abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_18140268
Ik zag vanmiddag dat alle kant en klaar broodbakmixen in de aanbieding zijn bij de Albert Hein, alles van "Koopmans" wit, bruin, meergranen, en ciabatta
en de mixen van "Wright's" Knoflook rozemarijn focaccia, Ciabatta, Parmezaan & tomaat
deze laatste heb ik vanavond gemaakt, was best lekker!
je hoeft er aleen maar water bij te voegen.



[ Bericht 10% gewijzigd door Que-Pasa op 02-04-2004 21:45:57 ]
Ik kna 300 woodren pre mniuut tpynen.
pi_18140466
Bij de Bijenkorf is nu voor € 99,00 een Kenwood broodbakmachine te koop die daar normaal €159,00 kost. Ik heb wel eens gehoord dat de BBMs van Kenwood erg goed zijn.
  zaterdag 10 april 2004 @ 15:59:59 #153
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_18322807
wij hebben er net ook 1 gekocht bij de block (99 pleuro)(inventum)
ben nu een brood (trachten) te bakken .
in het boekje staat het niet erg duidelijk vermeld en van het pak koopmans mix word je ook niet erg wijs
  zaterdag 10 april 2004 @ 18:45:44 #154
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_18326080
het 1ste brood is klaar,hij ligt nu afte koelen ben benieuwd of hij gelukt is
pi_18329117
En? is het wat geworden?
  zondag 11 april 2004 @ 10:00:32 #156
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_18340178
ja hij smaakte erg lekker,het brood was ook gelijk bijna op gegeten
  dinsdag 13 april 2004 @ 11:09:49 #157
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_18387226
heeft er hier iemand wel is noten brood gemaakt?
wat voor noten heb je er in gedaan?
heb al op google gekeken maar daar word je ook niet echt wijzer van
  dinsdag 13 april 2004 @ 12:24:25 #158
51213 Powder
Wild & Innocent
pi_18389087
Ik heb van 't weekend mijn eerste niet "kant-en-klare" brood gebakken. Kruidig brood, met rozemarijn en tijm. Moet zeggen dat het een stuk beter smaakte dan een brood van een all-in-mix.
WARNING: The consumption of alcohol may leave you to wonder what the hell happened to your bra.
  † In Memoriam † dinsdag 13 april 2004 @ 15:05:34 #159
7074 moussy
kuttekop
pi_18393012
quote:
Op dinsdag 13 april 2004 11:09 schreef glossy het volgende:
heeft er hier iemand wel is noten brood gemaakt?
wat voor noten heb je er in gedaan?
heb al op google gekeken maar daar word je ook niet echt wijzer van
Studentenhaver Vanwegen de kinderen ram ik dat nog altijd een beetje fijner met een deegroller (studentenhaver in een theedoek en rammen maar) Maar als je een staafmixer hebt met zo'n ijzeren mix gedeelte kan het daar ook mee. die van mij is helaas overleden en ik mis hem nog niet echt
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_18653470
Ik ben bezig met het maken van een spekbrood.

Dit is volkorenbloem met wittebloem en knapperig gebakken gerookte spek en een gebakken sjalotje en ik heb er ook nog een beetje paprikapoeder en knoflook ingedaan. Ben benieuwd.

