abonnement Unibet Coolblue
pi_27669389
Dat klopt, Livelink - zo'n 'eenvoudige' buggy laten ze gemakkelijk toe. Ik heb eigenlijk nog nooit zo'n buggy gezien die je als handbagage kan bestempelen ...
Trouwens, de buggy wordt ook nooit als gewicht meegeteld, is mijn idee.

Idee van Dutchie met de extra plek is wel handig. Wij hadden het geluk dat we konden ruilen met 1 man die 3 plaatsen had (terwijl wij met z'n 3-en maar 2 plaatsen hadden - goed geregeld) Dat ruilen ehbben we ook via de stuwardess gedaan - die had een idee dat er nog wat ruimte over was (gelukkig!)
  maandag 6 juni 2005 @ 11:25:25 #202
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_27669602
quote:
Op maandag 5 april 2004 11:53 schreef Vampier het volgende:
leuk... heb 12 uur lang naast zo'n luier poeper gezeten in het vliegtuig... het kind heeft 11 uur van de vlucht zitten krijsen. Het was dat die deur opslot zat want anders was ie met moeder en al naar buiten toe gegaan
Troost je met het feit dat de betreffende ouder(s) ook allerminst gelukkig zullen zijn geweest met deze situatie.

* NT-T.BartMan is al een paar keer met een klein kind gaan vliegen, ging tot nu toe altijd goed.
  maandag 6 juni 2005 @ 22:04:10 #203
2565 Elegantly Wasted
can you handle me?!
pi_27691118
Bijna vergeten onze vakantieblunders te delen:

We zijn alweer 2 weken terug, maar de reis heeft zoveel indruk gemaakt dat we besloten hebben om het weekje Frankrijk in september te cancellen.

Wij moesten in totaal 1800 km gaan rijden. Wij vonden het ook een strak plan om onze accomodatie 'halverwege' vast te boeken. 3 dagen aan het Iseo meer in Italië, leuk familiehotel, gelijk aan het meer. Prachtig!

De reis daar naartoe was 1 groot drama. We hadden ons schema heel ruim genomen, ons zouden ze niet gek krijgen. Om kwart over 5 's ochtends vertrokken, Glenn viel weer gelijk in slaap in de auto. Mooi!
We rijden Duitsland in, de ene wegwerkzaamheden na de andere en als klapstuk een enorme file ivm met een groot ongeluk; 30 km omrijden. Glenn is nog steeds aardig rustig....
We laten Duitsland achter ons en tuffen vrolijk (nog wel) Zwitserland in. Glenn wordt al wat onrusiger en we hebben ons voorgenomen om zodadelijk te stoppen. Het is niet druk op de weg en het zonnetje schijnt.

KOMEN WE DAAR IN EEN 3 UUR DURENDE KL*TE FILE TERECHT! Voor de Gottharttunnel. Geen idee waar al die auto's vandaan kwamen, maarze stonden er wel. Glenn was het nu echt zat en daar stonden we dan....stukkie rijden.....stukkie stilstaan.....heel klein stukkie rijden.
De zon scheen volop en Glenn produceert zijn 1e poepbroek van de dag. Luiertas lag gelukkig in de kofferbak, met veel gehannes en geklooi Glenn op de achterbank verschoond. Waar laat je die dampende luier
Glenn wilde niet meer eten, niet meer drinken, niet meer slapen niet meer spelen: kortom Glenn wilde helemaal niets. Tel daar mijn van links naar rechts gierende zwangerschapshormonen bij op; ook ik mijn kookpunt bereikt dus. Er volgde nog een poepbroek en een paar hysterische buien van Glenn voor we de file uitwaren.

Voor we op plaats van bestemming aankwamen hebben we ook nog een tijd stilgestaan voor de Italiaanse grens. Reden: onbekend. Met Glenn was toen helemaal niets meer te beginnen. Hij was echt helemaal over de rooie. Zo zielig. Heb hem ook beloofd dat we het nooit meer zo zullen aanpakken.

