quote:
Op donderdag 19 februari 2004 10:55 schreef vdo28 het volgende:
Asem
Asem (het samengeperste vruchtvlees (met pit) van de tamarinde) Het heeft een mild zure smaak en wordt in de oosterse keuken gebruikt om er het vlees mee in te wrijven, waardoor dat malser wordt. Toepassing: los een stukje asem van ongeveer 2 cm op in enkele lepels heet water. Laat dit enige uren staan en zeef het daarna. Het asemwater is dan klaar voor gebruik. Asem kan ook (in plakjes) worden gedroogd en is in potten verkrijgbaar onder de naam: keukentamarinde. Asem wordt in gebruikt in de gevallen waarin enigszins zure toepassingen worden gewenst. De mild zure smaak maakt asem bijzonder geschikt als smaakmaker in gebak en vruchtensiropen. Meestal staat in de gerechten wel omschreven hoe u het moet gebruiken (gedroogd of anderszins). Asem-water: Week 1/4 pakje asem in 1 1/2 dl lauw water. Wrijf met de vingers de vezels van de pitten en zeef daarna het vocht.
quote:Ik heb altijd een pakje van de Toko... Niet echt vers, maar ook geen past of gedroogd, het zijn wel gewoon de vruchtjes. Meestal snij ik dit direct in kleine blokjes en vries ik het zo in tot ik het gebruik.
Op donderdag 19 februari 2004 11:34 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Is vers dan lekkerder als gedroogd? En hoe krijg je het los enzo?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |