abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_21430891
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2004 19:34 schreef thabit het volgende:
Nou mensen, dit topic loopt niet zo goed he?
Nee. Jammer .
  Moderator vrijdag 20 augustus 2004 @ 21:37:02 #77
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_21433178
quote:
Op donderdag 11 maart 2004 18:35 schreef soorroos het volgende:
waarom ik wel vis eet omdat ik dat wel lekker vind en je moet toch wat eten.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_21480717
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2004 20:06 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Nee. Jammer .
Blijkbaar zitten de vegetariers niet in het CUL-forum. De vraag is: waar zitten ze dan wel?
  maandag 23 augustus 2004 @ 10:44:55 #79
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_21480774
* Freeflyer doet ook mee

Ik ben vegetarier geworden omdat mijn lichaam vlees niet tolereert.

Zodra ik vlees eet verlaat het mijn lichaam op natuurlijke wijze binnen een half uur na consumptie.
En soms vind ik dat best wel vervelend...
Neerkomen wel!
  maandag 23 augustus 2004 @ 13:15:38 #80
93940 dorian_g
Be Afraid, Arrrr
pi_21483761
Ik ben nu alweer 12 jaar vega. Waarom? zo'n beetje alle motivaties zijn al genoemd en bovendien hielp het aangezicht van een kippenslachterij er niet bij.

Ik heb niet alle reacties gelezen maar ik zag dat er weer gemiept word over het feit dat je wel leer draagt. Ik draag wel leren schoenen en what else dat op mijn pad komt. Ik heb daar beslist geen schuldgevoel over en ben ook niet hypocriet. Een van de redenen waarom ik geen geen vlees eet is de onnadenkende consumptiemaatschappij, elke dag een lekkere lap vlees op je bord. Zonder nadenken consumeren en consumeren.Vlees is(tegenwoordig) niet gezond en nog eens slecht voor het welzijn van de dieren. vooral nu de tendens is:het moet goedkoper! word niemand daar beter van (ok, jij eet bio vlees goodf or you, ik bedoel jou niet)

Leer is een duurzaam product, zoals iemand eerder al riep dat hij al jaren op zijn kisten loopt. Dat is uiteindelijk veel beter dan kunststof schoenen kopen die maar een seizoen meegaan. Leren riemen heb je voor het leven (het mode aspect telt voor mij hierin niet meer) etc. Een duurzaam REST product. Als er een goed alternatief is voor leer koop ik dat maar vaak koop ik leer.

Anyway ik heb geen zin in oeverloze discussies die ik al veel te vaak heb moeten voeren, dit is mijn mening, ja mening, je hoeft het er niet mee eens te zijn.
Astronaut, als je soms verdwaald ga recht door en wees niet bang. Goede reis en hou je taai.
  maandag 23 augustus 2004 @ 13:21:04 #81
93940 dorian_g
Be Afraid, Arrrr
pi_21483927
Ah ik zie nu dat het vooral ook om recepten gaat
op www.odin.nl staan veel super fijne vega recepten (tevens kun je je hier gelijk lid maken van het bio groente abbo, erg fijn erg lekker maar is een ander topic....)

Ik ben een heuse kook freak en heb zoooooo veel lekkere recepten in mijn hoofd/kookboeken dat je maar gewoon iets concreet moet vragen

Vega kookboeken vind ik bijna allemaal suf, geitewollesokken meuk, liever koop/lees ik reguliere mooie kookboeken en doe daar mijn inspiratie op.

Zo.
Astronaut, als je soms verdwaald ga recht door en wees niet bang. Goede reis en hou je taai.
pi_21484904
Ik ben dan wel geen vegetariër, maar ik kan een vleesloze maaltijd evenzeer appreciëren dan eentje met vlees...
Ik hoef ook niet elke dag vlees op m'n bord... Maar helemaal vleesloos eten begin ik niet aan, daar eet ik nog veel te graag vlees voor.

Maar, omdat het hier om receptjes gaat, en ik genoeg vega-receptjes heb, post ik er toch enkele...

CHAMPIGNON-CRÊPES

Benodigdheden

- 100g bloem
- snufje zout
- 3 eieren (licht geklopt)
- 2 dl melk
- 1 el olijfolie
- 2 el fijngehakt vers bieslook
- 150g vers broodkruim
- olie

Champignonvulling
- 1 el olijfolie
- 1 ui (fijngehakt)
- 400g champignons (fijngehakt)
- 1 el room
- snufje zout en peper
- 2 el verse geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

- Zeef bloem en zout in een kom; maak een kuiltje in het midden. Meng eieren en melk en voeg ze langzaam toe. Klop tot een glad beslag. Voeg olie en bieslook toe. Dek het af met huishoudfolie en zet het 20 minuten apart. Giet 1 dl beslag in een aparte kom. Schep 2-3 eetlepels van het overgebleven beslag in een licht ingevette kleine koekenpan. Beweeg de pan om het beslag gelijkmatig over de bodem te verdelen. Bak de onderkant in ca. 1 minuut goudgeel. Draai om en bak de andere kant. Leg de crêpe op een bord, bedek hem met een theedoek en houd hem warm. Herhaald it met de rest van het beslag en vet de pan indien nodig opnieuw in

Champignonvulling
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui op middelmatig vuur glazig. Voeg de champignons toe en bak ze 2-3 minuten. Roer room, zout, peper en kaas erdoor. Laat afkoelen
- Leg steeds 1 crêpe op een bord, schep 1 el champignonmengsel op een helft en laat 1 cm rand vrij. Bestrijk de randen van de crêpes licht met het bewaarde beslag. Klap de hele heft over de vulling. Herhaal dit tot alle crêpes gevuld zijn. Strijk met een kwastje wat bewaard beslag over de crêpes en bestrooi ze met broodkruim
- Verhit de olie in een grote braadpan. Leg de gevulde crêpes erin, bak ze aan één kant goudgeel, draai ze om en bak de andere kant. Laat ze op keukenpapier uitlekken


TOMATEN-OLIJVENQUICHE

Benodigdheden

Deeg
- 250g bloem
- 100g boter (in vlokken)
- 1 eierdooier
- 1 el water

Vulling
- 2 el olijfolie
- 1-2 el Franse mosterd
- 15g boter
- 6 kleine tomaten (ontveld en gehakt)
- 3 grote uien (in dunne ringen)
- 1 tl suiker
- 2 el fijngesneden vers basilicum
- 125g ontpitte olijven (in schijfjes)
- 225g geraspte gruyère

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 210°. Bestrijk een taartvorm van 20 cm met boter of olie. Bestrooi bodem en zijkant van de vorm gelijkmatig met bloem; schud overtollige bloem af

Deeg
- Meng bloem en boter 30 seconden in een keukenmachine, of tot het mengsel fijn en kruimelig is. Meng de eierdooier met het water en laat nog 30 seconden draaien tot het deeg samenhangt. Leg het op een licht met bloem bestoven oppervlak en druk het tot een bal. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast

Vulling
- Meng de olie met de mosterd tot een gladde pasta
- Rol het deeg uit zodat het in de vorm past. Leg op het deeg een vel bakpapier. Leg hierop een laagje gedroogde bonen. Bak dit 15 minuten, haal het uit de oven, verwijder papier en bonen en laat het deeg afkoelen.
- Bestrijk de deegbodem met het mosterdmengsel.
- Verhit de boter in een pan en bak tomaat en ui hierin zacht. Haal de pan van het vuur, giet overtollig vocht af. Schep het tomatenmengsel op de deegbodem.
- Meng suiker, basilicum en olijven en verdeel ze over het tomaatmengsel. Strooi de kaas erover.
- Bak dit ca.20 minuten; het deeg moet knapperig zijn, de kaas licht gebruind


GROENTESTRUDEL

(4-6 personen)

