Omdat bij Koken Voor Beginners natuurlijk ook wat product-info hoort te staan, en veel mensen het lastig vinden om met kruiden te werken (ondergetekende inbegrepen), heb ik een overzichtje van veel voorkomend spul gemaakt.
Disclaimer: onderstaande info komt uit een boek over kruiden en specerijen en is zeker NIET volledig
Kruiden
Basilicum
Te gebruiken voor salades, pastagerechten, pizza, pesto, vis, lamsvlees, gevogelte, kalfsvlees
Bieslook - verwant met de ui
Te gebruiken voor salades, sauzen en kruiden-kaas en -boter
Dille
Te gebruiken voor lichte sauzen, ragout, en visgerechten
Dragon
Te gebruiken bij boter- en roomsauzen, licht vlees, vis en eieren en in marinades
Koriander
Te gebruiken bij soepen, eenpansgerechten, curries en bladsalades
Laurier
Te gebruiken bij marinade van vlees en vis
Munt
Te gebruiken bij muntsaus, lamsvlees, kip, eens, gehaktschotels, tomaten, komkommer, courgette, salades, soepen, curries en zoete gerechten
Peterselie
Te gebruiken bij garnering, mayonaise, saladedressings, stoofschotels, eenpansgerechten, lichte bouillion en bij vlees- en visgerechten.
Rozemarijn
Te gebruiken bij lamsvlees, konijn, tomaten, courgettes, aubergines, paddestoelen en (last but not least) pizza
Tijm
Te gebruiken bij groentegerechten, rund- varkens- en kalfsvlees, gevogelte, gehakt, mossel- en visgerechten
Tuinkers
Te gebruiken bij salades en verfijnde roomsauzen maar ook op een boterham met kaas
Specerijen
Kruidnagel
Wordt gebruikt voor zoete gerechte, wild, varkensvlees, rode kool, bowl en marinades
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley