Pietverdriet | dinsdag 17 februari 2004 @ 20:31 |
Ik ben vandaag terug gekomen van een paar dagen in Engeland. Een goeie vriend bezocht. Ik moest voor hem een kilo extra belegen goudse kaas meegenomen. Ik heb allerlei kazen meegenomen uit engeland. Ik ben gek op kaas... Heerlijke Chesshire, verrukkelijke Chedder, Schrobshire Blue, Wensleydale, lovely Lancashire, Double Gloucester, en natuurlijk de lekkerste blauwschimmel de rauwemelkse Stilton. Ik doe dit altijd als ik ergens op vakantie of ff weg ben, lekkere kaasjes en andere lekker dingentjes kopen. In Italie had ik een tijdje terug een lekkere schapenkaas meegenomen, Moor van Sardinie. Jummie. Maar ook gouda is heerlijk, Hebben we eigenlijk een Nederlandse blauwschimmel? | |
stame | dinsdag 17 februari 2004 @ 20:33 |
volgens mij wel | |
shmoopy | dinsdag 17 februari 2004 @ 20:34 |
Okee, ik heb naar mijn weten, nog nooit Stilton geproefd en ben erg benieuwd naar de smaak. En is het idd zo dat ie alleen in Engeland te koop is eigenlijk? | |
Pietverdriet | dinsdag 17 februari 2004 @ 20:39 |
quote:Stilton is bij de beter gesorteerde kaasboer wel te koop, maaaar das dan meestal fabrieks stilton. als je eens in engeland bent, in Nottinghamshire, Derbyshire of Leicestershire, dan moet je daar eens naar een boerenmarkt of een kaasboerderij, en dan aldaar echt goeie stilton kopen, van ongepasturiseerde melk. linkje voor britse kaas | |
Fronsertje | dinsdag 17 februari 2004 @ 20:43 |
kan je alleen problemen mee krijgen, ongepastueriseerde melk/kaas/zuivelmeuk, is verboden in Engeland....in NL ook trouwens dus als je gecontroleerd word komt die Stilton gewoon bij de supermarkt vandaan ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 17 februari 2004 @ 20:45 |
quote:Nee, alleen zachte rauwemelkse kazen zijn niet toegestaan, vanwege de mogelijke lysteria besmetting van zwangere vrouwen. maaaar voor de fransen is er een uitzondering gemaakt. Belachelijk, maar waar. Boerenkazen in NL zijn gemaakt van rauwe melk. | |
Rewimo | dinsdag 17 februari 2004 @ 21:04 |
Kaas is lekker! ![]() Ik hou zelf erg veel van jonge kaas (graskaas Gelukkig is zoonlief ook kaasliefhebber (is o.a. gek op brie), want papa qltel moet er niks van hebben. | |
Pietverdriet | dinsdag 17 februari 2004 @ 21:10 |
Roodbacterie kazen, in Nederland ken ik ze eigenlijk niet, maar vind deze kazen heeerlijk.. | |
Zw0rld | dinsdag 17 februari 2004 @ 21:51 |
quote:Daar is een mooie aflevering van de CHEF! over geweest. Stiekum met rauwmelkse stilton smokkelen. ![]() ![]() | |
shmoopy | dinsdag 17 februari 2004 @ 21:52 |
quote:JAAA! Daar wist ik het dus ook van. ![]() | |
Zw0rld | dinsdag 17 februari 2004 @ 21:53 |
* Zw0rld is ook dol op kaas. En eigenlijk is kaas bedorven melk, maar wel lekkere bedorven melk!!! | |
shmoopy | dinsdag 17 februari 2004 @ 21:58 |
Ik hou van alle kazen, buffel, geiten, blauwader, en uiteraard oude kaas. ![]() Doe er vanalles mee qua sausjes en in de salade oa. | |
Zw0rld | dinsdag 17 februari 2004 @ 22:02 |
quote:Zeer oude kaas met AH mayo op een vers wit bolletje. Wat dacht u daarvan Vrouwe Shmoops? | |
miss_dynastie | dinsdag 17 februari 2004 @ 22:03 |
Old Amsterdam ![]() ![]() | |
Zw0rld | dinsdag 17 februari 2004 @ 22:05 |
quote: ![]() Zo lekker. | |
BB-King | dinsdag 17 februari 2004 @ 22:06 |
edit: nee dus ![]() [Dit bericht is gewijzigd door shmoopy op 17-02-2004 22:07] | |
Zw0rld | dinsdag 17 februari 2004 @ 22:06 |
Kijk een lekker smulpakket!!! *kwijl* | |
shmoopy | dinsdag 17 februari 2004 @ 22:07 |
quote:Hoe weet jij dit van mij? ![]() Ik doe het dan meestal op een croissantje, en rasp de kaas. | |
miss_dynastie | dinsdag 17 februari 2004 @ 22:08 |
Wow ![]() | |
Zw0rld | dinsdag 17 februari 2004 @ 22:12 |
quote: ![]() * Zw0rld weet wat lekker is. food master he | |
Pietverdriet | dinsdag 17 februari 2004 @ 22:24 |
Zoete(gaten)kazen dat vind ik toch wat minder | |
shmoopy | dinsdag 17 februari 2004 @ 22:28 |
quote:Hear hear. Wat een eensgezindheid in dit topic. | |
Pietverdriet | woensdag 18 februari 2004 @ 11:19 |
Heeft er hier trouwens wel eens iemand zelf kaas gemaakt? Heb wel eens geexperimenteerd maar dan met azijn ipv laab om de melk te stremmen. Was aardig experiment, maar meer ook niet | |
Cari | woensdag 18 februari 2004 @ 11:43 |
quote:Jawel: http://www.nieuweband.nl/produkten/a0187.htm ,de enige echte Bleu Wolvega! Ook nog nooit van gehoord, lang leve google... Stilton is trouwens inderdaad hmmmm, ik hou sowieso wel van blauwe kaas. Bleu d'Auvergne en Fourre d'Ambert, heerlijk! Ook door de pasta met spinazie en spekjes | |
Pietverdriet | woensdag 18 februari 2004 @ 13:30 |
quote:http://home.wanadoo.nl/martien.wildeman/receptenweb/produkten.htm#L593 quote:Zou het een van deze zijn? |