abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_17644412
Zijn jullie ook helemaal gek op Sambal???

Welk soort sambal en van welk merk staat in het keukenkastje van de Fokkers! ?

Mijn persoonlijke favorieten:

Sambal Oelek van Exofun
Sambal Oelek van Inproba
[i]We're Gods. Lousy little Gods who control the lifes of the people we create.[/i]
pi_17644441
oelek, badjak... maakt me niet zo veel uit...
als ie maar uit de toko komt... niet van die slappe hap.
  donderdag 11 maart 2004 @ 14:43:17 #3
16832 Cyborg
zzzzzzzzzzzzz
pi_17644495
surinaamse sambal van koningsvogel
en sambal toutio (of hoe je dat schrijft ) gemaakt door mijn oma
*Aan mijn reactie kunnen geen rechten ontleend worden*
pi_17644498
Sambal!

Was al een topic over.
Klote-niet-werkende-search...

Sambal moet! Heerlijk!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 11 maart 2004 @ 14:59:09 #5
77893 TheRox
It's good to humblebee
pi_17644821
Sambal.......
Atomic Sauce (300.000 scovillle) meegenomen uit de US van A.
Daarmee verwijs je bijna alle andere naar de afdeling slappe hap!
En anders :
Habanero's (met pitjes uiteraard), limoensap, knoflook, btje zout
bla bla blaat
pi_17644869
- Oelek om mee te koken
- Manado voor de licht pittige smaak
- Zelfgemaakte Surinaamse door de oom van mijn vriendien voor de hot stuff

en chili olie voor als ik wat anders wil
  donderdag 11 maart 2004 @ 15:04:45 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17644949
We aten vroeger thuis veel indisch, lekker heet.
Helaas kan ik er niet meer tegen, als ik nu iets heets eet, ga ik enorm zweten, rode vlekken in mijn gezicht, pupillen die heel klein worden, enorme rush, hartkloppingen
Jammer hoor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17645179
quote:
Op donderdag 11 maart 2004 15:04 schreef Pietverdriet het volgende:
We aten vroeger thuis veel indisch, lekker heet.
Helaas kan ik er niet meer tegen, als ik nu iets heets eet, ga ik enorm zweten, rode vlekken in mijn gezicht, pupillen die heel klein worden, enorme rush, hartkloppingen
Jammer hoor.
nooit overdrijven ^_^

wel jammer, sommige mensnen gooioen bakken sambal over hun eten omdat ze het 'lekker' vinden

echt zonde
  donderdag 11 maart 2004 @ 15:19:11 #9
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_17645248
Ik gebruik altijd sambal maar erbij. Als het te veel overheerst is het weer niet lekker. Diverse soorten staan. De milden en de hete.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  donderdag 11 maart 2004 @ 17:26:47 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17648202
Zelfgemaakte sambal Batjak blijf ik het lekkerste vinden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 11 maart 2004 @ 17:32:42 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17648358
quote:
Op donderdag 11 maart 2004 15:16 schreef -=BoKKiE=- het volgende:

[..]

nooit overdrijven ^_^

wel jammer, sommige mensnen gooioen bakken sambal over hun eten omdat ze het 'lekker' vinden

echt zonde
Ik overdrijf niets, ik kan er helemaal niet meer tegen, een theelepeltje sambal naast je nasi is toch doodgewoon, maar als ik dit schrijf dan is me voorhoofd al nat. Jammer, en ik at het vroeger altijd...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17648842
quote:
Op donderdag 11 maart 2004 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik overdrijf niets, ik kan er helemaal niet meer tegen, een theelepeltje sambal naast je nasi is toch doodgewoon, maar als ik dit schrijf dan is me voorhoofd al nat. Jammer, en ik at het vroeger altijd...
dat bedoel ik niet,

waarschijnlijk heb je vroeger te heet gegeten en zegt je lichaam dat het nu genoeg is geweest.
je zei zelf dat je namelijk vaak Indonesisch at en dat kan nogal scherp zijn.

maar inderdaad, dat soort dingen gebeuren helaas, er zijn hoop ik nog wel genoeg andere lekkere dingen die je wel kan eten toch
pi_17655205
Ik vind sambal . Ik heb er nu een aantal geprobeerd:
- Sambal Oelek: te overheersend voor mij
- Sambal Batjak:de paar keer dat ik hem probeerde vond ik er weinig pit in zitten. Misschien te weinig gebruikt
- Sambal Manis: mijn all-time favorite. Gaat echt overal op. Brood met kaas, brood met kalkoenfilet, tosti's; alleen niet in de nasi.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  vrijdag 12 maart 2004 @ 12:31:45 #14
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_17664967
Sambal Manis! lekker zoet/pittig
Sambal trassi! lekker hartig/pittig
Sambal Kontol! heerlijk
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_17678910
Ik heb nog nooit sambal gehad!
Mijn moeder eet het altijd bij haar macaroni. Passend!
Okay, dat was dus de meest random info van de dag, maar goed.
  zaterdag 13 maart 2004 @ 11:50:03 #16
39446 303
(C) Roland
pi_17685060
Ik koop altijd een halve liter pot bij de chinees, lukt bij elke chinees als je een beetje doorzeurt. Voor een paar euro kan je er dan weer even tegenaan.
Installing a new program will always screw up at least one old one.
pi_17685538
Sambal badjak voor bij het eten. Trassi, Oelek, brandal etc voor het koken. Eet er alleen een beetje te veel van. Het is elke keer op
  donderdag 9 december 2004 @ 03:24:39 #18
97955 Axioma
ik denk tegendraads mee
pi_23848020
Ik heb net een pot Sambal Djeroek opgemaakt. Een heel lekkere sambal die door extra limoen achtige (djeroek) een aparte smaak heeft. Is niet heel erg heet, en laat zich daardoor wat ruimer in dosering gebruiken...

Op dit moment zoek ik een naar een soortgelijke opvolger van deze pot. Liefst niet " te" heet (maar mag best wel pittig zijn) en wat "aangekleder" dan de standaard Oelek. Sambal Manis en Badjak heb ik natuurlijk al gehad, maar misschien dat er hier iemand is die mij kan tippen over een andere variant?
- Live Life Live -
Een axioma is in de wiskunde en logica sinds Euclides en Aristoteles een niet te bewijzen, maar als grondslag aanvaarde stelling; een axioma kan als zelf als bewijs voor andere stellingen dienen.
  donderdag 9 december 2004 @ 09:24:15 #19
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_23849116
Ik had laatst sambal bij de chinees in eindhoven... gemaakt van/met madame jeanette... wooow die is heeet maar super lekker nu even zeuren of ik daar een pot van kan kopen daar
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  donderdag 9 december 2004 @ 14:03:28 #20
97955 Axioma
ik denk tegendraads mee
pi_23854069
quote:
Op donderdag 9 december 2004 03:24 schreef Axioma het volgende:
Op dit moment zoek ik een naar een soortgelijke opvolger van deze pot. Liefst niet " te" heet (maar mag best wel pittig zijn) en wat "aangekleder" dan de standaard Oelek. Sambal Manis en Badjak heb ik natuurlijk al gehad, maar misschien dat er hier iemand is die mij kan tippen over een andere variant?
Het is Sambal Gandaria geworden! Ik ben heel benieuwd hoe die smaakt (beetje zurig/pittig schijnt)
- Live Life Live -
Een axioma is in de wiskunde en logica sinds Euclides en Aristoteles een niet te bewijzen, maar als grondslag aanvaarde stelling; een axioma kan als zelf als bewijs voor andere stellingen dienen.
pi_23854141
Oelek om mee te bakken, brandal, badjak of manis in de overige gevallen (Afhankelijk van het gerecht).
  donderdag 9 december 2004 @ 21:59:16 #22
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23864808
Welke verschillende soorten sambal zijn er eigenlijk?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_23865545
Verschikkelijk veel en ze zijn allemaal lekker
pi_23870678
Ja!!! Djeroek! Ik kreeg ooit een potje zelfgemaakte, ik ben niet echt dol op sambal, maar het ging wel op!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 10 december 2004 @ 17:07:58 #25
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_23881938
Jij had:
sambal oelek
sambal djeroek
sambal manis.

De volgende sambals bestaaan ook:
sambal trassi
sambal tomaat
sambal petis
sambal kemiri
sambal pinda
sambal ui
sambal bieslook
sambal selderie
sambal serdadoe
sambal asem
sambal brandal
sambal badjak
sambal van groene en rode lombok
sambal boet
sambal teri
sambal loeat
Asem kemamah
Sambal malaka
sambal boeboek kering
sambal kelapa
sambal kelapa of djagoeng
sambal taotjo

en als je dat gehad hebt, kan je overstappen naar surinaamse sambal, die veel heter is.. of de mijne
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')