Benodigdheden

- 50g spinazie
- 2 el olijfolie
- 1 ui (in dunne ringen)
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 1 groene paprika (in reepjes)
- 2 courgettes (in schijfjes)
- 2 dunne aubergines (in schijfjes)
- zout en peper
- 6 lapjes filodeeg
- 40g boter (gesmolten)
- 20g fijngesneden basilicumblaadjes)
- 50g geraspte kaas
- 2 el sesamzaad

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 210°. Bestrijk een bakplaat met olie. Was de spinazieblaadjes en stoom ze of leg ze in de magnetron tot ze net gaar zijn. Knijp overtollig vocht eruit en spreid ze uit om te drogen
- Verhit de olie in een braadpan. Fruit de uiringen hiering 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg paprika, courgette en aubergine toe. Laat de groenten al roerend in 5 minuten zacht woren. Breng ze op smaak met zout en peper en laat ze afkoelen.
- Bestrijk één lapje deeg met gesmolten boter ; leg er een tweede lapje op. Herhaal met de rest van het deeg en strijk tusen elke laag wat boter. Leg de spinazie, het afgekoelde groentemengsel, basilicum en kaas 5 cm van de rand langs één lange kant van het deeg. Vouw de zijkanten over de vulling, vouw één korte kant om en rol het deeg stevig op
- Leg de strudel met de naad omlaag op de bakplaat. Bestrijk met de rest van de boter en bestrooi met sesamzaad. Bak in 25 minuten goudbruin en knapperig


RIJST MET GROENTECURRY EN KOKOS

(4 personen)

Benodigdheden

- 1 el olie
- 2 uien (fijngehakt)
- 2 el groene currypasta
- 4 dl kokosmelk
- 2,5 dl water
- 1 zoete aardappel (geschild en in stukjes)
- ¼ van een kleine pompoen
- 1 aubergine (in stukjes)
- 1 stengel citroengras (fijngehakt)
- 2 el limoensap
- 2 kl limoenschil
- 2 kl bruine suiker
- 2 kookbuiltjes rijst
- 1 handvol verse koriander

Bereidingswijze

- Verhit de olie in en grote kookpan. Voeg uien en currypasta toe en fruit 3 minuten
- Doe er de kokosmelk en het water bij en laat nog 5 minuutjes zachtjes koken
- Voeg de zoete aardappel en de pompoen toe en stoof ongeveer 6 minuten
- Voeg dan aubergine en citroengras toe en laat nog 10 minuten sudderen
- Voeg limoensap, limoenschil en suiker toe
- Kook de rijst
- Serveer de groentecurry met de rijst en versier met koriander
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
pi_21485043
Heeft er iemand ook wat handige 1-persoons recepten, waarna je niet de helft van de ingrediënten overhoudt (halve paprika, halve courgette, grrrrrr)?
pi_21491648
quote:
Op maandag 23 augustus 2004 14:02 schreef biawa het volgende:
Heeft er iemand ook wat handige 1-persoons recepten, waarna je niet de helft van de ingrediënten overhoudt (halve paprika, halve courgette, grrrrrr)?
Geen idee eigenlijk, ik stop alles wat ik overhoud altijd weer terug in de koelkast, voor later in de week. .
  dinsdag 24 augustus 2004 @ 17:35:03 #85
7010 Dagobert
I'm the Benjamin
pi_21513145
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 20:42 schreef TechXP het volgende:

[..]

zie www.vega-life.nl voor vega schoenen
En ook http://www.vegetarian-shoes.co.uk/

Ben geen vega, maar toch een groot deel van mijn leven met beperkte vleesconsumptie doorgebracht. Nu ik op kamers zit, zit ik dagelijks aan het vlees omdat er hier centraal gekookt wordt. Moet maar, maar als ik bij mn ouders weer wat zonder vlees krijg geniet ik er wel extra van
Civielers uit Twente, wij zijn geniaal
pi_21514788
Ik heb ook niet direct een idee van eenpersoonsmaaltijden... Ik herbruik de restjes gewoon in een andere maaltijd de dag erna of later in de week...
Of ik maak soep van de restjes.
Of ik vries hetgeen ik teveel heb in eenpersoonsporties in voor de keren dat ik weinig tijd/zin heb om te koken.
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
pi_21517953
Ik ben nu al bijna 2.5 jaar vegetarier. Ik mis het vlees absoluut niet. Wel vind ik het jammer dat ik geen spekjes (dat snoepgoed) meer eet vanwege de gelatine die daar in zit. Principes wegen bij mij nog altijd zwaarder dan het eigen genot.

De belangrijkste reden voor mij om vegetarier te zijn is dat ik het niet nodig vind om dieren te doden om aan voldoende voedingsstoffen te komen. Als bijkomende voordelen zijn er de grotere efficientie van voedselproductie en gunstigere gezondheidseffecten.
pi_21538718
Wat eten vegetarische wolven eigenlijk?
  woensdag 25 augustus 2004 @ 23:30:46 #89
93940 dorian_g
Be Afraid, Arrrr
pi_21546516
bananen, tss dat weet je toch!? ga je es inlezen! vega hyena's eten liever BAKbananen, groot verschil.
Astronaut, als je soms verdwaald ga recht door en wees niet bang. Goede reis en hou je taai.
pi_21552166
En als ze die nou niet lusten?
pi_25853431
Bij deze probeer ik dit topic nieuw leven in te blazen, om te kijken of dat nog wat oplevert. Zo niet, dan pech.
pi_25855653
*helpt*
quote:
Op maandag 23 augustus 2004 14:02 schreef biawa het volgende:
Heeft er iemand ook wat handige 1-persoons recepten, waarna je niet de helft van de ingrediënten overhoudt (halve paprika, halve courgette, grrrrrr)?
Zoals gezegd, gooi wat je terug hebt (verpakt) terug in de koelkast! Het kan ook niet anders, wat je wilt toch wel eens courgettes eten, en om nou 1tje in zn geheel op 1 dag op te eten... Maar je kunt ze goed bewaren. Net als paprika's (maar niet te lang...).

Ik bewaar veel liever het spul apart, dan dat ik het 2keer zoveel klaar maak. Eet je niet het zelfde!
pi_25862599
Vegetarisch etend meisje meldt zich!
Ik eet sinds mijn elfde geen vlees meer, wel eitjes (vrije uitloop), heel soms kaas en buitenshuis wel melk. Hier op mijn studentenkamer drink ik sojamelk.

En ja, ik draag kisten en nee, ik voel me niet schuldig.
En ja, ik ben al ooit bij Samtosa geweest, erg lekker gegeten maar wel best duur.
Mon 'en!
pi_25864826
Ik ben ook nog steeds vegetariër!
pi_25864886
En je eet ook nog steeds bananen?
pi_25864945
quote:
Op woensdag 30 maart 2005 20:45 schreef thabit het volgende:
En je eet ook nog steeds bananen?
Natuurlijk! En veel gebakken aardappels.
pi_25865884
quote:
Op woensdag 30 maart 2005 13:06 schreef thabit het volgende:
Bij deze probeer ik dit topic nieuw leven in te blazen, om te kijken of dat nog wat oplevert. Zo niet, dan pech.
Zo niet, dan een dik hangslot.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 30 maart 2005 @ 22:09:39 #98
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25867201
Even een vraagje voor de vegetariers in dit topic want zijn goede en smaakvolle vleesvervangers die jullie mij zouden aan raden als ik een vegetarisch wil koken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25868702
. Tempeh. . Gebakken in veeeeel olie. .
pi_25873310
quote:
Op woensdag 30 maart 2005 22:09 schreef Martijn_77 het volgende:
Even een vraagje voor de vegetariers in dit topic want zijn goede en smaakvolle vleesvervangers die jullie mij zouden aan raden als ik een vegetarisch wil koken?
Quorn..
Tempeh kan (mijns inziens) niet overal bij, het heeft een nogal sterke smaak (wel lekker trouwens).
Mon 'en!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')