Naamah | vrijdag 12 maart 2004 @ 15:02 |
Mijn plan is om vandaag een aardappen-uientaart te maken en deze pas morgen in de oven te doen en op te eten. De ingredienten zijn; aardappels, uien, melk, eieren, zure room en kaas. Kan dat? (Hele recept is; Kook de aardappelen in water met wat zout in 25 minuten gaar. Maak ondertussen de uien schoon en snijd ze in ringen. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote pan en smoor de uien op klein vuur in 20 minuten gaar. Warm de oven voor op 200° C. Maak van de gare aardappelen met 1 ei, hete melk, peper, zout en nootmuskaat een stevige puree. Bestrijk een grote ovenvaste schaal of springvorm dun met olie. Bekleed de bodem en wanden van de schaal met de aardappelpuree. Schep de uienringen erop. Klop 3 eieren los met de zure room en meng de geraspte kaas er door. Schep dit over de uien. Bak de taart in het midden van de hete oven in 30 minuten gaar en lichtbruin. ) | |
rvrb_ke | vrijdag 12 maart 2004 @ 15:04 |
Ik denk dat je ze beter vandaag al in de oven kan doen na het maken en morgen gewoon even terug de oven in om op te warmen. | |
Naamah | vrijdag 12 maart 2004 @ 15:08 |
Hmmm.. morgen in de oven leek mij zelf toch lekkerder... en volgens mij gaan de ingredienten in gemengde vorm echt niet ineens bederven/chemische reacties teweegbrengen.. Weet niet, misschien heb je ook wel gelijk hoor.. | |
Nijna | vrijdag 12 maart 2004 @ 15:09 |
Ik zou hem dan ook vandaag bakken en morgen opwarmen. Ik heb het idee dat het anders misschien niet zo lekker meer is ofzo... Ik heb het wel eens gedaan met een zuurkooltaart, alvast maken en dan pas later in de oven. Daar zat overigens een bladerdeegbodem in, maar die was dus helemaal week geworden door de toch wat nattige vulling. Ik heb eerlijkgezegd geen idee hoe dat met aardappelpuree is... Je recept lijkt me trouwens wel lekker, dus ik ga het zeker een keer proberen ![]() edit: waarom zou je hem niet gewoon morgen maken? | |
Nijna | vrijdag 12 maart 2004 @ 15:10 |
ff nog een vraagje, wat zijn de hoeveelheden van de ingredienten? | |
E-Vix | vrijdag 12 maart 2004 @ 15:13 |
Gaat denk ik niet lukken om hem nu klaar te zetten en morgen pas af te bakken. De aardappelpuree zat waarschijnlijk bruin gaan worden, en de geklopte eieren zullen er absoluut niet frisser op worden als je die een dag laat staan (bovendien is al het luchtige uit de eieren als je hem zo lang laat staan). Ik zou hem vandaag bakken, en morgen gewoon even opwarmen. | |
Naamah | vrijdag 12 maart 2004 @ 15:26 |
quote:Geen tijd morgen en krijg mensen te eten en we moeten ook nog eens vrij snel eten, vandaar.. hoeveelheden; 1¼ kg aardappelen 1 kg uien olie 4 eieren ± 2½ dl halfvolle melk peper, zout nootmuskaat 1 klein bekertje zure room (125 ml) 75 gram geraspte belegen 30+ kaas Zal nog wel even laten weten of het lekker was ![]() | |
Nijna | vrijdag 12 maart 2004 @ 15:31 |
quote:Ja doe maar ![]() Succes ermee in elk geval | |
rvrb_ke | vrijdag 12 maart 2004 @ 18:26 |
Het opwarmen doet niet zo superveel af aan de smaak... Je moet het natuurlijk niet in de microgolf opwarmen, maar gewoon terug in de oven... | |
manny | vrijdag 12 maart 2004 @ 18:49 |
uien 20 min smoren ?? Die dingen zijn toch zo klaar ? | |
Naamah | vrijdag 12 maart 2004 @ 22:52 |
quote:heb je enig idee hoeveel 1 kilo uien is? Misschien als jij heeeeeeeeele grote pannen hebt, dat ze dan zo klaar zijn ![]() | |
Naamah | maandag 15 maart 2004 @ 21:50 |
Nijna; was echt superlekker, zeker de moeite van het proberen waard! | |
Yvonnetje | dinsdag 16 maart 2004 @ 11:11 |
ok, hij was lekker, maar hoe heb je het nou gedaan? De dag ervoor gebakken en op de dag zelf opgewarmd? Of hem gemaakt en de dag zelf pas gebakken? Heb je 'm wel in de koelkast bewaard? | |
Koningin | dinsdag 16 maart 2004 @ 11:32 |
Ik zou hem niet laten staan voor een dag later.... Trouwens, je kunt er ook nog wat gehakt tussen doen. Eerst rullen in een braadpan en dan in de ovenschaal erbij doen. |