Byte_Me | dinsdag 9 maart 2004 @ 14:32 |
heb een nieuw recept, zelf bedacht nadat ik iets dergelijks in een restaurant op had. bereiding: 5min, vervolgens 15 min wachten, dus lekker makkelijk. benodigdheden: bladerdeeg een rond geitenkaasje (200g pp) gemengde sla honing moster dressing (zelf maken of bij AH halen) bosvruchten saus (voor ijs bedoeld) ontdooi 2 plakjes bladerdeeg. snij eentje in drie repen, plak deze repen tegen de zijkant van de geitenkaas. een beetje eromheen vouwen aan de bovenkant. leg dit geitenkaasje op de andere plak bladerdeeg en vouw de punten weer naar boven. je hebt nu een soort bladerdeeg kommetje om je geitenkaas, aan de bovenkant gewoon open. leg dit in een ingevette (olijfolie) ovenschaal en zet in de oven op 200°C. als de bladerdeeg goed is, en de geitenkaas is een beetje bruin van boven, dan is het klaar. leg lekker veel sla op een bord, met in het midden dit geitenkaas-taartje. over de sla doe je de dressing, en over het geitenkaasje de vruchtensaus. eventueel kun je ook nog (al dan niet geroosterde) pijnboompitten over de salade strooien. gezond, niet te duur en snel klaar. eet smakelijk! [ Bericht 2% gewijzigd door Byte_Me op 09-03-2004 21:29:00 ] | |
Xlarge | dinsdag 9 maart 2004 @ 14:33 |
hee , dit gerecht heb ik zonet ook voorbij zien komen in een ander topic... het klinkt iig heel lekker , ik ga het zeker proberen ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 9 maart 2004 @ 14:33 |
Geitenkaas door eitje halen en door cornflakes, vervolgens bakken in wat olie | |
Byte_Me | dinsdag 9 maart 2004 @ 14:34 |
quote:oe klinkt ook goed. probeer ik de volgende keer. blijft dat heel tijdens het bakken? quote:klopt, maar ik vond dat het wel een eigen topic waard was | |
deedeetee | dinsdag 9 maart 2004 @ 14:46 |
Geitenkaas ???? ruikt dat niet vreselijk naar geit ![]() ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 9 maart 2004 @ 14:47 |
quote:Bij mij wel, | |
ajay | dinsdag 9 maart 2004 @ 14:48 |
:6 wanneer mag ik komen eten? Damn, het is dat geitenkaas best wel prijzig is, maar ook zoooooo lekker, vooral met een honing/pijnboompitten combi. | |
Byte_Me | dinsdag 9 maart 2004 @ 14:52 |
quote:vlees is ook duur, dus dan valt het toch weer mee. maar het is zeker een van de duurdere kazen, dat klopt. | |
Tinkepink | dinsdag 9 maart 2004 @ 14:54 |
Jonge rauwe spinazie goed wassen en op een bord leggen. Schijfjes rode biet frituren zodat je bietenchips krijgt. Uit laten lekken op een servetje ofzo. Pijnboompitjes roosteren. Geitekaasje heel even in de oven of de magnetron zodat het uitloopt. Kaasje op de spinazie leggen. Garneren met de pijnboompitjes en de bietenchips. Afmaken met een honingdressing. | |
Vava | dinsdag 9 maart 2004 @ 15:50 |
Jummie dat lijkt me echt lekker! Snel maken ![]() | |
Thomasumo | dinsdag 9 maart 2004 @ 15:54 |
Je kan die vieze ijssaus beter vervangen door een cranberrysausje: Zak cranberries (500gr) 1 dl water theelepel suiker cranberries met water zachtjes een uur inkoken onder af en toe roeren, op het laatst suiker naar smaak toe voegen. | |
wasda | dinsdag 9 maart 2004 @ 17:15 |
klinkt goed allemaal, morgen eens bladerdeeg en cranberries halen ![]() | |
Byte_Me | dinsdag 9 maart 2004 @ 17:58 |
quote:kan ook, maar het hele punt van dit recept is dat het geen moeite en geen tijd kost. maar misschien dat ik het een keer probeer met een etentje of zo. | |
shmoopy | dinsdag 9 maart 2004 @ 18:16 |
Woei, geitenkaas! ![]() Zeker als je een verder ook goed gevulde salade erbij eet kun je het idd ook gewoon als maaltijd eten. Tomaten, pijnboompitjes en een zuurzoete dressing en je hebt van shmoops geen last meer, zoooo lekker... | |
Annastacia | vrijdag 12 maart 2004 @ 18:47 |
Het geitenkaasje staat in de oven hier!!! HONGER!~!!! ![]() | |
Byte_Me | donderdag 1 april 2004 @ 09:41 |
quote:en was het lekker? ik heb het gisteren weer op, dit keer gebakken zoals pietverdriet zei. het was erg lekker, maar ik weet niet of het helemaal goed was gegaan. ik had de geitenkaas door een eierdooier gehaald, vervolgens corflakes erin gedrukt en gebakken in olie. maar de cornflakes waren volgens mij eerst zacht geworden, waardoor er een gesloten laagje om de geitenkaas zat, dat vervolgens weer krokant is geworden. hoe doe jij dit precies piet? | |
Martijn_77 | zaterdag 2 oktober 2004 @ 17:59 |
quote:Klinkt erg lekker ga ik zeker een keer maken. Ik neem aan dat alles gewoon bij de AH te halen is. | |
Byte_Me | zaterdag 2 oktober 2004 @ 21:06 |
quote:moet wel een beetje grote AH zijn, anders hebben ze geen geitenkaas. | |
rvrb_ke | zondag 3 oktober 2004 @ 21:39 |
Een salade met geitenkaas, stukjes peer en pijnboompitten... Heerlijk ![]() | |
krakkemieke | zondag 3 oktober 2004 @ 21:42 |
Geitenkaas met spek erom bakken, op salade doen. Stokbroodje aan 1 kant roosteren, geitenkaas erop, effe onder de grill, op salade. Een beetje pesto erop is heerlijk. Wat honing op de geitenkaas, voor mensen die niet van een sterke smaak houden. |