En is het idd zo dat ie alleen in Engeland te koop is eigenlijk?
quote:Stilton is bij de beter gesorteerde kaasboer wel te koop, maaaar das dan meestal fabrieks stilton. als je eens in engeland bent, in Nottinghamshire, Derbyshire of Leicestershire, dan moet je daar eens naar een boerenmarkt of een kaasboerderij, en dan aldaar echt goeie stilton kopen, van ongepasturiseerde melk.
Op dinsdag 17 februari 2004 20:34 schreef shmoopy het volgende:
Okee, ik heb naar mijn weten, nog nooit Stilton geproefd en ben erg benieuwd naar de smaak.En is het idd zo dat ie alleen in Engeland te koop is eigenlijk?
linkje voor britse kaas
http://www.cheeseboard.co.uk/new/index.htm
quote:Nee, alleen zachte rauwemelkse kazen zijn niet toegestaan, vanwege de mogelijke lysteria besmetting van zwangere vrouwen.
Op dinsdag 17 februari 2004 20:43 schreef Fronsertje het volgende:
kan je alleen problemen mee krijgen, ongepastueriseerde melk/kaas/zuivelmeuk, is verboden in Engeland....in NL ook trouwens
dus als je gecontroleerd word komt die Stilton gewoon bij de supermarkt vandaan
Ik hou zelf erg veel van jonge kaas (graskaas ), en ook een goede mozzarella is niet te versmaden. Schimmelkaas (blauwe) vind ik minder lekker, maar allerlei Franse kaasjes en ook Cheddar lust ik graag.
Gelukkig is zoonlief ook kaasliefhebber (is o.a. gek op brie), want papa qltel moet er niks van hebben.
quote:Daar is een mooie aflevering van de CHEF! over geweest. Stiekum met rauwmelkse stilton smokkelen.
Op dinsdag 17 februari 2004 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
Stilton is bij de beter gesorteerde kaasboer wel te koop, maaaar das dan meestal fabrieks stilton. als je eens in engeland bent, in Nottinghamshire, Derbyshire of Leicestershire, dan moet je daar eens naar een boerenmarkt of een kaasboerderij, en dan aldaar echt goeie stilton kopen, van ongepasturiseerde melk.
linkje voor britse kaas
http://www.cheeseboard.co.uk/new/index.htm
quote:JAAA!
Op dinsdag 17 februari 2004 21:51 schreef Zw0rld het volgende:[..]
Daar is een mooie aflevering van de CHEF! over geweest. Stiekum met rauwmelkse stilton smokkelen.
![]()
En eigenlijk is kaas bedorven melk, maar wel lekkere bedorven melk!!!
Doe er vanalles mee qua sausjes en in de salade oa.
quote:Zeer oude kaas met AH mayo op een vers wit bolletje.
Op dinsdag 17 februari 2004 21:58 schreef shmoopy het volgende:
Ik hou van alle kazen, buffel, geiten, blauwader, en uiteraard oude kaas.Doe er vanalles mee qua sausjes en in de salade oa.
Wat dacht u daarvan Vrouwe Shmoops?
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 22:03 schreef miss_dynastie het volgende:
Old Amsterdam, een must voor iedere kaassaus
Zo lekker.
[Dit bericht is gewijzigd door shmoopy op 17-02-2004 22:07]
*kwijl*
quote:Hoe weet jij dit van mij?
Op dinsdag 17 februari 2004 22:02 schreef Zw0rld het volgende:[..]
Zeer oude kaas met AH mayo op een vers wit bolletje.
Wat dacht u daarvan Vrouwe Shmoops?
Ik doe het dan meestal op een croissantje, en rasp de kaas.
Zooo lekker.
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 22:07 schreef shmoopy het volgende:[..]
Hoe weet jij dit van mij?
Ik doe het dan meestal op een croissantje, en rasp de kaas.
Zooo lekker.
* Zw0rld weet wat lekker is.
food master he
quote:Hear hear.
Op dinsdag 17 februari 2004 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoete(gaten)kazen dat vind ik toch wat minder
Wat een eensgezindheid in dit topic.
quote:Jawel: http://www.nieuweband.nl/produkten/a0187.htm ,de enige echte Bleu Wolvega! Ook nog nooit van gehoord, lang leve google...
Op dinsdag 17 februari 2004 20:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben we eigenlijk een Nederlandse blauwschimmel?
Stilton is trouwens inderdaad hmmmm, ik hou sowieso wel van blauwe kaas. Bleu d'Auvergne en Fourre d'Ambert, heerlijk! Ook door de pasta met spinazie en spekjes
quote:http://home.wanadoo.nl/martien.wildeman/receptenweb/produkten.htm#L593
Op woensdag 18 februari 2004 11:43 schreef Cari het volgende:[..]
Jawel: http://www.nieuweband.nl/produkten/a0187.htm ,de enige echte Bleu Wolvega! Ook nog nooit van gehoord, lang leve google...
Stilton is trouwens inderdaad hmmmm, ik hou sowieso wel van blauwe kaas. Bleu d'Auvergne en Fourre d'Ambert, heerlijk! Ook door de pasta met spinazie en spekjes
quote:Zou het een van deze zijn?
- Brabantse blauwe
Herkomst: Brabant
Gemaakt van gepasteuriseerde koemelk, geperst en gepekeld in pekelbaden. De schimmel is al aan de wrongel toegevoegd, en na meerdere malen doorsteken groeit deze langzaam in het vaste zuivel. Volgens Bastiaanse is de kaas na twee maanden al op smaak. De kaasmakerij brengt de kaas onder diverse namen - bijvoorbeeld Delftse blauwe, Alkmaarse blauwe - op de markt, wat voor verwarring kan zorgen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |