ad. de spinazie in één keer (laten) opeten, opnieuw opwarmen maakt het giftigquote:Op zaterdag 27 maart 2004 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Verse Spinazie
Spinazie wassen en eventueel onkruid er tussen uit halen, Goed uit laten lekken.
In grote pan aan de kook brengen zonder er water bij te doen, er kleeft nog genoeg aan de bladeren.
Je kan er van alles aan toevoegen, maar dat is eigenlijk niet nodig, smaak van zichzelf al lekker.
quote:Op maandag 29 maart 2004 20:11 schreef shmoopy het volgende:
[..]
shmoopy kookt niet uit pakjes.
ben ook niet tegen pakjessaus en zeker als je amper een aardappel kunt koken, ik maak ook wel eens gebruik van pakjes, maar het is best simpel om zelf een saus in elkaar te flansen dat is wat ik bedoelde.quote:Op dinsdag 30 maart 2004 12:19 schreef miss_dynastie het volgende:
Sauzen maken is echt hartstikke lastig als je amper een aardappel kunt koken.
en een beetje verse knoflook bij je aardappelen die je aan het koken bentquote:Op woensdag 31 maart 2004 13:12 schreef Riann het volgende:
In plaats van zout kun je er ook met een boiljonblokje op smaak brengen.
Voor vis is een grill-pan ideaal.quote:Op vrijdag 2 april 2004 15:41 schreef paitor het volgende:
Kleine tip van mijn kant voor mensen die vis willen eten maar geen oven hebben:
in een koekepan op heel laag vuur met een beetje olie, kruiden naar smaak.
Deksel of bord op de koekepan leggen en een minuut of 10-15 laten bakken.
tussentijds even omdraaien en kijken of het goed gaar is met een vork.
Zalm smaakte in ieder geval goed zo.
edit:quote:Op zaterdag 3 april 2004 15:46 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Voor vis is een grill-pan ideaal.
Voor de beginners dit is een zware koekenpan met ribbels. Je kunt deze kopen vanaf 10 euro.![]()
WTF zijn "zalmkruiden"?quote:Op maandag 5 april 2004 13:24 schreef Beluga het volgende:
[...]Strooi er aan beide kanten zalmkruiden op (van die potjes zalmkruiden, zijn bij elke supermarkt verkrijgbaar en zo niet bij de visboer)
omdat ik nog zo gek ben om op deze vraag antwoord te geven:quote:Op maandag 5 april 2004 19:51 schreef SuperRembo het volgende:
[..]
WTF zijn "zalmkruiden"?
Zout & peper?
Zo ingewikkeld zijn ze toch niet? "neem een zalmmoot, flikker er kruiden op en zet het in de oven" of "maak sperziebonen schoon, breek ze doormidden en kook ze ?? minuten".quote:Op vrijdag 9 april 2004 13:59 schreef KrezieBite het volgende:
veel te moeilijke dingen om mee te beginnen.
Zowiezo moet je eerst je handen wassen voor je gaat koken en je kunt kip best aanraken hoor.....als je er maar voor zorgt dat je daarna ALLES wat met de rauwe kip in aanraking is geweest goed afspoelt cq. schoonmaakt en niet opnieuw gebruikt voor het is afgewassen.quote:En voila, je eerste maaltijd!! Hierna kun je eens gaan experimenteren met andere (moeilijkere) groenten, aardappels koken en vlees braden. Wanneer een kippetje gaat braden raad ik je aan hier zeeeeer hygienisch mee om te gaan ivm salmonella. Altijd zorgen dat alles schoon is en de kip zo min mogelijk aanraken. Aan de verpakking kleven heel veel bacterien.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |