Karrel_Laaglawaai | donderdag 19 februari 2004 @ 10:54 |
Wat kun je nu eigenlijk met tamarinde doen, hoe gebruik je het, hoe smaakt he? Wie helpt mij uit de brand? | |
vdo28 | donderdag 19 februari 2004 @ 10:55 |
![]() | |
vdo28 | donderdag 19 februari 2004 @ 11:09 |
quote: | |
Karrel_Laaglawaai | donderdag 19 februari 2004 @ 11:10 |
Het ziet er van de buitenkant uit als een grote pelpinda in kaneel kleur. De bast voelt ook aan als kaneel. Als je die bast er af haalt zie je een bruine kleverige substantie (rozijnkleurig) met bruin gele 'draadjes' erover. In die substanties zitten dan een paar pinda grote pitten. | |
vdo28 | donderdag 19 februari 2004 @ 11:22 |
aha... Asem | |
Karrel_Laaglawaai | donderdag 19 februari 2004 @ 11:28 |
He dank je wel! Ga denk ik maar eens op zoek naar een gerechy lijkt me wel Lekker. | |
Hik | donderdag 19 februari 2004 @ 11:30 |
Ik gebruik het veel in Thaise gerechtjes. Is heerlijk in combinatie met Rode curry, cocosmelk, limoensap en exotisch fruit met kip bijvoorbeeld... | |
Karrel_Laaglawaai | donderdag 19 februari 2004 @ 11:34 |
Is vers dan lekkerder als gedroogd? En hoe krijg je het los enzo? | |
Hik | donderdag 19 februari 2004 @ 13:39 |
quote:Ik heb altijd een pakje van de Toko... Niet echt vers, maar ook geen past of gedroogd, het zijn wel gewoon de vruchtjes. Meestal snij ik dit direct in kleine blokjes en vries ik het zo in tot ik het gebruik. |