Knakker | donderdag 26 februari 2004 @ 20:49 |
Ik zit met een probleem ...koop ik alle ingredienten voor het maken van een chocotaart, ben ik vergeten een weegschaaltje te kopen ![]() Hoeveel gram suiker zit er in een afgestreken eetlepel? Hoeveel gram bloem zit er in een afgestreken eetlepel? Bedankt ![]() | |
Wolkje | donderdag 26 februari 2004 @ 21:00 |
suiker - 12 gram bloem - 7 gram | |
Knakker | donderdag 26 februari 2004 @ 21:40 |
Ah, dank je ![]() Nou, mijn eerste taart-bak-avontuur is bijna ten einde. Echt de he-le keuken zit onder de bloem, het eiwit en de chocola ![]() ![]() Ik wist niet precies hoeveel bakmeel erbij moest, dus ik heb op de gok maar wat gedaan. Het splitten van de eieren was een hele toer en het kneden van het deeg (dat moet toch? ![]() ![]() | |
Lexie | donderdag 26 februari 2004 @ 21:44 |
Een goede kok heeft geen meetdingen nodig ![]() | |
Knakker | donderdag 26 februari 2004 @ 21:45 |
Ik ben op zich wel een geboren kok ![]() ![]() | |
Wolkje | donderdag 26 februari 2004 @ 22:48 |
En, was het lekker? ![]() | |
okee6 | donderdag 26 februari 2004 @ 23:51 |
quote:Een goede kok smeert alle chocola en overtollig beslag in een kom of op bestek. Dit in verband met het smakelijke opruim onderdeel ![]() | |
Knakker | vrijdag 27 februari 2004 @ 00:07 |
- Let op, deze reactie is niet geschikt voor chefkoks ![]() Alleen omdat de springvorm die ik gebruikt heb te groot was (wat resulteert in een lage taart) en ik nogal teveel topping/glazuur (chocola+room+nougatine) erop heb gekwakt ie echt prima te eten. Voor een eerste poging zeker niet slecht Als het deeg droog is, hoe komt dat dan? Teveel bakmeel? Dit is het recept dat ik gebruikt heb Voor het deeg: 150 gr pure chocolade (heb 72% gebruikt) 3 eieren 100 gr fijne suiker 75 gr roomboter 75 gr bloem 1/2 zakje bakpoeder <-- ik wist dus echt niet wat dit was dus ik heb bakmeel gebruikt, en wel naar eigen inzicht (volgens mij iets van 250 gram) ![]() Voor het glazuur: 150 gr chocolade 100 gr room Bereiding: Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain marie (au bain marie? de magnetron werkt ook wel ![]() Bereiding : glazuur De chocolade au bain marie laten smelten en voeg er de room bij, meng dit alles om een glad en homogeen deeg te bekomen. Giet het glazuur over de taart en strijk dit glad met een spatel. Laat dit drogen en versier dit vervolgens naar smaak met suikerparels of poedersuiker. Any comments? En als ik er nou meer een ijstaart van wil maken, moet ik dan meer room toevoegen ipv meel? [ Bericht 1% gewijzigd door Knakker op 27-02-2004 00:13:16 ] | |
p_iglet | vrijdag 27 februari 2004 @ 00:16 |
whahahahahhaha je bakpoeder/bakmeel is idd het probleem een half zakje bakpoeder is 3,5 gram ofzo, is spul wat zorgt dat je bloem gaat rijzen. Je kan de volgende keer wel bakmeel gebruiken, maar dan ipv je bloem. dus 75 gram zelfrijzend bakmeel ipv 75gram bloem en een half zakje bakpoeder. die 250gram extra bakmeel zal dus ook wel het probleem zijn geweest dat je taart wat erg droog werd. hihihi hij is leuk. ![]() | |
Tedda | vrijdag 27 februari 2004 @ 08:28 |
Bakpoeder staat gewoon bij de bakproducten in de supermarkt. Het zit verpakt per 3 (of 5 ofzo) zakjes. Er zijn verschillende merken, maar Baukje is toch wel de bekendste (denk ik). En anders gewoon even vragen aan een vakkenvuller, die weten wel wat dat is ![]() | |
Knakker | vrijdag 27 februari 2004 @ 10:30 |
Ik héb het gevraagd ![]() Maar zoals ik al zei: écht droog is het niet en goed te eten... tis alleen meer koek dan taart zeg maar ![]() Deze taart toch maar aan mn huisgenoten voeren ![]() | |
I_PANDA_I | vrijdag 27 februari 2004 @ 10:33 |
geh geh 250 gram bakpoeder ![]() Een zakje is meestal iets van 15 gr ![]() | |
I_PANDA_I | vrijdag 27 februari 2004 @ 10:36 |
Achja, iedereen maakt wel eens fouten. Er zijn ook mensen die het niet eens proberen, en zo'n bagger ding uit de winkel halen. Das helemaal "makkelijk" | |
okee6 | vrijdag 27 februari 2004 @ 13:27 |
Leuke vergissing idd ![]() 250 gr bloem, 200 gr boter, 6 gr bakpoeder, 150 gr suiker, 5 middelgrote eieren, 150 gr chocola, snufje zout Een beetje melk is makkelijk om de gesmolten chocola aan het beslag toe te voegen. Verder doe ik nog wat maizena (10 gr) in het meel om het na bakken wat hechter te laten zijn. Tip: naar smaak kan je rozijnen aan het beslag toevoegen, haal ze dan eerst even door de bloem dan blijven ze mooi en verdeeld in de cake/taart. Uiteraard kan je de rozijnen eerst ook ff in de gewenste likeur dopen ![]() |