We hadden dus de tijdsdruk van het op tijd aankomen bij het besproken hotel. Dat zou ik nu dus ook nooit meer doen. We zijn ook op 4 verschillende verblijfadressen geweest. Ook dat was teveel voor Glenn. Iedere keer wennen en als hij dan gewend was gingen we weer door naar een andere bestemming. Maar ja, Glenn is zo'n makkelijk knulletje dat ik het allemaal iets te makkelijk heb ingeschat. Ook hij heeft dus zijn grenzen

We gaan dus dit jaar niet meer naar het buitenland, maar een week Nieuwkoopse plassen is ook leuk
Do you lead, or are you led?
Are you sure that you don't care?
pi_27702407
quote:
Op maandag 6 juni 2005 22:04 schreef Elegantly Wasted het volgende:
Bijna vergeten onze vakantieblunders te delen:
[...]
We gaan dus dit jaar niet meer naar het buitenland, maar een week Nieuwkoopse plassen is ook leuk
Wauw, wat een verhaal zeg! Tjonge, wat zal dat een lastige rit zijn geweest! De conclusie is ook duidelijk.
  dinsdag 7 juni 2005 @ 11:16:29 #205
31820 Martineke
Mama van Maxim en Romijn
pi_27702573
wat een verhaal EW, dat is toch ook wel een beetje mijn vrees als wij weggaan juli met de auto, enige verschil is dat wij geen hotel hebben en dus ook geen tijdsdruk (we gaan naar mijn schoonouders), en dat we smorgens rond een uur of 8 pas gaan rijden zodat we allemaal een beetje uitgerust beginnen. en wij stoppen om de 2 a 3 uur, we rijden met 2 autoos, totaal 3 kids
ben benieuwd
pi_27724773
Jemig EW ik kan mij de Nieuwkoopse plassen nu zeer goed voorstellen na het lezen van jullie reissucces. Het arme manneke, dat is toch wel een valkuil dan hè als je kind normaliter zo gemakkelijk in de omgang is.

Wij weten inmiddels onze vliegtijden ook, we vliegen om 12.10 helemaal super dus. Op vliegveld Eelde is er geen srapek van een gate dus ik vraag mij af of de buggy tot aan het vliegtuigtrap mee mag. Ik ga hier de vlieghaven nog even over bellen. iemand hier ervaring hiermee?
pi_27733585
Danosa, zie eerder in de posts - sommigen konden doorrijden tot aan het vliegtuig, anderen weer niet. Het ligt o.a. aan de maat van je buggy; zo'n kleine 'stadsbuggy' mag vaker mee dan zo'n grote. Als je tot aan het vliegtuig mag, dan krijg je'm ook weer direct bij het uitstappen.
pi_27744000
danosa had het specifiek over vliegveld Eelde geloof ik (not-that-)Bright.
  woensdag 8 juni 2005 @ 22:11:54 #209
120699 Sage
mama van Jens
pi_27757773
quote:
Ik denk wel dat het scheelt of het zo'n simpele lichtgewichtbuggy is of een echte kinderwagen zoals de Buggaboo.
Wij mochten idd de bugaboo niet mee nemen tot de gate, dit ivm met het tillen voor het personeel. Buggy's tot vijf kilo mag wel als handbagage werd ons verteld. Althans bij transavia ik weet niet of dat bij elke vliegmaatschappij zo is.
Life is like a box of chocolats...
pi_27764633
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 15:35 schreef bixister het volgende:
danosa had het specifiek over vliegveld Eelde geloof ik (not-that-)Bright.
I know, my dear - I didn't say she couldn't phone
  donderdag 9 juni 2005 @ 10:36:31 #211
45621 Suzanna
Mama van...
pi_27767425
Misschien een idee om vóór je echt 'op reis' gaat met je kleine een paar proefreisjes te maken?
Wij gaan elk weekend naar Brabant toe met het o.v. In het begin een heel gedoe, want hoeveel moet je meenemen, wanneer geef je te drinken, etc.
Nu gaat dat heel makkelijk en zou ik me zo voor kunnen stellen dat we langere reizen maken (zelfs met het o.v.) als het maar genoeg pauzes heeft.
Ook krijg je bepaalde handigheidjes.

Misschien een tip voor ouders hier (als die nog niet gegeven is hoor):
Noa krijgt kunstvoeding...in het begin was het met borstvoeding wel makkelijk, ik kon overal, ook in de trein voeden. Flesvoeding vond ik iets lastiger...maar uiteindelijk blijkt het makkelijk te kunnen.

Je neemt mee:
- een kleine thermoskan (0.5 liter) met kokend heet water
- een flesje mineraalwater of gewoon koud water
- een opbergdoosje voor voedingen, als je langer wegblijft twee doosjes (elk voor 3 voedingen) met natuurlijk de schepjes er al in.

Zo kun je heel makkelijk een fles maken, als je tenminste weet hoeveel warm en koud water je moet hebben om handwarm water te krijgen! Heel makkelijk, is onze ervaring.
Als je
- 80 ml kokendheet water
mengt met
- 100 ml koud water (niet uit de koelkast)
heb je een goede temperatuur.

Ook een tip voor vieze luiers: neem van die luierzakjes mee (geparfumeerde bijvoorbeeld) van de Etos of Kruidvat. Daar kun je de luiers direct indoen en dan heb je ook minder last van de stank, ook in de auto!
  donderdag 9 juni 2005 @ 10:49:47 #212
9247 texelonia
ploetermoeder
pi_27767821
Toen wij naar Parijs gingen hadden we idd ook een thermoskannetje heet water mee Suzanna
Alleen toen we daar eenmaal waren konden we geen water koken. Ik wilde nog een flesverwarmer kopen, maar m'n moeder vond dat zonde van het geld We hebben in Parijs gewoon gevraagd op terrasjes enzow of ze een flesje wilden opwarmen, en dat was nooit een probleem. Ze waren allemaal heel leuk met Noah zelfs, van de één een verhaal meteen dat ie zelf ook vader is blablabla en een ober in een restaurant ging steeds gekke bekken trekken naar Noah
Alleen toen we weer in Nederland aankwamen moest er weer moeilijk gedaan worden natuurlijk Er was een treinongeluk gebeurd waardoor het hele treinverkeer ontregeld was, dus we hadden al uuuren vertraging en uiteindelijk waren we op station Roosendaal, en toen was het tijd voor een fles voor Noah. Dus mijn zus ging bij de kiosk vragen of ze warm water hadden, maar eigenlijk mocht ze dat niet geven, zei dat meisje. Nou dan betaal ik wel een thee, dat maakt niet uit. Maar nee dat hoefde dan ook weer niet. Nou wat doe je dan moeilijk muts!
Rest your head close to my heart
Never to part, baby of mine
©Dumbo
While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about.
  donderdag 9 juni 2005 @ 10:58:17 #213
45621 Suzanna
Mama van...
pi_27768060
Tex: dat hebben wij ook een aantal keer gedaan (gewoon vragen of ze het opwarmen). Bij mij was dat nooit een probleem...wat een onzin zeg, dat ze daar zo moeilijk over gaan doen. Waar praat je over, HEET WATER ... pff...
Ik heb zelfs in een restaurant een keer gevraagd of ze van die instant-melk (nutrilon uit een pakje) wilde opwarmen in de magnetron. Ze deed het graag voor Noa ... de meeste mensen doen wel gauw iets voor je als het voor je kind is heb ik de ervaring.
  donderdag 9 juni 2005 @ 11:06:24 #214
9247 texelonia
ploetermoeder
pi_27768271
In Parijs kregen we in een koffietent waar ze geen magnetron hadden zelfs een kan (bijna) kokend water om het au bain marie (?) op te warmen.
Ik vondbhet sowieso een doos. Of geef gewoon heet water, of reken er een thee voor af, maar ga niet moeilijk lopen doen
Rest your head close to my heart
Never to part, baby of mine
©Dumbo
While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about.
  donderdag 9 juni 2005 @ 11:11:52 #215
45621 Suzanna
Mama van...
pi_27768438
Gaat nog best snel hoor, au-bain-marie opwarmen. Maar echt voor onderweg (in de auto/trein etc.) is dat toch niet echt een handig idee ... (bij zo'n koffietent natuurlijk wel).

Ik voel me dan trouwens wel bijna verplicht om daar wat te bestellen om te drinken. Is dat eigenlijk wel nodig?
  donderdag 9 juni 2005 @ 11:26:35 #216
9247 texelonia
ploetermoeder
pi_27768866
Hmm normaal als je ergens gaat zitten is het wel de bedoeling dat je ook iets bestelt, maar misschien dat ze op sommige plekken wel makkelijk zijn als ze zien dat je je kind de fles wilt geven.
Wij bestelden altijd sowieso wel wat omdat iedereen toch wel zin had in koffie of een milkshake of iets dergelijks
Rest your head close to my heart
Never to part, baby of mine
©Dumbo
While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about.
pi_27773601
Even over een buggy meenemen in het vliegtuig. Houd er rekening mee dat de douane er wel moeilijk over kan doen. Afgelopen week naar Noorwegen geweest en op de terugreis bij de douane werd er erg moeilijk gedaan over de Quinny zapp. Er zat teveel "metaal" in. Overigens past de quinny zapp prima in de bagageruimte
Having a place to go... is a home
Having someone to love... is a family
pi_27774722
we zijn vorig weekend een weekendje met Dylan naar Londen geweest en op de heenweg deden ze inderdaad ook moeilijk (bij KLM) over de kinderwagen.. Die moesten we vantevoren afstaan. Toen we op de terugweg vroegen of de kinderwagen meemocht naar de gate mocht het wel.. Toen we vroegen waarom het dan niet op de heenweg kon kregen we als antwoord dat ze waarschijnlijk te lui was

We gaan in September weer 2 weken naar Amerika en in December ook een weekje. Ik ben zeer benieuwd of het dan ook mag. Het scheelt wel een hoop gesjouw hoor met kinderwagen.
Praten zonder iets te zeggen, maar me toch vertellen
dat wat wij hebben, onbreekbaar is...
je avatar vroeg om een wachtwoord en is daarom verwijderd
  donderdag 9 juni 2005 @ 17:32:35 #219
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_27780158
Zo Daantje; jullie zijn al lekker veel onderweg geweest met de kleine man. Leuk hoor! Gaat het ook steeds goed? Is Dylan een lekkere makkelijke wat dat betreft?

Wij hebben vandaag besloten dat we deze zomer waarschijnlijk gaan kamperen met Julius.
Joepie! heb ik nu al heeeeeeel veel zin in!!! We lenen de vouwwagen van mijn ouders en rijden ergens naartoe waar het ons fijn lijkt. renzell hoopt stiekem op ItalieHoeveel uur rijden per dag is reeel denken jullie? Ik dacht zelf aan een uur of 6, 7 maximaal. Dat zou dus betekenen dat je 1 of 2 keer ergens moet overnachten onderweg. Hoe lang mag zo'n klein hummeltje eigenlijk in die maxicosi zitten? Niet zomaar de hele dag lijkt me, of wel? maar goed, als we onderweg steeds uitgebreid stoppen om te voeden en te spelen lijkt het me in principe wel te doen.
Nog andere kampeertips met minibaby's?
pi_27781679
Wij hebben het Handboek reizen met kinderen
Daar staan best wel wat handige tips in vond ik. Ook lijstjes met wat je mee moet/kan nemen.
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_27783928
renzell.. Dylan is echt een supermakkelijke baby en daar maken we dan stiekem ook wel gebruik van Tijdens de vluchten slaapt ie en geeft ie geen kik zolang ie maar op tijd zn flesje krijgt. Daarom is het voor ons zo makkelijk om op vakantie te gaan.. Ook als we er zijn is ie heel makkelijk en past ie zich zo ontzettend goed aan. Slapen gaat precies hetzelfde als in Nederland. Hij slaapt gewoon door wanneer het moet en hij heeft totaal geen moeite met het tijdsverschil. Ben er ook wel erg trots op hoor!

Wat leuk dat jij ook lekker op vakantie gaat met je gezinnetje deze zomer Het is echt heerlijk om er even lekker tussenuit te gaan hoor! Ik heb geen idee trouwens hoe lang zo´n kleintje precies in de maxi cosi mag.. volgens mij niet te lang, maarja daar heb je ook niks aan.. sorry! Maar iig wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel plezier en super dat jullie gewoon met kleine Julius op vakantie gaan!
Praten zonder iets te zeggen, maar me toch vertellen
dat wat wij hebben, onbreekbaar is...
je avatar vroeg om een wachtwoord en is daarom verwijderd
  donderdag 9 juni 2005 @ 21:03:08 #222
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_27786311
Ja echt superfijn! Heb er ook heel veel zin in. We zaten nog even te twijfelen tussen vliegen of auto, maar vriendje vindt vliegen met zo'n kleintje toch een eng idee en ach, mij maakt het eigenlijk niet uit, als we maar gaan! Tot nu toe is Julius ook een supermakkelijk kindje, dus ik verwacht eigenlijk dat het geen probleem zal zijn om hem mee te nemen.
Fijn joh, dat Dylan het zo goed doet op vakantie! Stel je nou voor dat je een kindje hebt die dat absoluut niet trekt, al dat gesleep. Zou ik toch wel moeite mee hebben geloof ik. Er is wat mij betreft namelijk weinig leukers dan op reis gaan! Zat vandaag al helemaal te glimmen van geluk bij de voorpret alleen...

Snoopy; bedankt voor de tip!
  zondag 19 juni 2005 @ 21:09:48 #223
26341 Mariposa
Telt af...
pi_28071707
Hoi Livelink,

Ik geloof dat je weer terug bent van vakantie? Ben erg benieuwd hoe het gegaan is! Ik hoop dat je nu lekker terug kan kijken op een mooie vakantie
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
  zondag 19 juni 2005 @ 23:08:55 #224
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_28076053
Hoi Mariposa,

Ik kan inderdaad terugkijken op een mooie vakantie. Wat betreft het vliegen; het vliegen zelf is me meegevallen. Mede door het vroege tijdstip dat we zowel heen- als terug vlogen hebben de kinderen ook nog geslapen tijdens de reis. Daarnaast zat het vliegtuig zo vol met kinderen, dat het echt niet opviel als jouw kind ook aan het schreeuwen was. Het vliegtuig zat wel boordevol, dus we konden niet dingen regelen. Juist omdat wij kinderen hadden was onze plaats vantevoren bepaald en daar kon bij het inchecken niks meer aan gewijzigd worden.

Ik vond overigens de rijen bij het inchecken en bij de douane alles behalve meevallen. Jeetje, wat is het al druk op Schiphol in juni! Al met al heb ik nog steeds het gevoel dat ik volgend jaarr liever lekker in Nederland op vakantie ga of gewoon thuis blijf. Maar eerlijk is eerlijk, het was gewoon goed te doen met de kinderen in het vliegtuig.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  maandag 20 juni 2005 @ 08:42:22 #225
26341 Mariposa
Telt af...
pi_28080318
Fijn dat je terug kijkt op een fijne vakantie en dat het vliegen je meegevallen is. Jammer dat het vliegtuig erg vol zat en dat jullie plaatsen daar door vastgelegd waren. Wel raar dat het in juni zo druk is, je zou denken dat dat pas met de schoolvakanties begint. Al las ik ergens dat er kinderen waren die vorige week ook een vakantieweek hadden

Is het ook met de buggy van Job goed gegaan?
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')