Een echt notenbrood heb ik nog niet gebakken maar je kunt er indoen wat jezelf lekker vind, cashew noten, amandelen, hazelnoot. Is altijd wel lekker.
  zaterdag 24 april 2004 @ 15:43:42 #161
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_18653598
Ik heb net een suikerbroodje gebakken. Heerlijk
  zaterdag 24 april 2004 @ 18:38:50 #162
18772 pos
@@sweet@@
pi_18656419
quote:
Op zaterdag 24 april 2004 15:43 schreef Christine het volgende:
Ik heb net een suikerbroodje gebakken. Heerlijk
recept?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_18657165
In deel 1, link staat in OP, daar kun je een recept vinden.
pi_18657194
Spekbrood wat te gezouten niet echt lekker, komt waarschijnlijk doordat het gerookte spek teveel smaak aan het brood heeft afgegeven. Moet je van houden.
pi_18657327
Hier eten we vanavond weer eens (chinese) kipbroodjes. Om je vingers bij op te eten.
Ideaal ook zo'n broodmachine voor deeg. Zelfgemaakte broodjes of pizza daar kan geen supermarkt tegenop.
  zondag 25 april 2004 @ 12:50:59 #166
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_18670130
quote:
Op zaterdag 24 april 2004 18:38 schreef pos het volgende:

[..]

recept?
Zo heb ik het gedaan:

Maak volgens het recept van witbrood deeg. Hierna haal je het deeg uit de machine, een kneedt het met de hand. Je doet er flink wat kaneel doorheen en ongeveer 200 gram suikerparels (te koop bij de Albert Heijn, maar ik maak ze zelf door suiker te verhitten en af te koelen, zodat er klontjes ontstaan). Hierna haal je de kneedhaak uit je machine, doet het deeg er weer in, strooi een laagje suiker over de bovenkant van het deeg, en zet je machine op Bakken. Het is even een beetje uitzoeken en uitproberen hoeveel kaneel en suiker je moet gebruiken, maar het resultaat is errug lekker
  zondag 25 april 2004 @ 12:53:24 #167
16715 Mylene
*schatje*
pi_18670163


Volautomatische deeg- en broodbereiden (kneden, rijzen, bakken)
Capiciteit 3 Liter (Tot 1,3 kg. broodgewicht)
2 kneedhaken voor gelijkmatig kneden.
Heruitneembare antiaanbak bakvorm
10 bakprogramma´s
Marmelade programma
Cool Touche omhulsel
Elektronische bedieningsveld met LCD Scherm
Korsten bruining instelbaar (licht, middel, donker)
Snelbakfunctie (wit brood)
Warmhoudfunctie
Programeerbare timer (13 uur)
Afneembare deksel met doorkijkvenster
800 Watt
Toebehorende: maatbeker en maatlepel


in plaats van 79.99
nu 39.99

http://nl.schlecker.com/
pi_18674747
Ik ben sinds kort ook de trotse bezitster van een bbm, een Princess Silver Breadmaker 1935. Ik ben nu voor het eerst een brood aan het bakken, gewoon even een simpel witbrood om even te testen. Ik ben benieuwd wat het wordt!
Hierna ga ik natuurlijk nog allerlei andere soorten broden proberen te maken!
  zondag 25 april 2004 @ 17:29:28 #169
33558 Mighty
Brains & Steel
pi_18674937
quote:
Op zondag 25 april 2004 12:53 schreef schatje het volgende:
[afbeelding]

AFK Broodbakautomaat BM3
in plaats van 79.99
nu 39.99
http://nl.schlecker.com/
Iemand ervaringen met deze????

[ Bericht 4% gewijzigd door Mighty op 25-04-2004 17:36:09 ]
�I look back on my life with regrets. All those wasted years. All that time spent awake.� - Garfield
[Fotoboek!]
  zondag 25 april 2004 @ 18:05:29 #170
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_18675612
quote:
Op zondag 25 april 2004 17:20 schreef Zabb het volgende:
Ik ben sinds kort ook de trotse bezitster van een bbm, een Princess Silver Breadmaker 1935. Ik ben nu voor het eerst een brood aan het bakken, gewoon even een simpel witbrood om even te testen. Ik ben benieuwd wat het wordt!
Hierna ga ik natuurlijk nog allerlei andere soorten broden proberen te maken!
ik heb sinds 2 a 3 weken een broodbakmachine en het bevalt me prima heb al 2x tutti frutti brood gemaakt en vrijdag heb ik noten brood gemaakt en verders wit en bruin brood
pi_18675663
quote:
Op zondag 25 april 2004 18:05 schreef glossy het volgende:

[..]

ik heb sinds 2 a 3 weken een broodbakmachine en het bevalt me prima heb al 2x tutti frutti brood gemaakt en vrijdag heb ik noten brood gemaakt en verders wit en bruin brood
Ik wil ook graag Italiaanse broden maken, bijvoorbeeld met veel kruiden. Ik zag net al iemand in een reactie praten over kant-en-klare mixen van 'Wright's'?? Dit heb ik tot nu toe nog niet gezien, maar ik zal er eens naar zoeken!
  zondag 25 april 2004 @ 19:05:29 #172
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_18676669
volgens mij heb je ook mix voor italiaanse brood van koopmans
pi_18676897
quote:
Op zondag 25 april 2004 19:05 schreef glossy het volgende:
volgens mij heb je ook mix voor italiaanse brood van koopmans
Ohja, daar zal ik eens naar op zoek gaan!!
  zondag 25 april 2004 @ 19:48:19 #174
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_18677549
ff wat gezocht op inter net en heb wel deze italiaanse brood recept gevonden weet niet of je er wat aan hebt

Recept voor Italiaans Olijfbrood

Ingrediënten

500 gram bloem
25 gram verse gist
halve teelepel suiker
3 dl melk
1 eetlepel italiaanse kruiden
2 of 3 eetlepels groene olijven
een half ui
enkele naaldjes rozemarijn
1 eetlepel olijfolie
1 teelepel zout
Bereidingswijze

Zeef de bloem, snij de olijven in stukjes en snipper de ui. Verwarm intussen de melk tot lauwwarm.
Maak een kuiltje in de bloem en verbrokkel hierin de gist. Strooi er de suiker over en schenk er ongeveer de helft van de warme melk bij. Roer het door totdat er een papje ontstaat en laat het circa 5 minuten staan. Strooi het zout en de kruiden in de buitenste rand van de bloem, zodat ze niet in aanraking komen met het gistmengsel.
Mix het geheel en voeg tijdens het mixen de olie, de olijven en de ui toe en zoveel van de resterende melk tot er een soepel deeg ontstaat. Het deeg is klaar wanneer het niet meeraan de kom plakt. Voeg zo nodig wat bloem toe.
Laat het deeg afgedekt ongeveer 20 minuten op een warme plek rijzen. Bestrooi het werkblad met wat bloem en kneed het deeg met de handen goed door.
Vet het broodblik in. Vorm een rol van het deeg en leg deze in het bakblik. Druk in het deeg nog wat van de gesnipperde ui. Laat het geheel weer 45 minuten rijzen. Het deeg is nu minstens in volume verdubbeld.
Verwarm de oven 10 minuten voor op 240 graden. Sprenkel vlak voor het bakken een kleine hoeveelheid water op de beschermplaat onder in de oven.
Plaats het blik op een rooster iets onder het midden van de oven. Bak het brood in 25 tot 30 minuten gaar.
Bestrijk het brood vijf minuten voor het einde van de baktijd met wat water of melk. Hierdoor ontstaat een mooi glimmende korst. Controleer of het brood gaar is door er een breinaald in te steken; deze moet er schoon uitkomen.
Laat het brood afkoelen.
pi_18679592
quote:
Op zondag 25 april 2004 19:48 schreef glossy het volgende:
ff wat gezocht op inter net en heb wel deze italiaanse brood recept gevonden weet niet of je er wat aan hebt

Recept voor Italiaans Olijfbrood

---
Hey Bedankt!!! Die ga ik zeker een keer proberen!
Heb net mijn eerste brood afgerond! Het zag er erg goed uit! Ik kon hem alleen niet zo goed uit het bakblik krijgen! Dat komt denk ik door die kneedhaken.
Ook het snijden van het brood is best lastig.... misschien een kwestie van oefenen!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')