van het mandje moet zich boven het water bevinden) dat je aan de kook brengt. Mijn ouders hebben een 'professionelere', dat is een soort vergiet dat precies in de pan past en dus een stuk boven het water hangt. Maakt voor de werking niets uit. Als je een klein vergiet hebt dat in z'n geheel in een pan past, kun je dat volgens mij ook prima gebruiken.
OK, ik snap hem! Binnenkort even bij de plaatselijke toko langs. Mijn moeder had ooit iets van rvs dat er op lijkt, met een soort scharnierbare schubben
Cat hair is a fashion statement
I'm really a cat you see and it's not my last life at all
  vrijdag 9 juli 2004 @ 11:09:20 #92
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_20506789
Nu jullie allemaal een gezond bordje eten kunnen koken staat de frituurpan natuurlijk al tijden ongebruikt in de kast. Tijd om hem weer te voorschijn te halen en af te stoffen!

Falafel

De ingredienten: kikkererwten (2 koppen gedroogde minstens 8 uur laten weken), koriander, peterselie, ui, knoflook en komijn.


De kikkererwten eerst ff door de keukenmachine jagen:


Ui, knoflook en kruiden grof hakken en ook ff door de keukenmachine wat fijner laten hakken:


Dan de staafmixer er nog even op tot het een dikke korrelige pasta is:


Van steeds een eetlepel vol een balletje maken en platduwen. Falafel in kleine porties 3 minuten frituren:


Op een pitabroodje kwakken met veel knoflooksaus en wat groenvoer:
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_20506873
Hey shmoops, ik weet niet of het al gezegd is, maar die bloemkool, daar moet je geen saus ofzo bijmaken, maar een klein scheitje eik overheen doen
pi_20506877
ow, azijn is dat dus
pi_20507581
quote:
Op donderdag 25 maart 2004 19:55 schreef shmoopy het volgende:
Hoi, welkom bij de FOK!cursus Koken voor beginners.
....
Hoe en hoelang kook je groenten, aardappelen, rijst,
.....
Rijst dus. Bij sommigen lukt die nooit: te nat, te droog, te klef of aangebrand. Volg deze aanwijzingen en je rijst lukt altijd. Koop om te beginnen echte rijst, geen 'snelkookrijst'. Een grote zak is ook veel voordeliger dan een pakje en rijst is goed houdbaar.

Pak een pan met een goed sluitend deksel, en een (koffie)kopje om de juiste hoeveelheid rijst af te meten. Reken per persoon 1 kopje rijst.De eerste truuk is om precies genoeg water toe te voegen. Afhankelijk van de soort rijst is dat 11/4 tot 11/2 kopje koud water per kopje rijst. Na twee keer proberen weet je de juiste verhoudingen. Kijk ook even op de verpakking.

Breng rijst met water aan de kook. Zodra het water kookt deksel er op en de pan op het allerlaagste pitje zetten. De tweede truuk is om je nieuwsgierigheid te bedwingen en het deksel op de pan te laten. Zet een kookwekker op 12 minuten. Als de wekker gaat het vuur onder de pan uit draaien (derde truuk) en de rijst in gesloten pan nog 8 a 10 minuten laten staan. Daarna losroeren met een vork en je rijst is perfect.
pi_20514038
Spindizzy, wat een goeie uitleg met die foto's!
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_20534100
Ik ga vandaag voor het eerst voor mijzelf koken (vandaar in het beginners topic...) en het wordt dit recept van Logitik:
quote:
Op woensdag 28 april 2004 00:00 schreef Logitik het volgende:
Wat ik vandaag heb klaargemaakt was ook heel makkelijk en smaakte heerlijk:

benodigheden (voor 2 personen):
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 350 gram kipfilé (in kleine stukjes gesneden)
- Bourgondische aardappelschijfjes (wordt verkocht in alle supermarkten)
- peper en zout
- Knoflooksaus.

Pak een pan en bak daar de stukjes kip in gaar (ongeveer 10 minuutjes).
Zet ondertussen de Bourgondische aardappelschijfjes op (middelhoog vuur).
Na de kip 10 minuutjes gaar te hebben laten worden, voeg er een beetje peper en zou aan toe.
Voeg daarna de, in stukjes gesneden, Paprika en Ui toe, en laat dit ongeveer 5 á 10 minuutjes fruiten (zo heet dat) op een middelhoog vuur.
nu mijn vraag, hoe lang duurt het voor die kip om te ontdooien? want hij ligt er nu al een uur uit, en is nogsteeds redelijk hard.
pi_20534416
quote:
Op zaterdag 10 juli 2004 17:52 schreef superheist het volgende:
Ik ga vandaag voor het eerst voor mijzelf koken (vandaar in het beginners topic...) en het wordt dit recept van Logitik:
[..]

nu mijn vraag, hoe lang duurt het voor die kip om te ontdooien? want hij ligt er nu al een uur uit, en is nogsteeds redelijk hard.
Dat gaat het nog wel ff duren. Heb je een magnetron? Anders in handwarm water leggen (in de verpakking).
  woensdag 14 juli 2004 @ 16:42:45 #99
33160 akkien
nemo in amore videt
pi_20621907
stomen kan ook in een snelkookpan. Werkt ook erg fijn.
imagination is more important than knowledge
  dinsdag 20 juli 2004 @ 16:52:55 #100
61048 Mr.Trelawney
Lettersnoeper
pi_20746131
Dankzij mijn werk bij de slagerij-afdeling van de Plus kan ik al steeds meer koken (op zaterdag maken wij altijd het eten klaar voor de mensen die tot acht moeten), maar vroeger lukte dat dus écht niet!
Hoe dan ook, het eerste echte 'gerecht' dat ik ooit zelf maakte, is heel eenvoudig te bereiden en ontzettend lekker!

Griekse kaasflap



Benodigdheden (hoeveelheden kun je eenvoudig zelf bepalen):
* Bladerdeegplakjes
* Ei
* Feta
* Cheddar kaas - maakt niet uit wat voor (neem gewoon de goedkoopste )
* Béchamel saus

Bereidingswijze:

- Snij blokjes van de feta en de cheddar kaas
- Kook de béchamel saus in een pannetje (kijk even op het pakje hoe lang )
- Neem een plakje bladerdeeg
- Sla het ei kapot en smeer het plakje bladerdeeg in met het eigeel
- Leg de stukjes kaas op het bladerdeeg
- Giet wat béchamel saus over de kaas heen
- Vouw het bladerdeeg dicht (maak er een flapje of een vierkantje van) en 'lijm' het even met wat eigeel.
- Leg het ontstane product op een stuk ovenpapier en laat het bakken bij een temperatuur van 200 graden.

Zo, dan krijg je iets heel lekkers! Neem dat van mij aan!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')